Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 

Lisabona

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1351 replies to this topic

#1333
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,389
  • Înscris: 23.04.2007
Pusesem ochii pe un zbor tur-retur Lisabona prin skys*****r si de la 900 ron dus-intors saptamana trecuta a ajuns 2088 ron peste noapte/persoana, adica s-a dus in balarii/ Wizzair Malta. Alte variante cu zbor direct nu am gasit. Alte legaturi(adica intre tur si retur 3-4-5 zile) intre martie si octombrie pare ca nu mai sunt(pe zbor direct, fara escala). In presa, in ultima vreme vad ca Wizz-ul a tot avut probleme prin europa(curse anulate, etc). Sa imi iau gandul de la destinatie oare pana isi revin astia sau poate intra si alta companie pe zbor direct?

#1334
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Skyscanner este intermediar, din principiu eu evit intermediarii cat pot pentru ca in caz de probleme mai e un nivel intre mine si cel care presteaza serviciul.

Urmareste preturile direct pe site-ul Wizzair, ei le mai variaza. Cat despre anulari si intarzieri, mai sunt, vezi subiectul despre Wizz de la aria de transporturi.

Alte variante am mai scris mai sus, sunt zboruri cu schimb.
Nu as crede ca va introduce alta companie zbor direct Buc - Lisabona dar nu se stie niciodata.

#1335
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
Adrian, dupa cum probabil ti-ai dat seama, orice e posibil.
Cursele directe spre Lisabona au aparut si au disparut destul de frecvent. Tarom nu mai zboara, ca sa cauti ceva convenabil la pret?
Noi, cu multi ani in urma, am fost cu easyJet. Cu escala la Milano. Insa surprinzator e ca au vandut biletele ca o companie de linie, pe acelasi cod de rezervare. Din cauza drumului, Lisabona e o destinatie pentru care nu merita sa te deranjezi mai putin de 4-5 zile. Iar o escala in Italia poate fi o solutie daca cauti variante ieftine, fara bagaj. Poti cauta si la companii de linie, nu se stie niciodata!

#1336
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Vad ca 29 mai - 3 iunie de exemplu este la 269 lei pe segment la Wizz. (Pretul de baza)

Edited by mdt, 04 October 2023 - 14:46.


#1337
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 13.09.2022

View PostAdrianHH, on 04 octombrie 2023 - 11:12, said:

In presa, in ultima vreme vad ca Wizz-ul a tot avut probleme prin europa(curse anulate, etc).

Nu prea au mai avut anulari (in afara de nu stiu ce balbaiala cu Dubaiul acum vreo saptamana).
Ptr Lisabona sunt f scumpe, fiind singurul zbor direct dar au tot fost oferte, eu am prins la 300 ron dus-intors ptr perioada anului nou.

#1338
laurcj

laurcj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,553
  • Înscris: 22.07.2008
Avem 2 copii de 14 si 11 ani si ne gandim sa mergem in vacanta in Lisabona la sfarsitul lui iulie, 7 nopti, depinde cum gasesc bilete de avion. Am vrea sa combinam statul la plaja cu vizitatul orasului. As avea niste intrebari pentru cine a mai fost in perioada asta:

1) Cum sunt temperaturile in Lisabona la sfarsit de iulie ? Este foarte cald, umed ?
2) Am inteles ca apa oceanului este foarte rece.  Chiar si la sfarsit de iulie este asa de rece ? Copiii isi doresc sa faca baie. Am fost si in Croatia de mai multe ori cu ei si acolo era destul de rece apa, dar totusi am facut baie. In zona Lisabonei este mai rece apa decat in Croatia ?
3) In caz ca nimerim sa fie apa oceanului foarte rece, sunt ceva optiuni de piscine, aquapark-uri ca sa-i pot multumi si pe copii ?
4) In ce zona in jurul Lisabonei ar fi mai ok sa caut cazare ? Un prieten a fost la Costa de Caparica si a zis ca a fost frumos. M-ar interesa sa fie o zona cat de cat linistita si plaja sa nu fie foarte aglomerata, gen cearsaf langa cearsaf.

Edited by laurcj, 27 January 2024 - 20:21.


#1339
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016
Eu am fost numai la sfarsitul lui iunie. Apa e rece, nu cred ca atinge niciodata 20 de grade. Dar nu conteaza prea pentru copii. 20-30 de minute si adultii pot baga un inot.
Eu nu as sta in jurul Lisabonei, nu mi se pare ca e mare lucru de facut. Stai in oras si daca vrei sa explorezi sunt destule de vazut (Porto e super, drumul e frunos cu multe de vazut), dar zonele din jur, desi dragute, nu merita mai mult de catva ore in opinia mea.

#1340
ralu_seby

ralu_seby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 11.11.2007
Buna tuturor!
La multi ani si cat mai multe calatorii in 2024!

Am revenit weekendul trecut din Lisabona, am inceput sa scriu la cald despre experienta noastra, insa cand ma apropiam de final nu stiu pe ce naiba taste am apasat de mi s-a inchis pagina browserului si la redeschidere nu mai era nimic salvat pe pagina de forum. Nu am mai avut tragere de inima sa reiau (de ciuda), insa cum probabil mai sunt persoane care se gandesc la o escapade spre Lisabona, ma gandesc ca poate si informatiile mele pot fi de folos pentru o mai buna organizare.

Asadar, am calatorit cu Wizz Air, zboruri fara turbulente, am avut o intarziere la revenirea in tara de aproape 2 h, mare parte recuperata totusi in zbor.
Am aterizat in Lisabona in jurul orei 17 si am luat din comoditate un taxi pana la hotel. Am incercat initial varianta Uberului/Boltului, era si ceva mai ieftin, insa intr-un Renault Zoe nu am fi incaput neam 4 fete (sau femei?) cu bagajele aferente Posted Image. Taxiurile care pleaca din aeroport platesc in plus o taxa de stationare catre municipalitate, de aici o diferenta de pret de aprox. 5 EUR.
Am ales hotelul Vincci Liberdade de pe bulevardul Av. de Liberdade, in apropierea statiei de metrou Avenida) si nu am regretat deloc. Este o zona frumoasa, cu verdeata (inclusive palmieri) si cu multe optiuni pentru shopping de lux si servit masa.
Seara ne-am petrecut-o in zona, luand la pas cartierul. Incepuse o ploaie marunta si ne-am oprit la restaurantul Rubro pentru a incerca bucataria locala. A fost ok, nu wow sau poate asteptarile noastre prea mari.

A doua zi dimineata am pornit catre Cascais, una dintre statiunile de lux ale Portugaliei, situate la aprox. 25 km de Lisabona.
Trebuie sa precizez ca pentru a circula cu mijloacele de transport in comun, veti avea nevoie de un card de calatorie fizic, reincarcabil, numit Viva Viagem (0.50 EUR), ce se poate achizitiona de la orice tonomat de bilete de calatorie din statiile de transport. 1 calatorie este 1.80 EUR atat cu metroul cat si cu tramvaiul (sper ca nu incurc aici).
Puteti verifica preturile actualizate la https://www.metrolisboa.pt/en/buy/ .
Astfel, am mers pe jos pana la statia de metrou Rossio si am luat metroul pana la Cais de Sodre. Apoi trenul cu directia Cascais, durata calatoriei aprox. 40 min. Am achitat 24.5 EUR pentru 4 bilete de tren dus-intors.
A fost o zi cu soare si cu multa plimbare. Ne-am oprit pentru masa la Seventh Brunch, f bun si primitor, insa cam scump prin comparatie.
Am luat la pas statiunea, centrul pietonal, fortareata Cidadela de Cascais si parcul Parque Marechal Carmona. Acesta din urma mi-a placut f mult. Atat de ingrijit (erau mai multe echipe de gradinari care lucrau), de linistit, de verde si inflorit (mai ales pentru ianuarie)…am vazut si animalute (broscute testoase, rate, gaini si cocosi) libere prin parc.
Si astfel am facut pentru prima oara cunostinta cu oceanul. Frumoasa intalnire, ne-a intampinat salbatic, spumegand si trimitand catre noi stropi fini de apa sarata. Am admirat peisajul de la Pedra da Nau si am ajuns la Boca do Inferno, unde evident toata lumea facea poze.
Pentru cei care raman pana mai tarziu peste zi in zona, puteti admira apusul la Miradouro da Graça.
Ne-am oprit pe traseul de intoarcere si la farul muzeu Farol Museu de Santa Marta (un obiectiv considerat emblematic in Cascais), precum si la punctul de observatie Mirador Casa de Santa María.
Nu am ratat nici urcarea in roata din centrul statiunii, ce-i drept nu atat de inalta fata de altele incercate.

Intoarse pe seara la Cais de Sodre, chiar in fata garii se ridica Mercado da Ribeira si Time Out Market, o hala imensa, cu o gama larga de peste proaspat si fructe de mare. Am mancat f bine, hot-dog cu caracatita (16 eur), platou mix cu peste si fructe de mare (30 eur), creveti tempura (17 eur), ecler de la L’éclair (6.95 eur), cos cu paine (1.5 eur), creveti cu sos de ulei cu usturoi si vin de la restaurant Pinoquio (17 eur), un deliciu. Ah, si au si un bar dedicat Aperol Spritz, f bine preparat. Noi am servit si 2 pahare de vin alb, fructat, tot de la un bar din interior.
Important de precizat este ca in interiorul halei plata se efectueaza doar cu cardul, nu se tranzactioneaza cash.
Dupa masa am luat-o iar la pas: Pink Street, care este mai scurta decat ne imaginam, insa cu multe barulete si terase si nu in ultimul rand, muzica, catre Arco da Rua Augusta si Praça do Comercio. Am inceput sa urcam catre Rua Augusta, strada pietonala, cu multe magazine pe care la gasim si in mall-urile noastre, cu restaurante si terase pe care personal nu le recomand, par tourist trap (totul e pur comercial, fara niciun farmec local). Nu gresiti daca va opriti insa pentru pasteis de la Manteigaria - Pastéis de Nata Factory.
Am vrut sa urcam si cu liftul Santa Justa, insa aveau loc lucrari de intretinere la acel moment. Nu am ratat insa funicularul Elevador da Glória (cel mai popular, face legătura între Baixa și Bairro Alto), cost 4.10 EUR dus-intors, biletele se pot achizitiona direct de la conductor.

Am ajuns frante la hotel, dupa mai bine de 10 km si 25.000 de pasi de mers. Din fericire, paturile au fost tare confortabile si ne-am odihnit bine pentru cea de-a 3-a zi dedicate Sintra si Cabo da Roca.
To be continued…(ca sa nu o patesc iar)

Attached Files



#1341
ralu_seby

ralu_seby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 11.11.2007
Dupa cum spunea, Sintra (la numai 25 km de Lisabona, inscris in patrimonial UNESCO) si Cabo da Roca au reprezentat obiectivul celei de-a 3-a zi, din pacate si cea mai ploioasa din mica noastra aventura.
Am luat trenul de la gara Rossio direct catre Sintra, circula regulat la 20-30 min. Calatoria dureaza aproximativ 50 de minute. Odata ajunse, in fata garii asteptau o multime de ghizi si soferi disponibili pentru transport, inclusiv cu tuk-tuk-ul. Cum in ianuarie nu este sezon de varf, asa se explica si avalansa de oferte. Ne-am retras putin pentru a discuta intre noi, era un pic agasant totul, cand ne-a abordat un tip Miguel, colaborator la Get Your Guide, care s-a oferit sa ne conduca intr-un tur spre Sintra-Cabo da Roca-Cascais pentru 40 eur/pers, cu un van Mercedes nout. Cum vizitasem deja Cascais cu o zi inainte, am negociat pretul si am ramas pe ruta Sintra-Cabo da Roca.
Intregul domeniu se intinde pe 85 ha si sunt cativa km de urcat pana la Palatul Pena, asadar un mijloc de transport este recomandat, mai ales daca nu aveti mult timp la dispozitie.
Palatul Pena este unul de poveste, situat pe un teren luxuriant si impadurit, cocotat pe un deal, iar exteriorul fiind cel mai impresionant.
Ca si istoric, marele cutremur din 1755 a condus la distrugerea partiala a manastirii construite in Evul Mediu pe acest deal. Astfel s-a mentinut pentru multi zeci de ani, pana cand printul Ferdinand II al Germaniei (22 de ani) s-a casatorit cu printesa Maria II a Portugaliei (16 ani). Dorind sa atraga simpatia poporului si sa dovedeasca faptul ca se dedica intereselor tarii, regale Ferdinand a hotarat ca din resursele propria sa achitioneze fosta manastire, Castelul Maurilor si terenurile din jur (aprox. 85 ha). A condus apoi un amplu plan de reconstructie zonala, de ridicare a palatului si de impadurire cu sute de specii de plante exotice, din toate colturile lumii, in special teritoriile cucerite. Astfel, intalnim arbori din Brazilia, sequoia, eucalypti, arbori ginko biloba si ferigi. Tot acest proces a durat 10 ani, timp in care totul a fost plantat de om in acest tinut stancos cu un microclimat propriu.
Toate aceste drumuri serpuite prin padure duc catre locuri frumoase, unde gasesti diverse comori: Grota Calugarului, templul Coloanelor, Miraduoro de Santa Catalina, Mesa de la Reina, Valea Lacurilor, cascade si statui.
Quinta da Regaleira cred ca ne-a placut cel mai mult, este un loc unic intins pe 4 ha, gradinile sunt superbe, incarcate de simbolism, cu pasaje secrete, grote si marea atractie, fantana initiatica.
Am coborat cele 7 niveluri ale fantanii si ne-am aventurat prin tuneluri, am admirat cascade si ne-am pozat intr-o vegetatie luxurianta (cu multi bananieri). A urmat apoi palatul, a carui vizita la interior nu dureaza f mult.
Din pacate, ploaia a inceput sa cada dupa ora 15:30 si nu s-a mai oprit pana spre miezul noptii, ceea ce ne-a dat putin planurile peste cap.
Marele regret este ca nu am reusit sa ne bucuram si de Castelul Maurilor si Palatul Monserrate, din cauza stropilor de ploaie care treptat s-au imbibat in gecile noastre.
La recomandarea ghidului am mancat de pranz la Cantinho de São Pedro. Am avut mici retineri, gandindu-ma ca e un local turistic, insa am fost placut surprinse. Totul proaspat si caracatita delicios de frageda. Nu va feriti de aperitivul oferit (gen “coperto”), totul a fost gustos.
Asa ca am parasit Sintra si ne-am indreptat catre Cabo da Roca, cel ma vestic punct al continentului european. Ghidul ne-a spus ca de partea cealalta se afla New Jersey, asa ca am admirat intinderea oceanului si valurile agitate. Nu am vizitat farul maritim, insa ne-am luat cate un suvenir de la magazinul local.
Ne-am intors ciuciulete seara la hotel si am pus la punct programul pentru ultimele 2 zile ramase in Lisabona.

Attached Files



#1342
ralu_seby

ralu_seby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 11.11.2007
Pentru ca ne apropiam de sfarsitul mini vacantei si aveam senzatia ca fix Lisabona fusese destinatia neglijata, in cea de-a 4-a zi, am plecat de dimineata catre Oceanariu (in apropierea aeroportului). Am luat metroul si de aceasta data. Ca idee, transportul utilizat in toate aceste zile ni s-a parut f intuitiv, nu prea ai cum sa te ratacesti. Dupa coborarea din metrou am mers aprox. 15-20 minute pana la casa de bilete (sunt si indicatoare). Am achitat 116 EUR pentru 4 persoane, incluzand accesul (25 EUR/pers) & plimbarea cu telegondola, doream sa vedem Podul Vasco da Gama (cel mai lung pod de legatura din Europa) in toata splendoarea.
Pe noi nu ne-a dat pe spate oceanariul, cel putin prin comparatie cu cele din Barcelona si Valencia. Daca sunteti insotiti de copii si la prima experienta, merge. Altfel, un pic cam scump pentru ce ofera.
Nu stiu ce a fost in capul meu, imi inchipuiam ca telecabina va strabate in paralel cu podul toata distanta, ar fi trebuit sa imi inchipui ca nu ar fi in siguranta in caz de vant puternic. L-am mai si intrebat pe un tip de la imbarcare daca ne duce in cartierul vecin si nu intelegeam de ce imi spune ca tot in zona ne debarca.
Ideea e ca am putut vedea de la inaltime estuarul fluviului Tajo, podul Vasco da Gama si promenada din Parque das Naőoes. Vantul a dat tot farmecul plimbarii Posted Image.
Ca sa castigam timp, ne-am intors cu Uber-ul pana la Turnul Belem si cu toate ca distanta este destul de mare, am achitat in jur de 18 EUR pentru aceasta calatorie.
Puteti ajunge la Turnul Belem si din centrul orasului, cu tramvaiul de la statia Cais de Sodre.
Am mers apoi catre Manastirea Jeronimos (Mosteiro dos Jerónimos, construita pentru a comemora calatoria lui Vasco da Gama si pentru a multumi Fecioarei pentru succesul sau), insa depasisem programul pentru vizitare, asa ca am putut admira doar exteriorul edificiului. De ciuda, ne-am dus tintit catre Pasteis de Belem (din 1837), pentru a degusta de la mama lui celebrul desert portughez. Parca 8 EUR am achitat pentru o cutie cu 6 pasteis. It’s a must!
Am citit ca si Muzeul Trasurilor din Belem este foarte frumos de vizitat, din pacate pentru noi nu a mai fost suficient timp pentru a-l include in itinerariu.
De asemenea, pentru amatori, puteti lua in calcul si Museo de Azulejos (colectii de ceramica), amplasat in Manastirea Madre de Deus.
Dupa un shot de energie primit de la pasteis, ne-am continuat plimbarea catre cartierul Alfama, centru istoric al Lisabonei, cunoscut ca si “cartierul saracilor”, insa care a supravietuit marelui cutremur din 1755.
Pur si simplu ne-am “pierdut” urcand si sa coborand pe stradutele inguste, printre cladirile inghesuite. Trebuie sa subliniez ca ne-am simtit in siguranta in oras indiferent de ora la care am colindat pe strazi. Poate ca la prima vedere te gandesti ca nu ai ce cauta prin Alfama noaptea, dar totul a decurs perfect normal, fara incidente.
Personal, Alfama imi aduce mult cu Napoli. Cartier al oamenilor, cu rufe intinse la uscat, cu voci auzindu-se in noapte din locuinte, cu viata de noapte.
Am admirat orasul de la Miradouro de Santo Estêvão, am ajuns la Panteão Nacional.
Cu toate ca nu ne era foame mai deloc, am vrut sa ne oprim la Sal Grosso Taberna pentru ca era ultima noapte petrecuta in Lisabona. Plina ochi, nu aveau nicio masa disponibila. Pot spune ca meniul afisat te ademenea inauntru, plus cateva farfurii pe care am reusit sa le ochim. Daca sunteti prin zona, infometati, chiar nu cred ca veti da gres cu aceasta alegere.
Ceea ce nu prea inteleg eu, este de ce acest tip de cartiere nu sunt pastrate in autenticitatea lor. Nu cred ca aici isi au locul localurile de tip ramen, sau Indian food, nu sunt ale locului.
Ne-am oprit totusi la un local micut, unde ne-am simtit de-ale casei si unde proprietarul ne-a adus la masa tot ce avea mai bun, ca sa ramanem cu o amintire frumoasa despre Lisabona.
Nu am omis nici shotul din bautura lor traditionala, ginjinha, o varianta mult mai slab alcoolizata a visinatei noastre. Fiind vineri seara lumea iesise in oras, pe strazi, in baruri.
Cu toate ca nu eram convinse ca fado poate fi pe placul nostru (aveam dubii ca am intelege cu adevarat mesajul pe care il transmite acest tip de muzica), am avut noroc si am prins un spectacol in desfasurare la Clube de Fado (cu program zilnic). Dati-i o sansa, s-ar putea sa va prinda! Chiar daca la baza este un tip de muzica trista, incarcata de suferinta, transmite foarte multe emotii. Iar deschiderea publicului a fost fenomenala. Pur si simplu oamenii cantau si aplaudau alaturi de fiecare artist. Am incheiat o seara minunata, cu gust autentic portughez!

Ultima zi a fost la liber, cutreierat prin cartiere (San Antonio, Príncipe Real, Bairro Alto) si cumparaturi.
Ah, sa nu uit. Ca o ultima descoperire, va recomand locatia Simpli Coffee (noi am fost la cea din zona Braamcamp, aproape de hotel si de monumentul Marques De Pombal), este ceva de vis! Cafeaua foarte apreciata de fetele mele (aviz amatorilor, nu au sortiment fara cofeina), eu am baut un ceai delicios. De partea de patiserie nu mai vorbesc, ne-am lins degetele dupa croissanturile cu migdale si fistic.
Nu mai pomenesc de restul micului dejun…am observat ca dupa ora 10 se umpluse de localnici.
La pas apoi prin cartierul San Antonio catre cartierul Príncipe Real, pe strada Rua da Escola Politecnica, unde am vazut noi pe Maps ca se afla cateva magazine locale, dragute. Si nu ne-am inselat. Deci, daca aveti timp si chef de cumparaturi si vreti sa evitati mall-urile, zona aceasta este o buna optiune.
Am tinut bulevadul si ne-am oprit si la Miradouro de São Pedro de Alcântara, este o priveliste frumoasa asupra orasului. Nu stiu daca bucuria weekendului si-a pus amprenta asupra localnicilor/turistilor, dar se simtea un miros specific de tigari peste tot in aer, in parc, pe strada.
Am ajuns pentru o pauza si la Praca Luis de Camoes, unul dintre locurile de intalnire preferate de localnici seara.
Am coborat pe Rua Misericordia si am ajuns si la biserica Paroquia dos Martires.
Pentru cine vrea inghetata buna, Amorino (lant gelato italienesc) se afla pe Rua Garrett, noi nu am ratat ocazia Posted Image.
Dupa o ultima pauza de relaxare la terasa am luat un Uber catre hotel pentru recuperarea bagajelor si am pornit catre aeroport (12 eur, o Dacia Lodgy). Multe masini Dacia am intalnit peste tot in Portugalia, nu degeaba statisticile pozitioneaza brandul in categoria celor mai bine vandute autoturisme in Europa.
Sper ca nu am omis chestii importante din calatoria noastra, insa va raspund la intrebari daca aveti alte curiozitati.

Vacante frumoase Posted Image !

Attached Files



#1343
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016
Foarte inspirata ideea de a va duce in afara sezonului turistic. Asta vara multe din obiective erau inaccesibile datorită cozilor, unele erau chiar închise, plus ca e mult mai puțin plăcut sa mergi la 35 de grade. Turismul a crescut enorm in ultimii 7 ani, câți au trecut între vizitele mele.

#1344
ralu_seby

ralu_seby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 11.11.2007
Da, aceeasi constatare si din partea noastra. Nu a fost aglomerat, nu am asteptat la cozi, nu a fost nevoie de skip-the-line. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost in aglomeratie la +35 de grade.
Daca ne evita ploaia, era perfect. Ca si temperaturi: 14-18 grade, intr-una din zile am umblat in pulover.
Iar in privinta biletelor de avion, cred ca e o loterie. Le-am achizitionat parca in martie 2023, cand Wizz a lansat programul de iarna, la aprox, 90 eur/biletul (cu Wizz discount). Ulterior am cumparat si Wizz Priority pentru bagajul extra de cabina.
Am constatat apoi ca spre finalul anului au scazut pretul, au avut tot felul de promotii pentru calatorii pana la finalul lui ianuarie/februarie 2024 si pretul era comparabil cu cel luat de mine cu 8-10 luni in urma. Pare ca doar am blocat banii…tzzzz.

#1345
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Aparent Wizz si-au schimbat recent politica de preturi: au preturi mari din timp si le scad pe ultimii metri daca mai au locuri disponibile.

Absolut de acord cu vizitat sudul Europei in extrasezon, mai bine 15-20 de grade cu eventuala ploaie decat 35+ si aglomeratie.

#1346
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 13.09.2022

View Postvrajitoruldinoz, on 29 ianuarie 2024 - 18:16, said:

Foarte inspirata ideea de a va duce in afara sezonului turistic. Asta vara multe din obiective erau inaccesibile datorită cozilor, unele erau chiar închise, plus ca e mult mai puțin plăcut sa mergi la 35 de grade.

Da, dar in perioada asta e destul de racoare si ploios. Am fost si eu la inceput de ianuarie, la palatul Sintra batea vantul ca la polul nord...iar in Lisabona era mai frig ca in  Romania :)))

Edited by danigoleman, 29 January 2024 - 19:54.


#1347
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Eu am fost o data in Lisabona la inceput de noiembrie, a fost vreme perfecta si o data de 1 decembrie a fost bine dar a si plouat putin.

#1348
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 13.09.2022

View Postmdt, on 29 ianuarie 2024 - 19:53, said:

Absolut de acord cu vizitat sudul Europei in extrasezon, mai bine 15-20 de grade cu eventuala ploaie decat 35+ si aglomeratie.
Ptr Spania e perioada excelenta, dar nu si ptr Portugalia...acolo la Atlantic e mult mai racoare+vant+ploaie. In Porto de anul nou, la 12 nopatea erau vreo 3-4 grade.

Edited by danigoleman, 29 January 2024 - 19:58.


#1349
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016
Daca nu ploua nu vad nici o problema cu 3-4 grade nopatea. Temperaturile extreme pozitive sunt o problema mai mare.
Sintra  e pe varful muntelui, e normal sa fie vant. Asta vara insa erau cozi de doua ore si complicat de ajuns, parcat etc. Drept care nu am mai intrat. Prefer vant decat sa nu pot sa intru.
La Quinta nu numai ca stateai la coada la fiecare chestie - am stat aproape o ora pentru putzul ala in care am coboirat o treapta pe minut si nu am ajuns pana la fund si nici catacombe nu am intrat ca erau inchise sa nu se blocheze sutele de oameni acolo.
Noroc ca am mai fost in vremuri mai bune, ca ar fi fost frustrant.

Nu mai e cum era... acum 10 ani sau poate chiar 5 vara era aglomerat dar acceptabil. Acum nu mai e acceptabil.

Edited by vrajitoruldinoz, 29 January 2024 - 20:45.


#1350
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 13.09.2022

View Postvrajitoruldinoz, on 29 ianuarie 2024 - 20:30, said:

Daca nu ploua nu vad nici o problema cu 3-4 grade nopatea. Temperaturile extreme pozitive sunt o problema mai mare.

Aici fiecare cu preferintele lui. Eu prefer daca tot plec in ianuarie din Romania, sa ma duc la mai cald, nu tot la frig :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate