frate ma deprima timeru lu 16f84:((
Last Updated: Nov 13 2004 11:28, Started by
videanuadrian
, Nov 08 2004 02:11
·
0

Posted 08 November 2004 - 02:11

sunt pui intre ale microcontrolarelor si as vrea sa fac un prog de genu la o secunda sa se aprinda un led si peste o secunda sa se stinga! problema e ca eu vreau fix la o secunda!deci trebuie sa folosesc intreruperi!io am facut ceva de genu :
dupa ce am spus la porturi care ce si cum : bsf INTCON,7 ; Enable GIE bsf INTCON,5 ; Enable T0IE ; cred ca asta trebuie sa fac prima data ;problema e ca nu stiu cum lucreaza timeru asta si nici nu am inteles nimika din documentatia pe care o am si care e jmecheria cu prescaleru ala??? inteleg ca daca vreau sa se sesizeze la 1 sec tre sa faca mai multe intreruperi (sa le contorizez cumva) vreau ca in prog principal sa aprind led si in subrutina tratare int sa sting ledu ! apropo ? si in prog principal si la subrutina trebuie sa fac chestia asta : bcf INTCON,2 ; Clear T0IF ??? (din cate am inteles tre resetat asta ca sa poate da alte intreruperi) daca ma puteti ajuta cu un prog ceva mai didactic dau o bere :) multumesc! |
Posted 09 November 2004 - 22:28

ba chiar nici un priceput in microcontrolere? incep sa imi pierd sperantza ....:((
|
Posted 10 November 2004 - 15:04

dau o bere de 30 de mii da numai lamurestema si pe mine!:)
|
Posted 10 November 2004 - 22:27

fa o bucla in programul principal ,sa sa invarta acolo un numar de N ori.
perioada clockului este 1/f pe care o ai. si il pu sa se invarta acolo 1secunda/perioada ceasului. apoi apelezi bucla respectiva ori de cate ori ai nevoie. fara intreruperi. asa am facut eu. tre sa ai grija ca asta parca face o instructiune la frecventa de oscilatie/4. (ex daca folosesti un cuart de 4 MHz ,atunci el face o instructiune la 1 Mhz, deci perioada ceasului este de 1 us ) pt o secunda il pui sa se invarta acolo de un milion de ori. ) daca vrei sa folosesti timerelel e mai complicat da nu foarte. asea incrementeaza la fiecare bataie a cesului . |
Posted 12 November 2004 - 09:58

panther da esti din pitesti iti pot da berea repede, da esti din bucuresti nu asa repede da mai am drumuri pe acolo si te anuntz, daca esti din alta parte mai greu :)) poate sa o pun atachament la un mail!:)
|
Posted 13 November 2004 - 11:28

daca reusesti sa dai berea prin cablu, treaba e ok
sunt din galati! asa ca.......... berea vine mai greu |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users