Recomandare Espressor cafea si rasnite
Ultima postare: iun 01 2024 23:31, Inițiat de
OBA
, nov 07 2007 19:20
·
9
#8049
Publicat: 17 mai 2024 - 22:00
MMike, on 17 mai 2024 - 10:12, said:
Asa se face espresso, la 25-30 ml. E baza pentru a face prin adaos fie cu lapte capuccinno sau altele fie cu apa (lungita) americano. Dar savoarea espressoului e la 25-30 (sau si foarte putin mai mai mult 35-40). Dupa o saptamana de teste, am ales sa raman la 18 grame cafea si 36 grame espresso, scos in 25 secunde. Pentru mine este cel mai echilibrat gust. xml, on 17 mai 2024 - 11:52, said:
Depinde de ratie. Definitia e data in functie de ratie. De la 1:2 in sus, pana la 1:3 e espresso. Sub 1:2 e ristretto, intre 1:3 si 1:4 e lungo. 25-30 poate fi espresso doar daca faci din 14 grame si chiar si atunci 25 e inca ristretto, pana la 28. Acum am extras un espresso 1:2 cu 25 secunde de la prima picatura, deja pare mai fluida curgerea si in continuare nu necesita zahar. IMG_20240517_204043_498.jpg 220,1K 3 download-uri https://photos.app.g...JjmqSx1RZ6Zf6D6 Am setat timpul pe un buton la aparat si acum ies aproape toate cestile identice, mai trebuie lucrat la tampare si forta de apasare. Inca nu am nevoie de distribuitor, (ma ajuta si rasnita), vad ca nici nu am channeling. |
#8050
Publicat: 17 mai 2024 - 22:56
Cred ca ar merge si acasa un espresor incastrat in blat cum apare in video asta, ce ziceti?
https://youtu.be/EAf...TGf2w_CQECjJIRf |
#8051
Publicat: 18 mai 2024 - 08:27
Super. Acuma, fără să modifici gradul de rasnire sau timpul de extracție, scade rația crescând doza de cafea, ca să mergi spre ristretto și să compari aromă și densitate.
Adaugă 1 gram și pe urmă două, vezi cât iese tot în 25 de secunde și gustă. S-ar putea să îți placă și poate găsești dozele ca să extragi o vreme băuturi diferite cu aceleași setări, doar modificând cantitatea. |
#8057
Publicat: 18 mai 2024 - 13:25
_R_A_D_U, pe 17 mai 2024 - 19:16, a scris: Nimic mai fals! Una e 25-30ml din 7g și alta din 14,15,16,17,18g. Cum ți-a zis și @xml: RAȚIA CONTEAZĂ! Vezi mai sus + setările râșniței. Mie îmi place 44g obținut din 18g daaar poți avea rezultate COMPLET diferite cu același cafea, același extras din aceeași cantitate dar cu setari ale râșniței diferite. IMG_2002.JPG IMG_2003.JPG Man, tu te auzi ce zici? Fiecare om calificat pe o meserie e ”mare profesionist” față de mine, tine, x sau y (ce avem alte meserii)... |
#8060
Publicat: 18 mai 2024 - 19:48
xml, on 18 mai 2024 - 13:21, said:
Ia zi, ce primeai odată cu "un cafè" în Sardinia? Esatto. MMike, on 18 mai 2024 - 16:33, said:
Bere dupa cafea ? Nu prea merge Ia sa vezi cum beau eu bere dupa cappuccino Ajung trei sortimente? IMG_20240518_191535_183~2.jpg 211,65K 14 download-uri Azi mi-a iesit espresso cremos bine, implicit si cappuccino, de sta crema pe lingurita. IMG_20240518_193030_182~2.jpg 189,33K 9 download-uri Zaharul a trebuit sa il imping eu in cafea, nu cadea de la gravitatie, cam asa de cremos a fost. IMG_20240518_192852_198~2.jpg 249,95K 5 download-uri Puckul a fost uscat si compact, semn ca sunt pe drumul cel bun cu extractia de espresso. IMG_20240518_192605_499~2.jpg 343,04K 6 download-uri |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 2
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi