Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

ROAD pentru Garmin

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
nicuabc

nicuabc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,450
  • Înscris: 28.02.2007
Singurii care pierd hartile din gps sunt cei care umbla aiurea prin el, nu exista nici un motiv pt a umbla in memoria interna a gps-ului, mai ales in folderul Garmin. Prin urmare tot ce puneti incercati sa puneti pe card, nu stergeti fisiere pt ca aveti impresia ca ar fi in plus s.a.m.d. si nu veti avea probleme.

Repet, aceste device-uri pot functiona ani de zile fara sa le faci nimic. Nu faceti update de firmware fara sa aveti probleme cu aparatul si daca o faceti interesati-va mai intai. Important!  nu faceti update de pe un PC care se mai restarteaza.

#20
subarufan

subarufan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 20.09.2006

 Adrian P., on Mar 18 2008, 12:20, said:

Degeaba copiezi pe alt card. Protectia Garmin este legata de codul cardului, asa ca o "clona" a cardului nu va functiona.



Poate nu ar strica sa faci un backup al hartii din memoria interna. Ar trebui sa se numeasca GMAPSUPP.IMG si sa fie de circa 1,4GB. Mai trebuie sa salvezi fisierul cu codul hartii (ar trebui sa fie GMAPSUPP.UNL). Ca si harta de pe card, nu functioneaza pe alt device.


Pentru Grecia cea mai buna harta Garmin pare a fi AutoDriveHellas 1.25. Iti va trebui varianta cu caractere latine.
De curiozitate, harta ta nu are Grecia deloc? In CNNT 2008 Grecia este la nivel de main roads + Atena detaliat.
@GeorgeM

Ca sa fie clar...@nicuabc cred ca nu a vrut sa scrie prea multe si cred ca s-a plictisit sa roage lumea sa nu umble la aparate daca nu sunt absolut convinsi ca stiu ce fac...

1. Harta Romaniei este blocata pe card...NU VA FUNCTIONA PE ALT CARD (va fi locked). Poti incerca daca te manaca curiozitatea (cu copy/paste) dar NU SCHIMBA nimic absolut nimic
2. Daca nu umbli la device esti acoperit de garantie. Europa (pe device) NU O AI CA SI GMPASUPP.IMG ci altfel. Repet, nu umbla daca nu stii ce faci. Esti acoperit de garantie daca se intampla ceva neplacut cu deviceul dar nu cred ca iti mai da nimeni garantie daca stergi/modifici fisierele existente. Deasemenea nu cred ca ai un fisier *.unl pe device. Poti daca vrei sa copiezi fisierul care are aprox 1.4 GB (pentru linistea ta sufleteasca) impreuna cu fisierul care are acelasi nume in radacina (e unul mic, mic ca si marime). DAR NU UMBLA ALTFEL LA ELE.
3. Harta Greciei pe care o ai in CNE este (asa cum a spus si Adrian P) detaliata la nivel Atena si main roads in rest. Bulgaria la fel, Sofia detaliata si cam subtire in rest. Ambele harti exista insa in format Garmin.

#21
Adrian P.

Adrian P.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,664
  • Înscris: 05.04.2006

 Adrian P., on Mar 18 2008, 12:20, said:

Poate nu ar strica sa faci un backup al hartii din memoria interna. Ar trebui sa se numeasca GMAPSUPP.IMG...

 subarufan, on Mar 18 2008, 13:17, said:

...Europa (pe device) NU O AI CA SI GMPASUPP.IMG ci altfel. Repet, nu umbla daca nu stii ce faci...

Mea culpa. Fisierele cu harti din memoria interna ar trebui sa fie:
GMAPBMAP.IMG - base map
GMAPPROM.IMG - harta preinstalata (City Navigator Europe ...)
Subscriu la sfatul de a te documenta temeinic inainte de a umbla. Scrie doar pe SD.
Te sfatuiesc sa pastrezi toate documentele de cumparare, cutie, etc. Asta ar fi "licenta" ta, in eventualitatea in care vrei sa faci un update sau daca ti se strica SD-ul si vrei sa pui alt card cu ROAD oficial.

#22
GeorgeM_Alf

GeorgeM_Alf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 02.03.2007
Multam de lamuriri!

Oricum, nu ma bagam aiurea in el, ca stiu ce inseamna asta (ma ocup si de calculatoare). Cel mai mult mi-am batut capul cu instalarea lui pe masina, ascuns curiosilor cu ajutorul inui sistem de rabatare/pliere (depinde de masina fiecaruia), ascunderea cablului de alimentare, etc.

#23
Florin2007

Florin2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 30.12.2006
Mă bag și eu în discuție, fără să știu nimic; dar poate mai sunt și alții ca mine...
Deoarece sunt interesat să îmi cumpăr în viitorul apropiat un navigator auto cât mai bun, am început să caut pe internet despre acestea. Sunt absolut năucit, sunt diverse aparate diverse softuri, nu știi care sunt mai bune, care sunt mai proaste...
În ceea ce privește aparatele, m-am orientat după frecvența procesorului, tipul de afișaj, generația detectorului de sateliți...
Cam greu, dar acum m-am cam oprit la Nuvi 860, chiar dacă la acest model nu se specifică frecvența procesorului. În fine, dat fiind că acest model este lansat în 2008, trebuie musai să fie unul bun.
Se scrie foarte mult (pe internet, în reviste, etc) de Igo și Mio, lăsându-se impresia că cele două softuri ar fi cele mai bune, însă nici între Igo și Mio nu se spune care este mai bun (în special pentru România, că doar aici conducem noi românii, în majoritatea timpului, și ce ar fi interesant ar fi detalierea cât mai bună a localităților, în special cele mari, că doar drumurile mari le știe tot românul, de când este mic..... aici trebuie să le mulțumim celor ce ne conduc, că nu ne fac șosele noi, dar asta este altă discuție, nu facem politică).
Ba mai mult, am găsit scris pe nu știu ce site că de fapt Igo și Mio sunt ale aceluiași producător. Sincer, mie mi se pare că este o mare harababură. Vă spun cinstit, parcă din ce citesc mai mult despre aceste probleme, tot mai puțin înțeleg.
Este evident că păreri autorizate în ceea ce privește un soft sau altul sunt mai greu de găsit, deoarece ar trebui ca să ai în același timp cel puțin două aparate (neapărat identice, sau cât de cât asemănătoare ca performanțe), să mergi prin zone complicate (orașe mari, nu pe șosele simple) și să utilizeze în același timp aplicații diferite, cum ar fi Mio și Igo, sau alte aplicații. Mă tem că nu a făcut nimeni așa ceva și deci o concluzie în ceea ce privește softul este greu de dat. Totuși, sunt convins că trebuie să fie suficient de mulți pasionați și în același timp cunoscători, care pot vedea dintr-o privire despre ce este vorba.
Oricum, înțeleg însă că (din păcate) acest Nuvi 860 lucrează cu software proprietar (City Navigator Europe NT respectiv ROAD2006 - deocamdată), cel puțin asta pricep eu de pe siteul http://www.garmin.ro.
Am căutat explicații despre funcționarea "împreună" a celor două softuri; adică, să fiu mai explicit, în România se utilizează ROAD200X și în afară City Navigator Europe NT, sau eu stau liniștit și conduc și softurile conlucrează unul cu altul și îmi oferă o singură hartă cum m-aș aștepta, mai ales la banii ce trebuie dați pentru aparat și cele două softuri.

În concluzie, poate că se milește cineva de mine să mă lumineze cât de cât.
Deocamdată plutesc în ideea că acești Garmin ar fi tăticii navigatoarelor (am citit undeva pe un site că ei se ocupau de aceste chestii când alții nici nu auziseră de problemă). Așa cum scriam mai sus, cred că noi românii circulăm cam tot timpul prin Românica noastră, deci logica mea ar fi să fiu interesat de un soft, indiferent care ar fi el care să fie cât mai detaliat în primul rând pentru România, și aici înțeleg pentru orașele din România, că altfel, șoselele principale le știe tot românul, cu sau fără navigator.
Pe de altă parte, navigatorul trebuie să își facă treaba foarte bine și în cele câteva zile pe an când unii dintre noi au șansa să mai circule și în afară. În ceste situații ți-ai dori să ai cel mai bun navigator pentru afară....

Deci ... rogu-vă ajutați un biet necunoscător, dar care vrea și el să nu se fenteze prea tare.
Vă mulțumesc anticipat. Îmi cer scuze pentru că poate am scris prea mult, însă am vrut să fiu cât mai clar.
Cu deosebită stimă,
Florin

#24
Adrian P.

Adrian P.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,664
  • Înscris: 05.04.2006

 Florin2007, on Sep 27 2008, 11:01, said:

...sunt interesat să îmi cumpăr în viitorul apropiat un navigator auto cât mai bun, am început să caut pe internet despre acestea. Sunt absolut năucit...

Vezi ca am scris un mic ghid la http://forum.softped...howtopic=445054
Cateva lamuriri specifice:
iGO este soft iar Mio hard, cele doua se confunda pentru ca pana de curand au lucrat impreuna, aparatele Mio (PNA/PDA) ruland soft iGO OEM (numit MioMap). De cateva luni alianta s-a rupt, Mio vinde produse cu al soft (preluat de la Navman) se pare ca mult mai slab. La ora actuala Mio nu cred ca are o harta buna pentru Romania, cei de pe forum preferand sa instaleze iGO in locul softului original.
Comparatie intre softuri se poate face foarte usor - majoritatea au posibilitatea simularii unui traseu, asa ca poti vedea exact cum se va comporta in realitate intr-o zona complicata.
Nuvi 860 e un PNA ce lucreaza cu soft proprietar Garmin pe un suport Linux. City Navigator si RoAD2006 sunt harti compatibile cu Garmin. Lucreaza foarte bine intre ele. Vezi ca se asteapta (cam de mult) actualizarea hartii RoAD, daca-ti cumperi Nuvi sa ceri garantii de la vanzator ca poti face update gratuit in octombrie cand va aparea RoAD2008.
In rest poti citi thread-urile Garmin si iGO8 de la sectia software sau cele dedicate de la hardware.

Edited by Adrian P., 27 September 2008 - 14:29.


#25
Florin2007

Florin2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 30.12.2006
Adrian, iti multumesc foarte mult pentru amabilitatea de a imi raspunde. Am citit pe nerasuflate postul pe care mi l-ai indicat si iti spun ca m-am mai lamurit putin. Mai important este ca mi-am dat seama ca unii (printre care si tu) mananca pe paine aceste probleme de care eu ma lovesc acum. As putea indrazni sa te rog sa ma sfatuiesti si mai mult?
Daca am inteles eu bine, d.p.d.v. al softului, ar fi de ales intre IGO si GARMIN. Daca ar fi sa cumperi tu in acest moment un aparat de navigatie cu soft cu tot, ce ai alege?
Sper sa nu te agasez prea tare.
Daca nu iti cer prea mult, scrie-mi te rog pe email: [email protected]

Iti multumesc anticipat.
Florin

#26
Adrian P.

Adrian P.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,664
  • Înscris: 05.04.2006

 Florin2007, on Sep 27 2008, 20:07, said:

... d.p.d.v. al softului, ar fi de ales intre IGO si GARMIN. Daca ar fi sa cumperi tu in acest moment un aparat de navigatie cu soft cu tot, ce ai alege?...

Nu intru in polemica iGO-Garmin. Fiecare are plusuri si minusuri, dar isi fac treaba bine. Ca sa te decizi poti cauta review-uri pe net, te poti interesa cat te costa initial apoi cat costa update-urile, cat de dese sunt acestea, cat te costa eventualele harti suplimentare.

#27
Florin2007

Florin2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 30.12.2006
Nu este vorba de polemica. Chiar aveam (si am inca) nevoie de un sfat competent. Multumesc oricum. macar si pana acum m-ai ajutat destul de mult.
As fi vrut sa aflu care ar fi plusurile si minusurile fiecaruia. Dar se pare ca va trebui sa aleg in orb.

Oricum, privitor la comparatia intre softuri, chiar daca spui ca se poate face foarte usor, pentru "ca majoritatea au posibilitatea simularii unui traseu", nu cred ca se poate vedea chiar exact cum se va comporta in realitate intr-o zona complicata. De unde stiu eu de pe computer atunci cand imi spune sa fac peste 100 de metri la dreapta in realitate nu am trecut deja de acea intersectie? Aceasta idee am luat-o tot de pe forum.

Nu am inteles cum lucreaza Garmin cu harta Romaniei si cu hartile Europei, dat fiind ca sunt doua aplicatii diferite care se incarca in acelasi aparat, adica, sa fiu mai explicit, in România se utilizeaza ROAD200X si in afară City Navigator Europe NT, sau stie aparatul sa comute dintr-o aplicatie in alta in functiede unde ma aflu?

Cred ca imi voi lua inima in dinti si voi trimite un email la Garmin Romania cu ceea ce vreu sa ii intreb.
Inca o data, multumesc mult.
Toate cele bune,
Florin

#28
Adrian P.

Adrian P.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,664
  • Înscris: 05.04.2006

 Florin2007, on Sep 28 2008, 07:51, said:

As fi vrut sa aflu care ar fi plusurile si minusurile fiecaruia. ...

Nu am inteles cum lucreaza Garmin cu harta Romaniei si cu hartile Europei, dat fiind ca sunt doua aplicatii diferite care se incarca in acelasi aparat, adica, sa fiu mai explicit, in România se utilizeaza ROAD200X si in afară City Navigator Europe NT, sau stie aparatul sa comute dintr-o aplicatie in alta in functiede unde ma aflu?...

Daca tu inclini catre Garmin Nuvi, e foarte bine, sunt aparate super bune. Nuvi isi va face treaba ani de zile.
City Navigator si ROAD sunt harti in format Garmin, nu sunt aplicatii, aplicatia Garmin stie sa lucreze cu ele. Oricum diferitele harti se pot activa/dezactiva usor din meniul Garmin (de ex. in Romania poti dezactiva linistit City Navigator si folosi exclusiv RoAD).
Pentru plusuri si minusuri: fiabilitate, functionalitate (viteza, meniu, interfata, informatii afisate, voci, etc), harti disponibile, pret, pret update s.a.m.d.
Sunt topicuri pe acest forum despre harti Garmin si IGO, despre diferite modele de Nuvi, despre diferite modele de PNA. Ca sa-ti faci o impresie despre interfata poti cauta screenshoturi, filme pe youtube, informatiile din manualele de utilizare.

#29
Florin2007

Florin2007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 30.12.2006
Inca o data, iti multumesc frumos pentru raspunsurile tale. Chiar si cu atat cat poate fi spus pe forum, am reusit sa imi fac o impresie despre ceea ce ma interesa. Datorita tie, pot spune ca acum stiu mai mult in domeniu si sunt un pic mai increzator in ceea ce priveste ce navigator si ce soft voi alege.
Cu deosebita stima,
Florin

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate