Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vas wc care nu inchide

De ce este greu pentru microintre...

Intrebari despre carucior electric

Tester pH-ul apei
 Achizitionarea unui subwoofer auto

Aparat foto zoom mare

Smecheri vs populime

La multi ani @Lieutenant!
 La multi ani @xmanyacs77!

Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...
 Recomandare adeziv - pt pervaz PVC

Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...

Priza contorizare consum energie

Cat timp purtați o pereche d...
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
8287 răspunsuri în acest subiect

#8047
_R_A_D_U

_R_A_D_U

    MembruAnonim

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.197
  • Înscris: 16.10.2018
SH.

SH, câteva luni (din august 2023).

#8048
bx3m

bx3m

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.343
  • Înscris: 02.06.2008
A scazut pretul? Marfa…

#8049
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.962
  • Înscris: 13.11.2006

View PostMMike, on 17 mai 2024 - 10:12, said:

Asa se face espresso, la 25-30 ml. E baza pentru a face prin adaos fie cu lapte capuccinno sau altele fie cu apa (lungita) americano. Dar savoarea espressoului e la 25-30 (sau si foarte putin mai mai mult 35-40).


Dupa o saptamana de teste, am ales sa raman la 18 grame cafea si 36 grame espresso, scos in 25 secunde.
Pentru mine este cel mai echilibrat gust.

View Postxml, on 17 mai 2024 - 11:52, said:

Depinde de ratie. Definitia e data in functie de ratie. De la 1:2 in sus, pana la 1:3 e espresso. Sub 1:2 e ristretto, intre 1:3 si 1:4 e lungo. 25-30 poate fi espresso doar daca faci din 14 grame si chiar si atunci 25 e inca ristretto, pana la 28.
Corect.

Acum am extras un espresso 1:2 cu 25 secunde de la prima picatura, deja pare mai fluida curgerea si in continuare nu necesita zahar.

Fișier atașat  IMG_20240517_204043_498.jpg   220,1K   3 download-uri

https://photos.app.g...JjmqSx1RZ6Zf6D6

Am setat timpul pe un buton la aparat si acum ies aproape toate cestile identice, mai trebuie lucrat la tampare si forta de apasare.
Inca nu am nevoie de distribuitor, (ma ajuta si rasnita), vad ca nici nu am channeling.

#8050
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.962
  • Înscris: 13.11.2006
Cred ca ar merge si acasa un espresor incastrat in blat cum apare in video asta, ce ziceti?

https://youtu.be/EAf...TGf2w_CQECjJIRf

#8051
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.408
  • Înscris: 27.10.2005
Super. Acuma, fără să modifici gradul de rasnire sau timpul de extracție, scade rația crescând doza de cafea, ca să mergi spre ristretto și să compari aromă și densitate.

Adaugă 1 gram și pe urmă două, vezi cât iese tot în 25 de secunde și gustă. S-ar putea să îți placă și poate găsești dozele ca să extragi o vreme băuturi diferite cu aceleași setări, doar modificând cantitatea.

#8052
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.962
  • Înscris: 13.11.2006
Am testat deja, ristretto este prea tare pentru mine și cam puțin in ceașcă.
Espresso este la limită dar îl fac cappuccino de cele mai multe ori.

#8053
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.297
  • Înscris: 25.04.2016
E bine "indoit" cu lapte. Cafeaua tare cum e espresso facut la semi sau manul, poate afecta dantura.

#8054
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.408
  • Înscris: 27.10.2005
De aia îți clătești gura cu apă, pe lângă faptul că îți compensează deshidratarea.

#8055
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.962
  • Înscris: 13.11.2006
Apă sa veți voi, eu numai de la bere in sus 😳

#8056
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.408
  • Înscris: 27.10.2005
Ia zi, ce primeai odată cu "un cafè" în Sardinia?
Esatto.

#8057
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.473
  • Înscris: 16.03.2011

 _R_A_D_U, pe 17 mai 2024 - 19:16, a scris:


Nimic mai fals! Una e 25-30ml din 7g și alta din 14,15,16,17,18g. Cum ți-a zis și @xml: RAȚIA CONTEAZĂ!

Vezi mai sus + setările râșniței.
Mie îmi place 44g obținut din 18g daaar  poți avea rezultate COMPLET diferite cu același cafea, același extras din aceeași cantitate dar cu  setari ale râșniței diferite. IMG_2002.JPG IMG_2003.JPG


Man, tu te auzi ce zici? Fiecare om calificat pe o meserie e ”mare profesionist” față de mine, tine, x sau y (ce avem alte meserii)...
Da,cand iti servesc o zeama de lamaie pe post de espresso

#8058
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.297
  • Înscris: 25.04.2016

 DY2, on 18 mai 2024 - 11:53, said:

Apă sa veți voi, eu numai de la bere in sus 😳
Bere dupa cafea ? Nu prea merge :D

#8059
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.962
  • Înscris: 13.11.2006
Iar E sărbătoare aici, iar am liber... Nu merge berea zici?

#8060
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.962
  • Înscris: 13.11.2006

View Postxml, on 18 mai 2024 - 13:21, said:

Ia zi, ce primeai odată cu "un cafè" în Sardinia?
Esatto.
Eu primeam un biscuite sau un croissant si apa o lasam lor  Posted Image

View PostMMike, on 18 mai 2024 - 16:33, said:

Bere dupa cafea ? Nu prea merge Posted Image

Ia sa vezi cum beau eu bere dupa cappuccino
Ajung trei sortimente? Posted Image
Fișier atașat  IMG_20240518_191535_183~2.jpg   211,65K   14 download-uri

Azi mi-a iesit espresso cremos bine, implicit si cappuccino, de sta crema pe lingurita.
Fișier atașat  IMG_20240518_193030_182~2.jpg   189,33K   9 download-uri
Zaharul a trebuit sa il imping eu in cafea, nu cadea de la gravitatie, cam asa de cremos a fost.
Fișier atașat  IMG_20240518_192852_198~2.jpg   249,95K   5 download-uri
Puckul a fost uscat si compact, semn ca sunt pe drumul cel bun cu extractia de espresso.
Fișier atașat  IMG_20240518_192605_499~2.jpg   343,04K   6 download-uri

#8061
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.408
  • Înscris: 27.10.2005
Încep să am îndoieli serioase că stai în Germania... Aia-i bere??? 😁
Reinheitsgebotul ăla a fost gândit degeaba? 😁

#8062
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.962
  • Înscris: 13.11.2006
Nu imi place berea lor, este prea tare sau prea nefiltrata, oricum beau din an in paste din cauza serviciului :D

#8063
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.408
  • Înscris: 27.10.2005
Era clar. E blasfemie să fii băutor de bere (chiar și mai rar, nu cotidian) și să te cobori la berea aia când ai tot ce vrei, de la mama ei, inclusiv craft beer cât încape.

#8064
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 17.297
  • Înscris: 25.04.2016

 xml, on 18 mai 2024 - 21:14, said:

Încep să am îndoieli serioase că stai în Germania... Aia-i bere??? 😁
Isi comanda proaspata, din Romania. Iar noi, in Romania ne comandam bere germana :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 2

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate