Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

printare simultana 2 imprimante

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
mahmur

mahmur

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 51
  • Înscris: 17.06.2004
se da urmatoarea problema:
2 imprimante identice locale (nu de retea) conectate (prin ceva-cumva) la un singur comp. cum pot fi determinate sa printeze simultan acelasi fisier (adicatelea sa faca fiecare cate o copie a aceluiasi document printr-un singur print dat).
multam

PS: mentionez ca nu ma pricep la programare deloc. imi trebuie un soft gata facut (eventual pe bani).

#2
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Daca ar fi trei imprimante , as crede ca vrei sa listezi "fiscale " . Softu' ala pe care il cauti nu l-a facut nimeni , pentru ca e de-a dreptu' inutil . Dar daca e cazu cred ca se face . Cred insa ca o sa te coste cam cat o imprimanta capabila sa scoata mai mult de 3 pagini pe minut .

#3
Hazard

Hazard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,587
  • Înscris: 11.01.2004
mahmur, nu e mai usor sa setezi "Number of copies" pe <2>, sau pe cate copii vrei? Mai exista si alte setari, precum sa iti printeze cate 2 pagini la fel, sau sa termine un document, apoi sa il mai printeze o data.
Dar cred ca cel mai usor si ... ieftin (pentru ca nu ai nevoie decat de o singura imprimanta, dar pe care sa o birjaresti dublu) este sa setezi sa iasa cate 2 pagini la fel. si ti-ai facut treaba.
Apropo de "fiscale": dc cumva vroiai sa printezi cu o imprimanta pe foi verzi si cu una pe foi albe, atunci cel mai bine e fie sa le pui dinainte alternativ in imprimanta, fie sa printezi o data pe verde, o data pe alb.
PS: Vorba lui cspot: nu cred ca a stat sa isi bata capul cineva cu asa ceva. la urma urmei e inutil. Pentru asta a fost introdusa optiunea "Number of copies".
Tine-ne la curent :D

#4
mahmur

mahmur

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 51
  • Înscris: 17.06.2004
@cspot: nu mi se pare inutil deloc. o sa explic mai jos de ce nu mi se pare inutil. mie chioar mi-ar fi de folos (si cred ca mai sunt si altii in postura asta). si cam cat costa o imprimanta care scoate 3 pagini pe minut? :rolleyes:

@danivaleanu: chiar batut in cap nu sunt. vreau sa printez pe 2 (sau mai multe) imprimante pentru ca vreau sa printez un volum mare de CD-uri intr-un TIMP LIMITAT. daca dau 2 copii pe o singura imprimanta, acelei imprimante ii valua dublu ca timp sa printeze. ceea ce nu e economic pentru mine. vreau sa lucreze 2 (sau mai multe) imprimante in acelasi timp. daca reusesc sa gasesc solutia printarii pe 2 imprimante, o sa extind treaba la mai multe imprimante.
nu vreau sa deviem de la subiect: ma intereseaza printarea SIMULTANA pe 2 imprimante legate la acelasi calc, printare de CD-uri (nu are importanta ce printez, dar te rog nu ma devia pe facturi si insertii alternative de foi albe/colorate, de odd & even  si alte alea. atata lucru stiu si eu. informativ, am inceput printarea pe vremuri pe un HP 660C, pe urma pe un HP 895 cxi, pe urma pe un HP 1120, pe urma pe un HP 1220, pe urma pe un HP 6122. acum am un laser HP 5500dn si 2 x Canon i865. printez cam de 5 ani. cred ca am destula experienta cu printarea ca sa imi permit sa nu iau in calcul sugestii de genul "dc cumva vroiai sa printezi cu o imprimanta pe foi verzi si cu una pe foi albe, atunci cel mai bine e fie sa le pui dinainte alternativ in imprimanta, fie sa printezi o data pe verde, o data pe alb."). :)

va rog raspundeti la obiect.

#5
sersoft

sersoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 13.07.2004
Incearca sa pui o imprimanta conectata pe paralel si una pe USB, si dupa aia lanseaza comanda la fiecare. Teoretic ar trebui sa faca spooler separat pe fiecare in parte si sa nu se incurce in ele. Practic n-am incercat chestia asta niciodata.  :confused:

#6
mahmur

mahmur

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 51
  • Înscris: 17.06.2004
@sersoft: nu vreau asta. vreau sa dau UN SINGUR click de mouse si sa mearga printul la amandoua. nimic altceva.

#7
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Da te rog doua click-uri si vino cu o problema serioasa. Stii cum zicea lenesul :
   Nuuu tieee leneee saaa vooorbeeesti ?

  Asa si tu .
  Din pricina ca ti-e lene sa dai doua click-uri de mouse , ai nevoie de doua imprimante si de soft  ? Nu ar fi mai bine sa venim unul dintre noi sa dam si click-ul ala ? Ce atata efort ?


eu totusi mai sper ca nu te tii de mistouri ...

#8
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Iar ne-ai aburit cu CD-urile alea . CD-urile nu se tiparesc ele se inscriptioneaza  . As fi curios sa cad cum faci treaba asta cu un Laserjet . Afara de cazu' in care faci coperti de cd-uri . E aici  se schimba treaba . Mai ales ca ai sarit de HP1200 in sus . Problema ta se rezolva asa :
    
    - Mai instaleaza un calculator , mai cumpara o imprimanta si daca nu faci fatza , mai angajeaza pe cineva .

#9
mahmur

mahmur

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 51
  • Înscris: 17.06.2004
@cspot: sa stii ca nu fac misto. sa iti spun de ce tin atata sa dau un singur click de mouse: imprimantele canon pe care le detin, dupa ce printeaza un CD (da, printeaza pe CD! - aviz scepticilor), cer confirmare pentru printarea urmatorului CD. (sau imprimare, cum vor unii). confirmarea este ceruta pentru ca ele asteapta sa pui un Cd blank in tava pentru a reincepe printarea/imprimarea.
la 100 de Cd-uri / imprimanta, ar insemna sa dau 200 de OK-uri, cand pot sa dau doar 100. am mult de lucru si nu pot sa stau sa fac switch intre ferestrele sa dau Ok-uri. poate e doar o dambla, dar eu o consider o economie de timp.

daca tu crezi ca te "aburesc", fa bine si nu imi mai raspunde. nu cred ca am spus undeva ca "tiparesc" pe CD-uri ci am spus ca "printez" pe ele (uita-te cum se numeste titlul subiectului). de asemenea, nu am spus ca le printez pe un LaserJet (faci confuzie cu HP 5500 dn care e de retea, nu locala si care nu e pentru CD-uri), ci pe cele 2 x Canon i865, care sunt  Jet.
intamplator lucrez in domeniul tipariturilor (imprimantele le-am  folosit / le folosesc doar pentru moke-up-uri). tehnologia printarii/imprimarii CD-urilor home-made este de 2 feluri: jet (imprimante Canon, Epson, etc) si thermal transfer prin ribbon-uri (Primera, etc). industrial, mai este serigrafia, care este altceva.
eu am achizitionat 2 imprimante Canon i865 care, printre altele (scot niste poze fantastice pe hartie canon Photo Paper Pro) printeaza si pe Cd-uri la aceeasi calitate remarcabila (fotografii facute cu un Canon G5).
uite un link catre Canon i865.
http://www.livius.ro...use/cani865.htm

si te rog nu mai rastalmaci ceea ce spun.
daca te intereseaza sa vezi ce calitate scoate imprimanta, te invit la noi sa vezi niste CD-uri printate.
daca vrei doar sa te afli in treaba, nu te obosi sa imi mai raspunzi. vreau raspunsuri serioase.

#10
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,145
  • Înscris: 05.12.2002
errr... stiu ca este complicat si costisitor (financiar), nu am incercat, dar TEORETIC ar trebui sa mearga:

faci un server pe linux pe care sharuiesti o imprimanta prin samba.
pe linux ai instalate cele 2 imprimante, prin usb
cand ii vine comanda sa printeze, trimite la cele 2 imprimante fisierul.

acum curiozitate personala: comparativ cu deskjet 920c de exemplu, care ar fi costul de umplere al cartuselor si cat rezista un cartus la canon-ul asta? mi se pare o mica bijuterie la cat costa :)
Also, crezi ca ar merge sa printez si pe cablaj cu ea?

#11
Hazard

Hazard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,587
  • Înscris: 11.01.2004
@mahmur nu am stiut exact in ce consta problema ta. Acum m-am lamurit. apropo: cool shit!
Sa revin. Din pacate ar trebui sa dau si eu o solutie teoretica, pentru ca dupa cum vezi, nimeni nu a mai fct asa ceva. De fapt 2 solutii
- 1 de soft. Asadar, sa explici cuiva care se pricepe la soft ceea ce vrei tu, iar "EL" sa-ti scrie un soft care sa preia comanda "print" si sa o distribuie la 2 unitati, nu 1 asa cum e de obicei.
- 1 de hardware. Adica sa vb cu cineva care se pricepe la cabluri LPT si sa ti-l bifurce, adica comanda sa se duca la 2 unitati, dar sa nu primeasca informatie decat de la una. ca idee:
http://www.hardwareb...el/printer.html
-una din imprimante, care va fi sa zicem "slave" pe cablu, nu va avea conectat pinii 11, 12, 14, etc, cei pe care informatia vine la calculator. Asadar aceasta va primi doar comanda de printare, fara drept de apel catre calculator.
Solutia asta presupune sa le legi pe LPT. Pe usb sigur nu merge asa ceva. e prea destept

#12
mahmur

mahmur

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 51
  • Înscris: 17.06.2004
@danivaleanu: uite un raspuns plin de optimism.
astept.
multam.

#13
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
danivaleanu : te pricepi la drivere ? Ai facut si pentru imprimante ?  Si daca nu se mai preia raspunsul de la imprimante cum se trateaza mesajele de eroare ?  Cablurile astea de LPT se bifurca asa simplu ? Te pricepi la electronica , sau ai studii aprofundate ?  
      Daca e cineva atat de nebun sa incerce asa ceva nu are decat sa riste . Nu sunt sanse !!! Pentru ca la tiparire se foloseste un driver de imprimanta . Si daca nu m-am prostit eu , orice driver o sa verifice prima data si prima data , daca imprimanta este valida adica pornita si  cu hartie .  


Dar ce -mi bat eu capul ? Treaba voastra ....

#14
sersoft

sersoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 13.07.2004
Poate ar fi posibil daca ar fi doua imprimante identice, care sa foloseasca aceleasi drivere. Dar totusi ... nu prea cred. Cred ca o sa dea conflict in momentul in care primeste semnalele de verificare de la imprimanta (hartie ... toner ... )  :confused:

Oricum, nu am nici cea mai vaga idee cum ai putea face printarea asta   :confused:

#15
mahmur

mahmur

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 51
  • Înscris: 17.06.2004
imprimantele sunt identice. 2 x Canon i865.

#16
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Nu are importanta . Porturile de comunicatie fie ele paralele ori ba , implica niste chip-uri specializate in prelucrarea semnalelor electrice iar cablurile de comunicatie nu sunt doar niste sarme pe care sa-ti permiti sa le ramifici dupa bunul plac . Din auzite , am inteles ca sunt imprimante sensibile chiar la lungimea cablului , adica un cablu prea lung nu poate fi folosit . Si asta din pricina ca exista niste legi ale fizicii , si niste parametri nominali de functionare cum ar fi impedanta dipozitivelor conectate pe cablu . Eu unul sunt foarte multumit ca exista acele circuite de protectie de la porturi care intrerup  imediat  functionarea cand ceva nu este in regula .
Apropo ! Pe acceasi idee as vrea sa fac o retea din trei calculatoare . N-as putea lega firele intre ele ? De ce dracu' sa dau 1 bulion pe un hub , cand totul se poate face din sarme ?

#17
remuss

remuss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 31.12.2003
O solutie nu crezi ca poate fi prin creearea unui printer pool (Windows 2000 sau XP) in care adaugi imprimante de acelasi tip - driver. Tiparesti la printer pool cite exemplare vrei (sa zicem 500) si le tipareste... Probabil ca ar trebui ca din softul de timparire sa dai ca fiecare pagina sa fie o trimitere de job pentru ca, in cazul cand o imprimanta de ocupata sa trimita pe urmatoarea la alte imprimante libere din pool.

#18
mahmur

mahmur

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 51
  • Înscris: 17.06.2004
@remuss: interesant...ma interesez.
multam

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate