Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Cea mai buna camera de Inalta Definitie!

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
chiar acest topic am constatat ca lipseste de pe softpedia! si sunt pe deplin convins ca cei mai multi dintre voi si-au pus aceste intrebari: "ce-ar fi sa trec la HD? dar ce camera sa-mi cumpar? care este raportul pret/ calitate optim la o camera HD? ce performate trebuie sa intruneasca PC-ul meu pentru a putea edita HD? pe ce o sa ii distribui materialul clientului? cum sa-i explic ca ii trebuie un tv fullHD ca sa vizioneze materialul in conditii optime(asta daca are un dvd player blu-ray sau un playstation 3)"???
la toate aceste intrebari as vrea, cu bunavointa voastra, sa raspundem in cele ce urmeaza cu ajutorul vostru, al specialistilor, care cunoasteti mai bine ca mine cu ce sa "mananca" inalta definitie!
raspunzand la o parte din intrebari, as considera, influientat de andjar, ca xh a1 e cea mai buna camera HD pt NBC, desi scrie pe ea 4 lux si e mult inferioara mult prea scumpei hvx200 de la panasonic: http://209.85.129.10...Z...;cd=1&gl=ro
in ceea ce priveste editarea HD,cerintele unui program ieftin si bunicel pt montajul unei nunti le gasim la pinnacle 11: http://www.pinnacles...Specifications/
formatul in care putem sa distribuim materialul clientilor e HD dvd sau blu-ray! nero 8 parca face asa ceva! vizionarea se face de pe un playstation 3 care citeste hd dvd sau blu-ray! acum...cel mai scump e tv-ul full HD...
dar pentru a ne edifica si mai mult in aceste privinte,probabil ne-ar fi necesara aceasta carte: http://www.bhphotovi..._to_Shoot_.html (nu am gasit-o pe torrentz)!
multumesc tuturor celor care ma vor contrazice in privintele enumerate mai sus, in speranta dezvoltarii unei polemici constructive!

#2
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
Din puctul meu de vedere, primul pas, e sa te intrebi de ce nivel sunt clinetii tai, daca poti cu echipamentul tau sa satisfaci alte servicii cu mai mari pretentii si in ultmul rand cat vrei sa investesti tanand cont de timpul in care pot sa-mi amortizez investitia.
Al doilea pas ar fi ca trebuie sa-ti intre bine in cap, ca orice ai cumpara, camera e o unealta, nimic mai mult, ai camera X sau Y foarte bine, pe mine si pe client nu ma intereseaza.
Ca camera X e mai buna ca si camera Y e o porcarie curata. Asa ca orice discutie pe tema care e camera ce-a mai tare e ridicula.
Chestiunea e ce poti face cu ea. Crezi ca clientul Vasile si MAria ii pasa sau stiu sa aprecieze ca tu lucrezi cu HD real full 1080, ultima generatie digitala Canon bla bla bla.
Ultima generatie e intodeauna in cinematografie, Nasa, institutii militare si de cercetare NHK, si alte laboratoare Bell, BBC s.a.m.d nicodata in NBC, mai ales in romania.
Pt mine, in ce priveste raport calitate pret, pt NBC, si mai ales, pt scenariile grele, cum ar fi lowkey si hikey, as merge pe HPX550. Sunt pro si contra, cele 3 puncte forte sunt
1 Un DSP cu curva de gamma special desenat pt lowkey
2CCD de 2/3 care o sa-ti dea un DOF decent si compatibilitate cu orice optica broadcast
3Formatul DVCPRO100, care o sa-ti de-a mai mult spatiu de lucru cand faci CC, asta daca ai pretentii sa faci mai mult decat un pic mai inchis sau un mic de galben.
Ca si post-pro, si aici ma refer numai la editare, montaj prin taiere, merge perfect FCS2 la fel e foarte bine pt CC Color.
Nu iti recomand de loc sa lucrezi cu o satie de editare in toate etapele din post-pro, atat de tipic in NBC. De preferat sa ai un PC cu linux pt masterizare, renderizare, si altele.
Evident ca investitia de mai sus e serioasa, in nici un caz pt nunti de 300E, si ar trebuii recuperata si cu alte servicii video.
O sa poti aprecia, diferenta intre un camcorder standard NBC de gama medie HDV si HPX500 care e de gama alta pt NBC nmai daca faci un test personal. Panasonic are un DVD demonstrativ de la HPX500 si o sa ramai placut surprins.
Singurul camcorder mic HD cu care am lucrat a fost HVX200. Daca iti place look-ul, colometria, textura, si progresiv la 24/25 atunci e bine. In scenele lowkey are mult zgomot, si ca sa-l calibrezi ai nevoie de un monitor profesional broadcast ca in LCD incorporat nu se poate lua nici o decizie serioasa, chestiune valabila pt orice camcorder cu LCD incorporat.
De altfel, urmareste piata, si asteapta, dde exemplu o sa iasa camcordere in care poti controla sharful cu ajutorul unor histograme, sau au vectroscop incorporat, chestii indispensabile tinand cont de conditiile foarte grele si ne-controlate in NBC.
Daca nu poti aprecia diferente cum ar fi DOF, compresie, CC, textura si colometrie, nu are rost sa iti bati capul. In general alegerea unei camere tine cond de impresi total subiective si de gust, iara daca exista un avantaj calitativ trebuie sa o sti sa o folosesti si sa ai nevoie de el. Daca nu, merge foarte bine si un VX2100, ata timp cat tu si clinetii tai sunt multumiti, desi nu ar trebui ca un cameraman sau un creativ sa gandeasca astfel.
un ex camcorder + HDD FS 6000E + steady cam 1200E + kit lumini 900E, trepied 800E, post-pro hardware 2800, sunet 1 mic shootgun, 2 lavalier, 1300E
Total 13000 daca treci pe HPX500 inca 11000E in plus.
Acum poti intepreta cum vrei ce am spus, o sa fie cativa care o sa-ti de-a alternative, oricare e valabila daca pe tine te satisface, pt ca in final sunt doar niste scule, si fara tine, sau ce fcai tu nu valoreaza nimic. Asa ca cut cat sti sa-i scoti mai multe avantaje cu atat e mai mare raportul pret/calitate.
Iti recomand sa faci proprile tale teste, si sa nu te bazezi pe parerea X si Y pt ca ce e bun pt mine nu inseamna neparat ca o sa-ti merga tie. Si credema daca clientii tai nu sunt producatori care sa ceara un anumit format, clientii de la NBC nu stiu, nu vor sa stie, si ii toare in cur de technoligia ta super mega digitala HD. Si cafpt difers in momentul in care la-i cumparat e deja un echipament invechit. Trist dar adevarat. O frunza trecatoare in vant.
Testeaza, testeaza, testeaza

Gabriel Bordas

Edited by VHS, 11 February 2008 - 00:43.


#3
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
wow!ca de obicei foarte pertinente si exhaustive raspunsurile lui VHS!
ceea ce ai afirmat este cu totul incontestabil, dar din cate ai observat pe un alt topic, clipurile formatiilor "seriose" de la noi se filmeaza cu xl2, nu cu o suma de "13000 daca treci pe HPX500 inca 11000E in plus"! aceasta suma este mult prea mare pentru bugetul celor de la NBC, iar o camera de umar, grea, nu prea se preteaza la nunti, pentru ca in 2 ani de transportat acea camera, ori devii ca arnold, ori te cocoshezi de tot!
tocmai de aceea as vrea sa restrang "cea mai buna camera HD" la una de dimensiuni mici, care in principal poate fi folosita la NBC, iar in subsidiar, poate realiza si un documentar fara pretentii de Discovery!toate acestea facand abstractie de faptul ca nu camera il face pe om, ci omul da calitate unei camere(fie ia si gs 400 cu dof)!

#4
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
Discovery Chanel, are propria ei politica in ce priveste distributia de materiale HD
Si anume, 1080i pe HDCAM SR sau 1080p. Din punctul lor de vedere HDV, HVX, HPX si orice camcorder HD cu CCD de 1/2 nu e considerat HD si deci imposibila distributia, Singura exceptie o are varicam, dar aici masterul trebuie sa fie pe HDCAM SR in 1080i, iar HDX900 e standardul HD, cel putin de moment, in ce proveste Red One inca nu s-au decis.

BBC-ul considera HDV ca fiind SD, http://www.bbc.co.uk.....ivery summary

HPX500, nu e full broadcast, e un HVX200 montat intr+un corp mare cu montura 2/3, si cu DSP nou. Aici in Barcelona se face nunti cu HPX500,iar in EEUU si cu HDCAM F3, e considerat NBC de gama alta, si macaraua, steadycam, inginer de sunet si camera POV e inclus in pachet, imi dau seama ca romania nu poate sa ajunga la acelasi nivel. Pretul unei astfel de productii incepe de la 3000E in sus pt Barcelona.



Gabriel Bordas

Edited by VHS, 11 February 2008 - 15:42.


#5
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
niciodata nu vor ajunge preturile din romania asemeni celor din barcelona! ma gandisem intr-un timp ca, impreuna cu 3 colegi de serviciu si un regizor adevarat(ca sunt doar vreo 100 cu atestat pe la noi/din cate am auzit), sa facem un kit intr-o rulota! filmare cu mai multe camere pentru orice tip de eveniment...nu e chiar scump, dar e mai greu cu "rahatul imprastiat" cu se zice la noi(la bani ma refer)!
in aceste conditii putem sa cerem 2000-3000 de euro...!

Edited by Zenus, 12 February 2008 - 11:36.


#6
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
Nnu vreau sa va imaginati acuma ca aici e miere peste tot, o filmare normala cu HVX200, montaj, cateva copii DVD cu durata medie de 45min costa intre 500-1100E depinde de zona. Nunti de 180min nu exista
Dupa cum vezi, e chiar naspa la pretul asta, pt ca aici cine isi face nunta, perechea castiga pe luna de la 1700E in sus, iar o nunta normala costa intre 20 si 30k din care video e poate cel mai prost platit, in raport investitie comparata cu albumul foto tip carte. Asta daca esti independed, daca depinzi de un fotograf jumate isi i-a el, plus ca aici e mult mai mare mafia, sunt foarte multe biserci si restaurante care nu-iti dau voie sa filmezi pt ca au angajatii lor,

Sory pt off topic

Am uitat o precizare, HPX500 are CCD-u de la SDX900 de 600k, o versiune noua.

Gabriel Bordas

Edited by VHS, 12 February 2008 - 15:26.


#7
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Biserici?

#8
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007

 Ankh, on Feb 12 2008, 15:42, said:

Biserici?

Da sunt cazuri, cand popa refuza sa ofocieze cununia religioasa daca mirii nu accepta contractul foto-video peste 1000E

#9
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
cum o sa fac si eu daca ajung preot!
glumesc, binenteles

#10
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
uite ce mi-a trimis un cameraman de a carui oferta m-am lasat "incantat": "Costurile pentru pachetele hd sunt de 750
euro,filmare cu o camera si de 1200 euro filmare cu doua camere.Materialele se editeaza hd si se livreaza pe un hard portabil, al dumneavoastra. Mai primiti casetele pe care s-a filmat si materialul editat  pe dvd-uri normale, patru exemplare."!
ce spui VHS, caci constat ca numai noi am conversat pana acum, solutia hardului portabil ti se pare superioara celei pe dvd? dar la ce cerinte trebuie sa raspunda calculatorul clientului pentru a rula acest material? de asemenea, in ce format se face exportul pentru a fi rulat de pe hard?
am observat ca cca 300 de persoane au vazut ce am scris pana acum despre inalta definitie, insa niciuna nu si-a mai dat cu parerea...!ce se intampla?

#11
ozzyboy

ozzyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 16.01.2007
bune preturile  :lol:  ...
totusi, clientul ar trebui  "pus la punct" dinainte, cu notiunea de hd....sunt convins ca majoritatea stiu din auzite sau din alte surse ca, hd-ul, este net superior sd-ului, dar nu cred ca toti  stiu  ce aparatura implica hd-ul...ca sa iei banu omului este simplu ;)


Quote

Materialele se editeaza hd si se livreaza pe un hard portabil, al dumneavoastra.
...o prostie daca omu' nu are hdd portabil, ce facem?...renuntem la hd.

Quote

[...]si materialul editat pe dvd-uri normale, patru exemplare."!
(presupun ca s-o fi referit la dvd5 si 9)...alta mare tampenie. cum draq?...Stii cat material hd intra pe un "dvd normal"? pe dvd5, ~40min... pai sa facem un calcul: o nunta 6h in hd pe "dvd-uri normale" =8 dvd-uri x 4 exemplare ...te doare capu' frate... :huh: (!!! daca nu  ma insel intra mai putin material hd pe un dvd5, nu mai  stiu exact)

Quote

solutia hardului portabil ti se pare superioara celei pe dvd?
...si da si nu. da, ptr ca dpmdv, sa zicem mie (ca filmaci) imi  usureaza munca si nu, ptr ca  "ca nuntas, mire, nas, etc etc" ce fac, vizionez nunta de pe hdd la calculator?...care mai  este "farmecul" hd-ului?

Quote

de asemenea, in ce format se face exportul pentru a fi rulat de pe hard?
...adica  :huh: , inainte sa te apuci de editare?...daca la asta te-ai referit atunci, mie unul imi convine in ambele situatii ori mpeg ori m2t(s)...nu am simtit vreo diferenta...oricum personal, fac captura in m2t.

cu sistemul nu  stiu ...ce cerinte minime iti trebuiesc ca poti viziona un film hd  :rolleyes: ...
sa vdm si opiniile altora.

Sanatate!

#12
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Nu stiu de ce pe HDD cand deja exista BLU RAY, la preturi destul de ok

#13
AndreiOM

AndreiOM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 23.09.2007
Băieți, faceți-mă să înțeleg un lucru.

Vreau să-mi achiziționez o cameră profesională, o voi folosi pentru scurt-metraje și alte proiecte din facultate și nu numai (sunt student la Imagine),  și doresc să scot un ban în plus din NBC.
De ce camere care costă 3000, 4000 de $ în afară, precum Sony Z1U sau Canon XH-A1, înregistrează pe format miniDV? Vă întreb pentru că, captura de pe o casetă miniDV în PC durează ceva și când am fost întrebat de un prieten de ce nu îmi iau o cameră cu HDD, nu am știut ce să-i răspund.

Eu cred că, calitatea înregistrării pe o casetă miniDV este net superioară față de una pe HDD. Pentru că altfel nu îmi explic: se numesc camere pentru televiziune, deci se pretează a fi bune.

După ce mă convingeți, vă rog spuneți-mi și mie dacă m-am orientat bine către aceste camere.


Vă mulțumesc!

Edited by AndreiOM, 13 February 2008 - 15:42.


#14
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
Sunt uimit de lipsa de baza teoretica.
Camerele pt televiziune cum spuneai mai sus, numite si broadcast, in nici un caz nu costa 4000, chiar daca sunt folosite de mediile de informatie nu le da si dreptul de a fi categorizate ca atare. Denumirea de ce e broadcast provoaca confuzie.
Standardul broadcast se schimba la fiecare 3 - 4 ani si e reglementat de anumite organizatii de referinta. Vezi mai sus, ce inseamna pt Discovery Chanel sau BBC HD Broadcast.

Calitatea imaginii nu depinde de mediul de stocare fie HDD sau banda magnetica, ci depinde de formatul de compresie. Evident ca orice mediu de stocare are avantaje si dezavantaje dar nu se referea neaparat la calitatea informatiei.

O justificare HDD vs. Banda magnetica e in cazul unei productii cu Viper pe recorder de teren HDD vs HDCAM cu recorederul SR, diferenta, net superioara pe HDD e pt ca informatia care iese din camera e nativa fata de SR unde mult comprimat. Pe HDD se poate inregistra informatie logaritmica, direct dupa DSP, si stocat ca si DPX sau orice alt format.

Exemplul de mai sus nu e valabil pt camcoredere de mic buget pe care tu vrei sa le cumperi.
Pt. detalii technicie, coboara jos catalogul PDF sau cartea technica.

Gabriel Bordas

Edited by VHS, 13 February 2008 - 16:10.


#15
Tractoristu'

Tractoristu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 06.09.2006

 Ankh, on Feb 13 2008, 11:48, said:

Nu stiu de ce pe HDD cand deja exista BLU RAY, la preturi destul de ok
Pt ca asta implica pt client un player de 2000 RON si un minim de HDReady, in viziunea celui care se ofera sa dea materialul pe HDD. Bineinteles nu mi se pare stralucita ideea. In curand o sa deschidem un topic de genul "Personalizare Coperti HDD-uri"
Care e diferenta de print in format 13x18 sa zicem intre o fotografie la 6Mpix si una la 10Mpix ? Cumva 0 ? Oare nu asa sta treaba si cu HD pe HDReady ?
Cati dintre clienti au in casa un fullHD si un BluRay ? Si daca au, cati dintre prietenii/rudele lor detin configuratia asta ?
Nu e cam mare bataia de cap sa stai sa-i faci sa inteleaga ? Asta nu e ca impactul de la un televizor alb-negru la unul color, unde toti vedeau diferenta de la 100m. Reprezinta virgulita de la "ț" pe care am uitat eu s-o pun intr-un generic.

Edited by Tractoristu', 13 February 2008 - 16:25.


#16
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007

 Ankh, on Feb 13 2008, 11:48, said:

Nu stiu de ce pe HDD cand deja exista BLU RAY, la preturi destul de ok


Sa vedem ca sa vezi HD ai nevoie fie de un TV HD cu o diagonala min de 50 sau sa stai la 1,5m,
Plasma Panasonic 50 1999E + PlayStation3 400E + cablur + 30 total 2430 E, La mirii X le intra in casa pe luna 500E. Fara sa mai luma in calcul cheltuielile lunare de baza, nu cred ca un clinet obisnuit de clasa medie joasa sa detina o satfel de instalatie. De moment HD e o exclusivitate, si asta depinde zona in care prestezi servicii.

Ideal si normal ar fi tu sa ai un masterul pe HDD, si daca Gica vrea masterul pe HDD, fai frumos o copie. Si o sa stie el ce o sa faca. Dar sunt putini care stiu cei aia HDD.
Am spus ideal pt ca ar trebuie sa existe un diplomat de piele cu un HDD master, si diferite formate de distribuitie, pe diferite medii de stocare DVD-9, H264, HDDVD, SDcard, IPhone, iar clientul in functie de posibilitatile technice pe care le are intr-un moment dat o sa le foloseasca, cum ar fi DVD astazi, HD1080i, peste 5 ani, master fara compresie peste 15ani e.t.c.

E doar un caz ipotetic, poate prea idealist pt un client normal din Ro

Gabriel Bordas

Edited by VHS, 13 February 2008 - 16:43.


#17
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Eu am raspuns numai la treaba cu HDD-ul. Decat sa-i dau pe HDD, mai bine ii dau pe Blu Ray. Daca e pus pe HDD tot de plasma aia FullHD are nevoie+inca cateva cunostinte legate de PC. Eu nu am pus problema la cine vand asta (e treaba mea), ma refeream strict la livrare pe HDD vs Blu Ray.

Edited by Ankh, 13 February 2008 - 17:52.


#18
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007

 Ankh, on Feb 13 2008, 17:51, said:

Eu am raspuns numai la treaba cu HDD-ul. Decat sa-i dau pe HDD, mai bine ii dau pe Blu Ray. Daca e pus pe HDD tot de plasma aia FullHD are nevoie+inca cateva cunostinte legate de PC. Eu nu am pus problema la cine vand asta (e treaba mea), ma refeream strict la livrare pe HDD vs Blu Ray.

Nu are nevoie de TV HD, pur si simplu conecteaza HDD extern prin USB sau 1394 si in media player sau orice alt reproductor ii da Play. Cineva care are PC stie sa faca asta. Daca are norocul sa aibe un monitor de 21 in sus o sa vada ceva de HD.

Eu vad HD si inca foarte multi intra in Apple Trailer HD fara sa am nevoie de echipament HD si nu imi impune nimeni sa detin cunostintiie min HD ca sa pot vedea HD
De aici la spectacol HD Home cinema e drum mare, dar e tot un fel de HD, depinzand de monitor, distanta de vizionare si de VGA.

Gabriel Bordas

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate