Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14139 replies to this topic

#1369
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,593
  • Înscris: 07.09.2008

 suicid3u, on 4th January 2011, 21:57, said:

Aceasta avarie inseamna lipsa confirmare presostat cu ventilatorul in functiune. Daca se intampla in aeasta perioada friguroasa atunci s-a format condens pe furtunasele de legatura intre presostat si ventilator mai ales daca nu ai montat kitul anticondens (vezi cateva mesaje mai in urma unde am postat si poza cu acest kit). De asemenea am mai intalnit si condens format chiar in interiorul presostatului si ca sa observi acest lucru trebuie sa-l dai dos si sa-l scuturi bine cu prizele de aer in jos astfel incat sa iasa toata apa care s-a adunat acolo. Dupa aceste operatii trebuie sa refaci testul PuP (POWER UP-descris in manualul centralei) care inseamna adaptarea turatiei ventilatorului la conditiile actuale de functionare.
O alta solutie ar fi inlocuirea memoriei de pe placa electronica cu una pentru Anglia, deoarece aceste modele au fost facute fara turatie variabila la ventilator si functioneaza ca o centrala obisnuita.

#1370
gagu

gagu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.09.2007
ok, nu il schimb pe cel de la gaz, asa am de rezerva unul . dar le schimb pe celelalte 3 sa improspatam placa. multumesc pentru sfaturi, sper sa ii ajute si pe altii . eu nu as fi schimbat decat la fan dar ca sa nu demontez de 100 de ori le schimb.

Edited by gagu, 05 January 2011 - 11:05.


#1371
suicid3u

suicid3u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 10.10.2007
multumesc mult, in seara asta cand ajung acasa ma pun pe treaba. :)
spor!

#1372
MihaiSNP

MihaiSNP

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 07.09.2010
Salutare din nou,

Am o problema "ciudata" cu centrala (Ariston BIS24FF), in legatura cu apa calda la baie, de cand e pe modul de Iarna centrala, nu mai da apa calda cum trebuie la baie (pt dus), specific din nou, asta se intampla doar de cand am pus centrala pe Iarna, pe Vara era bine. Presiunea e tot timpul la 1.5Bar cat e necesar la modelul asta de centrala, prima data credeam ca e din cauza temperaturi, am pornit centrala cam 1h pentru a verifica daca nu cumva vine apa calda asa, si nimic. Vine in jur de maxim 1 min apa calda dupa care rece mai mult de 5 minute, si o ia din nou de la capat, chiar si cu robinetul pe apa calda maxim.

Doar la baie e problema asta, in rest la robinete, calolifere functioneaza perfect.

Acum intrebarea e, eu pot sa fac ceva sau sa chem un instalator sau pe cineva specializat?

#1373
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,593
  • Înscris: 07.09.2008

 MihaiSNP, on 5th January 2011, 12:21, said:

Daca ai dat butonul din panou chiar si la maxim si folosesti apa la un debit normal si tot nu se incalzeste atunci e o problema la centrala si nu prea ai ce sa faci. Trebuie sa chemi un specialist mai ales ca centrala ar trebui sa fie in garantie. Asigura-te ca cele 2 conditii scrise de mine sunt indeplinite si ca atunci cand folosesti apa calda becul de 40 grade clipeste cu intermitenta. Asta inseamna ca placa electronica simte ca ai deschis un robinet de apa calda. Daca becul de 40 grade nu palpaie atunci este posibil sa fie blocat fluxostatul sau senzorul reed sa fie defect.

#1374
suicid3u

suicid3u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 10.10.2007
revin cu rezultatul: am verificat atat furtunasele cat si presostatul si nici urma de condens. din cate-am inteles, cei de la service verificasera ieri furtunasele. kitul anti-condens este la locul lui. manualul centralei nu il am momentan, asa ca n-am putut face testul respectiv, insa il voi face maine daca este necesar.
ideea este ca apa- nicaieri; de mers merge foarte bine, dar cu acel capac scos(care pana la urma nu ma deranjeaza, doar sa nu se inrautateasca treaba).

pana una-alta merge ok momentan.

PS: unul din acele furtunase este montat intr-un orificiu care duce spre exteriorul centralei(in partea de sus, dupa cum se vede in poza). acel orificiu este acoperit cu un capac. este normal asa, sau l-am montat gresit?

Attached Files


Edited by suicid3u, 05 January 2011 - 21:54.


#1375
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,593
  • Înscris: 07.09.2008

 suicid3u, on 5th January 2011, 21:35, said:

Este normal sa fie asa deoarece acel capacel acopera prizele de masurare. Din contra daca iei capacelele centrala nu va mai functiona. De asemenea mai verifica daca nu cumva furtunasele prezinta fisuri pe capetele care vin montate pe presostat, priza de masurare si racordul Y-grec.
Trebuie verificata si tensiunea de alimentare daca nu cumva are variatii si daca este tensiune mica nici turatia ventilatorului nu este suficienta pentru a activa presostatul de aer. Mai trebuie curatata si turbina ventilatorului care daca are depuneri de praf reduce turatia ventilatorului. Trebuie eliminate toate aceste cauze
Daca nu gasesti manualul uite cum se procedeazaq pt. testul PuP.
-Se opreste centrala de la butonul din panou(care se da pe O)
-Se scoate centrala din priza si se tine asa cel putin 10 secunde(poti sa o lasi 30 secunde)
-Se introduce stecherul centralei in priza
-Pe afisaj apare un P urmat de numarul de kilowati ai centralei( spre ex pt. o centrala de 24KW apare P24)
-Se da butonul din panou pe pozitia I
-Pe afisaj apare PuP adica centrala a inceput sa faca testul si cand il termina fie trece in stare de asteptare fie porneste pe incalzire daca exista cerere.
Nu uita ca testul trebuie facut cu camera de ardere etansa asta insemnand ca trebuie sa montezi la loc capacul care l-ai demontat.
Daca si dupa asta avaria apare trebuie inlocuit presostatul. Totusi ca sa nu mai ai probleme de acest fel iti recomand inlocuirea memoriei cu una de Anglia si prin aceasta ventilatorul va functiona la turatie maxima asa cum o face la centralele celelalte.
Sper ca papucii de la presostatul din poza de la mijloc(cea cu ventilatorul) nu au ramas in pozitia aceea pt. ca nu merge cu papucii conectati in acest fel.

Edited by servoman, 05 January 2011 - 23:22.


#1376
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Hello,
Am doua ciudatenii la centrala(Genus premium system 30).

1. Nu reuseste sa transmita bine puterea. Pe scurt flacara merge 1 minut (fix) si apoi face pauza de 45 secunde. temp. tur 38 grade, centrala merge pe putere minima. Daca las intarzierea aprinderii pe automat mor de frig in apartament. Returul incalzirii in pardoseala este destul de rece. Debimetrele sunt deschise la maxim, am 6 circuite de max 60m, teava de 16x2. Sa fie insuficienta pompa?
Pe turatie maxima pompa nu vad nici o diferenta, decat zgomotul pompei. Nu pare sa pompeze mai tare. Oare este prea mare pierderea de presiune pe circuit? Nu ar trebui sa fie mai mult de 120 mbar / bucla si in conditiile in care am 6 circuite pierderea de presiune este mult mai mica.
Eu am senzatia ca deschide bypass-ul partial.
Din centrala plec cu teava de 25x2.3, deci destul de mare, 7 metri, fara coturi.

2. Temperatura tur se limiteaza automat la 38 grade dupa un timp.
Merg pe temp joasa, sonda ext+modulat interior, curba a doua de sus, compensare +5grade, t ext -3 grade. De la ce o fi?

#1377
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 suicid3u, on 5th January 2011, 21:35, said:

1. verifica daca nu e cosul infundat cu ceva (sper ca de gheata te-ai uitat sa nu fie).Poate trebuie demontat cotul de deasupra centralei,ca sa poti privi prin tuburi.Am intalnit asa ceva.Centrala merge acum,tragand aer din incapere,deci nu-i vine destul prin cos.
2. verifica sa nu fie astupate (partial) tevisoara de pe ventilator,pe care vine furtunasul ce merge la presostat.Eu am gasit bobita de polistiren (de la termosistem).

#1378
suicid3u

suicid3u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 10.10.2007
da... nu au ramas asa. asa i-am montat in prima faza, si-am observat ca imi aparea alta eroare: e33. dupa ceva verificari si batai de cap, am identificat problema. :D
o memorie de Anglia de unde-as putea obtine?

#1379
MihaiSNP

MihaiSNP

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 07.09.2010
Butonul pentru apa la calolifere e cam pe la sfert si cel pentru apa de la chiuveta e la a 2 linie, si becul pentru 40 grade palpaie cand e dat drumul la apa.

#1380
suicid3u

suicid3u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 10.10.2007
revin cu rezultatul. in seara asta am facut doar testul acela (PuP), urmand ca in weekend sa verific furtunasele acelea, ventilatorul si tuburile de la cosul de evacuare.
dupa testul respectiv totul a mers brici, si am gasit si explicatia: dupa inlocuirea condensatorului, tatal meu a remontat placa si a facut exact manevrele respective(de la testul PuP), fara sa stie despre ce este vorba. prin urmare, centrala a adaptat turatia ventilatorului pentru situatia in care toate capacele de la centrala erau demontate. dupa ce incepea sa ii puna capacele la loc, aparea eroarea.
acum, ca am refacut testul cu capacul pus, totul a revenit la normal. :D
o mai urmaresc in seara asta, dar cred ca nu vor mai fi probleme.

#1381
uniqu_br

uniqu_br

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 04.03.2007
buna ziua

Se da o centrala termica ariston parca , dimineata o las cu presiunea de 1.4 bari ,seara cand vin de la munca o gasesc aprope de 0. si normal ca e becul de avarie pornit.
Daca tin apasat pe becu de la avarie cateva secunde pana porneste si nu mai dau drumul la apa in centrala centrala ,presiunea isi revine singura.daca ii dau drumu la apa si ii dau drumu la cetrala presiunea sare undeva la 3 si incepe sa scoata apa semn ca e prea mare presiunea.ce sa fac?

#1382
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,593
  • Înscris: 07.09.2008

 MihaiSNP, on 6th January 2011, 18:25, said:

Butonul pentru apa la calolifere e cam pe la sfert si cel pentru apa de la chiuveta e la a 2 linie, si becul pentru 40 grade palpaie cand e dat drumul la apa.
trebuie sa strii ca spre deosebire de perioada de vara apa calda se face mai greu in perioada de iarna deoarece vara apa rece care intra in centrala are 10-15 grade si este usor de adus la 45-50 grade pe cand iarna temperatyura apei reci este 3-5 grade si este necesar un consum suplimentar de gaz pentru a o aduce la 45-50 grade.
De proba da butonul de apa calda la maxim si deschide un robinet de apa calda la un debit normal si vezi daca este suficient de fierbinte.

#1383
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Cu centrala goala de apa verifici si refaci perna de aer, pentru inceput si apoi mai vedem.

#1384
MihaiSNP

MihaiSNP

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 07.09.2010
Se pare ca de acolo era "problema" am dat butonul pentru apa de la robinete cam la un sfert de maxim si merge acum.

Mersi mult si scuze de deranj, cum ziceam inca nu prea le am cu centralele :)

#1385
suicid3u

suicid3u

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 10.10.2007
salut!

centrala merge brici! multumesc foarte mult pentru ajutor, faceti o treaba minunata aici pe forum!  :thumbup:

#1386
3kapa4

3kapa4

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.12.2010

 octavianlaz, on 24th December 2010, 22:06, said:

cred ca asta este cauza;incearca sa-l umfli cu o pompa auto; in multe cazuri am gasit condens cand am apasat pe ventil si dupa ce l-am umflat a tinut presiunea si a functionat; merita incercat; daca in momentul cand i-l umflii se aud niste zgomote ca niste bolboroseli atunci s-ar putea sa fie membrana sparta. daca nu reusesti sa-l demontezi ( in multe cazuri trebuie sa dai centrala jos de pe perete ) si sa gasesti unul original  poti sa atasezi unul pe returul instalatiei folosind o piesa de legatura (teu) cu piesele adiacente care se impun iar pe cel vechi sa-l " blindezi " adica sa-i pui un dop. este suficient sa cauti un vas de exp de 8-10 litri pt agent termic la o firma de instalatii si un instalator care stie ce are de facut.  bafta!!
Am reusit sa procur un vas de expansiune de 8l,conteaza unde il montez ca nivel fata de centrala?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate