Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Review Samsung 226CW

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Mad One

Mad One

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 29.12.2004
Hello, dupa cum probabil stiti anul acesta sa iscat un mare scandal cu modelul 226BW, foarte cautat insa Samsung in lipsa ecranelor proprii a apelat si la alti producatori. Fiind intresat de un monitor nou pt. a schimba batranul CRT, am asteptat aparitia lui 226CW, varianta cu gamut extins a lui 226BW si garantia unui ecran fabricat de Samsung. Dupa lungi cautari saptamana aceasta am reusit sa il gasesc...

Detalii tehnice: TN 22", 1680x1050max, dot pitch 0.282mm, luminozitate 300cd/m2, 2msGTG (5msBTB), contrast 1000:1 (DC 3000:1), 16,7mil culori, gamut 97%NTSC, DVI+HDCP, D-SUB.
Monitorul este produs in Slovacia in Septembrie.

Ca aspect monitorul este reusit,  stand-ul se poate roti si inclina, nu poseda reglare pe inaltime sau pivot.

PRO: - in primul rand culorile, sunt foarte vii, in special nuantele de rosu si verde, alt plus sunt nuantele de tranziite intre culorile primare, fata de CRT diferenta e clara, fata de un LCD normal ar trebui sa fie si mai            evidenta;
        - timpul de raspuns, monitorul este rapid, nu prezinta ghosting, umbre, sau artefacte, RTA-ul este bine implementat. Cu el dezactivat este mai lent vizibil, iar umbrele sunt mai evidente dar inchise la culoare.
        - input lag nu am sesizat
        - banding nu prea apare, poate doar pe un gradient albastru uneori se vede alteori nu , sau cu DC activat, in poze nu apare si nici in psp, dithering nu am sesizat iarasi.
        - filmele HD se vad super fara nici un defect si fara ghosting.
        - interpolarea este ok
        - monitorul nu scoate zgomote.
        - 0 pixeli defecti
        - claritate fata de un tub.
        - luminozitate

CONTRA: - scoate in evidenta orice defect de compresie al imaginlor (jpg. prea comprimate), daca pe un CRT sunt mai soft si nu se observa aici se vad din avion (nu chiar un defect al monitorului)
               - cel mai mare defect al sau: unghiurile de vizibilitate: 160/170 e praf in ochi, daca il privesc fix in mijloc portiunea superioara a imaginii e mai inchisa decat cea inferioara, iar lateralele par mai inchise,
                 o solutie ar fi sa il privesc de mai sus sau sa dau luminozitatea la max.
               - backlight bleeding la toate marginile cel mai mult in portiunea inferioara, DC ajuta un pic, dar ramane vizibil.
               - negrul nu e negru, iar griul inchis are un aspect de satin
               - cu un fundal de o singura culoare, ecranul nu este uniform, coltul din st. sus e cel mai inchis.  

Revin cu imagini, sincer find primul LCD nu ma pronunt inca, astept parerile voastre ...

#2
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

View PostMad One, on Sep 22 2007, 14:29, said:

- backlight bleeding la toate marginile cel mai mult in portiunea inferioara, DC ajuta un pic, dar ramane vizibil.
               - negrul nu e negru, iar griul inchis are un aspect de satin
               - cu un fundal de o singura culoare, ecranul nu este uniform, coltul din st. sus e cel mai inchis.  

Revin cu imagini, sincer find primul LCD nu ma pronunt inca, astept parerile voastre ...

Pacat de backlight bleeding. La 1500 ron parca te-ai astepta mai mult. In rest pare excelent, iar unghiurile de vizibilitate sunt caracteristice la tft tip TN. Cred ca nici crt nu e uniform daca te uiti cu "foarte" multa atentie.

#3
Mad One

Mad One

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 29.12.2004
Imagini dupa cum am promis.

#4
stiff

stiff

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 10.02.2007
au testat si lesnumeriques monitorul mai demult si nu prea se poate compara cu 226BW fiind mult mai slab
lesnumeriques

#5
Mad One

Mad One

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 29.12.2004
Testul de pe acel site a fost facut pe un model preserie care avea RTA dezactivat (pt. mai multe info vezi forumul lor; unde multi sunt multumiti de el), te asigur ca monitorul nu prezinta problemele semnalate acolo.

PS: Pentru alte info va stau la dispozitie :D

Edited by Mad One, 27 September 2007 - 09:07.


#6
mccatys

mccatys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.09.2007
Salut. Vreau sa imi cumpar un monitor in cateva zile, oscilez intre un 226BW si 226CW. Merita diferenta de bani? As tinde sa risc sa achizitionez un 226BW, incercand sa evit pe cat posibil un panel de tip A sau C...

Ai spus ca standul se poate roti, dar nu poseda pivot. (?!) Are o talpa dubla la fel ca multe din modele Samsung?

Mentionez ca am un Samsung 225BW momentan... de care sunt foarte multumit, mai putin la filme unde se vede destul de intunecat. Nu 1 data a trebuit sa umblu la brightness din BSPlayer deoarece maxim din monitor nu era de ajuns. Spun ca am un 225BW, pe care in marea majoritate a timpului il tin pe magic color - off deoarece culorile cu el pe "intelligent" sau "full" mi se par mult prea puternice / prea vii. Deci acel gamut al CW parca nu m-ar impresiona atat de mult incat sa dau 3 mil in plus...

Doar siguranta ca este un panel Samsung original te-a determinat sa iei CW si nu BW? Atunci sa incerc un 2232BW? (specificatii identice si probabil panel Samsung si nu AU Optronics etc?)

(if you're asking... s-a ivit ocazia acum sa il dau si oricum am tanjit de la bun inceput dupa un 226BW, citisem review-ul de pe behardware... si sufletul mi-a ramas la el de atunci.)

#7
rocky_manro

rocky_manro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 22.01.2007
monitorul se poate inclina fata/spate....nu se roteste (pivot) si nici nu se ridica pe inaltime (HAS).

#8
Mad One

Mad One

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 29.12.2004
Standul poseda swivel si tilt atat, eu l-am ales pt gamut extins deci culori si pt. a evita loteria cu 226BW. Culorile sunt foarte vii, dar frumoase, dar nu stiu daca vei avea aceeasi parere, uitate prin pozele mele si aici, sa iti faci o parere.

Pt. culori ai mai multe moduri in meniul Color Innovation: Brilliant / Mild / Normal / Custom. Pe normal stralucirea se mai atenueaza.

Alta varianta ar fi sa mai strangi bani si sa sari la 24'' care vor deveni mainstream in curand (2008)

#9
mccatys

mccatys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.09.2007
Tocmai la cel.ro ma uitam acum! Oscilam intre emag.ro (unde sunt client fidel) si cel.ro de care am mai auzit... E adevarat ce se scrie acolo? Ca nu mai apare nici in meniul secret si nici pe spate tipul panelului? Atunci tind sa cred ca spre Romania oricum au trimis numai cu panel "A" pe baza principiul "east europe, 3rd world country - what do they know, las' ca merge perfect si asa"... O sa dau o raita pe la alte magazine si chiar daca dau un 50,60 lei in plus, poate prind ceva stoc mai vechi si iau un "S"...

E cam nasol daca nu are nici stanga-dreapta (decat cu tot cu stand)... ma obisnuisem cu ideea ca renunt la reglajul pe inaltime, ca pana la urma tot nu il folosesc atat de mult nici acum (nu are decat 2 pozitii... so, nu e mare scofala), dar pivot-ul e foarte folositor... FOARTE folositor...

24'' nici nu poate fi vorba in momentul asta, pentru ca nu as obtine decat o diagonala putin mai mare, timpul de raspuns fiind acelasi cu ce am deja, 5 ms... tehnologie banuiesc ca probabil aceeasi, ba chiar o rezolutie care in jocuri deja pune probleme mari, nu spun ca ma joc prea mult, dar si asa la 1650x1080... e deja more than enough, de abia am gasit niste wallpapere decente...). 226bw pare a fi altceva si de asta ma gandeam ca 1,5 mil in plus ar merita investitia. Doar luand in considerare ca poate as vedea filmele in conditii un pic mai bune (225bw - 280candele , 226bw - 300cd). Garantie din nou de la 0, generatie mai noua, design un pic mai atragator, pus una peste alta merita zic eu.

226CW in schimb, inafara de ideea "original Samsung"... nu ma atrage cu nimic mai mult si pretul este muult prea mare, la specificatii tehnice practic identice. De asta am si intrebat: chiar asa culorile sunt extra-magnifico-fantastice, nemaivazut nemaiauzit? Poate pentru cineva care a pornit de la un Horizon sau de la un CRT ingalbenit de timp, uitat pe birou... Dar avand 225BW acum nici nu ma mai gandesc. Mai bine risc cu un 226BW cu panel A, caruia sa ii fac o recalibrare ca pe behardware.com.

Luasem in considerare si varianta 2232BW, dar designul m-a "zgariat" putin pe retina. Nu mi-a placut din start (specificatii la fel - aprox identice, ba chiar zic ei un unghiuri mai mari 170/170, pret identic). Intre 226BW si 2232BW n-am vazut inca pe nicaieri pareri "avizate" si intarite si cu ceva masuratori.

Inca 1 data, cu riscul de a pune din nou intrebarea (stupida): pe site-uri spune - special functions: "tilt and swivel". Tilt = inclinat fata / spate (banuiesc ca inspre in fata nu se inclina foarte mult, la fel ca si 225-ul meu). DAR Swivel nu e pivot? Adica nu are o talpa dubla?? Pur si simplu pus pe birou, si incercat miscat stanga-dreapta se tarshaie cu tot cu talpa pe birou?? Mi se pare chiar un downgrade deja, nu un upgrade ce incerc eu sa fac ! :rolleyes:

Multumesc mult anticipat, revin cu pareri dupa ce rezolv intr-un fel sau altul problema. Toate cele bune!

#10
Mad One

Mad One

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 29.12.2004
Swivel = poti roti monitorul stg - dr, talpa dubla, oricum eu am blocat-o nu vad rostul, pivot = din landscape in portret, la un TN pivot nu isi are rostul. Test

#11
Requiem

Requiem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.07.2006
e adevarat ce se zice cum ca de la 1 iulie s-au fabricat numai paneluri S? sunt f interesat de achizitionarea unui monitor intre 226BW si 226CW, a 2-a varianta fiind de rezerva in caz ca mai exista loteria aceea cu tipul de panel la 226bw

#12
Mad One

Mad One

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 29.12.2004
La 226 BW, seria M-ME22W0BAA-1001 e Samsung, deci BAA - Samsung , BLA - AUO,  BIA - CPT, BDA - CMO. Asta de pe forum la LesNumeriques. E posibil ca unele sa aiba o a doua varianta de panel "S" cea cu nr. 1002 in coada.

Nu iti garanteaza nimeni ce varianta e mai ales ca dupa 1 iulie nu mai scrie pe sticker.

226CW ar trebui sa fie "S", toate pozele cu meniul service pe care le am vazut pe net aveau aceeasi serie.

Daca nu te grabesti un sfat bun ar fi sa mai astepti un pic, eventual un 22" cu M/P-VA. sau un 24.

#13
pawppy

pawppy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 05.09.2006
http://www.diskusjon...=...811932&st=0

Quote:
A-panel (AU Optronics): AU M220Ew01 (http://www.behardwar.../IMG0019703.jpg)
C-panel (Chi Mei/CMO): CMO M220Z1 (http://farm1.static....c33ca3612_m.jpg)
S-panel (Samsung): AMLCD M220M1 (http://www.behardwar.../IMG0019703.jpg)

Edited by pawppy, 08 November 2007 - 03:03.


#14
Requiem

Requiem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 30.07.2006
multumesc mult mad one...acolo unde o sa vad BAA  o sa-mi dau seama ca are sensu de BAA SANT SAMSUNG :)) o mica gluma

#15
stiff

stiff

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 10.02.2007

View PostMad One, on Nov 7 2007, 18:03, said:

eventual un 22" cu M/P-VA. sau un 24.

recomandari?

#16
Mad One

Mad One

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 29.12.2004
La clasa 22" se pare ca LG L227WT pare a fi viitorul nr.1, gamut 100% NTSC, 5000:1 DFC, si suport scalare 4:3 hardware; ramane de vazut cum sta la unghiuri de vizibilitate si uniformitate (problema TN-urilor, si mai ales de la 22" in sus este intunecarea imaginii in portiunea superioara, ochii tai vad pixelii respectivi de dedesubt = se intuneca, cei de jos sunt vazuti de sus = se lumineaza, iar lateralele sunt vazute din stg. sau dr. si isi pierd din contrast; in aplicatii grafice e suparator, se vede cel mai bine de la o distanta mai indepartata pentru ca se micsoreaza unghiul din care il privesti  :)  )  

La clasa 24" 245T mi se pare o alegere buna daca nu depasete bugetul, un 24" TN agraveaza si mai mult situatia descrisa mai sus. Depinde de cum il  folsesti. 22" fara TN au anuntat doar Lenovo si Eizo, dar ca pret vor fi cat un 24" si inca nu se incumeta sa le bage pe piata.

#17
tanita

tanita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.03.2006
Samsungul face si monitoare wide altceva decit TN ?

#18
tanita

tanita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.03.2006
Samsungul face si monitoare wide altceva decit TN ?

Pe site-ul Samsung Romania nu exista nici o specificatie despre panou

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate