Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Probleme cu front speaker-ul

Tár (2022)

modificare setari implicite camer...
 Unde gasesc whiskey Macallan 12 a...

Cana filtranta

Concret: Cat ai platit pt rca? 2022

Convertirea religioasa.
 Transformator electric

Intrerupator cap scara si cap cru...

Watcher (2022) - film despre Roma...

Centrala lemn cu puffer si centra...
 R.I.P. Coolio

COC scuter adus din Olanda de 50cc

Hartie igienica "parfumata"

Deglutiția absenta
 

Telefonie VoIP de la Romtelecom

- - - - -
  • Please log in to reply
527 replies to this topic

#397
kmeleonu3

kmeleonu3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 19.11.2009
Salut,

Are cineva setarile pentru SIP la fring ?  Cu ce mai merge bine acum voipul asta de la Romtelecom? Am un android 2.3 acum si o sa am mare nevoie de voip ca sa sun din Olanda in perioada urmatoare. Plls heelp

#398
vladut_v

vladut_v

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,688
  • Înscris: 11.01.2005

View Postvladut_v, on 10th September 2011, 16:37, said:

Nimbuzz pentru Android nu ofera SIP extern prin alt provider, decat al lor ! Idiotii !
Hopa, acum 2 saptamani, Nimbuzz pentru Android, nu accepta un alt provider extern custom, pentru SIP. Acum se pare ca a agaugat aceasta optiune, nu stiu cum, insa fara update de software.

View Postlverestiuc, on 23rd September 2011, 22:07, said:

Am un coleg cu Samsung I9000 si am sa revin cu impresiile testelor pe Android .

Testez si eu ...

#399
georgetoader

georgetoader

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 05.06.2006
Salut, eu folosesc pe Galaxy Mini un programel simplu opensource numit SIPDroid. De pe el nevasta vorbeste interminabil in Anglia si Italia avand numar Romtelecom cu tarifare pe factura normala.
Pe routerul de acasa, deci cel de Romtelecom, nu este nevoie sa se seteze STUN Server in telefon pentru acces la numar, insa atunci cand conectarea se face din alt provider, trebuie activat STUN in program.
Am probat si in strainatate, in Italia, in aceasta primavara si a mers de minune sa vorbesc in tara chiar si de pe terasele din oras cu WIFI.

Eu va recomand programelul pentru ca nu consuma deloc resurse si se integreaza foarte bine cu functiile de call si sms din telefon. Configurarea e putin cam ciudatica, dar odata dibuit, poti sa uiti de el. Imi place foarte mult pentru ca atunci cand e activat programul, cand vrei sa apelezi pe cineva din agenda sau vrei sa dai sms, telefonul te intreaba daca vrei sa efectuezi apelul normal sau prin SIPDroid. E super!

#400
lverestiuc

lverestiuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 05.11.2006
Buna ziua tuturor . Am luat un I9000 Samsung Galaxy de la un coleg de la serviciu si testele au decurs nu tocmai bine . Am intrat pe internet pe pagina m.nimbuzz.com si am instalat programul in cauza. Dupa teste riguroase , pot declara urmatoarele  :
-apeland de pe alt cont de RTC Voip perfect functionabil , apelul intra bine de fiecare data insa la angajarea conversatiei , nu pot fi auzit si nu pot auzi nimic.
-apeland de pe I9000 Galaxy Samsung spre alt cont similar , lucrurile se repeta , nu aud si nu sunt auzit deloc .
-apeland acelasi cont RTC Voip pe I9000 Samsung din exterior , de pe Orange (apel taxabil) , lucrurile se repeta invariabil. Nu se aude nimic si nu sunt auzit .
Testele s-au desfasurat de pe un sim Orange cu optiune internet activata (abonament) . Pe acelasi sim , un nokia simbyan merge impecabil . Concluzia este urmatoarea : symbyan cu nimbuzz merge ok, dar I9000 Samsung cu Nimbuzz nu vrea sa mearga deloc , in toate sensurile (inbound , outbound , apel taxabil din exterior pe Nimbuzz I9000 Samsung I9000 ).
Insa lumea care foloseste Samsung I9000 spune pe internet ca ar fi o aplicatie numita SIPDroid , care cica ar merge fara rateuri .
Am sa revin daca reusesc sa instalez SIPDroid .

#401
mike77

mike77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 681
  • Înscris: 04.09.2008

View Postgabimax, on 22nd September 2011, 14:27, said:

Am bagat dial-planul de pe national asa cum ai zis si am reusit pana la urma sa-l fac sa sune. Dar, tot nu merge cum ar trebui.
Fac apelul, la mine in casca nu se aude nimic, la celalalt telefon suna. Ridica telefonul de la celalalt capat al firului si nu se aude nimic, nici de la mine, nici de la el. Care-i faza, iar :)

Pun atasat un print-screen:

Cred ca ai probleme la codec:

la mine apare asa:
Call 1 State: Connected
Call 1 Tone: None
Call 1 Type: Outbound
Call 1 Encoder: G711a
Call 1 Decoder: G711a

Intri la Linia 1 (2) si setezi Preferred Codec: G711a

Attached Files



#402
Byt

Byt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,179
  • Înscris: 05.02.2002
Situatie amuzanta: am sunat astazi de pe VOIP la 1930 pentru o problema legata de contract. Nu ne-am putut intelege din cauza calitatii foarte proaste a convorbirii. :)

#403
eugeniuz2005

eugeniuz2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 31.05.2005
E o teapa clara. Sau doar o modalitate (sa spunem eleganta) de a genera trafic pe domeniul romtelecom.ro. (oare chiar au nevoie de asa ceva)
Functioneaza exclusiv din interfata flash de pe site. Dar asta presupune sa cari cu tine un computer.
Setarile pentru SIP softphone-uri sunt date acolo doar de dragul de a fi puse. Cert este ca nu imi mai functioneaza cu setarile in cauza (desi candva chiar a functionat multumitor de vreme ce am bagat bani si am mai convins si pe altii sa O FACA) nici pe PC (orice softphone as incerca) si nici pe android (la fel indiferent de soft-ul utilizat) si pana la urma de asta era interesant ca serviciu.
Iar adresa de contact e doar de ochii lumii pusa ca nu iti raspunde la ea nimeni in veci.
EVITATI!

#404
Corbu'

Corbu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 17.09.2004
Mda, merge doar pe postpaid prin SIP. CU exact acelasi device SIP cand trec pe prepaid nu merge deloc. Nasol este ca am bagat 10 EU pe care nu ii pot recupera si nu ii pot folosi nicicum.

#405
Sartoriss

Sartoriss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 11.08.2011
Sunt in Israel si incerc sa folosesc serviciul acest de VoIP Clicknet insa nu reusesc nicicum sa-l configurez ca sa ma bucur de el.
Pe voip.romtelecom.ro aud foarte bine interlocutorul pe care-l sun, insa respectivul nu ma aude.
Pe PortGo sau X-Lite 4, desi am respectat setarile recomandate pe siteul oficial si aici pe acest topic de discutii, ba le-am modificat si in toate felurile, cu toate acestea nu pot sa fiu sunat, adica daca cineva suna, nu se formeaza apelul, desi daca sun eu e totul in regula.

Cunoasteti vreo solutie la aceasta problema?

#406
Freelander333

Freelander333

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 04.12.2005
Pentru consumatorii de voip , un nou provider cu cei mai multumiti useri :  Bimo.ro

#407
val18

val18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.04.2007
Am verificat conturile mele de postpaid si prepaid atat cu aplicatia x-lite cat si din flash phone de pe site Romtelecom.ro si totul functioneaza OK
Ce poate influenta in mare masura esecul pe voip?
1.Setari gresite in aplicatia client sip phone
2.Setarile placii de sunet
3.Capabilitatile Access Pointului WI-FI
4.Retelele IP intermediare pana la reteaua IP/MPLS a Romtelecom unde este serverul de VoIP
Ce puteti face?
-Setati-va credentialele de SIP (user id/prola/domeniu) pe aplicatii diverse de SIP Phone
-Verificatile din mai multe puncte de acces
-Folositi orice sistem de operare si pe orice device (laptop, tableta, smartphone, hardware IP Phone, ATA)
Go for IT!!!!
:thumbup:

Edited by val18, 01 November 2011 - 16:36.


#408
eugeniuz2005

eugeniuz2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 31.05.2005
da da da siiigur ca daaa
merge dar exclusiv din aplicatia lor on line
macar asa sa toc suma sa nu le-o las

#409
mike77

mike77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 681
  • Înscris: 04.09.2008
Nu inteleg de ce ati incarcat 10 euro cata vreme poti incarca doar 1 euro...
Mie imi merge foarte bine contul prepay, folosesc un telefon Sinus 501v legat direct la net la care pot avea maxim 6 conturi sip.. in schimb direct de pe site nu functioneaza tot timpul.. :(
Mai folosesc in acelasi timp redirectionarea catre Cosmote.. fiind doar 1ct/min.. astfel cei din strainatate ma apeleaza pe numarul fix de VoceOnline.. daca sunt acasa raspund de pe fix iar daca nu sunt raspund de pe mobil. :)

Avantaje:  :thumbup:
1. Ai numar romanesc oriunde pe glob;
2. Ai tarife relativ mici in tara si in strainatate.. foarte avantajos sa suni din strainatate pe Cosmote;
3. Poti face redirectionare in orice retea (pe care o poti apela);
4. poti incarca sume mici chiar si 1 Euro;
5. Poti sa-l folosesti si fara internet pentru a suna sau a fi sunat in/din strainatate foarte ieftin..
exemple:
- parintii din Romania vor sa-si sune copii din strainatate.. au un fix sau mobil si apeleaza VoceOnline (gratuit sau ieftin sau din minutele nationale) apoi din VoceOnline se redirectioneaza in strainatate...
- nu ai telefon fix decat un mobil (Cosmote).. se redirectioneaza VoceOnline catre propiul mobil astfel vei platii doar 1 ct/min pentru toti ce te apeleaza pe fix foarte avantajos daca te suna din strainatate.. cazul copiilor din strainatate ce isi suna parintii in Romania.. binenteles ca daca isi fac si ei un cont VoceOnline te suna gratuit.

Probleme si dezavantaje:  :thumbdown::(
1. Nu poti apela sau face redirectionare catre numere Cosmote cu 078x;
2. Nu poti apela numere romanesti cu prefixul de tara 0040xx.. apare un mesaj in care iti scrie: Creditul tau a ajuns la zero. Te rugam sa reincarci pentru a putea beneficia
de servicii taxabile;
3. Nu poti primii apeluri din reteaua RDS fix sau mobil.. (pt ca nu au interconectare).. nu stiu cum e cu UPC??
- Mi-ar fi fost foarte util sa-mi redirectionez RDS fix-ul pe DigiMobil daca nu raspund in 10-20 sec, apoi de pe DigiMobil pe VoceOnline si de pe el pe Cosmote, astfel scapam de un telefon mobil.. si plateam maxim 2 ct/min daca ma suna cineva pe fix sau mobil-ul RDS.
4. Din Cosmote, numerele VoceOnline nu sunt considerate Romtelecom astfel esti taxat cu tarif de/din minute nationale..
5. VoceOnline nu permite apeluri OpenNetwork gen [email protected] sau prin SipBroker. :(

Sper ca nu v-am plictisit cu atatea detalii.. ar mai fi si alte avantaje.. dar prefer sa nu le public.. ca sa ramana avantaje :)

Edited by mike77, 10 November 2011 - 03:12.


#410
eugeniuz2005

eugeniuz2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 31.05.2005
Mike pari a fi unul din foarte rarii clienti multumiri de serviciile romtele(LA)com.
Nu situ de unde ai concluzionat tu ca am bagat 10 E la ei (am bagat mult mai putini) si am si cheltuit din ceea ce am pus acolo.
DAR nu vreau sa le mai ramana nimic. Sa fiu eu impacat cu ideea ca m-am folosit de banii in cauza.

SI pe masura ce trece timpul sunt tot mai constient de faptul ca e o chestie voluntar facuta de mamutul cu picioare de lut pentru a impiedica lumea sa treaca masiv spre un astfel de serviciu care mareste pana la urma independenta utilizatorilor fata de reteaua clasica cu fire antice montate pe vremea komunistilor (dar pe care au muls-o si inca o mai mulg de asa maniera incat ar trebui sa le ridice statuie celor ce au extins reteaua).

#411
donjuan2011ro

donjuan2011ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.11.2011
Nicicum nu reusesc sa fac sa functioneze, nici pe interfata web nu functioneaza si nici pe X-Lite. Nu pot primi si nici efectua apeluri. Mentionez ca de 2 ori am incarcat contul cu euro, ieri si azi. Atata reusesc sa fac sa trimit SMS pe interfata web (voceonline.romtelecom.ro) Rog pe cei care sunt mai priceputi sa ma ajute si pe mine ca mi-e de mare folos. PS: Am trimis cateva emailuri la adresa de la "Contact" dar degeaba, nu am primit pana acuma niciun raspuns.

View Postval18, on 4th December 2008, 23:07, said:

Din pacate toate aceste info mi le-a dat un coleg, as vrea eu un Nokia E 51
username e acel numar cu 777........
acuma cu sip sau fara sip nu mai stiu
====================================================

Am noutati:
WHITE LEBEL VoIP Service de la Romtelecom
Ca sa oferiti un serviciu de VoIP nu mai trebuie sa investiti in echipamente si softuri de VoIP,

cumperi un White label iti pui brandul si vinzi seviciul
Cred ca e un serviciu low cost  business to business vom vedea ca nu e inca lansat
Cam astea sunt tooate info comerciale
Tehnic e aceeasi platforma HW dar cu cateva module SW in plus pt reseleri
Deci acelasi SIP proxi acelasi port 5060


#412
comoem

comoem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.10.2011

View Postgeorgetoader, on 20th January 2011, 10:40, said:

Uraaaa.

Intr-un final am reusit configurarea numarului de Clicknet VOIP pe a doua mufa Phone 2 din modemul Huawei HG655b.
Acum mai mult timp spuneam ca nu reusesc acest lucru pe modemul conectat la FTTB (chiar urmand instructiunile lui bladhaund), in conditiile in care pe Phone 1 este configurat automat numarul de fix Romtelecom.

Revin si va detaliez operatiunile care, evident, s-au dovedit mult mai simple, pana la urma.

1. se acceseaza http://192.168.1.1/h...serverbasic.asp si la Index 2 se configureaza serverul Clicknet VOIP (vezi poza)
2.apoi se merge la http://192.168.1.1/h...ip/sipbasic.asp si se sterge Index 2.
3. tot acolo se creaza un nou Account unde se introduc datele furnizate in aplicatia ClicknetVOIP online unde va accesati numarul pe care se presupune ca l-ati creat inainte (vezi poza). Pe siteul Romtelecom https://telefonievoi...login/index.php

Asta este tot. Fara alte configurari, fara batai de cap.

Ca fapt divers, va spun ca am solicitat asistenta pe Facebook si in My Account, dar nimeni de la service nu a raspuns in 3 saptamani.

Multumesc lui bladhaund pentru startul bun pe care mi l-a dat!
am configurat si eu acelasi modem,totul ok pana la convorbiri,interlocutorii imi zic ca ma aud cu distorsiuni,aveti vreo idee?

#413
parazitu2k5

parazitu2k5

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.10.2005
salut,

mie imi functioneaza cu intermitente serviciul prepaid (atat pe site cat si pe smartphone). Folosesc un Samsung Galaxy S2 si pe el nu am putut niciodata configura VOIP Romtelecom, desi am incercat mai multi clienti de SIP. In schimb de pe un LG Optimus One, peste acelasi access point Wi Fi folosesc SIPdroid si functioneaza (in intervalele cand functioneaza si pe web).

Acum de exemplu, din interfata din site incerc sa sun si primesc pe ambele conturi eroarea "convorbirea nu a putut fi stabilita". Daca sun la support, parca le vorbesc de rachete spatiale, la mail nu raspunde nimeni. Aveti idee cum imi rezolv problema ?

#414
mihai2303

mihai2303

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 29.06.2004
voip romtelecom folosit printr-un soft d.ex. Xlite instalat pe calculator, merge EXCELENT. Am un numar fix de Romania pe care il pot folosi cand sunt inafara oricunde am net WifFi, pe mobil, sau pe laptop.
prin interfata online nu prea merge, nici nu am mai incercat oricum, nu vad sensul cand prin xlite merge oricum mult mai bine.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate