Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Rulouri exterioare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
804 replies to this topic

#307
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Interesant

Ce tip de rulou ar trebui sa folosesc?

Din ce am inteles de la dana84 la modelul asta underplaster nu a putut sa acopere complet sinele cu termosistem.

In plus am 4 goluri de geam cu latimi mai mari de 3m... Ar trebui sa folosesc usi de garaj.

#308
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Da, merge, e mai complicat puțin, ar trebui să faci un capac de vizitare în tavan, sau să-l muți pe cel al ruloului. Altfel, da, dacă se îngroapă de tot ghidajele, nu mai poți deschide capacul de vizitare. Pentru suprafața de până la 9 mp merge PA 43, deci e bună și pentru golul de 3 m.

#309
demin2609

demin2609

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 22.11.2009
salut! as avea si eu nevoie de doua rulouri exterioare pentru 2 ferestre (aluminiu cu spuma poli), geamul dormitor este impartit in doua, aproximativ egal, iar cel de la balcon in 4 in mod egal, iar cu geamurile din mijloc mobile.

Dimensiuni geam dormitor: 1530x1210 mm

Dimensiuni geam balcon: 3450x1290 mm

un pret aproximativ pentru fiecare in parte, in care sa fie montajul si transportul inclus (loc. Craiova, etaj 3 daca conteaza). Care este diferenta la pret intre actionarea electrica si cea mecanica?

multumesc pentru atentie.

#310
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 26.08.2006

View Post-Jinx-, on 15 aprilie 2017 - 15:52, said:

Majoritatea de la noi comercializeaza rulouri Aluprof.

Sunt bune.

Diferenta poate veni din metoda de actionare(motoare chinezesti/motoare somfy/pe manivela/etc), daca transportul si montajul sunt incluse in pret...si altele

Actionare manuala, eventual cu manivela.
Am dimensiunile 175 x 210 si 175x122 unde 175 este latimea. Cu plasa de tantari.

#311
mihaisilcom

mihaisilcom

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 10.12.2008

View Post-Jinx-, on 11 aprilie 2017 - 02:22, said:

Salutari,

Am si eu nevoie de niste sfaturi in legatura cu rulourile. Sunt pe ultima suta de metri inainte de a ma apuca de construit asa ca nu sunt constrans de o anumita solutie.

Doresc rulouri de aluminiu cu motorizare somfy.

Am cateva deschideri destul de mari respectiv   1 buc h 2,70m x w 4.5m(usa 90cm restul fix),1 buc h 2.70 m x w 3.20 m( usa 90 cm restul fix) , 2 buc h 2.70 m x w 2.70m (in intregime fix). Restul deschiderilor sunt de 5 bucati de 2.70 x  0.90 oscilobatante. Mai sunt cateva geamuri la bai si camera tehnica dar acelea vor fi fara rulou.  

Am inteles ca latimea maxima la rulouri este de 2.5 m la o suprafata maxima de perdea de 6mp? Exista  vreo posibilitate de a merge pana la 2.70 latime cu 2.70 inaltime  pentru cele 2 geamuri fixe pe care le am?

In plus doresc sa creez efectul de geamuri din pardosea pana in tavan la casa(geamuri cu o inaltime de 2.7m la o inaltime finita a camerei de 2.7m) dar cu rulouri (ascunse) si cu tavanul plat in toata casa (fara grinzi vizibile)

Pentru ca voi monta si un sistem de ventilatie voi cobora cu tavanul fals pana la aprox 20-30 de cm sub nivelul grinzilor pentru a monta tubulatura la interior intre tavanul fals si grinzi/planseu de beton armat.

In ideea asta din informatiile mele am urmatoarele 2 solutii si as avea nevoie de sfaturile voastre (eventual corectari in cazul in care nu sunt informat corect) pentru a alege o solutie arhitecturala (buiandrug sau doar grinda) care imi va asigura efectul scontat. Daca exista alte solutii as aprecia daca mi le-ati putea detalia.

In plus as vrea sa va intreb daca este ok ca tamplaria sa inceapa(sa fie prinsa) direct din stalp fara sa mai las acei spaleti de 10cm pe fiecare laterala. Vad ca toata lumea insista sa imi proiecteze cu spaletii respectivi  (atat arhitectul cat si designerul) desi cand am discutat cu ei le-am zis clar ca as vrea sa inceapa direct din stalp.

Planul casei se poate vedea aici: Attachment plan casa.pdf

Am desenat cele 2 solutii pe care o sa le enumar mai jos (cu talentul meu limitat la desen) pentru a ma face inteles mai usor:

Attachment IMG_20170411_024845.jpg

Solutia 1 - Rulouri suprapuse de aluminiu cu caseta tencuibila .
Nu sunt lamurit daca aceste rulouri permit plasa de tantari tip rulou care sa coboare de sus in jos si daca distanta dintre rulou si tamplarie este suficient de mare pentru a permite maner pe exterior la usile de terasa??
De asemenea nu sunt lamurit pe unde se face service-ul la aceste rulouri.

a) Daca se face prin partea inferioara dinspre exterior atunci  as monta izolatie atat pe exterior cat si pe interiorul casetei (cei 2-3 cm din caseta nu ma multumesc).

b )Daca service se face din interiorul casei prin partea posterioara atunci as lasa un spatiu de 20-25cm  de la rulou/geam pana la punctul in care voi incepe tavanul fals in care  voi monta perdele/draperii. Si in acest caz ma gandesc la o solutie de a aplica o izolatie de 5-10 cm la interior fara a o lipi...cumva detasabila pentru a permite accesul pentru service in cazul vreunei probleme. Ati mai vazut asa ceva sau este o idee stupida?


Solutia 2 - Rulouri  aplicate din aluminiu cu caseta tencuibila la fel ca la dana84
In acest caz ar trebui sa cobor cu un fel de buiandrug sub grinda. Zic un fel pentru ca unele deschideri sunt din stalp in stalp astfel ca in acel caz va trebui sa fac practic o extensie a grinzii si nu un buiandrug care sa se sprijine pe peretii laterali.

Avand in vedere inaltimea mare a rulourilor de 2.70 am inteles ca e posibil sa am nevoie de casete de 22x22 sau 24x24 cm . Avand in vedere ca grosimea termosistemului va fi de 20 cm si prin urmare nu voi putea ascunde niste casete asa mari ma intreb daca este posibil sa fac acel buiandrug retras cu 10 cm de la fata zidului exterior (structura de beton este pe cadre de 30 cm adancime si zidurile din BCA de 30cm . buiandrugul sa aiba 20 cm) astfel sa pot aplica la exterior inca 6-8 cm de vata sa ajung la acelasi nivel cu restul peretelui.

De asemenea sunt nelamurit daca la acest tip de rulou pot avea plase de tantari tip rulou care sa coboare de sus in jos.
Nu stiu daca mai este actual raspunsul meu. La firma unde lucrez eu din  1998 sun rulouri de 4x5,5 mm.(LxH). Se deschid zilnic de 15 -20 de ori pe zi si merg inca. La una a mai picat mecanica dar s-a putut repara. Pe atunci nu erau firme in Romania si au fost importate dintr-o tara nordica.

Buna ziua,
Am si eu o intrebare despre motoarele de rulouri tubulare. Am un rulou mai mic de 2,7 X 3 m la care nu trage motorul in sus desi cere un curent de cca 1.3A. In jos merge roloul si motorul cere un curent de 1.2A ( monofozat). In sus unde nu merge/ nu trage motorul curentul este cam identic cu altele  2 rulouri care functioneaza si au aceiasi marime. El a fost blocat mecanic. Acuma este deblocat si merge destul de usor. In sus se aude un bazait al motorului, dar motorul nu face cuplu.
Intrebare au aceste motoare monofazate condensatori pentru actionare? Au o bobina de pornire? . Caci nu inteleg de ce ia acelasi curent ca si unul bun dar nu face nici un cuplu?
Multumesc petru or ce raspuns  competent, sau mai putin competent.

Edited by mihaisilcom, 22 May 2017 - 12:11.


#312
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Nu era problemă că nu se pot realiza, lamelele de 77 mm permit rulouri de până la 15 mp. Rulourile solicitate trebuiau să fie cu casetă încorporabilă în termosistem (mascată). Suprafață mare presupune lamelă mare.
Lamelă mare presupune casetă mare în care să se poată aduna covorul de lamele. Nu există rulouri cu casetă tencuibilă pentru lamela de 77, ci numai casetă normală, netencuibilă. Sunt sigur că rulourile de care vorbești sunt cu caseta la vedere.
Motoarele sunt capsulate, nu se poate interveni la ele, ci doar pot fi înlocuite. Dacă nu merge motorul la ridicare, cum ridici ruloul, ai manivelă?

#313
bogdan_tudor

bogdan_tudor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 14.06.2009
Buna ziua

as avea nevoie de o oferta estimativa de pret pentru rulouri exterioare.
Dimensiunile ferestrelor sunt:
- L2660xH1650 (2 bucati)
- L3570xH1720 (2 bucati)
As doria varianta cu actionare electrica si buton (nu telecomanda)
Culoarea gri antracit

Multumesc in avans.

#314
kondas

kondas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,012
  • Înscris: 01.10.2014

View PostDigix, on 04 martie 2015 - 22:01, said:

Nou! Pentru cine vrea comanda rulourilor de acasă prin smartphone de oriunde ai net(chiar și din altă țară), crearea de scenarii cu închidere/deschidere în oricâte variante posibile, funcție de ora din zi și din noapte, condițiile de lumină, vânt, umiditate, etc, acum vă pot oferi această posibilitate.

- se pot lega la acest "ceva" toate rulourile? se pot trage conductori (ce fel de?) de la toate rulourile la acest ceva? sau e doar wireless?

- ce inseamna motorul cu receptor incorporat sau cu receptor extern?

- pt o inaltime de max 1,3m, ce latime suporta un rulou?

- la Dana nu imi dau seama cum deschide usa din exterior, deoarece nu ii vad manerul exterior la usa.


View PostDigix, on 16 aprilie 2017 - 11:11, said:

În cazul tău, poți face total separat de ferestre rulourile. Poți să maschezi inclusiv ghidajele (chiar și în termosistem), dacă vrei să fie tâmplăria complet vizibilă.

pare interesant, se poate vreo schita/link?

#315
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
E fără fire, câte un modul la fiecare rulou.

Receptorul pentru telecomandă, cel care comandă direct motorul, interfața dintre telecomandă și motor. Poate fi inclusă în carcasa motorului, sau poate fi separată, legată prin fire de motorul ruloului, în caseta de rulou, sau în exteriorul ei.

Lățimea ține de tipul de lamelă. pentru lamela uzuală de 39 mm se pot face rulouri de până la 6 mp, dar există și o limită maximă de lățime de rulou la 2700 mm, indiferent de suprafață.

Ușa Danei e culisantă, cu mâner doar la interior.

#316
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014


View PostDigix, on 03 iunie 2017 - 00:08, said:


Ușa Danei e culisantă, cu mâner doar la interior.

Are un maner mic scoica la exterior cat sa o poata glisa  fara sa o inchuda propriuzis


#317
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Nu mai țineam minte, am fost o singură dată, dar partea mobilă se află oricum într-un plan mai retras decât cea fixă, fiind mai greu ca să incomodeze cu ceva mânerul  Așa e la ușile culisante cu ridicare.

#318
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Da...exact la asta ma gandeam zilele astea.

Daca nu se monteaza tamplaria la fata zidului si se retrage cu 5 cm , ma gandesc ca se pot pune si manere normale si pe exterior... mai ales la liftant glisante

#319
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Pentru cei interesati se pare ca exista si manere ultra slim (1.1 cm de la suprafata tamplariei) pentru geamuri si usi normale

La lift and slide adancimea manerelor gasite de mine e cam 4.6 cm . Daca se monteaza manerul pe elementul de tamplarie care gliseaza pe sina interioara atunci nu ar trebui sa existe nici o problema.... elementul de pe sina exterioara are oricum in jur de 6 cm adancime asa ca va acoperi complet manerul si nu va incomoda in nici un fel rulourile.

Scriu asta aici pentru ca sunt sigur ca mai sunt si altii ca mine carora le sta chestia asta cu manerele exterioare pe creier si toata lumea imi spunea ca nu se poate...sau ca trebuie retrasa tamplaria de la suprafata peretelui fapt care in cazul unei izolatii de 20 cm grosime va da un aspect destul de inestetic.

Attached Files



#320
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Asa, pe rand Posted Image

@kondas
- la inceput am mers pe ideea de wireless cum a zis @Digix, dar parca tot nu eram impacata cu ideea (prefer cat mai multe din instalatii sa fie pe fir). Asa ca in final am centralizat toate rulourile intr-un tablou de 24 de module pe care l-am pus la etaj langa tabloul etajului (acolo mai aveam loc), iar de acolo o sa merg cu ele in camera tehnica unde o sa pun un modul knx. Ce o sa am in varianta asta: deschiderea/inchiderea fiecarui rulou de la butonul asociat lui (in fiecare camera, langa intrerupatorul de lumina), deschiderea/inchiderea tuturor rulourilor de la intrarea in casa, deschiderea/inchiderea tuturor rulourilor in functie de lumina (vreau sa pun si un senzor de lumina la geamul din camera tehnica)
- usile de la balconul de sus inca nu au maner; vreau sa pun un maner micut, tip scoica - inca nu am verificat daca incape sau nu; la usa glisanta de la parter manerul exterior e scobit, deci nu incomodeaza cu absolut nimic ruloul

@Jinx retragerea tamplariei te ajuta doar daca montezi sinele de ghidaj ale ruloului pe zidarie; altfel, cat timp sinele sunt montate pe tamplarie, distanta de la rulou la aceasta e aceeasi indiferent unde e montata

Edited by dana84, 04 June 2017 - 08:16.


#321
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Corect...am uitat sa precizez ca ma refeream la rulourile aplicate pe zidarie nu la cele suprapuse

#322
kondas

kondas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,012
  • Înscris: 01.10.2014

View PostDigix, on 03 iunie 2017 - 00:08, said:


Receptorul pentru telecomandă, cel care comandă direct motorul, interfața dintre telecomandă și motor. Poate fi inclusă în carcasa motorului, sau poate fi separată, legată prin fire de motorul ruloului, în caseta de rulou, sau în exteriorul ei.


in care caz se poate monta in paralel un buton cu revenire (http://shop.eurovial...itii-alb-664711) langa pat de exemplu? sau "in fiecare camera, langa intrerupatorul de lumina" cum zice @dana

View Postdana84, on 04 iunie 2017 - 08:15, said:


- la inceput am mers pe ideea de wireless cum a zis @Digix, dar parca tot nu eram impacata cu ideea (prefer cat mai multe din instalatii sa fie pe fir). Asa ca in final am centralizat toate rulourile intr-un tablou de 24 de module pe care l-am pus la etaj langa tabloul etajului (acolo mai aveam loc), iar de acolo o sa merg cu ele in camera tehnica unde o sa pun un modul knx. Ce o sa am in varianta asta: deschiderea/inchiderea fiecarui rulou de la butonul asociat lui (in fiecare camera, langa intrerupatorul de lumina), deschiderea/inchiderea tuturor rulourilor de la intrarea in casa, deschiderea/inchiderea tuturor rulourilor in functie de lumina (vreau sa pun si un senzor de lumina la geamul din camera tehnica)


- 24 module = 24 rulouri?  - sunt acele module wireless de care amintea @Digix mai sus? care in loc sa le montezi in casete le duci sus?
- modul knx banui ca e ceva ce le integreaza pe astea 24?
- aceasta automatizare de inchidere simultana a rulourilor se face (si) wireless? sau cobori cu un circuit din acel tablou undeva la intrarea in casa?

- tu ai rulourile puse pe perete sau pe tamplarie?

#323
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013

View Post-Jinx-, on 04 iunie 2017 - 08:35, said:

Corect...am uitat sa precizez ca ma refeream la rulourile aplicate pe zidarie nu la cele suprapuse
:) Si la cele aplicate sina e tot pe tamplarie. Sina pe zidarie e o alta varianta de montaj a rulourilor suprapuse in care trebuie sa fii atent cum faci etansarea in acea zona, daca inchizi sinele in termosistem nu mai ai acces la capacul de vizitare sau trebuie sa faci un capac custom ...

View Postkondas, on 04 iunie 2017 - 09:30, said:

in care caz se poate monta in paralel un buton cu revenire (http://shop.eurovial...itii-alb-664711) langa pat de exemplu? sau "in fiecare camera, langa intrerupatorul de lumina" cum zice @dana
Pai, poti monta butonul langa pat sau unde vrei si pui o doza mai adanca. In aceeasi doza pui si un senzor (de exemplu mie @Digix mi-a sus de cele de la Fibaro)

View Postkondas, on 04 iunie 2017 - 09:30, said:

- 24 module = 24 rulouri?  - sunt acele module wireless de care amintea @Digix mai sus? care in loc sa le montezi in casete le duci sus?
Am 11 sau 12 motoare, urcare+coborare. E un tablou normal, fara nimic wireless.

View Postkondas, on 04 iunie 2017 - 09:30, said:

- modul knx banui ca e ceva ce le integreaza pe astea 24?
Dap

View Postkondas, on 04 iunie 2017 - 09:30, said:

- aceasta automatizare de inchidere simultana a rulourilor se face (si) wireless? sau cobori cu un circuit din acel tablou undeva la intrarea in casa?
Nu e nimic wireless. De la tablou cobor in CT unde pun centralizatorul si tot acolo duc un fir de la intrarea in casa, pentru comanda generala

View Postkondas, on 04 iunie 2017 - 09:30, said:

- tu ai rulourile puse pe perete sau pe tamplarie?
Caseta e pusa pe perete, deasupra tamplariei; ghidajele subt pe tamplarie. Tamplaria montata la fata zidariei.

#324
kondas

kondas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,012
  • Înscris: 01.10.2014

View Postdana84, on 04 iunie 2017 - 09:46, said:

Pai, poti monta butonul langa pat sau unde vrei si pui o doza mai adanca. In aceeasi doza pui si un senzor (de exemplu mie @Digix mi-a sus de cele de la Fibaro)

Am 11 sau 12 motoare, urcare+coborare. E un tablou normal, fara nimic wireless.

Nu e nimic wireless. De la tablou cobor in CT unde pun centralizatorul si tot acolo duc un fir de la intrarea in casa, pentru comanda generala

De fapt tu acele module le ai montate in fiecare camera (langa intrerupator) si in paralel ai dus circuite intr-un tablou (de 24) in care le ai la un loc pt o comanda simultana prin acel knx. zic bine?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate