Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @EmyBoss7!

La mulți ani @Gif2D!

Ce fel de conexiune la internet a...

Operatori telefonie mobila, ț...
 echivalente utilaje procesare suc...

mouse gesture software

Service Pompa centrala Vaillant -...

Comanda platita și nelivrata
 DJI Spark - Upgrade baterie

Nu mai creste numarul de kilometri

Focus Sat - baza de date piratata

Masina foarte ieftina 4x4
 Problema ciudata, BMW e46 316i

Dacia Logan 3 - Conectare la Waze

Pilonul II de pensii - mostenire ...

Lynk & Co 01
 

Visual basic

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
Problema mea e ca in timpul rularii visual basic-ului, cand dau RUN totul e ok.
Insa daca exportez executabilul si il rulez imi apar o tona de erori:
"Object variable or With block variable not set"

Erorile sunt de la controlul WebBrowser care nu este existent in executabil (apare doar o pata alba in locul respectiv), cu toate ca atunci cand rulez in debug mode (din Visual Basic) este acolo si totul e ok cum ziceam..

Edited by cretze, 11 November 2004 - 09:52.


#2
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
Chiar nu e nimeni care sa stie care-i problema ?

#3
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
executabilul il rulezi pe acelasi calculator? ruleaza-l din VB cu full compile.

apropo, daca iti da eroarea Object not set, inseamna ca folosesti o variabila de tip Object neinitializata, care n-ar avea legatura cu controlul ActiveX.

Edited by herr, 12 November 2004 - 14:07.


#4
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
da, rulez executabilul de pe acelasi calculator, in acelasi director.
sa-l rulez cu full compile? gandeste-te ca daca nu ar fi mers full compile-ul nu ar fi exportat exe-ul. Asta 1. si 2: am rulat cu full compile-ul si nu da nici o eroare.

Daca prin absurd foloseam o variabila object neinitializata nu mergea nici in runtime in VB. Ori mie imi functioneaza perfect in debug-mode. Problema asta apare doar cand rulez executabilul exportat, dupa cum ziceam.

#5
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
apropo de "scula" profesionala numita VB, ruleaza aici codul asta, si compara rezultatele:

If Not 1 Then
  Debug.Print "true!"
Else
  Debug.Print "false!"
End If

If 1 Then
  Debug.Print "true!"
Else
  Debug.Print "false!"
End If

ti se pare normal???

ca sa excludem problemele pe rind, creaza un proiect gol cu o forma goala, pune acel control, adauga o actiune simpla sa te convigi ca funcioneaza si compileaza-l. daca-ti da eroare, atunci e de la ActiveX, care ori nu e bine instalat, ori ai probleme de licenta. mi s-a intimplat si mie sa-mi mearga in VB in debug mode, dar sa nu mearga in exe, datorita licentei.

#6
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Pt. cunostintele tale de programator ... in secventa de cod  :coolspeak:

If Not 1 Then
Debug.Print "true!"
Else
Debug.Print "false!"
End If

VB nu convertete in conditia 'Not 1 '  -> 1 la boolean si apoi face negatia ...
ci procedeaza in modul urmator: 1 este un nr. , NOT este operator pe biti ,
NOT 1 este -2 ... fratele lu' peste ...

Pe de ala parte  FALSE este 0 in VB  iar TRUE orice nr. diferit de 0 ...

De aia

If Not 1 Then
Debug.Print "true!"
Else
Debug.Print "false!"
End If

afiseaza acelasi lucru ca si in

If Not 1 Then
Debug.Print "true!"
Else
Debug.Print "false!"
End If

Adica TRUE !

Edited by cretze, 16 November 2004 - 09:11.


#7
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Si nici
Dim i,j,k AS INTEGER
nu face acelasi lucru cu
int i,j,k;

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 15 November 2004 - 22:42.


#8
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Asha cum iarna nu-i ca vara ... nici VB-ul nu e ca C-ul ...  :nonobad:

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 16 November 2004 - 09:27.


#9
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
dar de asta ce ziceti: in vb in debug mode am o erorare care e ignorata de "on error resume next" si programul merge mai departe. in run-time totul e ok pe toate sistemele in afara de NT. pe NT vine Dr. Watson si face galagie, iar programul dupa aceea crapa. nu a mers in fel si chip cu on error resume next, a trebuit sa tratez eroarea explicit.

#10
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Asha ... si nu ti-ai rezolvat problema ... ?

Bai moshule ... nu mai cauta 'nod in papură' VB-ului ... vezi de ai grijă ce spui și ce cod scrii ... Mai consultă și matale msdn-ul ăla ...

Toate cele bune stimabile !

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 16 November 2004 - 18:32.


#11
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
uite aici ce scrie in MSDN la Not:

Not Operator
     

Used to perform logical negation on an expression.

Syntax

result = Not expression

The Not operator syntax has these parts:

Part               Description 
---------------------------------------------------
result             Required; any numeric variable. 
expression         Required; any expression. 


Remarks

The following table illustrates how result is determined:

If expression is   Then result is 
-------------------------------------------------------
True               False 
False              True 
Null               Null 


In addition, the Not operator inverts the bit values of any 
variable and sets the corresponding bit in result according 
to the following table:

If bit in expression is        Then bit in result is 
-------------------------------------------------------
o                              1 
1                              0

cum e cu ultimul tabel?

#12
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Ha, ha, ha ... :coolspeak:
Nene ... nu ai mai intalnit documentatii cu erori de redactare ?! Tabelul cu care ma tot freci la melodie e gresit. In loc de 1 este -1 !
Adica corect e:

If bit in expression is        Then bit in result is
-------------------------------------------------------
0                              -1
-1                              0

In ultimul paragraf scrie clar "Not operator inverts the bit" .... Si daca ai fi fost atent Not 0 este -1 si nu 1 cum este in documentatie si

Not -1 este binenteles 0 și
Not 1 este -2 și nu 0 cum este in tabel.

Salutari ...

:raygun:

#13
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
La faza asta VB-ul nu are nici o vină. Cei care au întocmit documentatia au scris prostii.

:raygun:

#14
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
ce sa-i fac, m-a indobitocit C-ul, unde !1 == 0.

daca te uiti mai bine in tabelul meu, in loc de 0 (zero) este litera "o", exact cum apare in textul original din MSDN. m-am uitat si la M$ pe site si acolo apare tot un "o". care este! :D

de aici tragem concluzia privind profesionalismul echipei (a unora dintre ei, daca vrei tu) care a dezvoltat VB.

#15
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Da ... am vazut ca in loc de 0 zero era o litera o. Eroarea asta poate fi generata de faptul ca tasta o este imediat sub 0. Da' asta e altă poveste.
In ceea ce privește profesionalismul celor care au deyv VB+ul problema e pusă totalmente greșit ... zic eu. Refuz să cred ca cei care dezvoltă VB+ul sunt aceleași persoane care scriu și documentația din MSDN. Pentru acest lucru sunt angajați speciali ...

De altfel am vazut că în echipa de la VB.NET e și un român.

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 17 November 2004 - 11:19.


#16
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004

sp_attach_db, on Nov 17 2004, 04:18, said:

De altfel am vazut că în echipa de la VB.NET e și un român.

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


...asta explica totul.
Tx :)

:vampire:

#17
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
ti-am inteles punctul de vedere herr.
sunt complet de acord cu el.

incercasem si chestia cu form-ul nou. totul e ok (inclusiv licenta).
deci sa inteleg ca vina trebuie sa o dau pe vb si gata, nu?

#18
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
@white: uita-te in proiectul VBP la UUID-ul ocx-ului (sau dll-ului). apoi cauta in registry dupa acel UUID si vezi spre ce fisier arata. apoi uita-te din nou in Project-> References si vezi si acolo unde arata referintele. refa legaturile daca e nevoie.

sau: sterge toate controalele ActiveX din proiect si pune-le din nou dupa ce ai restartat VB-ul.

o alta mare problema la VB, aici nu are sp_attach_db ce sa mai comenteze, este ca atunci cind ai o eroare de sintaxa undeva prin proiect VB iti arata o alta eroare inexistenta in complet alta parte a proiectului, inclusiv erori de genul celei mentionate de white.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate