Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Trafo microunde

Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON
 Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare

Care a fost primul film din istor...
 Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide

Sorin Cimpeanu și-a dat demi...
 Mailer Daemon-am fost blocat?

Port popular?

A murit Alexandru Arsinel.

Identificare boala vita de vie du...
 

VB code

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005
Se dau dau fisiere file1.mdb si file2.mdb. As avea mare nevoie de un cod cat mai simplu in VB care sa copieze 4 din cele 8 tabele din file1.mdb in file2.mdb prin SUPRASCRIERE si prin indicarea explicita a numelor celor patru tabele si a cailor catre file1.mdb si file2.mdb
Mi-ar fi foarte necesar pana cel tarziu maine seara. Multumesc anticipat.

#2
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,221
  • Înscris: 06.10.2003
Citat din regulamentul ariei:

Quote

Așa nu:
Am nevoie de un program căre să...


Așa da:
Am de făcut xyz. Până acum am ideile a,b și c pe care vreau să le implementez în modul p,q și r. Nu mi-e clar punctul u. Aveți idei despre punctul v?
Cum pot face x?
( regulament )

#3
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005

View Postshiva, on Nov 15 2007, 07:38, said:

Citat din regulamentul ariei:
( regulament )
Daca poti sa ma ajuti bine, altfel nu-ti mai irosi timpul.

#4
B3aT

B3aT

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 749
  • Înscris: 02.03.2005
structura bazelor de date (1 si2) sunt identice ?
Vrei suprascrierea datelor ? Nu vrei ceva de genul : sterge datele din cele 4 tabele din md2, adauga datele  ?

#5
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005

View PostB3aT, on Nov 15 2007, 11:56, said:

structura bazelor de date (1 si2) sunt identice ?
Vrei suprascrierea datelor ? Nu vrei ceva de genul : sterge datele din cele 4 tabele din md2, adauga datele  ?

Db1 are 8 tabele si vreau sa copiez 4 dintre ele in Db2 prin suprascriere fara sa ma mai intrebe daca doresc acest lucru. Db2 are initial cele 4 tabele identice cu 4 din cele 8 tabele din Db1. Atat nu stergere, nu adaugare date, ceva simplu cu cale spre cele doua Db predefinita.
Multumesc

#6
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005

View Postbcornel, on Nov 15 2007, 13:09, said:

Db1 are 8 tabele si vreau sa copiez 4 dintre ele in Db2 prin suprascriere fara sa ma mai intrebe daca doresc acest lucru. Db2 are initial cele 4 tabele identice cu 4 din cele 8 tabele din Db1. Atat nu stergere, nu adaugare date, ceva simplu cu cale spre cele doua Db predefinita.
Multumesc

Verifici daca tabelele exista in destinatie,daca da executi DROP TABLE sa le elimini
Dim tdf	  As TableDef

	For Each tdf In db.TableDefs
		If UCase(Trim(tdf.Name)) = "....." Then
			db.Execute "DROP TABLE ............" 
		End If
	Next
si apoi faci un SELECT INTO  care merge si in fisier extern.

 SELECT ....  INTO  file2.mdb.tabela FROM .....


#7
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005

View Postionut_y, on Nov 15 2007, 15:39, said:

Verifici daca tabelele exista in destinatie,daca da executi DROP TABLE sa le elimini
Dim tdf	  As TableDef

	For Each tdf In db.TableDefs
		If UCase(Trim(tdf.Name)) = "....." Then
			db.Execute "DROP TABLE ............" 
		End If
	Next
si apoi faci un SELECT INTO  care merge si in fisier extern.

 SELECT ....  INTO  file2.mdb.tabela FROM .....

Mai frate poate cineva sa-mi dea o solutie completa sau nu. Am cautat astazi toata ziua pe net un cod sursa care sa faca ceva de genul solicitarii de mai sus dar nu am reusit sa gasesc nimic. Cunosc atata VB cat sa mai modific cate ceva intr-un cod sursa care sa faca ce doresc eu. Mai pe sleau, sunt incepator. As fi avut nevoie de chestiunea asta pana in aceasta seara. Incerc sa fiu si mai explicit:
db1 are table1, table2, table3, table4, ......, table8 cu calea C:\aaa\db1
db2 are table1, table2, table3, table4                    cu calea C:\bbb\db2
Am nevoie sa copiez table1, table2, table3 si table4 din db1 peste table1, table2, table3 si table4 din db2 fara mesaje de atentionare privind suprascrierea.
Nu mai postati doar ca sa dati cu tifla. Multumesc.

#8
pstdgt

pstdgt

    Monsieur

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,847
  • Înscris: 06.02.2002
Cu atitudinea asta nu vei primi decat un warn.

Nu e deloc OK sa vii aici si sa ceri altora sa-ti faca treaba si sa mai faci si pe nervosul pe deasupra. Pe acest forum se discuta probleme, se cauta rezolvari, se dau idei, samd. Totul cu calm, desigur.

View Postbcornel, on Nov 15 2007, 18:03, said:

Mai frate poate cineva sa-mi dea o solutie completa sau nu. Am cautat astazi toata ziua pe net un cod sursa care sa faca ceva de genul solicitarii de mai sus dar nu am reusit sa gasesc nimic. Cunosc atata VB cat sa mai modific cate ceva intr-un cod sursa care sa faca ce doresc eu. Mai pe sleau, sunt incepator. As fi avut nevoie de chestiunea asta pana in aceasta seara. Incerc sa fiu si mai explicit:
db1 are table1, table2, table3, table4, ......, table8 cu calea C:\aaa\db1
db2 are table1, table2, table3, table4                    cu calea C:\bbb\db2
Am nevoie sa copiez table1, table2, table3 si table4 din db1 peste table1, table2, table3 si table4 din db2 fara mesaje de atentionare privind suprascrierea.
Nu mai postati doar ca sa dati cu tifla. Multumesc.


#9
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005

View Postpstdgt, on Nov 15 2007, 18:31, said:

Cu atitudinea asta nu vei primi decat un warn.

Nu e deloc OK sa vii aici si sa ceri altora sa-ti faca treaba si sa mai faci si pe nervosul pe deasupra. Pe acest forum se discuta probleme, se cauta rezolvari, se dau idei, samd. Totul cu calm, desigur.

Dragul meu privesti lucrurile simplist. Nu am cerut nimanui sa-mi faca treaba. Am solicitat un ajutor. Faptul ca am cautat astazi toata ziua pe net ceva care sa-mi fie de ajutor ar trebui sa insemne ca m-am straduit cat am putut.
Din nou rugamintea de a nu mai posta daca nu aveti ceva legat strict de subiect.

#10
pstdgt

pstdgt

    Monsieur

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,847
  • Înscris: 06.02.2002
Se pare ca ai intr-adevar o problema cu atitudinea... Modul in care ai "solicitat ajutor" nu este adecvat (incepand cu titlul topic-ului, care este foarte, foarte general).

NU este problema noastra ca tu "ai cautat toata ziua pe net", si evident nu aveam de unde sa stim asta. Ai venit aici, ai postat tac-pac "am nevoie de asta", si apoi ai inceput sa faci pe nebunul cand ti s-a atras atentia ca nu ai respectat modalitatea recomandata de a posta topic-uri pe aceasta arie. Crezi cumva ca faptul ca nu ti s-a dat mura-n gura "cum sa faci" din primele 2 post-uri iti da dreptul sa te comporti asa? Te inseli.

Repet, acesta este un FORUM DE DISCUTII, unde descrii ce problema ai, ce ai incercat sa faci pana acum, ce nu a mers, etc, etc, etc. Pentru primit solutia pe tava in 2 secunde sunt sigur ca gasesti un specialist care sa te ajute contra-cost :)

PS: Te sfatuiesc sa nu mi te mai adresezi in modul in care ai facut-o.

View Postbcornel, on Nov 15 2007, 18:43, said:

Dragul meu privesti lucrurile simplist. Nu am cerut nimanui sa-mi faca treaba. Am solicitat un ajutor. Faptul ca am cautat astazi toata ziua pe net ceva care sa-mi fie de ajutor ar trebui sa insemne ca m-am straduit cat am putut.
Din nou rugamintea de a nu mai posta daca nu aveti ceva legat strict de subiect.


#11
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005

View Postpstdgt, on Nov 15 2007, 19:18, said:

Se pare ca ai intr-adevar o problema cu atitudinea... Modul in care ai "solicitat ajutor" nu este adecvat (incepand cu titlul topic-ului, care este foarte, foarte general).

NU este problema noastra ca tu "ai cautat toata ziua pe net", si evident nu aveam de unde sa stim asta. Ai venit aici, ai postat tac-pac "am nevoie de asta", si apoi ai inceput sa faci pe nebunul cand ti s-a atras atentia ca nu ai respectat modalitatea recomandata de a posta topic-uri pe aceasta arie. Crezi cumva ca faptul ca nu ti s-a dat mura-n gura "cum sa faci" din primele 2 post-uri iti da dreptul sa te comporti asa? Te inseli.

Repet, acesta este un FORUM DE DISCUTII, unde descrii ce problema ai, ce ai incercat sa faci pana acum, ce nu a mers, etc, etc, etc. Pentru primit solutia pe tava in 2 secunde sunt sigur ca gasesti un specialist care sa te ajute contra-cost :)

PS: Te sfatuiesc sa nu mi te mai adresezi in modul in care ai facut-o.

pstdgt, cunosti visual basic sau nu?

#12
pstdgt

pstdgt

    Monsieur

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,847
  • Înscris: 06.02.2002
ok, suspend 2 zile.

View Postbcornel, on Nov 15 2007, 19:31, said:

pstdgt, cunosti visual basic sau nu?


#13
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005
Chiar este o chestiune atat de dificila? Mai incerc, poate imi spune totusi cineva cum se poate face:
db1 are table1, table2, table3, table4, ......, table8 cu calea C:\aaa\db1
db2 are table1, table2, table3, table4 cu calea C:\bbb\db2
Am nevoie sa copiez table1, table2, table3 si table4 din db1 peste table1, table2, table3 si table4 din db2 fara mesaje de atentionare privind suprascrierea.

Merci.

#14
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005

View Postbcornel, on Nov 22 2007, 18:29, said:

Chiar este o chestiune atat de dificila? Mai incerc, poate imi spune totusi cineva cum se poate face:
db1 are table1, table2, table3, table4, ......, table8 cu calea C:\aaa\db1
db2 are table1, table2, table3, table4 cu calea C:\bbb\db2
Am nevoie sa copiez table1, table2, table3 si table4 din db1 peste table1, table2, table3 si table4 din db2 fara mesaje de atentionare privind suprascrierea.

Merci.


Eu ti-am dat o solutie dar ai luat-o in ras,daca-ti bati putin capul cu ea o sa reusesti,oricum tu nu ai doar o problema...

#15
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005
Intr-adevar am o problema si sper sa ma ajute cineva capabil si cu bun-simt sa o rezolv.

#16
avramseby

avramseby

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,028
  • Înscris: 07.09.2006
majoritatea sunt capabili doar ca tu ceri iarasi suspend :)

#17
bcornel

bcornel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 23.06.2005
Altul care n-are nimic in comun cu subiectul. Mai fratilor din toata chestiunea asta am inteles doua lucruri:
- ca sunteti ingrozitori de rai si ca,
- nu va prea pricepeti la vb.
OK - cand voi afla solutia o voi posta aici poate va fi de folos si altcuiva. Multumesc totusi lui Ionut pentru ca macar a incercat un mic ajutor.

Cu bine.

#18
ionut_y

ionut_y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.06.2005

View Postbcornel, on Nov 23 2007, 16:39, said:

Altul care n-are nimic in comun cu subiectul. Mai fratilor din toata chestiunea asta am inteles doua lucruri:
- ca sunteti ingrozitori de rai si ca,
- nu va prea pricepeti la vb.
OK - cand voi afla solutia o voi posta aici poate va fi de folos si altcuiva. Multumesc totusi lui Ionut pentru ca macar a incercat un mic ajutor.

Cu bine.

Eu cred ca te cam inseli,daca vrei sa schimbi lumea, incepe cu tine ...Ti-am atasat un exemplu ce copie table1 si table2 din db1.mdb in db2.mdb,cu tot cu date,fara mesaje de suprascriere.E scris in VB6,mdb-urile create cu Visual Data Manager.
Vei avea surpriza ca este exact ce am scris eu mai sus.Daca nici asa nu esti multumit,eu te-am lasat.

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate