Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @EmyBoss7!

La mulți ani @Gif2D!

Ce fel de conexiune la internet a...

Operatori telefonie mobila, ț...
 echivalente utilaje procesare suc...

mouse gesture software

Service Pompa centrala Vaillant -...

Comanda platita și nelivrata
 DJI Spark - Upgrade baterie

Nu mai creste numarul de kilometri

Focus Sat - baza de date piratata

Masina foarte ieftina 4x4
 Problema ciudata, BMW e46 316i

Dacia Logan 3 - Conectare la Waze

Pilonul II de pensii - mostenire ...

Lynk & Co 01
 

CSS

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006
Vreau sa stiu si eu cum pot face in .css un meniu de navigare (home, contact, etc.) de genul rollover image, dar sa fie cu sursa in .css. Am incercat prin lista, dar asa nu pot face la fiecare imagine in parte una care sa se afiseze pun mouseul peste.
Cu rollover image e prea mult cod sursa in pagina, lucru care ma dispera.

Sa fac pentru fiecare buton un div in parte, cum ar fi:

#home a
{  background-image: url(images/home.jpg);
    background-repeat: repeat-x;
}

#home a:hover
{   background-image: url(images/home_over.jpg);
     background-repeat: repeat-x;
}
.
.
.
.

Ar functiona? NU as incarca pre mult sursa?


Sau, ca sa nu fac lucru asta cu poze, as putea face cu lista, lucru care ar fi mai usor, pun un background, si selectez fontul dorit si la a:hover schimb doar culoarea textului. Dar apare problema: Daca eu imi downloadez un font si il folosesc in site eu am sa pot vedea fontul respectiv, dar restul care nu are fontul cum il vor vedea?

Edited by mr_ady_bmw, 21 June 2008 - 22:00.


#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
eu unul nu consider ca ol/ul > li incarca prea mult

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
Cum preferi? Așa, așa sau așa?

#4
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006

View Posti0nutzb, on Jun 21 2008, 23:26, said:

Cum preferi? Așa, așa sau așa?
Mersi mult omule, mi-ai fost de mare ajutor.

Mai am insa o nelamurire, cum spuneam si mai sus daca folosesc un alt font care nu ii instalat pe calculator, vizitatorii sitului meu vor putea vedea fontul respectiv daca este su forma de text, nu ca si imagine?

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
când specifici un font în css, specifici și alternative:
font-family: "Myriad Pro", "Trebuchet MS", Tahoma, sans
primul găsit este folosit :)

#6
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006

View Posti0nutzb, on Jun 22 2008, 12:12, said:

când specifici un font în css, specifici și alternative:
font-family: "Myriad Pro", "Trebuchet MS", Tahoma, sans
primul găsit este folosit :)

deci asta ar fi singura posibilitate? Sa pun fonturi care se aseamna cat de cat intre ele?
Alta posibilitate...?

#7
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006

View Postmr_ady_bmw, on Jun 22 2008, 11:28, said:

Mersi mult omule, mi-ai fost de mare ajutor.

Mai am insa o nelamurire, cum spuneam si mai sus daca folosesc un alt font care nu ii instalat pe calculator, vizitatorii sitului meu vor putea vedea fontul respectiv daca este su forma de text, nu ca si imagine?

Auzi, am folosit al doilea model propus de tine si am o problema, in Internet Explorer nu imi merge. Imi apare doar partea care ar trebuie sa se vada dupa ce pun click peste. :(

#8
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postmr_ady_bmw, on Jun 22 2008, 15:53, said:

deci asta ar fi singura posibilitate? Sa pun fonturi care se aseamna cat de cat intre ele?
Alta posibilitate...?
da.da.nu.

#9
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006

View PostOriginalCopy, on Jun 22 2008, 15:09, said:

da.da.nu.
Mersi mult ;)

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
desigur, ai putea folosi sifr... dar NU pentru texte prea mari (adică pentru un titlu e ok). Chiar dacă funcționează, nu este recomandat să folosești sifr pentru links

#11
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006
Am pe site o lista si atunci cand deschid situl cu mozilla nu se vede ok, chair ultimul element listat nu corespunde cu restul elementelor, iar atunci cand pun mousul peste el nici nu isi schimba culoarea cum ar trebui sa fie. Dar in IE functioneaza.
Din ce cauza asta?

Si mai am ink o problema cu background-ul. Am facut o imagine de latimea div-ului body de grosimea 1px pe care o folosesc, ar trebui sa fie o bordura gri pe marginea sitului, ei bine cand deschid situl cu IE merge perfect, se vede pe ambele parti, iar cand deschid cu Opera sau Mozilla se vede doar in partea stanga.

Am atasat aici doua poze cum se vede in IE si Mozilla, acolo se vede si problema backgroundului si a listei. :D

Attached Files



#12
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006

View Postmr_ady_bmw, on Jun 26 2008, 10:34, said:

Am pe site o lista si atunci cand deschid situl cu mozilla nu se vede ok, chair ultimul element listat nu corespunde cu restul elementelor, iar atunci cand pun mousul peste el nici nu isi schimba culoarea cum ar trebui sa fie. Dar in IE functioneaza.
Din ce cauza asta?

Si mai am ink o problema cu background-ul. Am facut o imagine de latimea div-ului body de grosimea 1px pe care o folosesc, ar trebui sa fie o bordura gri pe marginea sitului, ei bine cand deschid situl cu IE merge perfect, se vede pe ambele parti, iar cand deschid cu Opera sau Mozilla se vede doar in partea stanga.

Am atasat aici doua poze cum se vede in IE si Mozilla, acolo se vede si problema backgroundului si a listei. :D

nu poate raspunde nimeni la pb mea? :D

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
să nu dai un cod sau un link... doamne-ferește, poate o să te ajute cineva. și nu vrei asta, nu? :w00t:

#14
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006

View Posti0nutzb, on Jun 27 2008, 10:16, said:

să nu dai un cod sau un link... doamne-ferește, poate o să te ajute cineva. și nu vrei asta, nu? :w00t:

poi da linkul am zis ca nu il pun ca poate sunt probleme, dar daca u spui, uite aici linkul.

si pot sa itzi dau si codul daca vrei:

Pentru Lista:

HTML

<ul id="galerie">
		   	  <li><a href="biblioteci.html">Biblioteci</a></li>
		   	  <li><a href="birouri.html">Birouri</a></li>
	   	 	  <li><a href="bucatarii.html">Bucatarii</a></li>
		   	  <li><a href="camere_tineret.html">Camere tineret</a></li>
			  <li><a href="dormitoare.html">Dormitoare</a></li>
		   	  <li><a href="holuri.html">Holuri</a></li>
	   	 	  <li><a href="sufragerii.html">Sufragerii</a></li>
		   	  <li><a href="diverse.html">Diverse</a></li>
</ul>

CSS

#galerie
{
	float: right;
	width: 192px;
	background-image:url(images/galerie.jpg);
	background-repeat: no-repeat;
	padding-left: 32px;
	padding-top: 25px;
	padding-bottom: 20px;
	font: cambria;
}

#galerie li
{
	float: left;
	list-style: none;
	width: 160px;
	text-align: left;
	color: #7D8381;
	font: cambria;

}

#galerie li a
{
	display: list-item;
	font: helvetica;
	font-size: 15px;
	color: #7D8381;
	font: cambria;
	text-decoration: none;
}

#galerie li a:hover
{
	color: #4EA9F2;
}


#galerie li a:visited
{
	color: #7D8381;
}

Edited by mr_ady_bmw, 27 June 2008 - 13:34.


#15
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007
in FX 2.0.0.10 merge... IE7/8 OK....

#16
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006

View Postxnoise, on Jun 27 2008, 12:41, said:

in FX 2.0.0.10 merge... IE7/8 OK....

Ciudat, am vazut si eu o chestie, acuma sunt la lucru si folosesc tot mozila, dar se vede perfect, la fel si pe IE dar acasa unde folosesc tot mozila se vede cum arata in poza de mai sus.

Si la bordura ati vazut? Tot nu stiu din ce cauza nu se vede in partea dreapta.
Din ce cauza poate fi asta?

#17
mr_ady_bmw

mr_ady_bmw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 06.06.2006
Up! :D

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
Șterge float-ul după cele două coloane (clear:both sau cleafix) și folosește border (din css).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate