Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...
 Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 

Concentrate proteice

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
648 replies to this topic

#613
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Colegul Sandu te-a intrebat atunci despre presa de umeri pentru ca stie ce vorbeste. Eu oricum eram lamurit dinainte, dar eu sunt mai al dracu'.
Spor la ce faci acolo.

#614
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 03.02.2009
Facem ego-lifting prin forum lol. Si eu care ma bucuram ca acasa singur am scapat de asta Posted Image . O sa fac impins la umeri in viitor. Pana la urma sa creasca corpul cum o vrea, decat sa stagnez mai bine cresc disproportionat. lol

#615
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View Postbursucelu_viesel, on 18 octombrie 2021 - 20:58, said:

Eram slab tare daca la 186cm aveam 74kg..Ma uit pe caiet si am facut din august 2001 pana in ianuarie 2003. Am inceput de la 66kg si terminat la 74kg, bratele de la 32.5cm > 36.3cm, coapse 47cm> 56cm.
Eram praf la picioare, desi faceam geno si cu 100kg ~3rep. Acum fac cu 50kg lol, Dar nici nu vreau sa pun prea mult pe coloana.. Si oricum picioarele imi mananca mult (din mancare/proteine) si ma obosesc (sistemic), deci vreau se le antrenez spre cardio mai mult (cat sa n-arat haios cu bete in loc de picioare). Pieptul iarasi era slab,  mult mi-a luat sa fac cu 90kg 4-5 rep. Ma crucesc acum cum reuseam sa fac pt tricept skull crushers cu 65kg.. Bratele si umerii au fost punctele forte.. Se uita toata sala la mine pe vremea aia cand le faceam. Faceam fluturari pt umeri (fara mare avant) cu gantere de 20kg. Erau cele mai mari din sala..Insa fac si acum cu 15kg 15repetari fara niciun avant.
Pun niste poze de-atunci, insa cred ca eram pe la mijloc cu sala (nu in varf, la final)
[ https://ibb.co/wSLkj83 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://ibb.co/NLFLZZ0 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://ibb.co/KysqFBW - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cred ca adevarul e pe undeva pe la mijloc, nu vreau sa te supar, dar cam i-as da dreptate colegului The_Lion. Nu ne intelege gresit, dar unii dintre noi pe aici au si 20 de ani de tras la sala(The_lion, overseas), deci imposibil sa zici ca nu stim ce vorbim.

Am mai vazut baieti ectomorfi care aveau forta "barbara" la tricepsi, la spate, chiar si umeri, dar la flexii "ioc". Cred ca de-a lungul anilor m-am antrenat in vreo 6-7sali(unele mari cu baieti dopati, altele mici si dubioase), dar pe cuvantul meu daca am vazut mai mult de 5 baieti care sa faca flexii cu mai mult de 60 de kile si corect pe deasupra. Si aia toti erau "malaci" 95-100-110kg cu bratele de alea de 46-50cm.

Nu zic neaparat ca minti, exista varianta sa fi fost repetari cu ajutor care n-au nici o valoare ca record personal sau varianta sa fi facut flexii precum  Alexandru Florut  "Legenda Bucovinei" , "Culturist Dornean" . A sters clipul cu flexii cu bara, dar intelegeti ideea:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5Kv94n1qIgY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Citat din clip: "Nici Arnold nu facea flexii cu 30" Posted Image

Ca sa rezum, nu cred ca la dimensiunile tale aveai vreo sansa sa faci umeri cu 80kg, singur si corect. Adica stiu oameni de 100 de kile cu 12-15ani de sala care nu puteau sa faca. De flexii....ce sa zic, pe langa experienta iti trebuie si greutate corporala mare, eu n-am vazut culturisti mici care sa faca flexii cu greutati imense. Uite clipul urmator, ca sa intelegi fenomenul mai bine, cred ca stii cine e Devon Larratt, vezi si tu la cat se opreste la strict biceps curl, la 70kg, iar cand a trebuit sa faca 2x70, nu a mai reusit dect 1 repetare foarte greu.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UrKabud14Nk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Vinciun, tu ce zici, cate faci cu 70?

#616
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 03.02.2009
Scopul inial era sa fac piept superior, apoi zic hai si spate si sa nu antrenez bratele deloc, caci oricum se vor dezvolta. Pe urma m-am tot uitat la brate si prea vedeam o suvita subtire pe post de biceps, parca am brat de baba. Deci am inceput sa bag si brate. Deltoizii frontali nu ii antrenez deloc, din 3 motive:
1. in trecut m-a facut de ras antrenorul in sala ca se vede aiurea/cocosat ca mi-am umflat umerii mult si piept zero, si avea dreptate,
2. ca acum am tras prea tare la piept inclinat cu bara de 45kg lol, posibil ca neavand partener sa fi sucit un umar (in fata si impins din triceps) la ultima repetare, si de-atunci fac cu maxima grija la piept, ca oricum imi tremura bara peste tot ca un incepator, cu gantere parca zici ca-s beat cum le misc. Deci nu indraznesc inca sa ridic la umeri, dar daca se inzdraveneste o sa-i antrenez.
3. nu prea am banca sigura pt impins la umeri. Sa-mi treaca mie umarul stang ca se rezolva problema asta.. Dar ar fi prima data (dupa 20 de ani) cand fac miscarea asta.

Mi-am promis ca fara ego-lifting, ci maxima siguranta si repetari de hipertrofie. In trecut pe caiet (mi-am notat din 3 in 3 luni) se vede cum am tintit forta, caci daca la inceput apare 10 sau 8 rep, gradual s-au dus in jos spre 2-3, doar ca sa vad eu progres. Ce pot sa zic decat ca ..o sa va anunt / fac filmulet ca dovada cand mai evoluez Posted Image , Fac un update cand voi ajunge la 50kg flexii (o sa fac la perete), inca nu vreau sa fortez (fac cu 40kg vreo 5rep, dupa ce termin antrenamentul pt spate, si cateva serii premergatoare de 12rep ). ,  ..miram-as sa ma plafonez complet doar dupa 2 luni de brate. Te pomenesti ca o sa dobor niste recorduri.Posted Image

Tine totusi cont si de cateva aspecte. Acum lumea (inclusiv eu) are creatina la discretie, si e posibil sa fie o pompare si de-aici. Apoi repetari hipertrofice iarasi posibil sa conteze (unde cele de 2-3 cum ma obisnuisem eu sa fac ar crea chipurile o conexiune neuronala mare - sa folosesti la maxim muschiul existent). Ar fi culmea sa-mi doresc sa ajung la 70kg si s-am brat de 37cm. Lasa-l sa fie mare, sa vad si eu o forma, ca prea cand se umfla parca-i trunchi de copac.. sa vad si eu odata in viata ca am o farama de varf la biceps (am inteles totusi ca nu prea se poate daca ai muschiul lung)

Edited by bursucelu_viesel, 19 October 2021 - 23:09.


#617
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008
Pai nu era vorba de ce poti face acum, ca acum nu prea mai are relevanta, sunt alte date acum, alta varsta, alte posibilitati. Era vorba despre ce ai reusit in trecut, ceva ce e exagerat pentru acele vremuri si acele date.

Si sa-ti mai zic o faza. Ma duc la o sala din alta localitate, iau o bara Z, parea solida, plina. Intreb baietii de acolo cat are? Ei 9-10kg. Ma duc la cantarul salii, avea 6.5kg. Apoi pun mana pe o bara dreapta, tot la fel intreb cat are, baietii 15kg, eu ma duc la cantar , avea 12.4kg.
Apoi discurile acum 15-20 de ani, nu erau Ivanko sau Eleiko, erau discuri strungarite majoritatea, pe gaura de 28mm. Un disc de 10 putea sa aiba 9kg.
Ideea e ca eu vreau sa iti caut o explicatie. Toate posibilitatile astea adunate(greutate mai mica reala, forma trisata, ajutor partener) ar putea da rezultatul tau. Imi aduc aminte de un prieten, putea sa faca impins cu 140-145kg 1-2 repetari. Dar....ma punea sa il ajut cu 180kg. Intr-o zi m-a pus sa il ajut cu 220kg....eram desene animate, eu ramat el impins. Pana la urma a inteles si el cand l-am lasat singur si a ramas  cu bara pe el la 150.

Edited by sandu222, 20 October 2021 - 15:22.


#618
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,415
  • Înscris: 15.12.2009
Am constatat cu tristete ca GymBeam nu mai vinde pungile cu sistem de re-sigilare. Am cumparat o punga de True Whey si una de BCAA, iar cineva mi-a confirmat asta si pentru creatina.

#619
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008
Oricum firma aia nu merita sub nici o forma pentru produsele proprii. Astia cred ca s-au inspirat din conceptul romanesc Redis (care vindea la inceputul anilor 2000 produse execrabile). Doar ca au dus "conceptul Redis" la un alt nivel, au inceput sa vanda creatina, proteina din zer, bcaa, arginina, citrulina etc de calitate execrabila. Asa ceva nu credeam ca e posibil. Credeam ca e posibil sa vinzi soia si concentrat din lapte ieftin la 30lei/kg.

#620
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015

View Postsandu222, on 19 octombrie 2021 - 21:33, said:




Vinciun, tu ce zici, cate faci cu 70?

Am incercat azi prima data in viata, acasa la perete, ca in clip, 1 repetare. Dar iti spun ca nu am facut exercitiul acesta niciodata in viata, sa-mi fie cu iertare :).
Altfel, flexii hammer curate cu gantera 32kg fac vre 10 poate 12. Flexii concentrate curate,  cu 24kg - 12.  Mi-a starnit interes exercitiu, fiind rezemat de perete nu vad vreu risc pentru coloana, am observat in schimb ca pune presiune pe umeri. Cu gantera ai alta libertate de miscare si poti lucra mai in siguranta.
Acum depinde mult si de raportul dintre lungilea antebratului si umerus. Daca ai antebratul lung ( la mine sunt foarte lungi) parghia nu te ajuta deloc pe la mijlocul cursei. , multi recomanda in cazul asta sa plasezi cotul mai in spate cand ajunge antebratul paralel cu solul ca sa poti trece de punctul cel mai dificil al miscarii.

Daca ma intrebi pe mine, cele mai bune exercitii pentru biceps sunt tractiunile in supinatie si cu priza neutra fiindca pastreaza aproximativ aceeasi tensiune in muschi pe toata cursa miscarii si nu expune muschiul in pozitii defavorabile sau periculoase cum ar fi intinderea excesiva.

La flexii cu bara sau gantere cand mentii cotul fix ai asa:

La inceputul miscarii vectorul fortei de rezistenta e orientat perpendicular pe traiectoria miscarii, deci tensiune in muschi aproape zero. La  mijlocul cursei vectorul fortei de rezistenta coincide cu directia miscarii doar ca e in sens invers - tensiune maxima in muschi! Pe ultima parte a miscarii vectorul fortei de rezistenta e sub un unghi fata de traiectoriz miscarii si unghiul devine tot mai mare pe masura ce ridici bara - rezulta ca forta rezistenta opune tot mai putin miscarii doar ca intervine alt factor, muschiul e aproape scurtat la maxim si ajunge intr-o zona unde nu mai are forta, mai ales daca in acelasi timp ridici si cotul in sus putin, bicepsul  se scurteaza si mai mult fiindca e un muschi biarticular, fiindca cuprinde articulatia cotului si a umarului.


Avand in vedere toate astea concluzia e ca cele mai bune exercitii pentru biceps sunt tractiunile in priza supinatie, neutra sau chiar si mai  bine la inele avand in pozitia de start palmele in priza neutra si la final supinatie ( tractiuni cu rotatia palmelor). Pe langa faptul ca in timpul tractiunilor bicepsii beneficiaza de o relatie tensiune lungime mai buna ( niciodata nu e intins la maxim si niciodata nu e contractat la maxim), beneficiezi de o tensiune constanta in muschi pe toata durata miscarii mai e si faptul ca bicepsul va lucra asa cum a fost proiectat de la natura adica in sinergie cu antebratele, dorsali si deltoizi posteriori si poate dezvolta cea mai mare forta.



Priviti tendoanele de sus unde sunt fixate, nu pe umerus asa cum cred unii. De multe ori durerea din deltoidul anterior ( aparent) e cauzata de tendonul bicepsului. Bicepsul e intins la maxim cand ai bratul complet indreptat si cotul e in spatele corpului ca la flexii cu gantere din asezat inclinat. Cine vrea sa obtina febra maxima la bicepsi recomand acest exercitiu.  Bicepsul e contractat la maxim cand ai bratul flexat si cotul ridicat in fata, nu jos. In pozitia asta e contractat la maxim dar are si cea mai mica forta.
Cand efectuam tractiuni, in pozitia de jos bratul e intins complet dar cotul e sus, nu jos in  spatele corpului, astfel ca bicepsul nu e intins complet si are forta buna chiar din start. In pozitia de sus bratul e flexat complet dar cotul deja  nu e sus ci devine jos, bicepsul nu e scurtat la maxim si e in plina forta si aici.

Bineinteles ca din cand in cand sunt benefice si exercitiile care il intind la maxim: flexii cu gantere din asezat inclinat sau exercitii care il contracta la maxim: flexii concentrate insa nu astea-s cele mai eficiente pentru forta generala si masa a bicepsului.

Edited by vinciun, 20 October 2021 - 18:26.


#621
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 03.02.2009

View Postsandu222, on 19 octombrie 2021 - 21:33, said:

Evident ca nu faceam cu spatele la perete, nu facea nimeni asa ceva atunci. Eu am zis un maxim, si-am zis ca mi-am spart un vas pe biceps. Nu stiu cat cantareau discurile exact exact, era un baiat prin sala intr-o zi cu cantarul, dar n-am avut rabdare sa vad rezultatele. Eu stiu doar ca daca ar fi fost discurile foarte usoare as fi reusit sa imping la piept de ex. mult mai mult (ori eu greu tare am reusit sa fac cu 80kg, si n-ar fi trebuit sa ridic greutatile.. am facut ca fraierul cu 90kg 2-3 rep doar ca sa fiu si eu in ton cu colegul/colegii).

Apropo de tractiuni bune pt biceps..anul asta am zis ca nu-i musai sa merg la sala ci ca se poate face de-acasa (mai ales ca stau la curte). Eu mi-am facut un cadru din lemn pt helcometru + impins piept pe cateva planuri, si evident geno (cu protectie). Acum ma gandeam daca as putea face un sistem de ajutor, practic niste scripeti in plus sus, care de ex la piept sa trag cu picioarele de cabluri ca sa-mi ridice greutatea, sau chiar o bara cu o greutate prestabilita care sa-mi salte bara doar cand vreau - de exemplu ai putea face partea pozitiva asistata deci cu cateva kile mai putin ca partea negativa. In fine, nu stiu daca merita atata chin cu inventiile..
Dar imi puneam o intrebare si mai ciudata. Faptul ca la flotari nu ma doare deloc umarul, ma face sa cred ca era deajuns un soi de rucsac sau un mod de a lega discuri cand fac flotari. Apoi ca sa previn probleme de coloana de la geno, s-ar putea face fandari, sau chiar geno pe un picior stil bulgaresc, Apoi spatele mi-a dat rezultate bune de la tractiuni, cu priza larga ce-i drept, Dar puteam sa ajut cu piciorul de un scaun, pana ajungeam sa fac 8rep (dupa care as fi progresat ok, si atarnat discuri de o centura, etc). Ce vreau sa spun e ca e posibil sa nu fie nevoie nici macar de cadrul ala, sau alte exchibitii..cateva discuri acolo ar fi minimul ca sa se poata face "sala". Evident pt un amator (care nu participa la concursuri).
IN schimb nu-s adeptul benzilor sau altor chestii unde nu poti cuantiza progresul exact. Caci progresul asta e tot farmecul, sa stii ca ridici cu 2kile mai mult ca luna trecuta, sau mai multe repetari fix cu aceeasi greutate,

Edited by bursucelu_viesel, 20 October 2021 - 19:38.


#622
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008
Pot doar sa-ti urez succes. Daca stai la casa ai mai multe posibilitati incat sa nu fie nevoie de sala. Nu mai dau exemplul cu "Arnold de Galati" ca deja e exagerat, dar daca nu-l stii poti cauta pe youtube. Tractiuni poti face oriunde, ramat poti face cu orice. Fieratanii gasesti la fier vechi, ai vazut unde se antreneaza "Legenda Bucovinei" si cum arata , totusi arata binisor.

#623
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Bursucelul, lasa inventiile si axeaza-te pe esential. Fix in situatia ta am fist si eu acum cativa ani. Eram in sat cu hernie in zona lombara.

Mi-am pregatit urmatoarele: bara fixa, bare paralele, greutati ( ketlebels de 16 si 24 kg plus gantere reglabile), mi-am cusut un ham pentru torace fix ca la caini, 4 buturugi sanatoase, 2 curele lungi de care am cusut manere ( un fel de trx) si imi facusem din lemn o bancuta pentu lombari, la 45 de grade fix ca alea din sali dar nu era reglabila fiindca era direct pe marime :)

Program de antrenament

Sesiune 1.

Impins deasupra capului - 3x15
Tractiuni la bara - 3x15
Pistol cu ketlebels pe umar - 4x8
Hyperextensii
Extensii triceps
Fluturari laterale

Sesiune 2.

Fandari cu ketlebels in maini - 3x15
Flotari la paralele inhamat si greutati atarnate - 4x8
Ramat invers ( picioarele pe o buturuga si mainile pe manere trx) 4x8
Abdomene atarnat la bara - 3x20
Flexii biceps gantere - 4x8

Sesiune 3  

Indreptari cu un picior cu greutati in maini - 3x12
Flotari cu mainile si picioarele pe buturugi, greutati legate de ham ( 40kg) 4 seturi
Tractiuni priza supinatie
Hyperextensii
Abdomene


Cam in felul asta ma antrenam acasa. 3 antrenamente pe saptamana.

Si cum ai spus tu, important e progresul.

Daca nu poti face direct tractiuni baga ramat invers. Executa exercitiul cat mai des daca vrei sa progresezi.

Edited by vinciun, 20 October 2021 - 20:33.


#624
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 03.02.2009

View Postsandu222, on 20 octombrie 2021 - 20:05, said:

"Arnold de Galati" "Legenda Bucovinei"
Pai i-o nu-s prea departe lol sunt la Braila. Si eu imi facusem 2 discuri din beton in care am bagat cuie si holsuruburi nefolosibile. Mai avem din vechi 4 discuri de 6kile, si 4 de 1-2kg. In rest.. improvizatie.. bara din teava de calorifer lool, etc.
Am avut noroc chior luna trecuta, am vanat pe "oleics" greutati ieftine sh, si-am gasit fix la mine in oras un baiat care mi-a dat cu 200 lei si-o bara Z de 10kg, si-o bara tip olimpica dar de 17kg, si discuri de 40kg (8 de ~5kg). N-am cuvinte..am recunostinta. Altfel ma vedeai si pe mine in reportaje dinastea lol (ca nu n-as da atatia bani pe discuri dinastea noi.. se intrec cu gluma aia cu pretul).

Is misto/haioase clipurile astea, nu le stiam ca n-am urmarit subiectul culturism mult timp, De vreo 3-4 luni am descoperit si eu ce-i pe Yt, al de Remus Boroiu, Marius Mitrache, Greg Doucette, Mike Israetel, Thibadeau. Mi-am facut un rezumat. Am tot oscilat intre HIT stilul Mentzer / Yates, si asta "modern" de hipertrofie. M-am hotarat la hipertrofie, sa fac de 2x pe saptamana o grupa, dar nah.. Nu se poate, nu pot eu. Fac o febra care ma tine zile bune, si cand am incercat prima saptamana eram rupt de oboseala sistemica. eram terminat.
Acum am dat-o pe "freestyle", adica antrenez acolo unde s-a refacut muschiul. Deobicei cam la 6 sau 5 zile. Fac spate+triceps, alta zi piept+biceps, alta geno, alta indreptari si umeri (posteriori si laterali), Uneori se intercaleaza. Si abdomene de cateori mananc prea gras/dulce lol.

#625
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Asa e cu hit si cu Mentzer. Lasa-le balta. O sa ai conditie fizica asemanatoare unei matusi de 80 de ani. Dupa 2 seturi esti epuizat si te tine febra o saptamana apoi data viitoare parca o iei de la zero. Antreneaza tot corpul de 3 ori pe saptamana dar cu exercitii diferite si diferite intervale de repetari. Nu merge pana la esec muscular ca e inutil. Tine un jurnal. Porneste prima saptamana de la greutati un pic mai usoare decat cu car faci de obicei si de la saptamana la saptamana progresezi cu pasi mici. Pe unde pui un pic mai greu, pe unde adaugi o serie in plus iar la alte exercitii adaugi cate o repetare pe serie. Progresezi asa de la saptamana la saptamana pana 3x5 devine 6x5, 3x8 devine 5x8, 2x15 devine 4x15 etc si ajungi ca la ultimul set esti nevoit sa fortezi ca sa inchei formatul. In punctul asta nu mai unde progresa, faci o saptamana mai lejera de recuperare activa, schimbi cu locul cateva exercitii ( unde era 3x5 pui 2x15 de exemplu,pe unele le inlocuiesti cu altele asemanatoare ( pronatie cu supinatie de exemplu) si reiei ciclu in prima saptama cu minim de serii si greutati mai usoare ca sa ai loc de progres.

Acum ca nu esti obisnuit o sa faci febra chiar daca  nu mergi pana la esec. Nu te teme,antreneaza-te asa peste febra si in 3 saptamani maxim te adaptezi.

#626
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 03.02.2009

View Postvinciun, on 20 octombrie 2021 - 20:35, said:

Mersi de recomandari. Interesant.. Sincer n-am inteles niciodata stilul asta sa antrenezi tot corpul intr-o zi. Eu am observat ca-mi dispare pomparea imediat (~15min, depinde de muschi), si daca fac o alta grupa dupa (singurele dati cand fac 2 grupe sunt piept+triceps, su spate+biceps), dispare complet pomparea la primul muschi, si in disperare incerc din cand in cand sa mai pompez un pic cu o serie usoara.
Deocamdata, vorba romanului "if it ain't broke, don't try to fix it", caci mi-a mers bine antrenamentul actual, dar daca ma plafonez incerc si variata asta.

Flotari cu 40kg atarnate .. vorbesti "avioane" in cazul meu, nu stiu daca fac 15 flotari fara nicio greutate in plus. Flotarile la paralele imi plac, dar nu cumva pun mare presiune pe umeri? (eu le vroiam initial si pt piept si coboram mult). Tractiuni "la copac" cu supinatie am facut dar pana n-am facut helcometru n-am avansat la spate. Observ ca la mine functioneaza mai multe repetari (10-12, si 15 chiar). Nici nu visam sa fac tractiuni cu priza larga, si dupa 1-2 luni de helcometru cu priza larga cu 50kg, am reusit sa fac 1-2 (cu propria greutate), Acum vad ca trec de 4, dar fac doar ca test/curiozitate, imediat trec la helcometru sa ajung la 10-12 repetari. M-a ajutat enorm helcometru.
Am discuri suficiente (vreo 80-90 kg), nu mai cumpar kettlebells in niciun caz. Am si bara EZ slava domnului.. Mai tre sa fac niste improvizatii sa sudez niste extensii la bara dar nu-i bai.

Adica vreau sa spun ca munca deja am facut-o (ca sa-mi fac cadrul/aparatul). Ar fi pacat sa nu-l folosesc.
Mi-am notat antrenamentul propus de tine.

Edited by bursucelu_viesel, 20 October 2021 - 21:09.


#627
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Nu prea ai pompare pe full body dar nu conteaza. Nu de la pompare cresti.

Nu evita flotarile la paralele,nici ramat vertical. Iti spune unul cu umerii problematici ca asa e,  mereu vin la pachet cu problemele lombare. Trebuie sa-ti dezvolti mobilitate cat mai buna in omoplati. Daca ai si scandura sanatoasa pusa pe 2 busteni recomand la fiecare sfarsit sau peste un antrenament 2-3 seturi lungi usoare de pullover pentru stretching, nu ca antrenament de forta.

https://chadwaterbur...raining-part-1/

https://oldschooltra...ainer-routines/


Eu la inceput ma bazam pe Stuart McRobert ( asta dupa ce ma antrenasem cu impartirea clasica pe grupe vreo 8 luni si eram plafonat de vreo 2 luni deja. Stuart McRobert era axat pe atletii naturali care beneficiaza prea putin daca se antreneaza dupa Weider.  De la el am invatat ca trebuie sa te axezi pe esential, exercitii de baza si full body de 3 ori pe saptamana. Apoi Chad Waterbury, mult mai performant,  pastrand multe principii dar se bazeaza mai mult pe stiinta,  introduce un volum mai ridicat de antrenament fata de McRobert fara risc de supraantrenament. El fiind si neurolog.

https://www.google.c...hy-program/amp/

https://www.t-nation...-body-training/

View Postbursucelu_viesel, on 20 octombrie 2021 - 21:03, said:


Flotari cu 40kg atarnate .. vorbesti "avioane" in cazul meu,

In timpul carantinei faceam flotari cu sotia de 70kg asezata pe greabanul meu, picioarele le tinea sus nu pe podea. Eu avand putin peste 100kg.

Daca iti pare mult de trei ori pe saptamana vreo 5-6 exercitii la sesiune baga pentru o luna metoda lui Arnold si dupa aia full body de 3 ori pe saptamana iti pare lux! :)

Ajungi sa nu te mai temi de nimic in materie de antrenament.

https://site2read.co...f35396d3d7ca9fb

Doar 2 sau 3 imi lipsesc din lista aia dar in schimb am altele vreo 6 in loc.

Edited by vinciun, 20 October 2021 - 22:12.


#628
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 03.02.2009
O alta parte riscanta sau ciudata pt mine la stilul asta, e ca eu vreau sa fac multa incalzire, multe serii premergatoare. Deci incalzesc mult inainte sa trec la o serie grea. Care si aia e minim 8repetari.  Ori ma uit la prima sedinta.. impins de-asupra capului.. pai asta poate o sa am curaj s-o fac dupa multe saptamani si cred ca ma incalzesc juma de ora. Apoi tractiuni la bara. Asta culmea.. ca vine cu bicpsul la pachet (pe cand eu de-asta si-mi permit si vreau sa fac biceps dupa spate, ca deja e incalzit/obosit, idem si pt triceps dupa piept). Eu dupa tractiuni (ce-i drept fac vreo 7serii cu priza larga si 7 ingusta/supinatie) is mort is la pamant. Nu stiu ce-i pistol cu kettlebell pe umar. Fluturari laterale..asta da, vad ca niciodata nu fac febra la umeri laterali, i-as putea antrena oricand.

Eu ma opresc din antrenament cand ma ia oboseala sistemica. Deobicei dupa o serie grea (cam la a ~12-a) deja simt o oboseala in corp si-mi sa cad lat. Si-am observat, apropo, ca o serie buna e cand scot sunete de animal chinuit lol.

N-am inteles niciodata impulsionarile astea in sala "hai ma!!! inca una ma!!" Mai degraba aud "gata baa!!" cand ma vede cineva. Apoi racnete ca si cum vrei sa bati pe cineva.. pe cine vrei sa speii? pe greutate? Nu inteleg sensul si impulsul de a urla agresiv cand faci repetari. Eu cand fac efort mare scot sunete ca si cum sunt molestat. Ceea ce-i jenant ca m-aud vecinii. Apropo, eu nu stau la tara, ci la casa spre marginea orasului, am curte mica, n-am buturugi la discretie. Ba chiar m-am chinuit sa fac cadrul pliant, sa-l bag pe undeva cand va ninge.

#629
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Si eu fac incalzire buna dar nu are rost sa exagerezi. In general faci mai multe serii de incalzire cand greutatile de lucru sunt mari, adica peste 100kg. Daca deasupra capului faci cu o gantera de 20 kg  nu are rost sa faci 4 serii de incalzire ca obosesti muschii inutil si vei face seriile de lucru cu greutati absurd de mici, devine plimbatul greutatilor nu antrenament. Pentru a menaja coloana faci impins deasupra capului doar cu un brat si cu celalalt poti sa te tii de ceva.

View Postbursucelu_viesel, on 20 octombrie 2021 - 22:22, said:

O alta parte riscanta sau ciudata pt mine la stilul asta, e ca eu vreau sa fac multa incalzire, multe serii premergatoare. Deci incalzesc mult inainte sa trec la o serie grea. Care si aia e minim 8repetari.  Ori ma uit la prima sedinta.. impins de-asupra capului.. pai asta poate o sa am curaj s-o fac dupa multe saptamani si cred ca ma incalzesc juma de ora. Apoi tractiuni la bara. Asta culmea.. ca vine cu bicpsul la pachet (pe cand eu de-asta si-mi permit si vreau sa fac biceps dupa spate, ca deja e incalzit/obosit, idem si pt triceps dupa piept).

Daca deja e obosit inseamna ca l-ai solicitat intens la tractiuni, nu are rost sa-l mai lucrezi si separat.

De ce sa faci 7 serii de tractiuni priza larga plus 7 cu priza ingusta? Ce te face sa crezi ca ai nevoie de atatea serii?

View Postbursucelu_viesel, on 20 octombrie 2021 - 22:22, said:

Nu stiu ce-i pistol cu kettlebell pe umar.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/T4TBZE1n6Y4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Eu le faceam cu 24kg tinute la umar cu o mana.

Uite aici exercitii foarte eficiente si functionale pentru picioare fara a incarca coloana. Eu pe toate le practic, exceptie ultimul.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZSLxeYK71JI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Chiar daca nu intelegi rusa, el arata clar.

#630
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007

View Postsandu222, on 20 octombrie 2021 - 15:20, said:

Imi aduc aminte de un prieten, putea sa faca impins cu 140-145kg 1-2 repetari. Dar....ma punea sa il ajut cu 180kg. Intr-o zi m-a pus sa il ajut cu 220kg....eram desene animate, eu ramat el impins. Pana la urma a inteles si el cand l-am lasat singur si a ramas  cu bara pe el la 150.

Eu aveam un amic cu care mai discutam depre sala, dar ne antrenam la sali diferite. La un moment dat am facut un antrenament impreuna.
De unde tipul impingea din vorbe vreo 135-140 kg pt serii de 6-8, cand am facut impreuna la 140kg bara a cazut pe el chiar si pe negativa. De unde dracu 6 repetari, caci nici macar nu puteai contabiliza o rep negativa.
Eu daca ajut pe cineva il intreb cate repetari vrea/ spera sa faca. Il ajut eventual sa ia bara din suporti, dar daca mi-a zis ca face 8 repetari, eu nici nu ma apropii de bara la primele 7.
Daca imi zici sa stau cu mana "pe bara" ma scuz, dar zic ca nu si sa roage pe altcineva.

Ei bine, cu tipul respectiv am tot incercat asa pana pe la 95kg. Aia era greutatea cu care putea face 8 repetari decente.

Niciodata nu am inteles ego liftingul la modul asta, adica sa pui 50% in plus iar partenerul sa te ajute inclusiv pe partea negativa.

Bursucelu a exagerat si el putin, a mai dat 2-3 pompe in greutati...dar acum parca mai vine de acasa. Nu ai cum sa zici ca impingi cu greu 80kg din culcat dar impingi 80kg la impins pt umeri.
La fizicul din poze garantez ca la 80kg la impins pt umeri, varianta la ceafa, acum vorbeam de fapt cu un om care scria aici dictand cuiva, ca umeri nu mai avea. Sau cursa miscarii era de 3-5cm.

In fine, nu vreau sa acopar sfaturile lui @vinciun care sunt mereu bune si detaliate. Recunosc ca-i admir rabdarea si bunul simt de care da dovada mereu. Respect frate!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate