Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 27 2024 21:44, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#12890
Posted 12 March 2024 - 23:54
Din nou franzeluţe în aceaşi tavă emailată (de Medias), procedură similară.
Am redus putin cantitatea de faină si am pus separatoare din folie mai groasă de aluminiu (0.6-0.8mm) ca să nu se mai lipească între ele. Am mai mărit putin hidratarea, văzand ca făina folosită permite. 924.jpg 382.64K 25 downloads Edited by em2006, 12 March 2024 - 23:54. |
#12891
Posted 13 March 2024 - 09:46
Deci care e treaba cu tavile astea emailate de Medias? Am scris un mail la fabrica sa i intreb daca au magazin in Medias, sa rog eventual pe cineva sa se uite ce au pe acolo. Momentan vad ca vand doar prin emag, siteul e doar de prezentare sumara.
Edited by audiofidell, 13 March 2024 - 09:47. |
#12892
Posted 13 March 2024 - 10:25
Eu am niște tăvi emailate din 1984, când am lucrat la Mediș ca inginer stagiar. În spatele birourilor de la Brigada de Foraj Mediaș, era o linie ferată pe care erau vagoanele de la ERO (emailul roșu) pline cu oale, ibrice, tăvi, etc. Erau cu mici defecte și stăteau la dispoziția celor care doreau să se aprovizioneze. De acolo luau rromii vase pe care le dădeau la schimb cu haine vechi.
Periodic mergeam să ne alegem câte ceva. |
#12893
Posted 13 March 2024 - 13:10
#12894
Posted 13 March 2024 - 18:17
Se făceau și în anii "60, a avut bunica, era din email roșu pe exterior, în interior era albă, buza contur era neagră.
|
#12895
Posted 14 March 2024 - 09:34
Chiar asa se numea si fabrica daca nu ma insel, "Emailul rosu", colega ne poate spune daca am dreptate. Inteleg ca nu au magazin de prezentare in Medias dar vad ca vand pe emag.
In alta ordine de idei, am gasit la Auchan 7Spice 000. Nu am brutarit niciodata cu asta decat cu sortimentele 7Spice de la Selgros, 650 si neagra cu seminte, exceptionale. Sunt curios cum se comporta plus ca e si ieftina, era 3,5 lei cu nu stiu ce reducere Auchan in nu stiu ce program de preturi, ma rog. Am mai zis de a lungul timpului sa facem un top cu fainurile preferate ori dpdv al calitatii ori dpdv raport calitate-pret mai ales ca sunt multe sortimente pe piata. Inteleg ca voi puneti toate minunile in paine si de aceea faina are mai putina importanta, dar, orisicat, se distinge o faina buna de una proasta. |
#12896
Posted 14 March 2024 - 12:37
em2006, on 12 martie 2024 - 23:54, said:
Din nou franzeluţe în aceaşi tavă emailată (de Medias), procedură similară. Am redus putin cantitatea de faină si am pus separatoare din folie mai groasă de aluminiu (0.6-0.8mm) ca să nu se mai lipească între ele. Am mai mărit putin hidratarea, văzand ca făina folosită permite. 924.jpg |
#12897
Posted 15 March 2024 - 17:03
MirceaDWC, on 14 martie 2024 - 12:37, said:
As ezita sa pun folia de aluminiu in contact direct cu alimentele.. Am pus doar la primul test, doar ca separatoare verticale, suprafata de contact fiind minima, sub aluaturi e hartie de copt. Am constatat ca nu e necesar, daca aluaturile sunt suficient distantate, astfel ca dupa a doua dospire si copt sa nu se mai lipeasca intre ele. Doua exemple: exemplu1.JPG 355.8K 4 downloads exemplu2.PNG 3.7MB 9 downloads Am folosit o tava mai mare, cu dimensiuni mai apropiate de cele ale cuptorului. Produsul finit s-a incadrat perfect in tava, baghetele fiind una langa alta, fara a fi lipite. Pentru asta am facut niste probe pentru a stabili cantitatea corecta de faina pentru o sesiune de lucru. Un exemplu cu produsul finit: exemplu Mini baghete.jpg 327.02K 10 downloads |
#12898
Posted 15 March 2024 - 19:42
#12900
Posted 15 March 2024 - 23:47
#12901
Posted 16 March 2024 - 09:00
Nu e mare problema cu folia de aluminiu, prea putin migreaza in alimente, mult sub cantitatea care transforma aluminiul in pericol pentru sanatate. La AL problema e doza, se elimina prin urina daca nu e o cantitate mare. Aluminiul trece din folie in alimente cu precadere la carnurile gatite la temperaturi mari si procesul este catalizat de catre grasime. Chiar daca gatitul zilnic s ar face in folie de aluminiu tot ar fi sub doza zilnica admisa, insa te poti gandi ca se aduna si din ingestia altor produse. Eu m as feri mai mult de oale, cratite si tigai de aluminiu decat de utilizarea ocazionala a foliei.
Proasta faina 7Spice 000. Nu ca ar fi recomandata faina 000 pentru paine, dimpotriva, dar eram curios ce iese. Iese o paine banala, fara niciun dumnezeu. Abia astept sa ajung in Selgros sa iau 7Spice 650 si integrala cu seminte, alea stiu sa faca paine. Am tot intrebat pe aici cine ce faina prefera si experimenteaza, tinand cont ca sunt multe sortimente prin magazine. In afara de colegul em2006 care prezinta faina in tabel, exista o anumita discretie observ, oare datorita secretului profesional? Nimeni nu incearca alte fainuri? Edited by audiofidell, 16 March 2024 - 09:06. |
#12902
Posted 16 March 2024 - 13:15
Eu folosesc cu precădere făina 550. Cea mai încântată am fost de una ungurească Bacskai, de la Selgros la sac de 5 kg. N-am mai cumpărat 7 spice de ceva timp. Ultima dată era plină de larve și sacul de 650 de 5 kg și integrala la 1 kg.
|
#12903
Posted 16 March 2024 - 22:45
|
#12904
Posted 16 March 2024 - 23:29
#12905
Posted 18 March 2024 - 09:29
em2006, on 15 martie 2024 - 17:03, said:
sub aluaturi e hartie de copt. Am constatat ca nu e necesar, daca aluaturile sunt suficient distantate, astfel ca dupa a doua dospire si copt sa nu se mai lipeasca intre ele. |
#12906
Posted 19 April 2024 - 15:16
Obisnuim sa postam numai succesuri, ca sa ma exprim basescian.
De ce n-am pune si cate un rebut... Asa arata niste exemplare la tava, uitate in cuptor o durata cam dubla fata de normal. Rezultat: coaja groasa, dar miez comestibil, chiar foarte bun. 932arse.jpg 430.16K 16 downloads |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users