Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...
 Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig
 Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...
 

Casti wireless - faine, da' cu 2 bube ...

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
Acu vreo 2 luni juma' am primit o pereche de casti wireless TCM (la baza sunt ARKON HP680SRS Wireless Stereo Headphone System):

http://home.pacific....fo/hp680srs.htm

Frequency Carrier:                   863 - 865 MHz 

Transmission model: 	 UHF Stereo 

Operation Distance: 	 Up to 100 Metres 

Frequency Response:    30Hz - 12KHz 

Distortion:    1.5% 

S/N Ratio:    50 dB 

Separation:    30 dB 

Operation Voltage:                Transmitter ~ 12.5V 150mA 

                                               Headphone ~ 2.4V 

                                               (2x"AAA"Rechargeable Batteries)

[c][ http://home.pacific.net.hk/~askinfo/images/hp680srs.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][/c]

Sunt faine, se aud bine in toata casa (si pe holul blocului - mai mult n-am incercat).

Acumulatorii tin destul de mult - sa zic mai bine de 10 - 12 ore de functionare continua.

Mai apar interferente, daca nu am semnal in baza, prind si un post de radio sau ceva din apropiere :) ...

Per total sunt multumit de ele ... numai ca au doua bube majore. Transmisia se poate face pe 3 canale separate in banda 863 - 865 MHz (selectabile din baza), iar castile isi cauta singure canalul ... si de-aici problemele.

1. In caz de lipsa semnal (sau o valoare foarte mica a acestuia), dupa o perioada scurta (secunde) baza intra in stand-by ... iar castile incearca de nebune sa gaseasca un canal "viabil" ... senzatia e de tot kktul, credeti-ma ... asculti la un volum mediu ceva si la un moment dat se face liniste si in urechi auzi (la acelasi volum !!!) baraitul specific de search-chanel ... e CRIMINAL!

Daca (de ex.) ma uit la un film si, dupa o perioada mai "agitata" fonic urmeaza una de acalmie - de ex o discutie in soapta intre personaje - invariabil urechile mele sufera destul de crunt ... Noroc ca exista potentiomeru de volum pe casti si mi-am format dexteritate in "datu' la minim" ... la 2-3 secunde dupa restabilirea unui volum normal la sursa isi revine si baza ... dar daca aia au "nesimtirea" sa sopteasca 15 minute, io n-aud nik .. :(

Ideea mi se pare SUPER IDIOATA! Singura explicatie pe care o pot gasi e protectia electronicii bazei ... ca altceva nu vad ... Dar puteau macar sa faca ceva si la casti, sa le "rupa" volumul automat ...

2. Dupa o serie mai "viguroasa" de inalte (de ex: Madonna - Die Another Day soundtrack) de cateva secunde, castile se desincronizeaza de baza si incep sa caute semnalul ... e-adevarat, dureaza cam o secunda, dar fasaitul rupe urechea! :( ...

BOON! Am desfacut baza, poate gasesc ceva "util", desi slabe sperante ...

ce-am gasit:

- o antena RF (cu bobina de rigoare protejata de carcasa metalica)
- 3 integrate:
--- un BA1404 (low-power Stereo FM transmitter)
--- un RS851P - care nu-mi spune nimic
--- inca unul (LSxxxx parca -nu am reusit sa-l citesc, ca-i mai ascuns, dar daca ajuta, nu problem :drac: )
- cateva duzini de rezistente, la fel condensatoare, vreo 4 bobine mici, ceva diode, etc
- un semireglabil (care nu face nimic altceva - sensibil vreau sa zic - decat sa inchida un canal sau celalalt din cele 2 audio)
- doua bobine reglabile care nu au nici un rol vizibil care sa ma ajute ... :(
- ceva tranzistori
- un tiristor mai "caldut" ..

Cam asta e povestea castilor mele ... Aveti vreo idee sa scap cu urechile intregi (sau ce-a mai ramas din ele) ?

Multam,
Tyby.

PS: va stau la dispozitie cu detalii, poze, etc - evident!
2.

#2
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
O idee ar fi sa descoperi  partea corespunzatoare detectarii prezentei semnalului, sa identifici  componentele externe, pentru a modifica valoarea acestora sau a bloca activarea starii de stand-by. Mai departe orice detaliu suplimentar despre circuit (preferabil foto pe ambele parti ale circuitului  :)  ) contribuie la furnizarea de indicii suplimentare.  :)

#3
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
ieri cand am umblat la semireglabile am rezolvat problema stand-by :D ... nush exact sa spun cum, dar acum sta in power tot timpul, chiar daca nu am semnal audio :D

numai ca am impresia ca s-a inrautatit un pic problema 2 (care apare si la joase aparute brusc, si la seria de inalte).

Mai sap ... si  o sa incerc sa revin cu niste poze ...

Multam,
Tyby.

#4
vyshy

vyshy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.03.2005
Sa nu mai deschid alt topic, o sa-mi impartasesc si eu probleme mele aici. Am tot o pereche de casti wireless TCM care nu vor sa mearga cu acumulatori noi. Am cumparat 2 acumulatori Duracell AAA de 1000 mAh. I-am incarcat, i-am pus la casti si se aude un fasait. Bun, am zis ca e de la acumulatori...am luat alti de 800 mAh, Eneloop...stiind ca cei originali erau de 650 mAh. Nu merge nici cu astia...se aude un fasait. Pe casti scrie sa folosesc numai acumulatori Ni-Mh size AAA/R03. Presupun ca nu conteaza ca ai mei sunt HR03, ca doar e vorba de dimensiune, nu? Ciudat este ca merg cu baterii normale AAA L0R03 1.5 V ptr o perioada mai scurta, aprox. 4 ore, apoi iar incep sa fasaie. Presupun ca se consuma bateriile. Mentionez ca sistemul lor de incarcare nu functioneaza cu acumulatorii noi, ii incarc la incarcator separat.

Daca cineva ma poate ajuta, ii raman profund indatorat...pot sa ofer si o bere  :rolleyes:

Multumesc anticipat.

Attached Files



#5
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
De la integratul pe care scrie SRS2190 nu cred sa fie, este un procesor 3D pentru sunet
Attached File  NJM2190_172879.pdf   327.01K   53 downloads
Din nefericire, cuiva i-a tremurat mana cand a facut cealalta fotografie - nu prea se distinge ce scrie pe integrate.
Bateriile/acumulatorii alimenteaza direct montajul, ori exista un invertor dupa?

#6
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
vyshy, acumulatorii noi trebuie "decojiti" in partea inferioara (negativ) din cate tin minte, ca sa faca contact si cu pinul de incarcare sau asa ceva. Am avut si eu problema ta, am rezolvat-o in acest mod. Dupa asta se vor si incarca in baza, doar ca va dura ceva mai mult (normal, capacitate mai mare).

Am testat si cu acumulatori de 800, si de 1000 mA, din cat tin minte. Acum am de 1000, desi folosesc foarte rar castile respective.

Sper sa ajute!

#7
Dexter Dude

Dexter Dude

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 993
  • Înscris: 22.05.2005
Problema 2 provine de la cele 2 bobine cu miez reglabil .Astea intrau in componenta unui circuit trece banda care taia semnalul peste 15Khz ,bobina formand un circuit LC acordat pe 19KHZ.


PS.  Topic vechi de 6 ani.

Edited by Dexter Dude, 26 February 2010 - 14:51.


#8
vyshy

vyshy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.03.2005

View Postpelikanu, on 26th February 2010, 14:18, said:

De la integratul pe care scrie SRS2190 nu cred sa fie, este un procesor 3D pentru sunet
Attachment NJM2190_172879.pdf
Din nefericire, cuiva i-a tremurat mana cand a facut cealalta fotografie - nu prea se distinge ce scrie pe integrate.
Bateriile/acumulatorii alimenteaza direct montajul, ori exista un invertor dupa?


Am facut alte poze  :)

Nu prea ma pricep la electonica, asa ca nu stiu la ce te referi cu inventorul. Unde ar trebui sa fie, cum arata ?  :huh:

Deasemenea ce vrea sa insemne firul maro care ajunge in locajul bateriilor/acumulatoriilor ?

Prima poza e cealalta casca.


AM REZOLVAT....MULTUMESC Tyby...am decojit acumulatorii in partea inferioara (-) si acum s-au rezolvat problemele. Exact ce intrebasem ce e cu firul maro  :dj:

Multumesc ca m-ati ajutat, desi Tyby ar merita berea  :P

Edited by vyshy, 26 February 2010 - 15:09.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate