Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 

Islamizarea Europei

* * * - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1486 replies to this topic

#469
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

View PostTheShen, on Apr 21 2008, 17:59, said:

alalaltu cred ca ar fi avut un orgasm daca ar fi vazut asa ceva  :deadtongue: :deadtongue:  
Nu mai putea de fericire.

De ce tot am eu impresia ca tu locuiesti intr-una din zonele alea defavorizate, unde singurul "investor" este baronul local si singurii straini sunt tirurile aflate in trecere? Lasa, ramaneti voi "puri" si saraci, nu trebuie sa prospere neaparat orice regiune!

#470
TheShen

TheShen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 25.02.2008

View Postalalaltu, on Apr 22 2008, 15:31, said:

De ce tot am eu impresia ca tu locuiesti intr-una din zonele alea defavorizate, unde singurul "investor" este baronul local si singurii straini sunt tirurile aflate in trecere? Lasa, ramaneti voi "puri" si saraci, nu trebuie sa prospere neaparat orice regiune!

Tu daca traiesti printre tigani, negrii, indieni inseamna ca prosperi?

Japonia este o tara omogena si prospera. Vezi ca se poate?

Daca mai traiesti pana in 2050 o sa vezi cu ochii tai decaderea Romaniei (din cauza tiganilor), a Europei (din cauza arabilor si negrilor) si a Statelor Unite (hispanici, negri)

O sa vezi noua superputere a lumii CHINA cum se pisa pe toti.



alalaltu tu chiar iti poti imagina un arab si un negru sa proiecteze urmatorul model de BMW?
Chiar ii vezi pe negri si pe hispanici sa inventeze un 'hydrogen cell' care sa revolutioneze transporturile?

Chiar ii vezi pe tigani sa munceasca la o autostrada in tara asta? De R&D in cazul lor nici nu mai discutam.

Edited by TheShen, 22 April 2008 - 16:06.


#471
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostTheShen, on Apr 22 2008, 17:03, said:

alalaltu tu chiar iti poti imagina un arab si un negru sa proiecteze urmatorul model de BMW?
Chiar ii vezi pe negri si pe hispanici sa inventeze un 'hydrogen cell' care sa revolutioneze transporturile?

Nu te supăra, dar trebuie să te contrazic.
Sunt o mulțime de cercetători de culoare, foarte apreciați pentru meritele lor reale, nu din motive de discriminare pozitivă.
Cât despre arabi, dacă ne referim la ei în contextul discuției actuale, adică în sensul de om de știință de religie musulmană, pot să spun că este plin cercetători proveniți din  țări musulmane.

revenind la topic.
Atunci când Huntington a lansat teoria ciocnirilor civilizațiilor, foarte mulți au ignorat sau l-au combătut.
Uite că se adeveresc majoritatea  ideilor sale .

Aceasta este harta Eurabiei.
Deocamadată, o trecem la teoria conspirației, dar este util a fi văzută, fie și ca o curiozitate
Eurabia ar fi o uniune între UE și anumite țări musulmane - ( minus ) Israelul, inexistent pe această hartă.

[ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Eurabia_map.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by tomaso, 22 April 2008 - 17:56.


#472
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006

View Posttomaso, on Apr 22 2008, 18:46, said:

Sunt o mulțime de cercetători de culoare, foarte apreciați pentru meritele lor reale, nu din motive de discriminare pozitivă.
aici minti de-a dreptul. chiar nu sunt negri, poate de 20 ori mai putini decat albii.

in toronto, intr-adevar, sunt minoritatile majoritare in universitati, dar indieni si chinezi. si da, este discriminare pozitiva. te intreaba pe fata :) adica in aplicatie daca te consideri visible minority. adevarat, politica asta e dusa pentru atragerea imigrantilor din asia. ca statul e desperat dupa banii lor.

apropo de negri, in toronto vor sa faca scoala speciala pentru ei, "afro centric" din cauza ca 40 la suta din ei 'drop out' din scoala primara :)

http://www.thestar.c.../article/273910

Edited by cardinal, 22 April 2008 - 18:13.


#473
TheShen

TheShen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 25.02.2008
Like..???

Arata-mi tu o firma Araba/Africana/Mexicana producatoare de aparatura hi-tech.

#474
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Cardinal, eu nu mint, pentru că nu am nici un motiv să o fac. Nici nu pierd, nici nu câștig ceva. Pur și simplum duscutăm și noi.
Dacă tu crezi că nu am dreptate, poți să o spui, dar dacă afirmi că mint, rezultă că ești gata să și demonstrezi că mint, nu este așa ?

Ok, înapoi la topic.

Adevarata lupta pentru suprematia unei rase si a unor culturi se da sub ochii nostri, in viata de zi cu zi.
ÎIn Europa, leaganul civilizatiei occidentale, declinul demografic este evident. In urma cu o suta de ani, cand europenii populau America si Australia, ei reprezentau 14% din populatia lumii; astazi, potrivit datelor ONU, cifra a ajuns la 6%, iar previziunile indica pentru anul 2050 un procentaj de 4%. In asemenea conditii, Europa este nevoita sa creasca imigratia legala. Ca si predecesorii lor din ultimele decenii, noii imigranti apartin spatiului musulman din sudul si estul Mediteranei.
Paradox istoric sau ironie a sortii ? Musulmanii, care au fost infranti in batalia de la Poitiers in 732, alungati din Spania in 1492, opriti de la portile Vienei in 1683 (ceea ce ?salva? civilizatia Occidentului crestin), vor fi cei care vor coloniza societatea imbatranita a Europei.
Alt paradox sau doar o alta ironie a sortii? Libertatile sociale ne mai intalnite in istorie, obtinute printr-o evolutie individuala si sociala proprie spatiului european, sunt respinse de fundamentalismul musulman. In acelasi timp, toleranta religioasa lasa civilizatia crestin-europeana fara aparare.
In timp ce mii de biserici isi schimba destinatia (unele sunt chiar transformate in discoteci sau in cluburi), minaretele se inmultesc ca ciupercile. Asadar, ?leaganul civilizatiei? ar putea deveni ?mormantul? ei, iar Europa s-ar putea sa devina, spune scriitorul de origine egipteana Bat Yeor, Eurabia. Evenimentele recente din Franta au scos in evidenta primele simptome ale unui rau social ce nu poate fi eradicat decat de fuziunea dintre musulmanii din a doua generatie de imigranti si urmasii europenilor crestini. ?Scuzele sociologice? care stau la baza miscarilor emigrantilor musulmani nu rezolva problemele; fara o perfecta intelegere a genezei lor, acestea nu pot avea solutii. Dincolo de motivatia economica, ne gasim in fata unei confruntari ideologice, religioase si spirituale intre doua civilizatii care se gasesc pe trepte diferite de evolutie.

Dincoace de ocean, previziunile pentru 2050 arata ca populatia Statelor Unite va creste cu 44%; unul din factorii de baza ai acestei cresteri demografice este imigratia, fata de care America de Nord are o politica destul de coerenta. Politica de ?melting pot? face ca, in societate, fiecare cetatean sa fie un american, iar acasa, ce doreste. Copiii al caror program la scoala incepe zilnic cu imnul Americii vor fi (si deja sunt!), la maturitate, capabili sa se sacrifice oriunde pentru tara lor. In Canada, care cultiva si promoveaza toleranta si pacifismul, se acorda prioritate ?comunitatilor culturale?: acestea sunt incurajate sa-si pastreze identitatea culturala, sa traiasca in cercuri etnice, dar si sa contribuie, alaturi de popoarele fondatoare (englezii si francezii) la organizarea si administrarea tarii. Sentimentul patriotic canadian este deosebit de atenuat, iar majoritatea copiilor si chiar a adultilor nu stiu imnul canadian (si nu numai!).

Chiar daca, in ansamblu, populatia Statelor Unite creste, populatia anglo-saxona care a  fondat America scade cu fiecare deceniu care trece.
La ora actuala, ea reprezinta 67% din populatia totala a tarii, dar se preconizeaza ca in cateva decenii va fi minoritara. Natalitatea cea mai ridicata (si, in plus, imigratia cea mai puternica) este a populatiei provenite din America latina. In Florida si in California, limba spaniola este a doua limba oficiala a administratiei publice. Populatia originara din America latina este profund catolica, deci riscul de ?musulmanizare? a Statelor Unite este minim. Insa, date fiind performantele economice ale Americii latine, ne intrebam daca Statele Unite, cu populatie majoritar ?latina?, nu vor deveni, din liderii globalizarii bogatiei, lideri ai globalizarii saraciei.

Evenimente din Franta nu au ramas, evident, fara ecou in Canada.
In Calgary Sun, E. Levant se intreaba daca politica multiculturalismului, asa cum este promovata astazi in Canada (al carei guvern aduce in tara in fiecare an un sfert de milion de imigranti) este suta la suta benefica. Mare parte dintre imigranti sunt de confesiune musulmana si, cum multiculturalismul nu favorizeaza integrarea lor, s-ar putea ca ?Franta anilor 2005 sa fie un preludiu al anilor 2015 in Canada?. In Globe and Mail, unul dintre parintii politicii multiculturale, Bernard Ostry, scrie ca este timpul sa se creeze o comisie regala care sa traseze noi directii pentru Canada de maine.
In conditiile in care, in urmatorii 12 ani, minoritatile vizibile, mai ales asiaticii, vor forma aproape jumatate din populatia oraselor Toronto si Vancouver, in conditiile in care Montrealul este preferatul etniilor de origine africana si araba, continuarea politicii multiculturalismului s-ar putea sa aiba repercusiuni negative. Daca mai adaugam la toate acestea si miscarea separatista din provincia Québec (care cauta sa atraga tot mai multi adepti din randul etniilor), in viitor ar putea fi pusa sub semnul intrebarii insasi existenta statului canadian.

Am copiat anumite citate de aici:
http://www.fundatiaromanamontreal.org/

Un articol interesant.
http://news.softpedi...pril/7966.shtml

Edited by tomaso, 22 April 2008 - 18:19.


#475
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View Posttomaso, on Apr 22 2008, 18:13, said:

? Musulmanii, care au fost infranti in batalia de la Poitiers in 732, alungati din Spania in 1492, opriti de la portile Vienei in 1683 (ceea ce ?salva? civilizatia Occidentului crestin), vor fi cei care vor coloniza societatea imbatranita a Europei.

Situatia era mult mai grea decat acum . Pur si simplu Europa era mult mai slaba , iar decalajul tehnologic era in defavoarea crestinilor - musulmanii aveau arme si armuri mai bune la Poitiers , si tunuri mai bune la Viena  :)

View Posttomaso, on Apr 22 2008, 18:13, said:

Chiar daca, in ansamblu, populatia Statelor Unite creste, populatia anglo-saxona care a  fondat America scade cu fiecare deceniu care trece.

Montezuma's revenge , plus ghetouri a la Zimbabwe si enclave tip Chinatown - asta e viitorul SUA daca lucrurile evolueaza tot asa   :rolleyes:

Edited by AMDG, 22 April 2008 - 18:24.


#476
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
pai statul canadian e deja terminat. nu in 12 ani. ci mult mai curand. nu te-am contrazis aici.
cauzele, le-am mai spus, capitalismul salbatic, autonomia prea mare a provinciilor, si lucratura americana.

multiculturalismul a fost doar bomboana de pe coliva, nu cauza principala.
dar unde spuneam eu ca minti, este la aceea cu negrii cercetatori, am cunoscut destui, ca sa imi dau seama ca nu sunt nici pe departe la nivelul de gandire a unui european. sa nu imi vii cu politically correctnessul, ca nu de aia suntem aici :)

Edited by cardinal, 22 April 2008 - 18:35.


#477
TheShen

TheShen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 25.02.2008
tomaso, una e sa faci un melting pot din popoare europene si alta e sa faci un melting pot cu negri si hispanici :))

apropo..inca astept sa-mi raspunzi la intrebarea

"Ai vazut tu o firma Araba/Africana/Mexicana de aparatura hi-tech?"

#478
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Războiul troian s-a încheiat și aheii victorioși se întorc acasă, după anii de asediu ai cetății lui Priam. Printre ei se află și regele Cretei, Idomeneo, care, navigînd spre casă, este surprins de o furtună colosală. Pentru a scăpa cu viață, el îi promite lui Neptun, zeul necruțător al mării (aici e o neconcordanță, căci Neptun deține acest portofoliu la romani, omologul său grec fiind Poseidon), că îi va aduce spre sacrificiu prima ființă pe care o va vedea cînd va atinge țărmul. În acest timp, în palatul său din Creta, Idamante, fiul lui Idomeneo, decide să elibereze prizonierii troieni deținuți pe insulă, pentru că, odată războiul încheiat, el este dornic de pace cu troienii. Printre prizonieri se află și Ilia, una dintre multele fiice ale regelui învins Priam, care este îndrăgostită de Idamante, dar care nu poate accepta acest lucru, din moment ce datoria ei este să urască pe cretani, învingătorii tatălui ei. Cînd vestea naufragiului lui Idomeneo ajunge la palat, Idamante este primul care dă fuga la țărm pentru a vedea nenorocirea tatălui său. Astfel, prima ființă pe care regele Idomeneo o vede pe țărm este chiar fiul său și, aici, tragedia greacă se desăvîrșește, căci regele intră într-o lungă agonie, rupt între dragostea paternă și jurămîntul făcut neiertătorului zeu. Idomeneo caută fel de fel de subterfugii pentru ca să nu își ucidă fiul, dar nici o soluție nu rezistă, nici măcar aceea de a se oferi pe el însuși spre sacrificiu. Așadar, regele trebuie să împlinească cumplitul jurămînt. Cînd Idamante află despre jurămîntul tatălui său, își oferă imediat viața pentru că nu poate accepta ca tatăl său să își calce promisiunea care i-a salvat viața. Tensiunea se ridică încă mai mult cînd, auzind ce se petrece, Ilia se oferă ea să moară în locul celui pe care îl iubește. În final, cu totul neașteptat, după vibrante rugăciuni colective, zeul este îmbunat și renunță la sacrificiu, iar Ilia se căsătorește cu Idamante care, în uralele mulțimii, preia conducerea regatului. În două vorbe, cu toate simplificările de rigoare, cam aceasta este acțiunea operei Idomeneo, il re di Creta, compusă în italiană de Mozart în 1779-1780, la comanda principelui elector al Bavariei, Karl Theodor.  

Două veacuri și ceva mai tîrziu, în 2006, producția acestei opere este oprită de conducerea prestigioasei „Deutsche Oper“ din Berlin, de teamă că ar putea leza sensibilitățile comunității islamice din întreaga lume. Motivul precis, ca să fim corecți, nu ține de partitura în sine, ci de regia acestei producții, dar asta nu face gestul mai puțin semnificativ:
Mozart este oprit de teama islamiștilor.

Chiar nu înțelegem cît de gravă a devenit situația spiritului european în această lume?
În varianta acestui spectacol, la un moment dat, Idomeneo apare pe scenă cu capetele tăiate ale lui Isus, Budha, Mahomed și Neptun.  
Cum se poate imediat deduce, problema nu era capul lui Isus (măscărirea în fel și chip a Mîntuitorului e deja un loc comun pentru un anumit tip de artă și nu mai revoltă pe nimeni), nici a lui Budha și cu atît mai puțin a lui Neptun. În orice caz, oprirea acestei producții de teama unei reacții musulmane împinge spiritul european într-o postură încă mai rușinoasă decît acel nenorocit de firstly blame ourselves cu care reacționează de decenii, de cîte ori e supus unei agresiuni din afară.  

În biografia lui Mozart, lucrul la Idomeneo a fost un moment magnific, care ne este astăzi cunoscut foarte bine datorită bogatei corespondențe pe care compozitorul a purtat-o cu tatăl său și cu sora sa în acea perioadă. Muzica, mai ales, e superbă – e Mozart 100%, pur, strălucitor, irezistibil, fără cusur. Lucrată într-o stare de grație, produs al celui mai înalt geniu al Europei, această operă chiar are un mesaj pacifist, antirăzboinic, uman. La final, Idomeneo are un recitativ emoționant, în care spune poporului său: „Vă anunț pacea! Sacrificiul a luat sfîrșit. Neptun și toți zeii zîmbesc regatului nostru! Oh, binecuvîntată Creta! Cît de fericit mă simt!“ Punctul de vedere al tînărului Idamante, promotorul păcii cu inamicii troieni, cîștigă.
Ei bine, comunicatul prin care direcțiunea operei anunță oprirea acestei producții citează următorul motiv: „pentru a nu pune în pericol siguranța publicului și a artiștilor“.

În fine, un detaliu mai puțin știut este că „Deutsche Oper“ calcă în picioare un trecut măreț. Directorul antebelic al acestei Opere, Carl Ebert, a plecat în exil cînd presiunile naziste au devenit insuportabile. Decît să cedeze viziunii naziste asupra operei, Ebert a fugit în Anglia, ceea ce a provocat lui Goebbels o asemenea furie, încît a ordonat schimbarea numelui companiei. După război, Ebert a revenit la conducere, ducînd la bun sfîrșit un lung și onorant mandat de director. Opera care a rezistat în fața unui Hitler dezlănțuit, a pus genunchiul în pămînt de teama unei posibile enervări islamice. După vorba Oriannei Fallaci, Europa devine tot mai clar Eurabia și Mozart amuțește...

#479
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

View PostTheShen, on Apr 22 2008, 16:03, said:

alalaltu tu chiar iti poti imagina un arab si un negru sa proiecteze urmatorul model de BMW?
Chiar ii vezi pe negri si pe hispanici sa inventeze un 'hydrogen cell' care sa revolutioneze transporturile?

JESUS CHRIST! Colegii mei la Siemens provin din toate tarile posibile! Europeni, americani, indieni, chinezi, arabi, africani etc. Toti au cel putin un doctorat. Deci, slabeste-ma cu teoriile tale de provincial sud-estic. Faptul ca la Timisoara si Cluj se investeste si in alte zone nu tine si de mentalitatea localnicilor! Cat timp clujenii l-au avut pe Funar nici dracu n-a vrut sa bage bani acolo.

Edited by alalaltu, 22 April 2008 - 18:42.


#480
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
tot nu inteleg, de ce plangi cu lacrimi de crocodil ? nu asta vrea america, distrugerea europei ?

#481
TheShen

TheShen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 25.02.2008
alalaltu hai lasa-ma...duce Germania lipsa de oameni calificati si ii iau din Africa.

In afara de munca de jos, la altceva nu sunt buni.

Daca chinezii si indienii sunt asa de tari de ce nu au si ei o firma de talia lui SIEMENS (ca tot lucrezi acolo)
De africani nu mai vorbim...aia nici in SUA nu au succes in domeniul hi-tech.
O tara cu 80 milioane de locuitori (Germania) da clasa unor tari cu 2.4 miliarde de locuitori (China+India)

Edited by TheShen, 22 April 2008 - 18:48.


#482
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Asta-i tont! Imi povesteste el din curu`Romaniei de ce are nevoie Germania! OM BUN, EU LUCREZ AICI! Nu crezi, verifica-mi IP-ul.

#483
cardinal

cardinal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,127
  • Înscris: 28.06.2006
pai tarile "dezvoltate" au nevoie mereu de oameni necalificati, forta de munca bruta. problema e, cum ii stapanesc dupa ce ii aduc. adica ar avea germania nevoie de turci, dar fara problemele ulterioare

Edited by cardinal, 22 April 2008 - 18:54.


#484
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostTheShen, on Apr 22 2008, 19:45, said:

Daca chinezii si indienii sunt asa de tari de ce nu au si ei o firma de talia lui SIEMENS ?

Pentru că așa au fost vremurile.

Sistemele lor politice nu au permis performanța.  
O firmă în genul celei mai sus menționate, se poate dezvolta doar în medii concurențiale și democratice, economia de piață viabilă fiind o condiție obligatorie.  La fel se poate spune si despre rusi, daca ne referim la produsele economiei lor, nu ?  Nici in ziua de azi nu sunt capbili să producă un DVD player de 50 Euro. Cu toate acestea, nu cred că pot fi bănuiți că nu îi duce mintea .

Nu contează ce a fost, ci ce va veni.
Dacă ponim de la premiza că EI sunt proști de la natură, iar NOI suntem deștepți prin naștere, atunci suntem condamnați.

Edited by tomaso, 22 April 2008 - 18:55.


#485
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

View PostTheShen, on Apr 22 2008, 18:45, said:

O tara cu 80 milioane de locuitori (Germania) da clasa unor tari cu 2.4 miliarde de locuitori (China+India)

Da, si o tara de 20 de milioane freaca menta, ii fug pana si medicii, insa ei is prea mandri sa accepte forta de munca calificata din alte tari....

P.S.: Auzit de SMURD? Stii cine l-a infiintat?

Edited by alalaltu, 22 April 2008 - 19:01.


#486
TheShen

TheShen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 25.02.2008
Sa fie Europa si SUA 100% albe si nimeni n-o sa le poata face fata.

N-o sa mai fie conflicte inter-etnice si alte rahaturi d-astea...

Lasa-i pe Africani, Asiatici in pace sa isi dezvolte propria lor tehnologie.

tomaso, doar uita-te la craniul unui european si la craniul unui african sa vezi ca diferentele nu tin numai de culoarea pielii.

alalaltu, tomaso uitati-va aici [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7lztbmn2K24?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Persoana care a facut aceste filmulete va da CLASA!

alalaltu sunt 100% de acord ca Romania sa primeasca forta de munca din China cu conditia ca muncitorii sa plece dupa ce isi termina contractul de munca (vezi Emiratele Arabe Unite - deci se poate)

Edited by TheShen, 22 April 2008 - 19:04.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate