Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12967 replies to this topic

#6769
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

 mihaiC1, on 03 martie 2015 - 10:36, said:

Oare fantele laterale de pe carcasa de ce sunt acolo ? Ca sa le astupi ???
Fantele laterale n-au legătură cu aburii din pâine, ci mai degraba cu ventilația motorașului și a ansamblului electronic, posibil afectate de căldura venită de la cuptorul neizolat.

#6770
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 25.04.2007

 Freddy12, on 03 martie 2015 - 13:42, said:

O data am pus seminte de bostan in paine iar rezultatul a fost dezamagitor.

La capitolul seminte, ti-as sugera ca inainte sa le bagi in paine sa le rumenesti putin intai, la tigaie. Sa ai grija sa le pui reci, dupa aia, in aluat, nu fierbinti.
La cele de bostan nu stiu exact, insa la cele de floarea soarelui se imbunatateste tare gustul painii prin rumenirea semintelor anterior punerii lor in aluat.

#6771
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Paine cu ciuperci a incercat cineva? Daca se poate...

Edited by GEORGE1976, 04 March 2015 - 00:47.


#6772
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,064
  • Înscris: 16.07.2007

 Freddy12, on 03 martie 2015 - 13:42, said:

O data am pus seminte de bostan in paine iar rezultatul a fost dezamagitor.
De cateori fac paine cu seminte si adaug(de fiecare data) si seminte de dovleac iese o paine senzationala.Posted Image

#6773
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Eu pun cam 50 grame de semințe, amestec de floarea soarelui, dovleac, susan, in și mac.
Primele două dau gust bun pâinii.

#6774
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

 bogdangelu, on 04 martie 2015 - 09:25, said:


De cateori fac paine cu seminte si adaug(de fiecare data) si seminte de dovleac iese o paine senzationala.Posted Image
Vezi ce chestie subiectiva e gustul omului? Dupa cum scriam mai sus, am adaugat si eu niste seminte de dovleac in paine si nu mi-a placut de loc.

#6775
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Am vrut sa fac ieri paine. La 12:30, in mijloc de proces de painarit, s-a luat lumina!!! La 17:15, a venit ”corentul”. La 18:30 mancam paine, excelenta!
Acuma, coca aia a stat circa 5 ore in masina, fara sa o deschid, a crescut, a colapsat, a crescut din nou mai incet... intr-un final, i-am dat un program de copt de-o ora si s-a copt.
E drept ca fac paine duminica, insa nu cred ca nu ma lasa vreun zeu de pe vreo lume sa nu mananc paine calda in zi de sarbatoare. Ca bunica mea facea mancare duminica si era voie sa faci orice duminica, atata timp cat nu e munca. La mine munca inseamna birou, acte, docomente. Prin urmare, daca smulsul buruienilor si facutul painii ma relaxeaza, sunt sigura ca nicio divinitate nu poate condamna asta.
Duminica e relaxare... chiar daca asta inseamna aranjat jucarii, facut baie, sapat gradina...
Crestineste vorbind, insa, nu pot intoarce obrazul celalalt si vaz ca nici cei mai declarati crestini fara poze nu-l intorc. Posted Image
Pe de alta parte, n-am mai intrat ca am treaba, multa treaba la munca. Oricum, n-o sa stau o vesnicie pe- aici, nu?

Zile senine!

Edited by lalea, 04 March 2015 - 15:23.


#6776
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,195
  • Înscris: 09.01.2008
Aia de se bat pe sarmale la biserica sunt mai crestini decat altii care fac paine duminica? Nu cred. Nu e locul potrivit pt astfel de discutii.

#6777
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009

 XrainX, on 20 februarie 2015 - 08:51, said:

Dă-i o șansă pâinii de 750gr.
Ți-am ascultat sfatul !
Am schimbat din nou maiaua . Am luat cubulețe mici de 25 g. Dau unul pe din două și bag 600g făină (în loc de 14+700 g). Tind să cred că era de vină maiaua aceea elastică de ieșea pîinea crudă !
Pîinea iese la fel de mare (înaltă). Și e bună de mîncat.
Pîinea aceea “friptă” era super-gustoasă . Avea aroma covrigilor ! Da, nu prea ne ajungea de pe o zi pe alta . :(


#6778
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009

 lalea, on 16 februarie 2015 - 14:51, said:

Pandispanul e asta, e de pe net:
Ingredientele (pentru o tava mica de chec):
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
1 lingura cacao (optional)
Modul de preparare:
1. Amestecam faina cu praful de copt;
2. Punem ouale la mixer impreuna cu zaharul si mixam bine-bine, pana cand ouale au crescut si zaharul s-a topit;
3. Adaugam treptat uleiul, apoi pe cea mai mica treapta de viteza a mixerului sau manual incorporam faina;
4. Punem in tava de chec tapetata cu unt si faina sau hartie de copt. Daca doriti, opriti cateva linguri de compozitie, amestecati cu cacao, apoi turnati peste compozitia alba;
5. Dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.
Sta cam 40-50 de minute in MP.

Pentru checuri, gasiti pe net; orice chec merge. Sunt mai simple care tin cont de programul dulce, dar cauti pentru asta retete speciale pentru MP. In rest, amesteci ingredientele clasic si merge pe COACERE la MP. Si merge orice pandispan, insa trebuie sa ai grija sa potrivesti cantitatea de aluat la capacitatea cuvei. Eu coc, in weekend, si de 3 sau 4 ori pandispan, ca e mai sensibil si il fac mai subțire.

Deci ...
Mă înveți și pe mine să fac rețeta ta  ?
1 - Văd că în explicațiile de mai sus , explici ceva de bătut ! (Pasul 2 și 3)
2- Pasul 4 . Bagi hirtie de copt în MP ?
Se folosește un program de malaxat, ca la pîine, sau se toarnă compozitia bătută la mixer în MP și se pornește pe coacere (Prog 12) ?
...

#6779
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Reteta e de pe net, am gasit-o intr-o zi cand n-aveam decat 3 oua in frigider.
Ce sa-ti spun de batut, ca nu pricep. Zic de batut, se bat ouale. Ca la orice pandispan, iese mai fain daca bati albusurile separat de galbenusuri si le amesteci dupa, dar iese si ca in reteta de mai sus.
Nu pun hartie de copt, tai in dreptul paletelor pandispanul, altfel se rupe. Il dau doar pe copt, evident, asa cum zice si in reteta, restul fac inainte.

#6780
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Salut
Revin cu o reteta de biscuiti buna zic eu , fisier atasat.
Reteta e de pe net, ingredientele se pun ca la paine la programul de blat sau pizza, cel mai scurt, apoi in cuptor la 160 grade 15-20 minute. Taiem blatul dupa ce a fost intins in prealabil in patratele inainte de cuptor. Sare eu pun doar 3 grame.
la sfarsit cand sunt calzi punem pe ei cascaval ras sau sare sau cu ce vreti sa-i condimentati.
pofta buna

Attached Files



#6781
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Cam astia sunt, cu branza rasa pe deasupra!

Attached Files


Edited by GEORGE1976, 07 March 2015 - 08:14.


#6782
radudd

radudd

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,296
  • Înscris: 08.02.2007
Sunt moi (pufosi) sau crocanti?

#6783
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008

 radudd, on 07 martie 2015 - 10:35, said:

Sunt moi (pufosi) sau crocanti?

Daca-i lasi 13-15 minute la cuptor sunt pufosi iar spre 20 de minute mai uscati si tari , ca biscuitii normali.
Eu prefer prima varianta,mai moi si pentru copii sunt chiar ok. Cu gem sunt super gustosi.

Edited by GEORGE1976, 07 March 2015 - 18:47.


#6784
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,760
  • Înscris: 12.08.2008

 lalea, on 06 martie 2015 - 16:19, said:

Reteta e de pe net, am gasit-o intr-o zi cand n-aveam decat 3 oua in frigider.
Ce sa-ti spun de batut, ca nu pricep. Zic de batut, se bat ouale. Ca la orice pandispan, iese mai fain daca bati albusurile separat de galbenusuri si le amesteci dupa, dar iese si ca in reteta de mai sus.
Nu pun hartie de copt, tai in dreptul paletelor pandispanul, altfel se rupe. Il dau doar pe copt, evident, asa cum zice si in reteta, restul fac inainte.
Io' inca ma "minunez":
- normal sa nu pui hartie de copt atat timp cat cuva e antiaderenta (nu mai zic de 3 linguri de ulei la 3 oua!)
- oare de ce nu scoti paletele daca tot ai facut compozitia separat si numai ai copt in MP ? Nu mai e necesat sa "tai in dreptul paletelor"!
-" Ca la orice pandispan, iese mai fain daca bati albusurile separat de galbenusuri si le amesteci dupa, dar iese si ca in reteta de mai sus."..Posted Image   sigur nu iese PANDISPAN!! Poate altceva "fain" Posted Image  pe gustul tau !
Incearca sa nu mai induci in eroare pe "novici"!

 mcjohn, on 06 martie 2015 - 11:55, said:

Deci ...
Mă înveți și pe mine să fac rețeta ta  ?
1 - Văd că în explicațiile de mai sus , explici ceva de bătut ! (Pasul 2 și 3)
2- Pasul 4 . Bagi hirtie de copt în MP ?
Se folosește un program de malaxat, ca la pîine, sau se toarnă compozitia bătută la mixer în MP și se pornește pe coacere (Prog 12) ?
...
Daca folosesti "programul de malaxat" (ai acest program la MP, fara dospire?!) sigur compozitia va "cadea"! La PANDISPAN compozitia se amesteca usor de jos in sus cu lingura de ~ 9 ori !
La PANDISPAN se bat separat albusurile cu zahat pudra bine iar restul ingredientelor se amesteca cu "delicatete".. sa nu uit farmecul PANDISPANULUI sta in faptul ca nu trebuie sa pui nimic "de crestere" oricum "praf de copt" sau "bicarbonat de sodiu" dau gust rau.. tot secretul e in albusul bine batut si sa nu elimini aerul/bulele din el ...

Edited by mihaiC1, 08 March 2015 - 11:56.


#6785
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 15.04.2010

 mihaiC1, on 08 martie 2015 - 11:28, said:

La PANDISPAN se bat separat albusurile cu zahat pudra bine iar restul ingredientelor se amesteca cu "delicatete".. sa nu uit farmecul PANDISPANULUI sta in faptul ca nu trebuie sa pui nimic "de crestere" oricum "praf de copt" sau "bicarbonat de sodiu" dau gust rau.. tot secretul e in albusul bine batut si sa nu elimini aerul/bulele din el ...
Corect! Da stai să vezi, câţi bagă bicarbonat de amoniu.

#6786
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Azi am facut macinici moldovenesti! Ce ziceti? Coca la MP!😋

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate