Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 26 2024 22:43, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#12404
Posted 27 January 2023 - 15:35
Buna ziua, de curand am cumparat o masina de paine Panasonic SD-YR2550SXE si doresc sa scot ce e mai bun din ea.
Din pacate pentru moment painea are un miros intens de drojdie si mai putin de paine proaspat coapta. In principiu cam astea sunt cantitatile: - Faina de grau integrala de la Sanovita: 400g - Unt 20 g - Zahar alb 1 Lingura - Sare 1 1/2 lingurite - Apa 280 ml - Drojdie uscata 1 lg. (aproximativ 3 grame) - Am incercat drojdie de la Pakmaya si de la Dr.Oetker Drojdie instant Am incercat si alta reteta alternativa dintr-o carte de la Tefal Bread of the World: - Apa 370 ml - Ulei de masline 1/2 Linguri - Sare 1 1/2 lingurite - Zahar alb 1 Linguri - Faina alba 650: 180 gr - Faina de grau integrala 340 g - Drojdie uscata 1 lingurita Pe langa acestea am mai incercat si alte retete din retetarul cu care a venit masina de paine inclusiv o paine cu seminte si una alba simpla. De fiecare data mirosul de drojdie a fost intens. Atasez poze cu painea care a iesit dupa ce am folosit ultima reteta postata si lista cu programele masinii. Ce ar putea sa fie neinregula? Din pacate masina de paine nu o mai pot returna. Am gustat painea facuta de un prieten cu un Tefal Bread of the World si este net superioara ca gust, miros si textura. Reteta lui este cea incercata de mine. [ https://i.imgur.com/ddSIXoY.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/Rmcia09.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/qyeqjjw.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.imgur.com/xDoKIeA.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Meeshoo, 27 January 2023 - 15:35. |
#12405
Posted 28 January 2023 - 12:25
In general painea miroase a drojdie daca nu este coapta complet.
Dupa framantare, aluatul creste, se ridica aproximativ la dublul inaltimii, tot ce este deasupra acesteia poate avea miros de drojdie. O cauza poate fi temperatura prea ridicata pe durata dospirii, din cauza asta pâinea va crește prea repede și nu va oferi drojdiei timp să reacționeze, asa ca e posibil ca pâinea să se coacă incomplet și să aiba miros de drojdie. |
#12406
Posted 28 January 2023 - 13:12
Meeshoo, on 27 ianuarie 2023 - 15:35, said:
...Panasonic SD-YR2550SXE ... Atasez poze cu painea care a iesit dupa ce am folosit ultima reteta postata si lista cu programele masinii. Ce ar putea sa fie neinregula? Dupa poza nu vad nimic in neregula. Poate e devina calitatea ingredientelor. In postarea anterioara am presupus o cauza tehnica, legata de controlul temperaturii in cuva, destul de putin probabil, dar se poate verifica simplu cu un termometru digital tip pistolet. Edited by em2006, 28 January 2023 - 13:07. |
#12407
Posted 28 January 2023 - 14:09
Ai una dintre cele mai bune mp din lume. Am si eu 2 mp Panasonic si nici vorba sa miroasa painea a drojdie. Am si Tefal bread of the world( pe care nu o mai folosesc) dar painea facuta la Panasonic e mult mai buna. Eu folosesc drojdie Italmill la cutiuta de tabla de 100g care costa vreo 7-8 lei. Fa o proba si cu alte marci de faina.
Attached FilesEdited by Freddy12, 28 January 2023 - 14:10. |
#12409
Posted 10 February 2023 - 23:50
#12410
Posted 11 February 2023 - 11:53
#12411
Posted 11 February 2023 - 16:41
Freddy12, on 28 ianuarie 2023 - 14:09, said:
Ai una dintre cele mai bune mp din lume. Am si eu 2 mp Panasonic si nici vorba sa miroasa painea a drojdie. Am si Tefal bread of the world( pe care nu o mai folosesc) dar painea facuta la Panasonic e mult mai buna. Eu folosesc drojdie Italmill la cutiuta de tabla de 100g care costa vreo 7-8 lei. Fa o proba si cu alte marci de faina. Eu nu am fost mulțumită de drojdia din poza ta. |
#12412
Posted 15 February 2023 - 00:09
Mie mi s-a părut la fel de buna ca și drojdia dr.Otker dar prețul este mult mai mic. Îmi ies niște pâini excepționale cu aceasta drojdie si cu faina ungureasca. Poate ca drojdia folosita de tine se invechise și de aceea nu a dar rezultate.
|
|
#12413
Posted 15 February 2023 - 15:07
Nu știu ce să spun. Am folosit-o imediat ce am cumpărat-o că alta nu aveam. Dar eu folosesc Pakmaya din pliculeț roșu.
|
#12414
Posted 16 February 2023 - 22:10
#12415
Posted 17 February 2023 - 00:49
#12416
Posted 17 February 2023 - 11:37
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/G-jPoROGHGE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Faina Caputo pizzeria dar am crescut hidratarea cu vreo 5% |
#12420
Posted 27 February 2023 - 21:06
Harnic ești, frate! Mă simt handicapată deja . O să încerc și eu o pâine cu mălai. În ultimul timp am cam mâncat mămăligă, dar am luat de la Segros niște turte cu mălai foarte bune. Sunt 8 bucăți congelate și le fac la friteuza cu aer cald cu diverse. Ies ca un fel de pizza (offtopic). Îmi place la nebunie pâinea cu mălai, dar n-am încercat să fac.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users