Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Posta Romana castiga licitatia si devine operator

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
telecomro

telecomro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 08.04.2008
O precizare emisa de Consiliul Concurentei privind regulile de participare la licitatia pentru o licenta de telefonie mobila scoate din competitie Romtelecom, o firma detinuta de RCS&RDS si actionarul Zapp.

Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei, a emis o precizare privind licitatia pentru o licenta de telefonie mobila, organizata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI), prin care arbitrului telecom i se atrage atentia ca in competitie nu se pot inscrie companii care fac fac parte din grupuri telecom ce ofera deja servicii de telefonie mobila in Romania.

Practic, prin aceasta precizare, Consiliul Concurentei atrage atentia ANRCTI ca ofertele Romtelecom, NetPoint si Saudi Oger nu ar fi eligibile in cadrul licitatiei, singurul jucator care respecta regulile fiind Tactical Network, un fond de investitii ceh care are in spate Posta Romana si producatorul chinez de echipamente telecom ZTE.

Consiliul Concurentei nu a mentionat in mod explicit care sunt companiile ale caror oferte nu sunt compatibile cu cadrul legal de organizare al licitatiei, insa este evident care sunt operatorii care fac parte din grupuri ce ofera deja servicii de telefonie mobila in Romania.

Romtelecom este parte a grupului elen OTE, care detine operatorul de telefonie mobila Cosmote in timp ce NetPoint este detinut de RCS&RDS, care ofera deja servicii de telefonie mobila. Saudi Oger este proprietarul Telemobil, care ofera servicii de telefonie mobila sub brandul Zapp. Astfel, toate cele trei firme sunt parte a unor grupuri ce detin deja licente de telefonie mobila in Romania.

Conform precizarii de Consiliul Concurentei, prin termenii de "operator" si "operator de comunicatii electronice" utilizati in proiectul Hotararii Guvernului privind procedura de selectie pentru acordarea unei licente de telefonie mobila se identifica atat agentii economici care sunt operatori de retele de comunicatii electronice, cat si grupurile din care acestia fac parte.

"Consideram ca sunt necesare aceste precizari avand in vedere ca, in ultimul timp, au aparut diferite interpretari ale acestor termeni", a declarat Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Consiliul Concurentei a transmis Presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei si membrilor Comisiei de licitatie rugamintea ca interpretarea dispozitiilor acestui act normativ sa respecte atat scopul pentru care a fost initiat, cat si principiile concurentei cuprinse in avizul conform emis de autoritatea de concurenta" a adaugat Oprescu.

"O alta interpretare a acestor termeni ar putea conduce la anularea scopului care a stat la baza adoptarii acestui act normativ si anume promovarea concurentei in sectorul comunicatiilor electronice prin crearea unui nou operator de servicii si retele de comunicatii electronice. In acelasi timp, s-ar crea premisele aparitiei unor discriminari intre agentii economici, care detin cel putin o licenta nationala de utilizare a frecventelor radio si care fac parte dintr-un grup si cei care detin o licenta asemanatoare, dar nu sunt parte a unui grup", au spus oficialii Consiliului Concurentei.

Contactati de ZF, oficialii Romtelecom nu au dorit sa comenteze precizarile emise de Consiliul Concurentei.

Oficialii ANRCTI nu au comentat precizarea emisa de Consiliul Concurentei.

Anterior, Dan Georgescu, presedintele ANRCTI preciza ca actul normativ emis de guvern, in baza caruia este organizata licitatia, nu face in nici un fel referire la actionarii operatorilor, nici la persoanele juridice la care acestia sunt actionari, ceea ce ar permite unor firme ca Saudi Oger sa participe la competitie.

Pe de alta parte, costul redus al licentei (1 milion de euro) dar si restrictiile de participare impuse celorlalti operatori de telefonie mobila de catre ANRCTI prin caietul de sarcini, au determinat un numar de patru operatori sa atace in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei.

Astfel companiile Orange, Vodafone, Telemobil si RCS&RDS au atacat in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei in frecventele de 410-415 MHz si 420-425 MHz, solicitand suspendarea executarii HG 61/2008 privind procedura de selectie a licentei de telecomunicatii. Operatorii sunt reprezentati de societatea de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti la 3 iulie, primul termen fiind programat la 21 august.

#2
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,529
  • Înscris: 20.10.2006
Mie mi se pare corecta decizia. De ce sa admita sa participe la licitatie Pomtelecom-ul si TZapp-ul si RDS-ul, doar ca prin intermediul altor firme ?

#3
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Si mie mi se pare normal sa respinga companiile care au deja licenta (direct sau indirect) si sa permita accesul la noi operatori, pentru cresterea concurentei pe piata telecom.

Ce mi se pare tras de par este ca din cate companii telecom exista in lume dintre cele care nu au licenta la noi, numai una singura candideaza... treaba asta suna a licitatie aranjata :(

#4
telecomro

telecomro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 08.04.2008
Normal ca este aranjata. Se stia asta de la inceput dar oamenii astia au incercat si ei sa participe.

#5
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Pai parca se spunea ca RDS a dat spaga, atunci cum de au pierdut?

Oricum eu cred ca inca nu este nimic sigur.


Arbitrul telecom: analizam precizarea trimisa de Consiliul Concurentei


Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii nu a formulat deocamdata un punct de vedere privind precizarea emisa ieri de Consiliul Concurentei privind conditiile de participare la licitatia pentru o licenta de telefonie mobila, documentul emis de Consiliu fiind in prezent analizata de juristii institutiei.

"Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a primit solicitarea din partea Consiliului Concurentei privind criteriile de participare la procedura de organizare a licitatiei pentru acordarea unei licente de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. Solicitarea este in momentul de fata analizata de catre ANRCTI, urmand ca in cel mai scurt timp Autoritatea sa prezinte o pozitie cu privire la aceasta solicitare?, a declarat pentru ZF Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

Consiliul Concurentei a emis ieri o precizare privind conditiile care trebuie indeplinite de companiile care se pot inscrie in competitia pentru o licenta de telefonie mobila, document care scoate din joc ofertele depuse de Romtelecom, NetPoint (RCS&RDS) si Saudi Oger (actionarul Zapp). Potrivit precizarii emise de Concurenta, singura oferta valabila ar fi cea depusa de Tactical Network, un fond ceh de investitii care are in spate Posta Romana si producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii ZTE.

http://www.zf.ro/art...oncurentei.html

#6
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Flavia ti-am spus ca o sa castige chinezii. Absolut toate informatiile ii indicau castigatori.

#7
telecomro

telecomro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 08.04.2008
ce informatii ? aia nu au nimic, nici experienta macar. firma aia...... pana si sediul in care functioneaza este inchiriat. ne raportam strict la firma care participa nu la ZTE !

Castiga daca statul face un abuz dar deja operatorii mobili au cerut in instanta suspendarea .....

Este o decizie extrem de abuziva. Ce au astia in plus si nu Oger sau Romtelecom ?

Edited by telecomro, 18 August 2008 - 12:04.


#8
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Pai scrie clar ce au in plus de fapt Oger si RTC. Tu crezi ca se strufocau ceilalti operatori mobili de conditiile mult mai usoare impuse ptr. licenta asta, doar asa ca sa se bage-n seama?

#9
telecomro

telecomro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 08.04.2008
Normal ca nu dar este o decizie abuziva, un abuz mai mare ca asta nu cred sa fie.

#10
cristian0007

cristian0007

    Be a real Viber !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,304
  • Înscris: 01.01.2007
Acuma o sa vina postasu si in loc de plicuri  iti da telefon sa vorbesti precum face RDS acum.
Flavia se si vazuse cu licenta castigata de RTC  :lol:
Asta este razbunarea VDF-Orange.

#11
telecomro

telecomro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 08.04.2008
ANRCTI inca nu acceptat acea propunere.

#12
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Aha! Si cam care crezi ca va fi urmatorul pas in atribuirea acestei licente?

#13
djhouse

djhouse

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 651
  • Înscris: 05.04.2008
si uite asa va ajunge telefonia mobila o mizerie
oare cate firme de telefonie mobila vor sa existe?
ce ar fi sa avem in fiecare judet cate un operator si cand pleci la bucuresti sa te afli in roaming
ar fi tare nu?
avem deja 5 operatori mobili oare nu e suficient?

Edited by djhouse, 18 August 2008 - 22:28.


#14
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

View Postdjhouse, on Aug 18 2008, 23:27, said:

avem deja 5 operatori mobili oare nu e suficient?
Nu. :D

Sunt prea multi pentru operatori poate, dar pt clienti niciodata nu pot fi prea multi  B)

E ceva deosebit ce se intampla la noi pe piata, wait and see.

Edited by Blackhawk, 18 August 2008 - 22:30.


#15
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,529
  • Înscris: 20.10.2006
E bine sa fie concurenta cat de mare. :D Sa avem tarife cat de mici. :P

#16
telecomro

telecomro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 08.04.2008
Posta e moarta din prima zi. Nu cred eu ca ZTE aduce si angajati, construieste inel DWDM/SDH si multe altele.

ZTE vine mai mult sa faca experiente pe aici.....cam atat, parerea mea.
Ciudat este ca Gary a spus ca Zapp extinde reteaua 450Mhz tot cu Lucent si nu cu ZTE care se ocupa de 3G. Sa inteleg ca ZTE este la prima retea CDMA in 420 sau 450 ?

Bine acum poate nu fac o retea CDMA , dar atunci ce sa fie ? Prea multe necunoscute....

Edited by telecomro, 19 August 2008 - 05:31.


#17
Jean Gary Diablo

Jean Gary Diablo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 27.11.2005
Arbitrul telecom: Doar instanta poate opri procedura acordarii noii licente de comunicatii mobile
Romtelecom, Saudi Oger si NetPoint raman in lupta
Procedura de selectie pentru acordarea noii licente de comunicatii mobile va continua, singura modalitate de oprire a acesteia fiind pronuntarea in instanta a unei decizii de suspendare sau de anulare a Hotararii Guvernului care stabileste aceasta procedura, a declarat miercuri pentru HotNews.ro, Dan Georgescu, presedintele ANRCTI. Concurenta a atentionat recent asupra unor termeni din lege, ce interzic atat operatorilor telecom, cat si grupurilor din care fac parte sa mai obtina o alta licenta de comunicatii mobile, fapt care ar fi lasat in lupta un singur concurent. Aceeasi hotarare este atacata in prezent in instanta de Orange, Vodafone, Telemobil si RCS&RDS.

Daca saptamana trecuta, Concurenta atentiona arbitrul telecom ca legea nu a fost inteleasa corect, miercuri a venit randul autoritatii de reglementare sa acuze de acelasi lucru, Concurenta.

ANRCTI: Nu este baza legala pentru ce sustine Concurenta

"Desi Consiliul Concurentei a facut recent publica opinia sa potrivit careia termenul „operatori” din HG nr.61/2008 include si grupurile din care acestia fac parte, ANRCTI considera ca nu exista baza legala pentru a da termenului de „operatori” o alta interpretare decat cea care reiese din continutul art.3 al acestui act normativ, coroborat cu dispozitiile art. 2 alin. (1) lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 34/2002 privind accesul la retelele publice de comunicatii electronice si la infrastructura asociata, precum si interconectarea acestora, aprobata, cu modificari si completari, prin Legea nr.527/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora „operatorul” este „o persoana care instaleaza, opereaza, controleaza sau pune la dispozitie tertilor o retea de comunicatii electronice sau elemente ale infrastructurii asociate […]”, a declarat miercuri presedintele ANRCTI.

Precizarea Concurentei scotea practic din joc trei din cei patru operatori care au depus oferte pentru aceasta licenta, respectiv pe Romtelecom, controlata de OTE, care detine si Cosmote, pe Saudi Oger, proprietarul Zapp si pe NetPoint, controlata de RCS&RDS si ar fi lasat in cursa numai pe Tactical Network, un fond de investitii ceh controlat de Posta Romana si producatorul chinez de echipamente telecom ZTE.

Concurenta a mai precizat ca a trimis un aviz conform conditionat pentru acest HG, inca de anul trecut cand aceasta era in faza de proiect si ca si ANRCTI a fost instiintata ulterior.

Presedintele ANRCTI, pentru care premierul Tariceanu a semnat luni eliberarea din functie, sustine ca legea permite participarea la licitatie a tuturor celor patru candidati.

"In acest context, in care termenul de „operator” nu poate fi interpretat decat prin raportare la definitiile existente in legislatia de specialitate, respectiv in sensul in care continutul normei legale cuprinde doar persoana care instaleaza, opereaza, controleaza sau pune la dispozitie tertilor o retea de comunicatii electronice, iar nu si alte persoane aflate in conexiune cu aceasta, ANRCTI trebuie sa permita participarea la procedura de selectie tuturor celor patru ofertanti anuntati anterior", a explicat Georgescu.

Procedura poate fi oprita doar in instanta. Patru operatori au atacat deja hotararea

Nu in ultimul rand, presedintele autoritatii de reglementare a precizat ca "pana la pronuntarea de catre instanta a unei decizii de suspendare sau de anulare a Hotararii Guvernului nr. 61/2008, ANRCTI nu are alta optiune decat continuarea procedurii de acordare a licentei".

In acelasi timp, Hotararea de Guvern in cauza este in prezent atacata in instanta de nu mai putin de patru companii. Potrivit Ziarul Financiar, Orange, Vodafone, Telemobil si RCS&RDS au atacat in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei, solicitand suspendarea executarii HG 61/2008 privind procedura de selectie a licentei de telecomunicatii. Companiile se plang atat de costul redus al licentei (un milion de euro), dar si de restrictiile de participare impuse celorlalti operatori de telefonie mobila.

Edited by Jean Gary Diablo, 20 August 2008 - 16:09.


#18
telecomro

telecomro

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 08.04.2008
Foarte bine, sa vada mafiotii de la Posta Romana ca nu se face cum vor ei.

Oricum daca raman toate firmele in lupta Posta nu are nici 0.1% sanse.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate