Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12967 replies to this topic

#12889
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
Din nou franzeluțe.Posted Image   Attached File  923.jpg   233.52K   17 downloads

#12890
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
Din nou franzeluţe în aceaşi tavă emailată (de Medias), procedură similară.
Am redus putin cantitatea de faină si am pus separatoare din folie mai groasă de aluminiu (0.6-0.8mm) ca să nu se mai lipească între ele.
Am mai mărit putin hidratarea, văzand ca făina folosită permite.
Attached File  924.jpg   382.64K   25 downloads

Edited by em2006, 12 March 2024 - 23:54.


#12891
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,586
  • Înscris: 19.06.2018
Deci care e treaba cu tavile astea emailate de Medias? Am scris un mail la fabrica sa i intreb daca au magazin in Medias, sa rog eventual pe cineva sa se uite ce au pe acolo. Momentan vad ca vand doar prin emag, siteul e doar de prezentare sumara.

Edited by audiofidell, 13 March 2024 - 09:47.


#12892
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009
Eu am niște tăvi emailate din 1984, când am lucrat la Mediș ca inginer stagiar. În spatele birourilor de la Brigada de Foraj Mediaș, era o linie ferată pe care erau vagoanele de la ERO (emailul roșu) pline cu oale, ibrice, tăvi, etc. Erau cu mici defecte și stăteau la dispoziția celor care doreau să se aprovizioneze. De acolo luau rromii vase pe care le dădeau la schimb cu haine vechi.
Periodic mergeam să ne alegem câte ceva.

#12893
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007

View Postiogamac, on 13 martie 2024 - 10:25, said:

Eu am niște tăvi emailate din 1984..
Sunt mai noi decat ale mele, io le am din 1980, de la soacra-mea.Posted Image

#12894
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,302
  • Înscris: 13.01.2011
Se făceau și în anii "60, a avut bunica, era din email roșu pe exterior, în interior era albă, buza contur era neagră.

#12895
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,586
  • Înscris: 19.06.2018
Chiar asa se numea si fabrica daca nu ma insel, "Emailul rosu", colega ne poate spune daca am dreptate. Inteleg ca nu au magazin de prezentare in Medias dar vad ca vand pe emag.

In alta ordine de idei, am gasit la Auchan 7Spice 000. Nu am brutarit niciodata cu asta decat cu sortimentele 7Spice de la Selgros, 650 si neagra cu seminte, exceptionale. Sunt curios cum se comporta plus ca e si ieftina, era 3,5 lei cu nu stiu ce reducere Auchan in nu stiu ce program de preturi, ma rog.

Am mai zis de a lungul timpului sa facem un top cu fainurile preferate ori dpdv al calitatii ori dpdv raport calitate-pret mai ales ca sunt multe sortimente pe piata. Inteleg ca voi puneti toate minunile in paine si de aceea faina are mai putina importanta, dar, orisicat, se distinge o faina buna de una proasta.

#12896
MirceaDWC

MirceaDWC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,097
  • Înscris: 28.02.2006

View Postem2006, on 12 martie 2024 - 23:54, said:

Din nou franzeluţe în aceaşi tavă emailată (de Medias), procedură similară.
Am redus putin cantitatea de faină si am pus separatoare din folie mai groasă de aluminiu (0.6-0.8mm) ca să nu se mai lipească între ele.
Am mai mărit putin hidratarea, văzand ca făina folosită permite.
Attachment 924.jpg
As ezita sa pun folia de aluminiu in contact direct cu alimentele, mai ales cele supuse la temperaturi. De ce nu iti iei o tava de baghete, nu e foarte scumpa, undeva in jur de 60-80 lei, functie de dimensiune, o pui la fix intr-o tava de arahaz si o poti pune pe a doua deasupra, iar rezultatele sunt foarte OK.

#12897
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007

View PostMirceaDWC, on 14 martie 2024 - 12:37, said:

As ezita sa pun folia de aluminiu in contact direct cu alimentele..
Si eu.
Am pus doar la primul test, doar ca separatoare verticale, suprafata de contact fiind minima, sub aluaturi e hartie de copt.
Am constatat ca nu e necesar, daca aluaturile sunt suficient distantate, astfel ca dupa a doua dospire si copt sa nu se mai lipeasca intre ele.
Doua exemple: Attached File  exemplu1.JPG   355.8K   4 downloadsAttached File  exemplu2.PNG   3.7MB   9 downloads
Am folosit o tava mai mare, cu dimensiuni mai apropiate de cele ale cuptorului.
Produsul finit s-a incadrat perfect in tava, baghetele fiind una langa alta, fara a fi lipite.
Pentru asta am facut niste probe pentru a stabili cantitatea corecta de faina pentru o sesiune de lucru.
Un exemplu cu produsul finit:  Attached File  exemplu Mini baghete.jpg   327.02K   10 downloads

#12898
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
In tăvi de cozonac.
Attached File  926.jpg   274.66K   13 downloadsAttached File  927.jpg   501.58K   13 downloads

#12899
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
Încă o pîine.   Attached File  928.jpg   401.78K   9 downloads

#12900
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
Chifle simple în tăvi de cozonac.  Attached File  929.JPG   347.39K   7 downloads

#12901
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,586
  • Înscris: 19.06.2018
Nu e mare problema cu folia de aluminiu, prea putin migreaza in alimente, mult sub cantitatea care transforma aluminiul in pericol pentru sanatate. La AL problema e doza, se elimina prin urina daca nu e o cantitate mare. Aluminiul trece din folie in alimente cu precadere la carnurile gatite la temperaturi mari si procesul este catalizat de catre grasime. Chiar daca gatitul zilnic s ar face in folie de aluminiu tot ar fi sub doza zilnica admisa, insa te poti gandi ca se aduna si din ingestia altor produse. Eu m as feri mai mult de oale, cratite si tigai de aluminiu decat de utilizarea ocazionala a foliei.

Proasta faina 7Spice 000. Nu ca ar fi recomandata faina 000 pentru paine, dimpotriva, dar eram curios ce iese. Iese o paine banala, fara niciun dumnezeu. Abia astept sa ajung in Selgros sa iau 7Spice 650 si integrala cu seminte, alea stiu sa faca paine.

Am tot intrebat pe aici cine ce faina prefera si experimenteaza, tinand cont ca sunt multe sortimente prin magazine. In afara de colegul em2006 care prezinta faina in tabel, exista o anumita discretie observ, oare datorita secretului profesional? Nimeni nu incearca alte fainuri?

Edited by audiofidell, 16 March 2024 - 09:06.


#12902
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,329
  • Înscris: 05.11.2009
Eu folosesc cu precădere făina 550. Cea mai încântată am fost de una ungurească Bacskai, de la Selgros la sac de 5 kg. N-am mai cumpărat 7 spice de ceva timp. Ultima dată era plină de larve și sacul de 650 de 5 kg și integrala la 1 kg.

#12903
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
Pîini în tăvi de cozonac.   Attached File  930.jpg   426.19K   6 downloads

#12904
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
Pîini cu mălai în tăvi de cozonac.  Attached File  931.jpg   316.27K   10 downloads

#12905
MirceaDWC

MirceaDWC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,097
  • Înscris: 28.02.2006

View Postem2006, on 15 martie 2024 - 17:03, said:

sub aluaturi e hartie de copt.
Am constatat ca nu e necesar, daca aluaturile sunt suficient distantate, astfel ca dupa a doua dospire si copt sa nu se mai lipeasca intre ele.

Poti sa faci o bucla din hartie de copt intre baghete. In loc de o foaie jos, vei folosi doua. Pui prima bagheta, apoi ridici o bucla de hartie de copt, o asezi pe a doua, apoi iar o bucla, apoi a treia, dupa care pui inca o foaie. Cum faci tu iti sta aluatul, ca mergi cu o hidratare mai mica, dac ai un aluat super hidratat, se va lasa. Asa, fiecare bagheta se sprijina un pic pe cealalta, iar cand dospesc, o iau in sus, ca in lateral nu au loc. Atentie insa sa nu le pui foarte inghesuite, ca se vor lipi la coacere in partea superioara.

#12906
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,063
  • Înscris: 10.02.2007
Obisnuim sa postam numai succesuri, ca sa ma exprim basescian.
De ce n-am pune si cate un rebut...
Asa arata niste exemplare la tava, uitate in cuptor o durata cam dubla fata de normal.
Rezultat: coaja groasa, dar miez comestibil, chiar foarte bun.
Attached File  932arse.jpg   430.16K   16 downloads

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate