Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Behringer b115 mp5

De unde pot cumpara online window...

Operatiile de schimbare de sex de...

Telekom TV app
 Daca v-ați putea teleporta in tre...

Cultura a doua de legume din sola...

Java... invatare Java

DVB - nu inteleg nimic
 Mortar hidroizolant

Achizitie de masina pentru drum l...

Refacere instalație electric...

Care este faza ,care este nulul,c...
 Memorie

ISM - Ingineria Sistemelor Multim...

probleme server cs 1.6

Copiii actori?
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Centrale termice Junkers BOSCH

  • Please log in to reply
1718 replies to this topic

#1
gsmgsa

gsmgsa

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2005
  • ID membru: 53,103
Salutare!
    Va rog ajutati-ma si pe mine cu urmatoarea chestie:

Am un Junkers vechi (cam 20 de ani cred) care merge super, atat doar, ca in ultima vreme, presiunea in circuitul de incalzire creste incet dar sigur, pana la deschiderea supapei de siguranta. Cineva mi-a spus ca e schimbatorul de caldura defect, adica apa din circuitul de ACM cumva reuseste sa intre in circuitul de incalzire. Alta problema ar putea fi sa declanseze acelasi simptom? Care ar fi?
       O sa-mi achizitionez o alta, dar iarna aceasta as mai vrea sa o folosesc. Asadeci, care ar mai putea fi problema?
       Cand fac ACM, deschid alimentarea cu apa rece a centralei, iar cand nu mai folosesc ACM , trebuie sa inchid alimentarea cu apa a centralei, ca sa nu creasca presiunea si sa refuleze supapa de suprapresiune.
       Multumesc pentru ajutor!

Edited by gsmgsa, 02 December 2007 - 22:15.


#2
Neohori

Neohori

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
  • ID membru: 216,459

 gsmgsa, on Dec 2 2007, 22:14, said:

Salutare!

       Cand fac ACM, deschid alimentarea cu apa rece a centralei, iar cand nu mai folosesc ACM , trebuie sa inchid alimentarea cu apa a centralei, ca sa nu creasca presiunea si sa refuleze supapa de suprapresiune.
       Multumesc pentru ajutor!
Prima solutie este cea mentionata mai sus iar cea de-a doua este montarea unui regulator de presiune pe alimentarea cu apa rece , este ca un robinet cu un arc puternic si un ceas care indica presiunea . Se monteaza dupa robinetul principal de apa rece . Costa in jur de 70ron + 20ron ceasul , deci iesi undeva la 100-120 ron cu toate accesoriile.
numai bine

#3
gsmgsa

gsmgsa

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2005
  • ID membru: 53,103

 Neohori, on Dec 2 2007, 22:24, said:

Prima solutie este cea mentionata mai sus iar cea de-a doua este montarea unui regulator de presiune pe alimentarea cu apa rece , este ca un robinet cu un arc puternic si un ceas care indica presiunea . Se monteaza dupa robinetul principal de apa rece . Costa in jur de 70ron + 20ron ceasul , deci iesi undeva la 100-120 ron cu toate accesoriile.
numai bine


Multumesc pentru raspuns! Am vazut solutia pe forum si m-am uitat si la niste oferte de regulator de presiune. Insa nu stiu doar daca regulatorul respectiv este folosit doar in domeniul dinamic, adica doar atunci cand centrala cere ACM. Daca ar pastra perfect 1,5 dupa regulator, ar fi perfect, asta ar insemna sa inchida perfect totusi. Deci static sa nu lase nimic in plus, odata ce dupa regulator s-a ajuns la 1,5Bar. Si asta nu am vazut scris nicaieri.... :D
Alte defecte ce pot avea acelasi simptom?
Multumesc inca o data!

#4
bibicu5

bibicu5

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007
  • ID membru: 130,229
  • Locație: Montpellier Franta

 gsmgsa, on Dec 2 2007, 22:31, said:

Multumesc pentru raspuns! Am vazut solutia pe forum si m-am uitat si la niste oferte de regulator de presiune. Insa nu stiu doar daca regulatorul respectiv este folosit doar in domeniul dinamic, adica doar atunci cand centrala cere ACM. Daca ar pastra perfect 1,5 dupa regulator, ar fi perfect, asta ar insemna sa inchida perfect totusi. Deci static sa nu lase nimic in plus, odata ce dupa regulator s-a ajuns la 1,5Bar. Si asta nu am vazut scris nicaieri.... :D
Alte defecte ce pot avea acelasi simptom?
Multumesc inca o data!
Regulatorul de presiune nu-ti serveste la nimic in situatia asta(circuit de incalzire). Cred ca problema vine de la vasul de expansiune,probabil membrana s-a gaurit.Daca incalzirea nu functioneaza (este oprita de tine) si presiunea nu se modifica atunci asta este buba.

Edited by bibicu5, 03 December 2007 - 09:13.


#5
caldut

caldut

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
  • ID membru: 228,864

 bibicu5, on Dec 3 2007, 07:11, said:

Regulatorul de presiune nu-ti serveste la nimic in situatia asta(circuit de incalzire). Cred ca problema vine de la vasul de expansiune,probabil membrana s-a gaurit.Daca incalzirea nu functioneaza (este oprita de tine) si presiunea nu se modifica atunci asta este buba.
si sint doua posibilitati:
membrana sparta si se verifica prin desfacerea capacelului de la partea superioara a vasului si apasarea pe supapa.daca va curge apa,inseamna ca-i sparta membrana.
daca nu curge apa,atunci e o pierdere de presiune in vas,care se poate reface cu o pompa si un manometru,dar cu instalatia golita complet.
presiunea de preincarcare,intre 0,8 - 1 bar.

#6
gsmgsa

gsmgsa

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2005
  • ID membru: 53,103

 bibicu5, on Dec 3 2007, 09:11, said:

Regulatorul de presiune nu-ti serveste la nimic in situatia asta(circuit de incalzire). Cred ca problema vine de la vasul de expansiune,probabil membrana s-a gaurit.Daca incalzirea nu functioneaza (este oprita de tine) si presiunea nu se modifica atunci asta este buba.

De ce zici ca nu foloseste la nimic? Doar daca mentine 1,5 la iesirea lui, atunci e ok. Doar Supapa de suprapresiune tine ok 1,5 bari. In rest, totu ar fi ok.. Probabil ca vasul de expansiune e pb(desi am desfacut ventilul si a iesit putin aer doar). Membrana probabil ca e perforata. insa, cum din alimentarea cu apa rece intra apa in circuitul de incalzire doar ca e sparta membrana de la vas? :|

 caldut, on Dec 3 2007, 11:56, said:

si sint doua posibilitati:
membrana sparta si se verifica prin desfacerea capacelului de la partea superioara a vasului si apasarea pe supapa.daca va curge apa,inseamna ca-i sparta membrana.
daca nu curge apa,atunci e o pierdere de presiune in vas,care se poate reface cu o pompa si un manometru,dar cu instalatia golita complet.
presiunea de preincarcare,intre 0,8 - 1 bar.

Cred ca o sa incerc ideea cu regulatorul de presiune. Sa speram ca tine constant la iesire ceea ce presetez eu.
Voi posta concluzia dupa montare
Numai bine!
Si merci de reply--uri!

#7
bibicu5

bibicu5

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007
  • ID membru: 130,229
  • Locație: Montpellier Franta

 gsmgsa, on Dec 3 2007, 15:49, said:

De ce zici ca nu foloseste la nimic? Doar daca mentine 1,5 la iesirea lui, atunci e ok. Doar Supapa de suprapresiune tine ok 1,5 bari. In rest, totu ar fi ok.. Probabil ca vasul de expansiune e pb(desi am desfacut ventilul si a iesit putin aer doar). Membrana probabil ca e perforata. insa, cum din alimentarea cu apa rece intra apa in circuitul de incalzire doar ca e sparta membrana de la vas? :|



Cred ca o sa incerc ideea cu regulatorul de presiune. Sa speram ca tine constant la iesire ceea ce presetez eu.
Voi posta concluzia dupa montare
Numai bine!
Si merci de reply--uri!
Poti sa-ti instalezi unul daca vrei,asa,de placere sau daca presiunea din retea depaseste 4bari dar acest reductor nu actioneaza decit pe sistemul de apa curenta(rece sau calda) deci instalatia de incalzire nu are de suferit de nici un fel.

Caldut, vasele de expansiune vin preumflate la 0.5bari. 0.8-1bari nu ai de ce sa-i spui sa-l umfle pentru ca nu stii la ce etaj locuieste omu'. Cel care pune in functiune centrala trebuie sa umfle vasul de expansiune in functie de inaltimea la care se afla(fata de nivelul marii),nu mai repet acum chestia cu CE(presiune/coloana de apa)....Stiu,nu am auzit pe nimeni pe aici sa o fi facut si totusi asa se procedeaza dar multi nu stiu sau ignora.
@+

#8
caldut

caldut

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
  • ID membru: 228,864

 bibicu5, on Dec 3 2007, 16:45, said:

Poti sa-ti instalezi unul daca vrei,asa,de placere sau daca presiunea din retea depaseste 4bari dar acest reductor nu actioneaza decit pe sistemul de apa curenta(rece sau calda) deci instalatia de incalzire nu are de suferit de nici un fel.

Caldut, vasele de expansiune vin preumflate la 0.5bari. 0.8-1bari nu ai de ce sa-i spui sa-l umfle pentru ca nu stii la ce etaj locuieste omu'. Cel care pune in functiune centrala trebuie sa umfle vasul de expansiune in functie de inaltimea la care se afla(fata de nivelul marii),nu mai repet acum chestia cu CE(presiune/coloana de apa)....Stiu,nu am auzit pe nimeni pe aici sa o fi facut si totusi asa se procedeaza dar multi nu stiu sau ignora.
@+

nu,fiecare producator specifica resiunea de preincarcare in manualul de instalare,unii la 0,7,altii la 0,8, etc.
presiunea in vas are legatura cu volumul de apa din instalatie si cu marimea ac. vas de expansiune.
nu pricep ce leg. are cu nivelul marii si care mare ? fiecare tara va lua drept reper marea care o scalda ?dar in Italia,care va fi reperul,Marea Adriatica,sau Ligurica ?
totusi dupa incarcarea instalatiei,circuitul devine unul inchis,si atunci ?

#9
mihai12345

mihai12345

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 26.03.2007
  • ID membru: 159,802
vasul de expansiune este problema, pentru ca nu mai ai aer in el. Trebuie incarcat cu aer. Asta daca nu este membrana rupta.

#10
gsmgsa

gsmgsa

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2005
  • ID membru: 53,103

 mihai12345, on Dec 3 2007, 22:40, said:

vasul de expansiune este problema, pentru ca nu mai ai aer in el. Trebuie incarcat cu aer. Asta daca nu este membrana rupta.
Bine. Eu te ascult si bag aer 1 Bar cu apa presiune 0 pe instalatie. Dar cum ramane cu intrebarea mea? Cum comunica cele 2 circuite de ACM si incalzire , daca membrana respectiva e sparta? Sau cum e succesiunea logica pentru problema care apare? Imi expilci in 2 randuri, te rog? Multumesc!

#11
gsmgsa

gsmgsa

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2005
  • ID membru: 53,103

 bibicu5, on Dec 3 2007, 18:45, said:

Poti sa-ti instalezi unul daca vrei,asa,de placere sau daca presiunea din retea depaseste 4bari dar acest reductor nu actioneaza decit pe sistemul de apa curenta(rece sau calda) deci instalatia de incalzire nu are de suferit de nici un fel.

Caldut, vasele de expansiune vin preumflate la 0.5bari. 0.8-1bari nu ai de ce sa-i spui sa-l umfle pentru ca nu stii la ce etaj locuieste omu'. Cel care pune in functiune centrala trebuie sa umfle vasul de expansiune in functie de inaltimea la care se afla(fata de nivelul marii),nu mai repet acum chestia cu CE(presiune/coloana de apa)....Stiu,nu am auzit pe nimeni pe aici sa o fi facut si totusi asa se procedeaza dar multi nu stiu sau ignora.
@+
  Offtopic - Caldut , cred ca bibicu5 are ceva de spus prin asta, si probabil ca asa si e. Nivelul marii se refera de fapt la ce inaltime esti  fata de acel nivel si cat e de rarefiat aerul in comparatie cu cel de la nivelul marii(nivelul marii e luat aici 0m inaltime geografica- nivelul oceanic de exemplu, nu al unei mari captive undeva intr-un continent) - nivelul marii fiind cu aerul cel mai dens - stratul cel mai de jos fiind cel mai "presurizat" sa zic asa.. iar pe masura ce urci, aerul e mai rarefiat, deci acelasi volum de aer pompat in vasul de expansiune ar tine membrana aceea elastica mai umflata (bombata), in timp ce, odata ce ai cobori la nivelul marii, umflatura ar fi mai putin proeminenta datorita presiunii atmosferice mai mari la nivelul 0.
Incheiat offtopic :)

#12
caldut

caldut

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
  • ID membru: 228,864

 gsmgsa, on Dec 3 2007, 22:16, said:

Offtopic - Caldut , cred ca bibicu5 are ceva de spus prin asta, si probabil ca asa si e. Nivelul marii se refera de fapt la ce inaltime esti  fata de acel nivel si cat e de rarefiat aerul in comparatie cu cel de la nivelul marii(nivelul marii e luat aici 0m inaltime geografica- nivelul oceanic de exemplu, nu al unei mari captive undeva intr-un continent) - nivelul marii fiind cu aerul cel mai dens - stratul cel mai de jos fiind cel mai "presurizat" sa zic asa.. iar pe masura ce urci, aerul e mai rarefiat, deci acelasi volum de aer pompat in vasul de expansiune ar tine membrana aceea elastica mai umflata (bombata), in timp ce, odata ce ai cobori la nivelul marii, umflatura ar fi mai putin proeminenta datorita presiunii atmosferice mai mari la nivelul 0.
Incheiat offtopic :)
se pare ca nu stii cum lucreaza o centrala si nici ce se intimpla cu circuitele de incalzire resp. acm,si nici menirea ac.vas de expansiune.
ar trebui plecat intii de toate cu explicatiile elementare,ptr. a putea intelege fenomenul,dar nu o spun cu rautate.

#13
bibicu5

bibicu5

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007
  • ID membru: 130,229
  • Locație: Montpellier Franta
Salut,

Sau mai bine Re: toata chestia asta a devenit o polemica fara rost....ahhh,Pitagora...."orice corp scufundat intr-un lichid...." si cum noi lucram cu lichide si aer...Sau sa o luam altfel,este exact ca si cum ai spune unui pilot "nu suprapresa cabina domne' ca nu foloseste la nimic" sau unuia de pe submarin,la fel. Faptul ca un circuit este inchis nu diminueaza efectele presiunii ci din contra,le accentueaza. Cind am vorbit de presiunea la nivelul marii ma refeream la 0(zero) pentru ca daca urci la 1000m presiunea nu este aceeasi,este echivalent si pentru sn.Ceea ce spui tu despre cantitatea de apa este cu totul altceva,se refera la volumul de dilatatie deci calcularea volumului vasului de expansiune (cu membrana la 0(zero). Sper sa fi fost mai clar acum....si fara rautate.Dar noi nu am solutionat problema omului cu presiunea din centrala cu pricina. Presiunea poate sa creasca (in conditii de nefunctionare a centralei) doar daca placile de schimb sau corpul de incalzire daca preferi permite comunicarea datorita perforarii si atunci trebuie schimbat. Incearca deci sa uiti reductorul de presiune.
Cu respect tuturor,bibicu5

#14
bibicu5

bibicu5

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 20.01.2007
  • ID membru: 130,229
  • Locație: Montpellier Franta

 gsmgsa, on Dec 3 2007, 23:06, said:

Bine. Eu te ascult si bag aer 1 Bar cu apa presiune 0 pe instalatie. Dar cum ramane cu intrebarea mea? Cum comunica cele 2 circuite de ACM si incalzire , daca membrana respectiva e sparta? Sau cum e succesiunea logica pentru problema care apare? Imi expilci in 2 randuri, te rog? Multumesc!
Nu comunica ci doar ca nu mai poate prelua dilatatia si atunci manometrul tau iti indica acest lucru....urca!Cind incalzesti apa aceasta isi mareste volumul si nemaiavind membrana in vas care sa preia acest volum te las sa-ti imaginezi.Nu cu apa trebuie sa unfli vasul ci cu aer!!!!

Edited by bibicu5, 04 December 2007 - 09:56.


#15
caldut

caldut

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
  • ID membru: 228,864

 bibicu5, on Dec 4 2007, 07:55, said:

Nu comunica ci doar ca nu mai poate prelua dilatatia si atunci manometrul tau iti indica acest lucru....urca!Cind incalzesti apa aceasta isi mareste volumul si nemaiavind membrana in vas care sa preia acest volum te las sa-ti imaginezi.
sa-l lasam deoparte pe Arhimede si polemica deci.in concluzie fie sparta fie fara presiune  trebuie clar umblat la vasul de expansiune.comunicarea cu circuitul de acm,ar fi dus la interventia supapei de siguranta.
ca fapt divers,sistemele de referinta in topo-geodezie depind de sisteme locale de referinta.spre ex. in RO sist. de referinta este Marea Neagra(sist. Stereo 77)

#16
gsmgsa

gsmgsa

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2005
  • ID membru: 53,103

 bibicu5, on Dec 4 2007, 09:55, said:

Nu comunica ci doar ca nu mai poate prelua dilatatia si atunci manometrul tau iti indica acest lucru....urca!Cind incalzesti apa aceasta isi mareste volumul si nemaiavind membrana in vas care sa preia acest volum te las sa-ti imaginezi.Nu cu apa trebuie sa unfli vasul ci cu aer!!!!
  Apa continua se fie tot mai presurizata, chiar daca centrala are apa fierbinte in circuitul de incalzire, si sub o anume presiune. Cand deschid robinetul cu alimentare cu apa rece, inevitabil presiunea urca. Cred ca este vorba de ceea ce zicea Bibicu5 - adica schimbatorul acela de caldura, sau cum s-o fi numind, are 2 circuite - cel de incalzire si cel de ACM - 2 spirale sa zic asa. Daca cele 2 circuite comunica la nivelul piesei respective, totul are o explicatie logica..
Multumesc inca o data, si intr-adevar nu stiu multe despre functionarea centralelor, dar e de imaginat faptul ca dilatarea apei din circuitul de incalzire e preluata de vasul de expansiune.. si e clar ca acesta tre calculat in functie de capacitatea volumetrica a instalatiei in sine. Multumesc inca o data!

#17
gsmgsa

gsmgsa

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2005
  • ID membru: 53,103

 caldut, on Dec 4 2007, 10:01, said:

ca fapt divers,sistemele de referinta in topo-geodezie depind de sisteme locale de referinta.spre ex. in RO sist. de referinta este Marea Neagra(sist. Stereo 77)

Offtopic
Ca fapt divers, Marea Neagra comunica cu Oceanul Planetar.

#18
caldut

caldut

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007
  • ID membru: 228,864

 gsmgsa, on Dec 7 2007, 06:55, said:

Offtopic
Ca fapt divers, Marea Neagra comunica cu Oceanul Planetar.
in cazul tau ar avea importanta doar volumul de apa din caloriferele deasupra centralei (daca ai vreunul).
e bine ca exista legatura cu Oceanul Planetar,mersi de info,altfel s-ar numi lac, indif. de marime(vezi Balaton,Baikal,etc.).
totusi cota virfurilor muntoase precum Chomolugma,Mont Blanc,etc.nu s-au stabilit luind ca suprafata 0(plan de referinta),Oceanul Planetar.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users