Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 28 2024 05:57, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#6769
Posted 03 March 2015 - 12:06
#6770
Posted 03 March 2015 - 23:27
Freddy12, on 03 martie 2015 - 13:42, said:
O data am pus seminte de bostan in paine iar rezultatul a fost dezamagitor. La capitolul seminte, ti-as sugera ca inainte sa le bagi in paine sa le rumenesti putin intai, la tigaie. Sa ai grija sa le pui reci, dupa aia, in aluat, nu fierbinti. La cele de bostan nu stiu exact, insa la cele de floarea soarelui se imbunatateste tare gustul painii prin rumenirea semintelor anterior punerii lor in aluat. |
#6771
Posted 04 March 2015 - 00:46
Paine cu ciuperci a incercat cineva? Daca se poate...
Edited by GEORGE1976, 04 March 2015 - 00:47. |
#6772
Posted 04 March 2015 - 09:25
#6773
Posted 04 March 2015 - 09:34
Eu pun cam 50 grame de semințe, amestec de floarea soarelui, dovleac, susan, in și mac.
Primele două dau gust bun pâinii. |
#6774
Posted 04 March 2015 - 12:31
#6775
Posted 04 March 2015 - 15:21
Am vrut sa fac ieri paine. La 12:30, in mijloc de proces de painarit, s-a luat lumina!!! La 17:15, a venit ”corentul”. La 18:30 mancam paine, excelenta!
Acuma, coca aia a stat circa 5 ore in masina, fara sa o deschid, a crescut, a colapsat, a crescut din nou mai incet... intr-un final, i-am dat un program de copt de-o ora si s-a copt. E drept ca fac paine duminica, insa nu cred ca nu ma lasa vreun zeu de pe vreo lume sa nu mananc paine calda in zi de sarbatoare. Ca bunica mea facea mancare duminica si era voie sa faci orice duminica, atata timp cat nu e munca. La mine munca inseamna birou, acte, docomente. Prin urmare, daca smulsul buruienilor si facutul painii ma relaxeaza, sunt sigura ca nicio divinitate nu poate condamna asta. Duminica e relaxare... chiar daca asta inseamna aranjat jucarii, facut baie, sapat gradina... Crestineste vorbind, insa, nu pot intoarce obrazul celalalt si vaz ca nici cei mai declarati crestini fara poze nu-l intorc. Pe de alta parte, n-am mai intrat ca am treaba, multa treaba la munca. Oricum, n-o sa stau o vesnicie pe- aici, nu? Zile senine! Edited by lalea, 04 March 2015 - 15:23. |
#6776
Posted 04 March 2015 - 16:22
Aia de se bat pe sarmale la biserica sunt mai crestini decat altii care fac paine duminica? Nu cred. Nu e locul potrivit pt astfel de discutii.
|
#6777
Posted 06 March 2015 - 11:21
XrainX, on 20 februarie 2015 - 08:51, said:
Dă-i o șansă pâinii de 750gr. Am schimbat din nou maiaua . Am luat cubulețe mici de 25 g. Dau unul pe din două și bag 600g făină (în loc de 14+700 g). Tind să cred că era de vină maiaua aceea elastică de ieșea pîinea crudă ! Pîinea iese la fel de mare (înaltă). Și e bună de mîncat. Pîinea aceea “friptă” era super-gustoasă . Avea aroma covrigilor ! Da, nu prea ne ajungea de pe o zi pe alta . |
#6778
Posted 06 March 2015 - 11:55
lalea, on 16 februarie 2015 - 14:51, said: Pandispanul e asta, e de pe net: Ingredientele (pentru o tava mica de chec): 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina 3 linguri ulei 1/2 pachet praf de copt 1 lingura cacao (optional) Modul de preparare: 1. Amestecam faina cu praful de copt; 2. Punem ouale la mixer impreuna cu zaharul si mixam bine-bine, pana cand ouale au crescut si zaharul s-a topit; 3. Adaugam treptat uleiul, apoi pe cea mai mica treapta de viteza a mixerului sau manual incorporam faina; 4. Punem in tava de chec tapetata cu unt si faina sau hartie de copt. Daca doriti, opriti cateva linguri de compozitie, amestecati cu cacao, apoi turnati peste compozitia alba; 5. Dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Sta cam 40-50 de minute in MP. Pentru checuri, gasiti pe net; orice chec merge. Sunt mai simple care tin cont de programul dulce, dar cauti pentru asta retete speciale pentru MP. In rest, amesteci ingredientele clasic si merge pe COACERE la MP. Si merge orice pandispan, insa trebuie sa ai grija sa potrivesti cantitatea de aluat la capacitatea cuvei. Eu coc, in weekend, si de 3 sau 4 ori pandispan, ca e mai sensibil si il fac mai subțire. Deci ... Mă înveți și pe mine să fac rețeta ta ? 1 - Văd că în explicațiile de mai sus , explici ceva de bătut ! (Pasul 2 și 3) 2- Pasul 4 . Bagi hirtie de copt în MP ? Se folosește un program de malaxat, ca la pîine, sau se toarnă compozitia bătută la mixer în MP și se pornește pe coacere (Prog 12) ? ... |
|
#6779
Posted 06 March 2015 - 16:19
Reteta e de pe net, am gasit-o intr-o zi cand n-aveam decat 3 oua in frigider.
Ce sa-ti spun de batut, ca nu pricep. Zic de batut, se bat ouale. Ca la orice pandispan, iese mai fain daca bati albusurile separat de galbenusuri si le amesteci dupa, dar iese si ca in reteta de mai sus. Nu pun hartie de copt, tai in dreptul paletelor pandispanul, altfel se rupe. Il dau doar pe copt, evident, asa cum zice si in reteta, restul fac inainte. |
#6780
Posted 06 March 2015 - 21:25
Salut
Revin cu o reteta de biscuiti buna zic eu , fisier atasat. Reteta e de pe net, ingredientele se pun ca la paine la programul de blat sau pizza, cel mai scurt, apoi in cuptor la 160 grade 15-20 minute. Taiem blatul dupa ce a fost intins in prealabil in patratele inainte de cuptor. Sare eu pun doar 3 grame. la sfarsit cand sunt calzi punem pe ei cascaval ras sau sare sau cu ce vreti sa-i condimentati. pofta buna Attached Files |
#6781
Posted 07 March 2015 - 08:13
Cam astia sunt, cu branza rasa pe deasupra!
Attached FilesEdited by GEORGE1976, 07 March 2015 - 08:14. |
#6783
Posted 07 March 2015 - 18:38
radudd, on 07 martie 2015 - 10:35, said:
Sunt moi (pufosi) sau crocanti? Daca-i lasi 13-15 minute la cuptor sunt pufosi iar spre 20 de minute mai uscati si tari , ca biscuitii normali. Eu prefer prima varianta,mai moi si pentru copii sunt chiar ok. Cu gem sunt super gustosi. Edited by GEORGE1976, 07 March 2015 - 18:47. |
|
#6784
Posted 08 March 2015 - 11:28
lalea, on 06 martie 2015 - 16:19, said:
Reteta e de pe net, am gasit-o intr-o zi cand n-aveam decat 3 oua in frigider. Ce sa-ti spun de batut, ca nu pricep. Zic de batut, se bat ouale. Ca la orice pandispan, iese mai fain daca bati albusurile separat de galbenusuri si le amesteci dupa, dar iese si ca in reteta de mai sus. Nu pun hartie de copt, tai in dreptul paletelor pandispanul, altfel se rupe. Il dau doar pe copt, evident, asa cum zice si in reteta, restul fac inainte. - normal sa nu pui hartie de copt atat timp cat cuva e antiaderenta (nu mai zic de 3 linguri de ulei la 3 oua!) - oare de ce nu scoti paletele daca tot ai facut compozitia separat si numai ai copt in MP ? Nu mai e necesat sa "tai in dreptul paletelor"! -" Ca la orice pandispan, iese mai fain daca bati albusurile separat de galbenusuri si le amesteci dupa, dar iese si ca in reteta de mai sus.".. sigur nu iese PANDISPAN!! Poate altceva "fain" pe gustul tau ! Incearca sa nu mai induci in eroare pe "novici"! mcjohn, on 06 martie 2015 - 11:55, said:
Deci ... Mă înveți și pe mine să fac rețeta ta ? 1 - Văd că în explicațiile de mai sus , explici ceva de bătut ! (Pasul 2 și 3) 2- Pasul 4 . Bagi hirtie de copt în MP ? Se folosește un program de malaxat, ca la pîine, sau se toarnă compozitia bătută la mixer în MP și se pornește pe coacere (Prog 12) ? ... La PANDISPAN se bat separat albusurile cu zahat pudra bine iar restul ingredientelor se amesteca cu "delicatete".. sa nu uit farmecul PANDISPANULUI sta in faptul ca nu trebuie sa pui nimic "de crestere" oricum "praf de copt" sau "bicarbonat de sodiu" dau gust rau.. tot secretul e in albusul bine batut si sa nu elimini aerul/bulele din el ... Edited by mihaiC1, 08 March 2015 - 11:56. |
#6785
Posted 08 March 2015 - 14:22
mihaiC1, on 08 martie 2015 - 11:28, said:
La PANDISPAN se bat separat albusurile cu zahat pudra bine iar restul ingredientelor se amesteca cu "delicatete".. sa nu uit farmecul PANDISPANULUI sta in faptul ca nu trebuie sa pui nimic "de crestere" oricum "praf de copt" sau "bicarbonat de sodiu" dau gust rau.. tot secretul e in albusul bine batut si sa nu elimini aerul/bulele din el ... |
#6786
Posted 08 March 2015 - 19:35
Azi am facut macinici moldovenesti! Ce ziceti? Coca la MP!😋
Attached Files |
Anunturi
▶ 7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users