Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 23 2024 11:33, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
81
#289
Posted 18 September 2012 - 22:09
Eu nu l-as tine in casa.
Trebuie sa intre si el in "randul lumii (vegetale)"....adica sa hiberneze!! Daca este intr-un vas, scoate-l la aer si asteapta sa pice (natural) frunzele. Dupa ce "cheleste" taie-l la 2-3 ochi si (eventual) parafineaza-l! Atunci asezi vasul intr-un loc unde sa fie f rece (1-4 grade). La primavara ..... arata-i unde-i este "locul"! Bafta! |
#290
Posted 18 September 2012 - 22:41
Problema e ca in zona in care locuiesc primele brume cad de obicei in prima decada a lui octombrie...daca il prinde o bruma in stadiu erbaceu mai mult ca sigur ca o sa inghete altoiul, din cauza asta m-am gandit sa-l mai tin in casa o perioada si apoi sa-l "brumez" fortat ca sa intre in hibernare pana la primavara.
|
#291
Posted 18 September 2012 - 22:48
Prima bruma vine in octombrie, dar cand ingheata?
Da, gerul va distruge tot ce e verde. Daca poti, lasa-l afara dar ferit de brume: sub un balcon, in garaj, etc. Cand tai la 2-3 ochi trebuie sa ai lemn! Nu se parafineaza lastari verzi! Orienteaza-te dupa cum e vremea la tine! Dar "slabeste" legatura acum! Numai bine! |
#292
Posted 18 September 2012 - 22:54
Pana pe 15 octombrie deja sunt temperaturi de -2..-3 grade, la prima bruma de obicei se usuca toate frunzele la vie in zona mea.
|
#293
Posted 19 September 2012 - 18:48
Am refacut legatura si am facut si niste poze cu calusul format.
Attached Files |
#294
Posted 19 September 2012 - 20:04
Nu era nevoie sa dai jos rafia.....trebuia doar sa slabesti cateva spire!
Pare ok! |
#295
Posted 19 September 2012 - 22:14
#296
Posted 28 September 2012 - 17:43
Mi-am facut teasc ( presa de struguri ) in regim "hame made" . M-a costat cam 200 lei dar o parte din piese le-am avut prin curte din alte lucruri vechi. Capacitate 80 l .Cuva in care se face stoarcerea este confectionata din 2 cuve de masini de spalat automate ( facute rost gratis )
Am sa va arat cateva poze . Daca doriti mai multe amanunte .... Attached Files |
#297
Posted 28 September 2012 - 21:56
Capacul pe care preseaza surubul este din metal?
Daca vei tescui struguri rosii si mustul va "atinge" un fier ruginit vei avea o problema! Fierul trece in must, fierberea va decurge ok dar cand vei scoate vinul la aer acesta va deveni negru (intens) in cateva minute. Gustul nu se modifica, doar culoarea. La strugurii albi fenomenul e aproape insesizabil! Chiar daca acum e vopsit in timp vor apare pete de rugina! Edited by danutz_2009, 28 September 2012 - 21:57. |
#298
Posted 28 September 2012 - 22:06
E bine ca sub capacul din metal pe care apasa surubul, sa se afle un capac din lemn (de stejar de preferinta). Si acela sa ia contact direct cu strugurele adica cu mustul.
|
|
#299
Posted 28 September 2012 - 22:31
E o solutie si propunerea lui horia! Dar trebuie sa ai "rabdare" cu surubul: 2-3 ture si
astepti sa se scurga mustul.....si tot asa. Daca te "rastesti prea tare" la surub (faci multe rotatii fara pauze) mustul nu are timp sa se scurga si capacul va ajunge sub nivelul mustului. Si, ca sa fiu "rau" pana la capat, mai vad o problema: vei scoate cu greu strugurii presati din acea cuva cu fund! Era mai bine daca nu avea fund! Danutz-un om rau |
#300
Posted 30 September 2012 - 15:36
Capacul cu pricina era gandit sa fie din textolit sau un plexiglas ..ceva gros. Din pacate nu am reusit sa gasesc in timp util si a trebuit sa-l fac din metal. Acesta a fost insa dat cu deruginol , lasat la uscat si apoi folosit. Pana la anul-l dau din nou si are timp sa se usuce. Mai era varianta sa-l imbrac in folie de plastic autoadeziva , din cea pt. alimente .
Si daca apare rugina se curata ,se vopseste ..etc ca urmatoarea folosinta e peste un an. Sau poate gasesc alte materiale... Danutz-un om rau ; din cuva aceea s-au scos foarte usor strugurii presati ,intrucat nu este necesar sa scot "turta "nerupta , adica am "scormonit "putin cu un bat apoi s-a intors cuva cu gura in jos si...a cazut aproape toata. Ce ramane iei cu mana ca nu musca. Cuva are fund pentru ca alt fel nu statea "cerc"+ ca iesea pulpa pe sub ea . Eu am folosit-o la propria recolta si nu am intampinat nici o problema. Edited by Poje74, 30 September 2012 - 15:52. |
#301
Posted 30 September 2012 - 18:08
remigratorul, on 17 mai 2012 - 12:31, said:
Pentru Feteasca Neagra de calitate garantata nu mai am decat o speranta cam palida (cineva care a vorbit cu altcineva care a ramas sa mai caute etc.) prin Vrancea. Daca nu voi reusi, ma voi reorienta catre Cabernet Sauvignon si Merlot in cantitati egale, de la cei de la Sauron. Ii voi contacta sa vad ce oferta au. |
#302
Posted 02 October 2012 - 17:50
Are cineva de vanzare vita de vie altoita de vin ,neagra ;la un pret mai rezonabil ? Mi-ar trebui 46 butasi inradacinati. Soi...nici nu prea stiu exact ...ceva mai rezistent ..Turan , Burgund mare , Medina etc.
|
#303
Posted 30 November 2012 - 22:28
valosvasile, on 18 septembrie 2012 - 19:25, said:
Buna, Am facut recent un experiment de altoire vita de vie in verde, coardele altoi si portaltoi au fost recoltate in prima decada a lui august. Portaltoiul este un HPD care la noi se numeste țârțâră (face niste ciorchini mici cu struguri desi de culoare inchisa, usor astringent, sunt pentru vin). Altoiul este din soiul Moldova. Altoirea s-a facut in despicatura folosind coarde semilignificate. Vasul cu vitele a fost si este tinut doar in casa la temperatura constanta aprox. 23-24 grade. Intrebare: oare sa desfac legatura din rafie sau sa o mai las? Multumesc. |
|
#304
Posted 02 December 2012 - 19:45
daca nu ai cunostinte serioase privind altoirea vitei de vie cea mai buna solutie este sa cumperi vitele altoite si sa le plantezi , astfel vei avea o vie fara goluri , in literatura de specialitate se recomanda si o rezerva de 3% de vite de rezerva plantate la ghivece pentru eventulele goluri , in via actuala poti trage marcote pe care sa incerci sa le altoiesi , daca iti reuseste poti incerca chestia cu portaltoii
|
#305
Posted 04 December 2012 - 09:03
Buuun. Situatia se prezinta in felul urmator: am in fata casei o bolta, construita de vechiul proprietar, din fier. Problema e ca e facuta pe principiul "azi un fier, maine o teava, o terminam pana imbatranim", ceea ce face ca bolta sa arate ingrozitor, facuta din bucati de fier de diferite lungimi, grosimi si texturi.
Astfel, m-am hotarat ca voi da jos tot ce inseamna improvizatie tiganeasca, la vechea structura, si voi pastra doar tevile laterale, de sustinere. Problema mea ar fi ca nu stiu daca sa ma apuc acum de treaba, avand in vedere ca voi fi nevoit sa scurtez si sa tund din via care este crescuta pe toata suprafata boltii. Mai exact, daca tai acum, via va inmuguri la primavara, in mod normal, fara efecte secundare, sau se va usca, din cauza taierii la temperaturi scazute? Ar fi chiar pacat sa o dau in bara, avand in vedere ca sunt vreo 10 soiuri de vita-de-vie pe bolta asta, toate sanatoase si rodnice. Deci, ce ma sfatuiti, sa astept primavara, sau sa ma apuc de treaba? |
#306
Posted 04 December 2012 - 09:34
daca o tai acum va ingheta.....este posibil sa-ti mai ramana din ea peste iarna, dar e o loterie....oricum e timpul prea scurt pana la primul inghet....deci!
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users