Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 23 2024 11:33, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
81
#3295
Posted 07 October 2018 - 11:37
amestecul de vinuri se numeste cupaj - exista foarte multe combinatii, creativitatea nu are limite
de obicei sa amesteca vinul la sfarsit, vinurile se fac separat pentru ca strugurii au perioade de recoltare diferite, dar daca se culeg toate odata, macar separa si fa separat vinul alb si vinul rosu vinul roze se face din struguri de vin negri (cu zeama alba) care nu se lasa la macerat pe boasca decat foarte putin ca sa nu se coloreze @Carleto - inteaba pe colegul Gheo_55, e tot din Giurgiu, iti poate spune ce merge cat de cat, dar sa nu te astepti la minuni Edited by Oxigen1234, 07 October 2018 - 12:06. |
#3296
Posted 07 October 2018 - 17:05
Un sfat va rog, as vrea sa plantez butasii pt bolta, între casa și o magazie aflata la 5 m distanta. M-am gândit sa pun butasii pe 3 laturi, în forma de U. De ce ar trebui sa țin cont la plantare? (distante între ei, amestec de soiuri, etc) .
|
#3297
Posted 07 October 2018 - 18:50
Oxigen1234, on 07 octombrie 2018 - 11:37, said:
amestecul de vinuri se numeste cupaj - exista foarte multe combinatii, creativitatea nu are limite de obicei sa amesteca vinul la sfarsit, vinurile se fac separat pentru ca strugurii au perioade de recoltare diferite, dar daca se culeg toate odata, macar separa si fa separat vinul alb si vinul rosu vinul roze se face din struguri de vin negri (cu zeama alba) care nu se lasa la macerat pe boasca decat foarte putin ca sa nu se coloreze @Carleto - inteaba pe colegul Gheo_55, e tot din Giurgiu, iti poate spune ce merge cat de cat, dar sa nu te astepti la minuni |
#3298
Posted 08 October 2018 - 00:55
Oxigen1234, on 07 octombrie 2018 - 11:37, said:
vinul roze se face din struguri de vin negri (cu zeama alba) care nu se lasa la macerat pe boasca decat foarte putin ca sa nu se coloreze Dar dacă dau boabele de struguri printr-un storcător de fructe care le mixează lent, ca să nu-l mai țin pe boască sucul nu va ieși colorat? Ma refer la soiul Izabella sau Căpșunica. |
#3299
Posted 08 October 2018 - 06:34
Carleto, on 06 octombrie 2018 - 17:36, said:
Vreau sa scot vita hibrida si sa pun vita nobila pentru vin rosu, Merlot, Feteasca Neagra, Sauvignon, Babeasca Neagra, Burgund Mare ( mai bun decat babeasaca), etc, doar ca in zona nimeni nu are asa ceva si nu stiu ce se preteaza la zona si terenul respectiv. Din start îți recomand să scoți Merlot-ul din ecuație pentru că acesta este sensibil la ger. Dacă temperatura scade sub -17 grade... ai feștelit-o. În rest, nimeni, absolut nimeni nu poate da un răspuns corect dacă nu știe amplasamentul parcelelor și structura solului. Carleto, on 06 octombrie 2018 - 17:36, said:
Cineva mi-a zis sa ma gandesc si la vita hibrida din generatia a II-a care este mai usor de intretinut iar vinurile se apropie calitativ de cele nobile, ele acumuland zaharuri in medie de 200g/l. M-am documentat putin si am vazut vita Regent care cica este foarte apreciata in Germania iar vinul aduce la gust cu Cabernet Franc, vita de vie o pot procura din tara. Am mai citit si despre Muscat Bleu, Codreanca(BLACK MAGIC), Muscat de Hamburg, etc. Există soiuri moderne la noi care au rezistență ridicată la boli și se apropie de calitatea soiurilor nobile: Admira, Brumăriu. Așa, la prima strigare... Dacă ar fi să țin cont de tradiția zonei mai degrabă aș recomanda cultivarea strugurilor de masă. Pe vremuri era stațiunea Greaca unde se cultivau astfel de soiuri. Și tot acolo au fost obținute soiurile Greaca, Xenia, Tamina, Donaris. Dar... depinde ce dorești tu să faci. marxsovignon, on 07 octombrie 2018 - 10:52, said:
Pt a obține un vin roze ce soiuri ar merge? Daca amesteci mai multe soiuri de vita de vie, se poate face vin din ele? Ma refer dacă omul are pe lângă casă vreo 5-6 soiuri și de masa și de vin, și le-ar amesteca pe toate pt vin. Nu se amestecă mustul alb cu cel roșu. Asta e blasfemie. Dar, dacă ai câteva vițe-n curte, atunci nu ai de ales. marxsovignon, on 07 octombrie 2018 - 17:05, said:
Un sfat va rog, as vrea sa plantez butasii pt bolta, între casa și o magazie aflata la 5 m distanta. M-am gândit sa pun butasii pe 3 laturi, în forma de U. De ce ar trebui sa țin cont la plantare? (distante între ei, amestec de soiuri, etc) . marxsovignon, on 08 octombrie 2018 - 00:55, said:
Cam cât se lasă? Dar dacă dau boabele de struguri printr-un storcător de fructe care le mixează lent, ca să nu-l mai țin pe boască sucul nu va ieși colorat? Ma refer la soiul Izabella sau Căpșunica. |
#3300
Posted 08 October 2018 - 07:55
@marxsovignon - daca te gandesti la un storcator cu surub melcat tip "slow juicer" sau masina de tocat/stors rosii- sa nu incerci ca le distrugi
se infunda cu samburii la o cantitate mica poti sa ii zdrobesti cu mana si sa ii storci intr-un tifon sau orice presa Edited by Oxigen1234, 08 October 2018 - 07:56. |
#3301
Posted 08 October 2018 - 10:22
@Otineu mulțumesc de răspuns, și cam care struguri de masa asigura umbrire adecvata?
Am făcut la storcător o proba, iese un suc gros, cu pulpa. Sa îl pun asa în damigeana sau sa îl mai las sa se limpezească? |
#3302
Posted 08 October 2018 - 14:55
Salut,
am o vita batrana si am descoperit un parazit (cred) ce a atacat frunzele. Stie cineva ce este ? multumesc Attached Files |
#3304
Posted 08 October 2018 - 20:55
|
#3305
Posted 08 October 2018 - 21:03
Oxigen1234, on 08 octombrie 2018 - 07:55, said:
@marxsovignon - daca te gandesti la un storcator cu surub melcat tip "slow juicer" sau masina de tocat/stors rosii- sa nu incerci ca le distrugi se infunda cu samburii la o cantitate mica poti sa ii zdrobesti cu mana si sa ii storci intr-un tifon sau orice presa |
#3306
Posted 09 October 2018 - 18:46
nu e bine, strugurii zdrobiti se lasa pe boasca sa fiarba, de minim 3 ori pe zi se scufunda boasca (sau se pune sita si un bolovan deasupra) si se stoarce dupa ce fermenteaza cat sa nu mai fie decat putin de tot dulce - minim o saptamana pana la 3-4 saptamani
asa in butoi se va face jos un strat foarte gros de drojdie, peste 3-4 saptamani sa tragi vinul de pe drojdie ca ia "gust de doaga" Edited by Oxigen1234, 09 October 2018 - 18:48. |
#3307
Posted 16 October 2018 - 11:55
A fiert mustul, stiu ca dupa se pune un conservant sau ceva de decantare/limpezire, cum procedez, trag intai vinul intr-un recipient curat si apoi cu ce il tratez, sau il tratez intai si apoi dupa un timp il trag? e primul an in care folosesc damigene de 50 l, pana acum bagam in butoaie...
|
#3308
Posted 26 October 2018 - 15:54
Știe vreun coleg o pepiniera de la noi care sa aibă struguri de masa din R. Moldova sau Ucraina?
Edited by marxsovignon, 26 October 2018 - 16:00. |
#3309
Posted 26 October 2018 - 22:43
https://cepage.sunphoto.ro/
Si soiurile disponibile in aceasta toamna: https://cepage.sunph...TOAMNA_2018Â Â ATENTIE! Doar unele din aceste soiuri sunt din Ucraina si din rep Moldova. |
|
#3311
Posted 29 October 2018 - 10:21
Da, mersi acum am vazut ca linkul pus de mine e aiurea. Nu stiu ce s-a intamplat, l-am luat cu copy/paste...
|
#3312
Posted 29 October 2018 - 18:52
Dragilor, nu vă mai aruncați după soiurile ucrainiene. Ăia fac încrucișări de soiuri fără nicio noimă. În plus, riscul de a vă procopsi cu boli ale viței-de-vie este foarte mare. Au venit astfel de boli chiar de la mari șmecheri italieni, dar să vedeți ce este la ucrainieni. Și nu uitați că unele boli nu au tratament. Adică, n-au găsit soluțiile adecvate cei de la Budureasca (și ei au pățit-o cu italienii) și credeți că veți rezolva voi această problemă? Hmmm.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users