Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...
 Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 

Rulouri exterioare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
804 replies to this topic

#289
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Mulțumim mult Dana!
Am avut o mică ezitare, nu știam dacă pot să le pun și aici, dar din moment ce le-ai făcut publice în jurnal, am intuit că nu ar fi vreo problemă.

#290
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Salutari,

Am si eu nevoie de niste sfaturi in legatura cu rulourile. Sunt pe ultima suta de metri inainte de a ma apuca de construit asa ca nu sunt constrans de o anumita solutie.

Doresc rulouri de aluminiu cu motorizare somfy.

Am cateva deschideri destul de mari respectiv   1 buc h 2,70m x w 4.5m(usa 90cm restul fix),1 buc h 2.70 m x w 3.20 m( usa 90 cm restul fix) , 2 buc h 2.70 m x w 2.70m (in intregime fix). Restul deschiderilor sunt de 5 bucati de 2.70 x  0.90 oscilobatante. Mai sunt cateva geamuri la bai si camera tehnica dar acelea vor fi fara rulou.  

Am inteles ca latimea maxima la rulouri este de 2.5 m la o suprafata maxima de perdea de 6mp? Exista  vreo posibilitate de a merge pana la 2.70 latime cu 2.70 inaltime  pentru cele 2 geamuri fixe pe care le am?

In plus doresc sa creez efectul de geamuri din pardosea pana in tavan la casa(geamuri cu o inaltime de 2.7m la o inaltime finita a camerei de 2.7m) dar cu rulouri (ascunse) si cu tavanul plat in toata casa (fara grinzi vizibile)

Pentru ca voi monta si un sistem de ventilatie voi cobora cu tavanul fals pana la aprox 20-30 de cm sub nivelul grinzilor pentru a monta tubulatura la interior intre tavanul fals si grinzi/planseu de beton armat.

In ideea asta din informatiile mele am urmatoarele 2 solutii si as avea nevoie de sfaturile voastre (eventual corectari in cazul in care nu sunt informat corect) pentru a alege o solutie arhitecturala (buiandrug sau doar grinda) care imi va asigura efectul scontat. Daca exista alte solutii as aprecia daca mi le-ati putea detalia.

In plus as vrea sa va intreb daca este ok ca tamplaria sa inceapa(sa fie prinsa) direct din stalp fara sa mai las acei spaleti de 10cm pe fiecare laterala. Vad ca toata lumea insista sa imi proiecteze cu spaletii respectivi  (atat arhitectul cat si designerul) desi cand am discutat cu ei le-am zis clar ca as vrea sa inceapa direct din stalp.

Planul casei se poate vedea aici: Attached File  plan casa.pdf   143.61K   25 downloads

Am desenat cele 2 solutii pe care o sa le enumar mai jos (cu talentul meu limitat la desen) pentru a ma face inteles mai usor:

Attached File  IMG_20170411_024845.jpg   99.35K   58 downloads

Solutia 1 - Rulouri suprapuse de aluminiu cu caseta tencuibila .
Nu sunt lamurit daca aceste rulouri permit plasa de tantari tip rulou care sa coboare de sus in jos si daca distanta dintre rulou si tamplarie este suficient de mare pentru a permite maner pe exterior la usile de terasa??
De asemenea nu sunt lamurit pe unde se face service-ul la aceste rulouri.

a) Daca se face prin partea inferioara dinspre exterior atunci  as monta izolatie atat pe exterior cat si pe interiorul casetei (cei 2-3 cm din caseta nu ma multumesc).

b )Daca service se face din interiorul casei prin partea posterioara atunci as lasa un spatiu de 20-25cm  de la rulou/geam pana la punctul in care voi incepe tavanul fals in care  voi monta perdele/draperii. Si in acest caz ma gandesc la o solutie de a aplica o izolatie de 5-10 cm la interior fara a o lipi...cumva detasabila pentru a permite accesul pentru service in cazul vreunei probleme. Ati mai vazut asa ceva sau este o idee stupida?


Solutia 2 - Rulouri  aplicate din aluminiu cu caseta tencuibila la fel ca la dana84
In acest caz ar trebui sa cobor cu un fel de buiandrug sub grinda. Zic un fel pentru ca unele deschideri sunt din stalp in stalp astfel ca in acel caz va trebui sa fac practic o extensie a grinzii si nu un buiandrug care sa se sprijine pe peretii laterali.

Avand in vedere inaltimea mare a rulourilor de 2.70 am inteles ca e posibil sa am nevoie de casete de 22x22 sau 24x24 cm . Avand in vedere ca grosimea termosistemului va fi de 20 cm si prin urmare nu voi putea ascunde niste casete asa mari ma intreb daca este posibil sa fac acel buiandrug retras cu 10 cm de la fata zidului exterior (structura de beton este pe cadre de 30 cm adancime si zidurile din BCA de 30cm . buiandrugul sa aiba 20 cm) astfel sa pot aplica la exterior inca 6-8 cm de vata sa ajung la acelasi nivel cu restul peretelui.

De asemenea sunt nelamurit daca la acest tip de rulou pot avea plase de tantari tip rulou care sa coboare de sus in jos.

Attached Files


Edited by -Jinx-, 11 April 2017 - 02:29.


#291
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
La soluția 1, nu poți pune polistiren pe partea din casă a casetei ruloului suprapus. Nu mai poți accesa interiorul casetei în cazul unei reparații. Ruloul suprapus, trebuie să aibe deja  din construcție, în interiorul casetei un polistiren.

Soluția 2 e OK.

De plase ai nevoie doar la ochiurile mobile. Ai 2,7 m înălțime la mobile?

Se poate merge până la 2,7 m înălțime la rulou cu casetă tencuibilă. Există casetă de 205 mm.

Nu prea merge dintr-o singură bucată ruloul foarte mare. ci mai ușor ar fi să se împartă în două. Se poate și dintr-o bucată dar cu anumite condiții. Practic, la lățimea și înălțime aia trebuie puse lamele de 77 mm, deci trebuie să pui un rulou identic cu cele folosite ca uși de garaj. La acestea nu există casetă tencuibilă, caseta are 300mm, dar se poate crea un spațiu la exterior, ascuns în zid, care să permită vizitarea casetei.

În principiu, se poate prinde tâmplăria direct de stâlp, dar nu ai nevoie neapărat, merge și cu șpaleții, dacă pui pe exterior termosistem gros care să îi mascheze.

Edited by Digix, 11 April 2017 - 08:32.


#292
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Pe scurt , da...as vrea sa am 2.7 m inaltime la mobile (5 bucati 0.90 x2.7m plus 2 usi de aceeasi dimensiune)fie folosind tamplarie din aluminiu(reynaers CS77 sau ceva echivalent ) fie din pvc cu supralumina...dar dupa cum ziceam as prefera ca plasele de tantari sa coboare de sus in jos din aceeasi caseta cu rulourile deci si in cazul pvc tot de 2.7m vorbim rulourile fiind in partea superioara)

Plasele banuiesc ca sunt si ele motorizate ....sau nu?

Am inteles ca la suprapuse plasele integrate sunt in interiorul ruloului dar culiseaza in exteriorul lamelelor. Exista vreun dezavantaj?

La rulourile aplicate(dana84) in schimb am vazut ca a fost nevoie de plase cu culisare in plan orizontal cu caseta separata? Sau asta a fost o preferinta personala?


Tot nu m-am lamurit daca la suprapuse se poate pune maner pe partea exterioara a usilor sau culiseaza prea aproape de fata tamplariei?

Cat despre rulourile tip usa de garaj daca e posibil as vrea sa le evit.

Care ar fi latimea maxima la o inaltime de 2.7m?

Imi cer scuze ca pun atatea intrebari sper sa nu fiu stresant dar este un aspect f important pt mine la care chiar vreau sa iau o decizie corecta si informata.

Edited by -Jinx-, 11 April 2017 - 11:16.


#293
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Dacă se încorporează și plasa în casetă, trebuie mărită caseta. Posibil să nu mai meargă ambele condiții îndeplinite, h=2700 + plasa încorporată, în cea mai mare casetă tencuibilă existentă, care are 205 mm. Mă uit în cataloage și o să îți răspund zilele astea.

#294
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013

 -Jinx-, on 11 aprilie 2017 - 11:13, said:

La rulourile aplicate(dana84) in schimb am vazut ca a fost nevoie de plase cu culisare in plan orizontal cu caseta separata? Sau asta a fost o preferinta personala?
Preferinta personala :)

#295
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Recomand motoare Somfy cu detecție cu arcuri rigide "lock-to-play" sau similar. Sunt cele mai scumpe, de la liderul mondial în domeniu, dar n-au moarte!

De la Aluprof, sistemul consacrat de pe la noi, sistemul cu casetă tencuibilă se numește SP-E, iar sistemul de plasă care se poate include în caseta respectivă se numește MKT(la care nu există variantă motorizată pentru sită).

Există mai multe tipuri de lamele umplute cu spumă și mai există și lamele extrudate, fără spumă. Acestea se aleg funcție de înălțimea și lățimea solicitată pentru rulou. Există o lățime maximă admisibilă pentru un tip de lamelă, respectiv o suprafață maximă admisibilă. Înălțimea maximă admisibilă este dată în principal de mărimea casetei, dar se mai ia în calcul și dacă se pune ax mai gros, sau se încorporează plasă. Cu lamela uzuală de 39 mm (PA39) de la Aluprof, se pot face rulouri cu S max= 6 mp, deci la un rulou cu h = 2700 mm + 205(caseta) = 2905 mm se poate face un rulou de maxim 2,03 m lățime.

Singurele posibilități de a realiza rulouri mai mari ca suprafață, ar fi împărțirea în două, sau mai multe covoare de lamele, sau trecerea la o lamelă mai mare, care permite o suprafață mai mare. 2,905  X 2,7+ 0,090 ghidajele, cât vrei tu înseamnă 8,1 mp, iar ce mai apropiată lamelă ar fi PA 43, care permite rulouri de până la 8,8 mp.

O să continui, că nu am scris încă tot ceea ce te interesa.

#296
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Multumesc de informatii. Astept cu nerabdare sa citesc ce mai ai de spus cand ai timp.

Am cautat si am gasit si eu niste cataloage de la Aluprof cand am postat primul mesaj dar se pare ca sunt vechi sau facute pentru strainezi si nu contin aceleasi profile ca ale noastre.

Spre exemplu nu contin nici o informatie despre profilul de 43 de mm. In cataloagele care le-am gasit sare direct de la PA39 , PA40 la PA45

Din cataloagele acelea cel mai apropiat de ce vroiam eu ar fi fost varianta neizolata PE41 care din pacate nu era disponibila in culoarea gri antracit care o doream.

Le atasez si aici in caz ca e cineva interesat desi aparent nu tot ce e scrie in ele e valabil si la noi.
Attached File  Roller_Shutter_Systems.pdf   7MB   20 downloads
Attached File  aluprof-redony1.pdf   696.65K   15 downloads

Ar fi de mare ajutor daca ai putea/daca ai voie sa postezi si varianta cu ce e disponibil la noi.

#297
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Există și varianta de culoare 23 - gri antracit pentru lamela de 43 mm. Lamela PA 43 e un profil mai nou apărut. Chiar scrie NEW în catalog la produsul respectiv. Dacă produsul există și se produce la Aluprof, se poate comanda și în România.

Attached Files


Edited by Digix, 14 April 2017 - 08:06.


#298
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Mega like!! :)

Ramane intrebarea... Se poate lasa distanta pentru manere de usi intre rulou si geam/usa la sistemul sistemul SKT ?

La sistemul SP-E banuiesc ca se poate lasa spatiu in functie de cat de retrasa e tamplaria de la fata peretelui.

Inteleg eu corect din catalog ca inaltimea maxima la plasa de tantari pe profil pa43 cu orice caseta e 2.5m?

De fapt din ce vad aia e inaltimea maxima la plasa...punct.


Plasele tip plise se pot monta si ulterior ruloului in sine banuiesc fiind vorba de o rama/caseta cu totul diferita.

Edited by -Jinx-, 14 April 2017 - 12:53.


#299
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Later Edit : la ce coloana trebuie sa ma uit pentru inaltimea maxima in catalog  pentru motorizare Somfy...sw50 sw60?

Vad ca unele variante care banuiesc eu ca sunt de ax (SW50 )sunt disponibile pana la 3.1 m inaltime cu tot cu cutie in cutia SP-E 180 ceea ce m-ar avantaja mult eu planuind 20 cm de izolatie


Later later edit: acum am dat si eu search dupa somfy lock to play si am gasit ca diametrul axului trebuie sa fie de 60mm deci probabil trebuie sa ma uit la valoarile pt SW60..sau gresesc?

Edited by -Jinx-, 14 April 2017 - 14:24.


#300
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 26.08.2006
Salut!
Vreau sa montez doua rulouri si am cerut oferte la o serie de firme gasite pe net. In general pretul este asemanator, dar citeva au oferit un pret cu 2 300 E mai mare.
De unde aceasta diferenta? Difera firma care face materialul? Eu vreau aluminiu cu spuma.  Sau ce firma producatoare sa urmaresc?
Va  rog sa imi recomandati niste firme serioase. Daca nu e voie aici , pe PM.
Nu prea gasesti recomandari pe net si sa iau  asa la intamplare nu prea as vrea.
Multumesc!

#301
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Majoritatea de la noi comercializeaza rulouri Aluprof.

Sunt bune.

Diferenta poate veni din metoda de actionare(motoare chinezesti/motoare somfy/pe manivela/etc), daca transportul si montajul sunt incluse in pret...si altele

Edited by -Jinx-, 15 April 2017 - 15:55.


#302
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007

 -Jinx-, on 14 aprilie 2017 - 12:51, said:

Ramane intrebarea... Se poate lasa distanta pentru manere de usi intre rulou si geam/usa la sistemul sistemul SKT ?

Se pot depărta pe profil rectangular (20 X 40) ghidajele ruloului și implicit și caseta, deci covorul de lamele va fi la circa 5 cm de fața exterioară a tâmplăriei. Răspunsul e pozitiv, evident.

 -Jinx-, on 14 aprilie 2017 - 12:51, said:

Inteleg eu corect din catalog ca inaltimea maxima la plasa de tantari ... e 2.5m?
De fapt din ce vad aia e inaltimea maxima la plasa...punct.
Am plasă de până la 2800 mm, dar cu tot cu caseta de rulou, deci varianta cu plasă încorporată pică. La tine, nu se poate, pentru că ruloul tă va avea 2905 mm înălțime.
Oricum eu nu recomand plasele încorporate. Sunt dificil de depanat, trebuie desfăcută caseta ruloului pentru o eventuală intervenție la ele. La @dana84, plasele sunt separate, neîncorporate. Ea a adoptat sfaturile mele din acest punct de vedere și cred că a ieșit o treabă bună la final. Avantaje sunt cam din toate punctele de vedere. Sunt mai fiabile, se pun numai unde este nevoie (nu și la supralumină) sau pe fixuri și sunt și mai ușor de depanat.

 -Jinx-, on 14 aprilie 2017 - 12:51, said:

Plasele tip plise se pot monta si ulterior ruloului in sine banuiesc fiind vorba de o rama/caseta cu totul diferita.

Da, dacă se creează spațiul necesar pentru montajul lor (între tămplărie și ruloul propriu-zis) în prealabil, atunci când se montează, se pune ruloul depărtat de tămplărie cu profile rectangulare 20 X 40. Uite-te pe la pozele de la Dana, că ai să te prinzi.

Fac tâmplărie Reynaers și Veka dacă vrei.

 -Jinx-, on 15 aprilie 2017 - 15:52, said:

Majoritatea de la noi comercializeaza rulouri Aluprof.
Sunt bune.

Sunt și destui cu Bestal (turcești), Portos, etc, etc. Sunt mai mulți decât cei cu Aluprof, Dacă clientul aleargă după prețul cel mai mic, cam asta va primi.

Edited by Digix, 16 April 2017 - 00:38.


#303
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
Sunt și motoare Somfy pentru ax de 40, dar mai scumpe decât cele pentru axul de 60. Având în vedere că încă nu ai făcut construcția, poți face din start buiandrugul mai retras pentru a facilita montajul rulourilor cu casetă tencuibilă. Trebuie lăsat suficient spațiu pentru a pune și un polistiren între caseta de rulou și zid.

#304
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Nu o sa mai am buiandrug propriuzis (doar 10cm coborata grinda in dreptul geamurilor)acum ca m-am hotarat la SP-E cat sa pot trage ventilatia printre grinzile din casa si tavanul fals.

Am  totusi o placa care iese in consola la 80% din casa si ma ajuta sa maschez rulourile.

Unde nu am placa respectiva o sa mai adaug 5cm de izolatie la exterior in plus fata de cei 20 si eventual daca imi permite structuristul 2-3 cm de extrudat direct in cofrajul grinzilor...nu o muri nimeni daca raman doar 27 cm in loc de 30 la o casa doar pe parter.


#305
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014
Cam asa o sa arate detaliul si asa ar fi aratat casa inainte de modificarile pe care le vreau

Attached Files


Edited by -Jinx-, 16 April 2017 - 02:20.


#306
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
În cazul tău, poți face total separat de ferestre rulourile. Poți să maschezi inclusiv ghidajele (chiar și în termosistem), dacă vrei să fie tâmplăria complet vizibilă.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate