Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

De ce unii renunță la telefonia fixă?

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007

View Postdjl, on Jan 4 2008, 03:43, said:

Alt avantaj al telefoniei fixe: de obicei numrele de fix se schimbă mai greu, așa că uneori, chiar și după 10 ani poți să găsești o persoană la același număr, pe când la telefonia mobilă te poți trezi că după un an nu mai poți da de o anumită persoană pt. că și-a schimbat numărul de telefon.
Ce mare țeapă <_< , eu când aveam RTLC în casă au schimbat numărul de 3 ori din "motive tehnice"
Așa ceva nu am auzit la mobil.

View PostCosconor, on Jan 5 2008, 15:57, said:

Nu chiar ! La 7?80 lunar ai 50 de minute în reteaua Romtelecom si apleuri Unlimited 18H - 8H si weekend catre orice retea fixa din RO. Mi se pare foarte tare !
Mie nici nu îmi trece prin cap sa reziliez cele 2 abonamente Romtelecom pe care le am.

Cât despre tarifele catre mobil : 1 minut costa maxim 0,135? adica mai ieftin decât pe PrePay Oarnge/Connex/Cosmote.
Iar pentru Inetrnational zona 1, minutul costa 0,09? catre telurile fixe... aveti voi as atarife de pe mobil ?? ;)
Da, chiar mai bune! Pe Zapp și pe SIP ;)

PS:
Acum nu mai trebuie să cumperi adaptoare VOIP, smartcall le dă moka la abonați :P

Edited by jafpefata, 07 January 2008 - 00:59.


#38
daniel.grigorescu

daniel.grigorescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 06.12.2006

View Postjafpefata, on Jan 7 2008, 00:58, said:

PS:
Acum nu mai trebuie să cumperi adaptoare VOIP, smartcall le dă moka la abonați :P

Da, am aflat asta, daca stiam nu mai dadeam atatia bani pe telefon, insa cand mi-am luat eu telefonul nu era super oferta asta. Oricum, nu-mi pare rau de banii pe care i-am dat.

Pai in cazul asta se schimba datele problemei. Adaptor moca, abonament moca, tarife best, intrebarea e... "de ce unii renunta la telefonia fixa?" :coolspeak:

#39
aum

aum

    In sfarsit, NEFUMATOR!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 06.12.2006
am renuntat la telefonia fixa (adica la romtelecom) pe vremea cand aveam salariul 350 ron (acum mai bine de 8 ani) si imi venea tel. vreo 100 ron. bataie de joc din partea romtelecacatului care ma incarca de ma rupea asa ca am renuntat la a mai avea fix. mi-a fost greu mai ales ca era salariul mic dar am supravietuit (pe vremea aia altele erau tarifele la telefonia mobila). acum vreo 3 ani a venit rds-ul cu a lor oferta de telefonie moka. binenteles ca n-am refuzat-o. de atunci am din nou fix in casa si pot sa spun ca nu-mi pare rau. este util daca ai cu cine sa vb. (si eu mai vb. de obicei cu familia si rudele). pot spune ca am fost mereu taxat corect (imi vine desfasuratorul pe e-mail) ca altfel zburau imediat! (sunt foarte atent la cum sunt taxat de catre companiile de telefonie fixa si mobila si pot spune ca in afara de romtelecacat toti m-au taxat corect)

si maica-mea a fost incarcata de rtc cu convorbiri internationale la greu (a cerut factura detaliata) in spania, italia etc pana cand a renuntat si a trecut si ea pe rds. deci experientele familiei mele cu romtelecacatul sunt nasoale.

dar ca sa fiu 100% corect trebuie sa spun ca nici rds-ul nu este perfect (nici pe departe). am avut destule probleme de calitate cu ei (si pe partea de telefonie si pe partea de internet) dar acum pot spune ca internetul merge brici (fiber) dar telefonia inca mai are "bubele" ei: ecou, lipsa tonului, pacanituri etc dar nu ma deranjeaza atat de tare pentru ca fixul nu-mi mai este vital (am invatat sa traiesc si fara el) - daca merge bine daca nu sun de pe mobil.

probabil si d-aia rds-ul nu cere bani (inca) pe abonament: stie ca si-ar pierde 80% din "abonati" in sec. 2 datorita problemelor de calitate (sa-l tii in casa pe "de-amoaca" e ok, dar sa-l mai si platesti asta deja e strigator la cer). asa ei se multumesc sa "mulga" prin tarife super convenabile pe cei carora chiar le merge ok si vb. de pe el. pe cei care au probleme isi dezvolta "know-how-ul". (ex: eu n-am ton la tel. de vreo 2-3 zile DAR CULMEA: merge sa sun si sa fiu sunat - problema e ca nu se aude nimic si NU, nu este de la aparat ca am incercat cu mai multe cu care inainte mergea ok)

Edited by aum, 10 January 2008 - 15:06.


#40
romeomanciu

romeomanciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 06.06.2006
Simplu pentru ca acasa doar dorm imi beau cafeaua fac dus si in rest sunt pe drumuri asa ca fixu daca nu se tine dupa mine ca are fire nu imi mai trebuie asa ca daia renuntam unii din noi la fic

#41
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
De fapt ce rost au discutiile de pe forumuri?

Sa se schimbe informatii pe care le are fiecare, nu?

Nu e nevoie sa convingeti pe nimeni despre nimic. Fiecare are capacitatea lui de discernamant. Postati informatia/opinia si punct.

Eu vad insa ca aici fiecare se lauda cat de smecher este. Cam asta-i romanul zilelor noastre.

Hai sa dam dovada ca suntem civilizati si cu bun simt. Spune ce ai de spus decent si fara sa te dai mare.

Laudarosenia gratuita denota frustrare. Si nu vreau sa cred ca unii sunt afectati.

#42
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Cred că de când cu pachetele 4 play gen RDS foarte convenabile, chiar e păcat să mai renunți la fix. Probabil că vor trebui să se adapteze și restul. Bine, și Atlastelecom era OK la vremea lui dar acum sunt cam depășiți de situație. Eu sunt chiar mulțumit de fixul pe RDS, când sun acasă de pe mobil (moka) am șanse 100% să răspundă cineva că sună în toată casa ;)
La mine merge foarte bine fixul, nu a picat de luni de zile și când picase, am sunat la ei și în 10 minute mergea din nou. Așteptați să se facă infrastructura și va merge beton. Fixul e fix, întotdeauna va merge mai bine ca mobilul indiferent de firmă. Problemele apar acolo unde nu e rețeaua terminată. Mobilul e ca un fel de back-up, indiferent de firma ce-l oferă. Cam la toate firmele mai dă kix.
PS: Iar pentru cei ce fură cablurile operatorilor, fie el RTC, RTC, UPC, etc, ar trebui aplicate periodic bastoane la pate!  :ciocan:

Edited by jafpefata, 19 March 2008 - 17:34.


#43
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
eu am renuntat la romtelecom dupa o patanie stupida
foloseam foarte rar telef, plateam abonamentul cam degeaba; venea factura, o plateam, nu imi bateam capul prea tare cu suma (relativ mica)

dupa ~2 ani, intr-o vara (august), proaspat intors din concediu ma trezesc in posta cu o factura aberanta, cel putin tripla fata de  cele "normale" in care figura  taxa de reconectare si penalizari! desi eu platisem absolut toate facturile, la timp
m-am dus la ei, ca la telefon nu m-au lamurit deloc, si surpriza: in urma cu aproximativ 10 luni EL (romtelecom) emisese o factura gresita, cu o suma mai mica decat normal; si-au dat seama de greseala dupa 10 luni si hopa, chipurile deconectat telefonul, reconectat, taxa, penalizari toata perioada!

nu am acceptat asa ceva, dar nu a fost chip sa reglez chestia asta; am renuntat atunci la abonamentul de kkt, dar a trebuit sa platesc totul ca sa scap

#44
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
Eu unul folosesc telefonul fix foarte des, am momente din luna cand vorbesc mai lult decat de pe mobil, pentru mine este foarte util, am un abonament de tel. fix foarte avantajos si profit din plin.
PS. Telefonia fixa nu inseamna ROMTELECOM

#45
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Mda, dacă nu mai ai cu cine vorbi, atunci poți renunța la fix. Eu mai am destule persoane cu care vorbesc pe fix, așa că nu am să renunț la el.  B)
În afara telefoanelor cordless, telefoanele fixe nu au nevoie de baterie pentru a le putea utiliza, deci fără grija încărcatului acumulatorului și a faptului că acesta s-a "dus", și nici nu simți fierbințeală la ureche după ce ai vorbit mai mult la telefon.
Apropos, telefoanele fixe sunt mai fiabile :naughty: Eu am unul din 1962 conectat la rețea  ^_^
(e un "Grigore Preoteasa (Electromagnetica)" RS-7340). Ca telefoane pe disc, mai am un "Electromagnetica" EM-72 de prin anii '80. Acum cât te ține un telefon mobil? 2-3 ani. Poate 7-8 un "Nokia" 5110 sau 3310. Și dacă e să luăm și rezistența la căzături, la câte a pățit al meu "Britcom" (telefonul cu taste)... și a scăpat  ;) Da, am 3 telefoane fixe conectate la același număr - cum 2 (EM-72 și "Britcom") sunt băgate în aceaiși priză, ieri am avut o mică cădere de tensiune (până am închis EM-72-ul).  :blink:
După ce am fost trecut pe centrala digitală, pe RTC nu am prea avut bug-uri. În schimb, pe mobil am avut bug-uri la greu...

Singura chestie pe care mi-aș dori-o pe fix ar fi să am și aici S.M.S.  :)

Edited by djl, 31 March 2008 - 12:57.


#46
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
SMS, apeluri video, sunt doar câteva din serviciile ce lipsesc la noi și se regăsesc în ofertele de telefonie fixă a altor operatori din afara țării. Altă problemă e că e greu de găsit un cordless care să acopere barem toată casa. Și care evident să nu coste cât 2 mobile. Totuși, lumea nu renunță așa de masiv la fix. Din 2002 și pănă acum tot vreo 4,2 milioane sunt în total (aproximativ). Nu pun Org/Voda că alea sunt cam pocnitori. Acuma probabil că din acest motiv încă nu scot servicii noi ăștia.

Edited by jafpefata, 31 March 2008 - 13:08.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate