Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RC09 pentru camera A500s

Dren de fosa langa casa?

Panko lung

plata la persoana juridica pentru...
 Infiintare asociatie sprijin copi...

Recomandare pompa submersibila

Analfabetism functional la relati...

Declaratia Unica - dividende WINE
 Plase ferestre, din nanofibra, an...

Batch defect de cartele metrou

350 lei pentru o plomba e mult sa...

Incarcator Makita China
 Boala pomi, sau insecte?

Ghiduri clinice Romania

Credit - persoane cu dizabilitati...

Diferente dioptrii intre ochi
 

Sursa Comutatie 12 -> 5 V, 2a

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Salut guys.

Stiti cumva un integrat care e capabil sa furnizeze 2A la 5V, de la 12-14V (bat. auto) ? Am cautat si eu pe net, am gasit un integrat de la SGS Thomson (nu-mi aduc aminte exact acum care), dar ma gandeam ca stie cineva o dracie care sa faca asta fara prea multe componente externe, si care se se gaseste si la noi. Degeaba am vazut eu integratul pe net, daca la noi dai cu tunu dup el...
Ma rog. Ideea e ca am nevoie de ceva in comutatie care sa suporte un varf de 2A/5V. Nu cred ca Pocket PC-ul va trage vreodata 2A din el, dar in cazul in care ajunge pe aproape, la un stabilizator liniar disipatia ajunge la 18W, ceea ce e total nepractic.

Ceva idei ? Multumesc.

P.S. BTW, primul meu post aici, desi va "citesc" de mult. Sunteti o comunitate extraordinara, ma bucur sa pot "vorbi" cu voi :)

Edited by Vially, 11 October 2004 - 08:31.


#2
pannther

pannther

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 25.08.2004
LM7805 mai sanatos! nu stiu exact daca sunt de 2 A, da de 1.5 A am folosit ( trebuie un radiator ceva)

#3
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Este exact ceea ce NU am nevoie. Pe langa faptul ca scoate maxim 1.5A, cu o disipatie maxima de 15W (daca nu ma insel), deci nu corespunde cerintelor, mai genereaza si o gramada de caldura, lucru de nedorit in masina. Variant cu regulatorul liniar pica, cel putin eu asa zic, sa vedem ce spun si ceilalti.

Si fiindca tot uitasem: Aveti idee cum e daca pica integratul ? Am avut o discutie cu un amic, si imi spunea ca nu foloseste IC-uri in comutatie, fiindca daca se prajesc, trece direct tensiunea de la intrare la iesire. Credeti ca e universal valabil ? Eu parca stiam ca IC-urile mai noi nu fac faze de genul asta, si taie complet iesirea cind "mor". Asta bineinteles daca mai apuca :D.

#4
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
http://www.adelaida....?img=ad-030.jpg

#5
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Am vazut chestia aia, dar poate exista si alternative :). Asteptam...

#6
Incepator1

Incepator1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2004
Lm 317 si 2 bucati de 2n3055

#7
Incepator1

Incepator1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.02.2004

Incepator1, on Oct 11 2004, 21:58, said:

Lm 317 si 2 bucati de 2n3055

<{POST_SNAPBACK}>

Attached Files

  • Attached File  1_5.doc   56K   91 downloads


#8
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
@Incepator1

Varianta ta presupune intrare alternativa. Vially vrea DC-DC Converter fara regulator liniar.

@Vially

Varianta lui Alicumircea este cea mai eleganta in raport timp/bani. Daca vrei sa-ti spargi capul singur atunci fa un Buck-Converter folosind de exemplu un Integrat de tip VIPER12AS.

#9
Vially

Vially

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 19.03.2003
Pey cred ca asa o sa fac. Ma uitam aseara la LT 1074 sau LT 1076, care sunt super usor de folosit. In fine. Ideea era ca sunt o gramada de convertoare cum am eu nevoie, dar e greu de gasit ceva care sa fie si pe la noi available, si sa fie usor de folosit, in principal fara multe componente externe, ma gandeam ca a mai folosit cineva si stie, dar nu prea a fost asa. Inca mai sper, ar fi usor sa dau 500k pe montajul de la Adelaida, dar mi se pare o prostie, de vreme ce am facut montaje de 3 ori mai complicate ca ala. In primul rand e vorba de placerea de a construi sursa asta, si dupa aceea de faptul ca am si nevoie de ea, de-aia nu ma arunc la Adelaida.

#10
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Si nu uita sa pui la intrare o siguranta iar la iesire să ai un circuit de protectie la supratensiune. Cel mai simplu este o dioda zenner, cu o tensiune de 0.5-1V mai mare decit tensiunea ta nominala, sau mai elegant ar fi un circuit de protectie bazat pe un tiristor.  :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate