Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

România - Televiziunea terestră

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
14842 replies to this topic

#55
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
cu aparat ce stie sa decodeze piduri audio care mai au si conflicturi :lol:
eu am BUSH model anglia 2005 .. existentul aparat este pentru trusa FM dx
trusa existenta este o trusca cu un radiou morphy richards unu busch si un televizor onn depinde ce trusa iei
eu am doar bush si antenele ca ala care a trimis la reciclarea a uitat tv si nu sa luat in considerare .
oricum bine ar fi sa dea drumu la asa ceva pe piatza .
la noi nu vad morphy si bush curand .. sunt scumpe si iar schumpe

#56
urbanreality

urbanreality

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,104
  • Înscris: 25.07.2008
Am gasit un site interesant - televiziune digitala terestra - http://www.digital-dth.ro/ si din cate mi-au zis intr-o luna vor avea acoperire si in zona mea. In Satu Mare exista acoperire in Odoreu.
Peste o luna voi reveni cu un telefon la ei.

#57
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
se vede ca nu ai fost atent
2008 luna 3-a a pornit DVB-t  [te-am lasat sa vad daca ai prins] au bagat o gramada de postrui de televiziune si lumea a scris in nenumarate randuri de ele realitatea,kanal d,otv,national,favorit,n24,favorit,etno,tvr 1,cultural,tvr 2,
prima tv,u tv,kiss tv,3 canale locale pe canalele 47 51 52.

deci ca sa vezi un semnal .
normal ei trebui sa dea cu vreo 10kw dar acu dau cu vreo 9%

Edited by Zvartoshu, 24 March 2009 - 14:40.


#58
urbanreality

urbanreality

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,104
  • Înscris: 25.07.2008

View PostZvartoshu, on Mar 24 2009, 14:39, said:

se vede ca nu ai fost atent
2008 luna 3-a a pornit DVB-t  [te-am lasat sa vad daca ai prins] au bagat o gramada de postrui de televiziune si lumea a scris in nenumarate randuri de ele realitatea,kanal d,otv,national,favorit,n24,favorit,etno,tvr 1,cultural,tvr 2,
prima tv,u tv,kiss tv,3 canale locale pe canalele 47 51 52.

deci ca sa vezi un semnal .
normal ei trebui sa dea cu vreo 10kw dar acu dau cu vreo 9%
se asta stiam , cei de la Ex Computer se ocupa de proiect, dar pana acum nu vazusem oferta comerciala. Emitatorul e la Mogosa din cate am inteles.

#59
bogdan32

bogdan32

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 14.03.2009
Business de 145 mil. euro pe decodoare TV


Toti utilizatorii care se uita la televizor cu antena de pe casa vor primi 90 de euro de la stat ca sa poata receptiona programele digitale. Subventia anuleaza insa un business de zeci de milioane de euro pentru operatori precum RCS&RDS, Romtelecom si UPC.


Guvernul va plati aproape 146 mil. euro pentru ca peste 1,4 milioane de gospodarii din Romania sa nu ramana in casa cu un televizor nefunctional in anul 2012, cand televiziunile vor trece de la transmisiile analogice la cel digitale.

Aceasta schimbare va afecta in primul rand acele gospodarii in care serviciile de televiziune sunt receptionate prin antene terestre obisnuite, si nu printr-un operator de cablu sau televiziune prin satelit.
Proiectul Guvernului va avea doua efecte majore pe piata locala: furnizorii de decodoare vor obtine un venit garantat de 145 mil. euro, iar operatorii de servicii TV nu vor mai castiga in mod automat cele 1,4 milioane de gospodarii care ar fi ramas din anul 2012 fara semnal la televizoare.
Daca Guvernul nu ar fi hotarat sa acorde aceste subventii, cele peste 1,4 milioane de gospodarii, din care aproape 900.000 se afla in mediul rural, ar fi fost obligate ca, in termen de trei ani, fie sa se aboneze la un operator de cablu sau televiziune prin satelit, fie sa achizitioneze un receptor compatibil cu televiziunea digitala, ca urmare a schimbarilor care vor fi determinate de un proiect de act normativ al Ministerului Comunicatiilor (MCSI) cu privire la tranzitia la televiziunea digitala.
Avand in vedere puterea de cumparare din mediu rural, este putin probabil ca locuitorii direct afectati de intreruperea transmisiunilor analogice sa fie dispusi sa plateasca 90 de euro pentru un decodor digital, in conditiile in care operatorii de televiziune ofera de obicei echipamentele de receptie gratuit la abonamente incepand de la cativa euro pe luna.
Potrivit unui proiect de hotarare ce urmeaza a fi adoptat, Guvernul va sustine financiar populatia defavorizata si cu venituri la "limita saraciei" in vederea achizitionarii echipamentelor necesare receptionarii transmisiunilor digitale.
Executivul apreciaza ca proiectul va avea nevoie de o suma de circa 623 de milioane de lei (145,6 mil. euro), cele mai importante cheltuieli fiind legate de subventionarea set-top-box-urilor (decodoarele pentru televizoare), prin care populatia poate sa aiba acces la programele televiziunii digitale.
Costul mediu estimat al pachetului set-top-box (pentru o retea MPEG4) este de 390 de lei (aproximativ 90 de euro).
Potrivit proiectului de strategie, in Romania exista aproximativ 7,5 milioane de gospodarii, cu un venit mediu de aproximativ 1.200 lei (280 de euro) pe gospodarie, dintre care aproape 1,5 milioane de gospodarii sunt sub pragul de saracie, cu un venit lunar sub 450 de lei (105 euro), iar 3,75 milioane de gospodarii sunt deasupra pragului de saracie, dar sub nivelul salariului mediu pe economie (450 - 1.200 lei/ luna).
"Nu este in interesul national sa fie sustinute absolut toate gospodariile, in consecinta trebuie optat pentru o metoda de selectare a populatiei defavorizate. In cadrul acestui proces (...) se vor subventiona echipamentele doar pentru categoriile cu venituri sub limita saraciei", se precizeaza in proiectul de hotarare.
Proiectul Documentului de politica si strategie al MCSI privind tranzitia de la televiziunea analogica la cea digitala si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national prevede ca niciun emitator analogic de televiziune nu va mai emite pe teritoriul Romaniei dupa 1 ianuarie 2012, data la care se va incheia si tranzitia de la serviciile de televiziune analogice la cele in format digital de tip DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial).
MCSI estimeaza ca pentru construirea retelei de tranzitie la televiziunea digitala este necesara o suma de 12 mil. euro. Reteaua va avea o acoperire de 90% din teritoriul Romaniei, pana in 2012.
In Romania, din cele 7,5 milioane de gospodarii, 49% utilizeaza serviciile operatorilor de cablu, 27% utilizeaza televiziunea prin satelit, iar 19% folosesc antenele terestre. Conform datelor MCSI, 6% din gospodarii nu au acces la servicii TV.
Prin antenele terestre pot fi receptionate 260 de posturi TV, printre care TVR1, TVR2 si Pro TV. Postul public TVR1 are cea mai mare acoperire prin emitatoarele terestre, de 95,33% din populatia Romaniei. Trecerea de la analogic la digital vizeaza astfel doar posturile TV care utilizeaza emitatoare terestre. Operatorii de cablu nu sunt obligati sa treaca de la analogic la digital.
Cei mai mari operatori de cablu locali sunt RCS&RDS si UPC Romania, in timp ce pe segmentul televiziunii prin satelit activeaza RCS&RDS (DigiTV), UPC (FocusSat), Digital Cable Systems (Max TV), DTH Television Group (Boom TV) si Romtelecom (Dolce).
Trecerea televiziunilor de la analogic la digital in Romania va incepe in acest an, pana la 1 august, urmand sa se acorde prin licitatie comparativa doua multiplexuri pentru transmisia a 14 televiziuni in format digital la nivel national.
Un multiplex digital terestru este un grup de programe si servicii audiovizuale transmise prin emisie radioelectrica terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard, avand acoperire nationala ori regionala, prin folosirea unuia sau mai multor canale/ frecvente radioelectrice.
Prin cele doua multiplexuri vor fi transmise programele operatorilor cu licenta nationala terestra TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV si National TV.

Planurile lui Sandu

Majorarea ponderii sectorului IT&C in Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei, de la 11% in 2008 la 16-17% la sfarsitul anului 2012.
Infiintarea a zece parcuri software, in loc de opt cat anuntase initial, plan in urma caruia vor fi create peste 5.000 de locuri de munca in domeniul IT&C. Opt centre vor fi amplasate in cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, iar doua vor functiona in centre universitare. Suprafata totala va fi de 100.000 de metri patrati, iar Sandu spera sa obtina finantari europene de 40 mil. euro pentru proiect.
Alocarea a 70 mil. euro pentru cresterea ratei penetrarii serviciilor de acces la internet in banda larga (broadband) in randul populatiei la 40% in 2010, respectiv la 80% in 2015. Nivelul penetrarii broadband este estimat in prezent la 8-13%. "Necesarul pentru punerea in aplicare a strategiei este de 70 mil. euro, insa impactul financiar asupra bugetului general consolidat nu poate fi estimat, intrucat cea mai mare parte a proiectelor va fi finantata prin fonduri externe, din cadrul bugetului general consolidat urmand a fi suportate ratele de cofinantare", potrivit documentului de aprobarea a strategiei nationale de dezvoltare broadband.

#60
gandrei3

gandrei3

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,438
  • Înscris: 25.01.2008
Din cate am inteles din acest articol statul da 90 de euro pentru achizitionarea unui DVB-T care sa prinda FTA-uri ??

#61
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
Toti utilizatorii care se uita la televizor cu antena de pe casa vor primi 90 de euro de la stat ca sa poata receptiona programele digitale. Subventia anuleaza insa un business de zeci de milioane de euro pentru operatori precum RCS&RDS, Romtelecom si UPC.

Guvernul va plati aproape 146 mil. euro pentru ca peste 1,4 milioane de gospodarii din Romania sa nu ramana in casa cu un televizor nefunctional in anul 2012, cand televiziunile vor trece de la transmisiile analogice la cel digitale.

....

Prin cele doua multiplexuri vor fi transmise programele operatorilor cu licenta nationala terestra TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV si National TV.


90 de euro? Actualmente in magazine un decodor fara hard disc (care nu inregistreaza) costa in jur de 30 - 40 de euro. DE TREI ORI MAI MULT??? Inca un furt din banul public. Daca guvernul ar comanda aceste decodoare la un productor sud-coreean (in masa 1,5 milioane de decodoare) nu l-ar costa mai mult de 15 euro de caciula.

Tara de hoti!

Ultima fraza m-a intrigat fiindca idiotul (sau idioata) care a scris articolul nici macar nu si-a citit fraza cu voce tare ca sa-si dea seama de prostia pe care o debiteaza. Fara cometarii.

Edited by RMC Info, 26 March 2009 - 19:34.


#62
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
corect... si nici nu trebuie sa trimita bani la oameni
Se pot comercializa ''pachete de receptie dvb-t'' prin firmele care se ocupa de instalari antene contra unui mic comision...

Edited by rz, 26 March 2009 - 19:46.


#63
marius_ar

marius_ar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 14.01.2007

Quote

Costul mediu estimat al pachetului set-top-box (pentru o retea MPEG4) este de 390 de lei (aproximativ 90 de euro).

Presupun ca 30 euro este un stb mpeg2

#64
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

View Postmarius_ar, on Mar 26 2009, 21:36, said:

Presupun ca 30 euro este un stb mpeg2

Da mpeg2. Ca doar in mpeg2 vor emite.
Un  mpeg4 il poti gasi acum la 70 de euro. Dar cand cumperi in masa decodoare nu le iei direct din magazine si deci nu platesti pretul la bucata.

#65
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
eu zic sa dea mai repede drumul la 59 in bucuresti sa vare acolo tvr-ul hd si  sa lase in 54 selectie de televiziuni sa ai ca om la ce te uita cum era pe vremuri ..
MPEG4 e cam costisitoare momentan .. MPEG2 nu si e super ieftina .. maxim 3.5mil in televizor portabil si curand si 3 mil

#66
ghyo

ghyo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 698
  • Înscris: 16.01.2005
Fotbal: Austria-Romania in SD 16:9 la ProTV HD, chiar acum.

#67
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
doo hopuri in dvbt - semnal audio si lipsa imagine , nu am inteles cand exact vineri sau sambata ! :)) hai , ursurel cu mama .. copacel

#68
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
DVB-T bucuresti tvr au sunet nitel mai tare
plaforma dolce are sunetul si mai tare decat a fost , aproximativ cu 25%
parerea mea , se pare ca sa dat volumul pana in zona unde le codeaza

#69
nth88

nth88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 22.04.2009
din ce citesc aici...daca iei un televizor cu tuner DVB-T incorporat, poti prinde PROTVHD si TVRHD si viitoarele posturi in format HD fara prea mari dificulati...
asadar un televizor precum Sony Bravia KDL32V4500 care la ora actuala e in jur de 2500lei, cu tot cu acest tuner incorporat, iar un tuner separat este in jur de 500lei [s-ar putea sa bat campii], practic LCDul costa ~2000lei.

intrebarea este daca aceste tunere incorporate, in special in cazul modelului mai sus amintit, sunt cu adevarat utile pentru captarea transmisiilor HD?

#70
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
Gresit! Nu receptioneaza HD.

Quote

Watch digital TV with the integrated standard definition digital terrestrial tuner (MPEG-2, also receives analogue)



http://www.sony.co.u...ies/kdl-32v4500

#71
nth88

nth88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 22.04.2009

 Zygoth, on Apr 22 2009, 20:21, said:

Gresit! Nu receptioneaza HD.





http://www.sony.co.u...ies/kdl-32v4500

si atunci se justifica utilitatea acelui tuner?

nu cred ca am pus bine intrebarea...as putea gasi vreun model de tv hd ready la 32" cu acest tuner DVB-t mpeg4 h.264 integrat pentru receptia posturilor transmise hd undeva in zona 2000lei +/- 200lei?

 Zygoth, on Apr 22 2009, 20:21, said:

Gresit! Nu receptioneaza HD.





http://www.sony.co.u...ies/kdl-32v4500

am o nelamurire....la specificatiile in romana...e un rand de informatie in plus:

specificatii romana:
#  Vizionați transmisii gratuite HD și SD terestre și prin cablu cu ajutorul tunerului încorporat MPEG-4 AVC (primește și semnal analogic)*
# Vizionați posturi TV digitale cu ajutorul tunerului terestru digital încorporat cu definiție standard (MPEG-2, primește și semnal analogic)


specificatii engleza:
Watch digital TV with the integrated standard definition digital terrestrial tuner (MPEG-2, also receives analogue)  cum ai zis si tu...

e o eroare in specificatiile lor sau e vorba despre altceva?

http://www.sony.ro/p...ies/kdl-32v4500

Edited by nth88, 22 April 2009 - 19:32.


#72
nth88

nth88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 22.04.2009
am nevoie de niste lamuriri...inteleg in felul urmator...sunt tunere cu urmatoarele standarde:

DVB-S - capteaza semnal de la satelit iar ca si standard se foloseste de mpeg 2...capteaza si terestru ? [la acelasi standard]

DVB-S2 - capteaza semnal de la satelit si poate folosi si standardul mpeg4

DVB-T - capteaza semnal terestru iar standardul este tot mpeg 2...insa exista si tunere DVB-T mpeg4 h.264 care capteaza in mult doritul semnal HD

DVB-T2 - nu am inteles cum funtioneaza, am inteles doar ca e mai bun, insa nu si in ce fel

DVB-C - transmisie prin cablu, standarde suportate mpeg2 si 4

DVB-C2 - iar nu am inteles exact in ce fel e mai bun

si banuiesc ca mai sunt si alte standarde de broadcasting digital...insa banuiesc ca acestea sunt cele mai cunoscute\folosite.
in cazul in care am gresit ceva de mai sus, as vrea sa fiu corectat de cineva care se pricepe mai bine.

in cazul achizitionarii unui tuner TV stand-alone, banuiesc ca acopera cat mai multe din aceste standarde pentru captarea semnalului de la aceste surse. inca o intrebare ar mai fi: ar fi mai avantajos sa cumpar un lcd cu un tuner DVB-T mpeg4 h.264 incorporat...sau sa cumpar un tuner stand alone ca sa pot prinde si altfel decat terestru?

ms de lamuriri

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate