Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Last Updated: May 16 2024 17:40, Started by
Piorel
, Sep 10 2007 21:24
·
26
#1441
Posted 17 October 2017 - 21:22
Cum am spus si mai inainte, colectez tot alcoolul existent. Pana curge la 1%. Totalul rezulta intre 26-28%.
|
#1442
Posted 18 October 2017 - 05:36
luvio, on 17 octombrie 2017 - 21:17, said:
Bun si de unde stii sa te opresti la 26-28%Ai alcoolmetru si nu mai iese alcool sau incepe sa curga cu gust rau? masori intr-un pahar/sonda/cilindru mai lung (la frunte se scufunda mult alcoolmetrul in lichid la masurare). daca masori de-a lungul distilarii, vei vedea cum scade cu timpul. si, cand ajungi pe la concentratii mici, pac, opresti cand vrei. cel mai bun pahar pentru masurat e cilindrul de sticla, de la tehnica medicala, ca e lung si subtire. |
#1443
Posted 18 October 2017 - 10:08
Cred ca sunt multi care nu stiu despre eprubeta papagal. Cu asta poti masura continuu ce iese din condensator.
https://www.google.r...iw=1280&bih=933 casuta_papusilor, on 18 octombrie 2017 - 05:36, said: masori intr-un pahar/sonda/cilindru mai lung (la frunte se scufunda mult alcoolmetrul in lichid la masurare). daca masori de-a lungul distilarii, vei vedea cum scade cu timpul. si, cand ajungi pe la concentratii mici, pac, opresti cand vrei. cel mai bun pahar pentru masurat e cilindrul de sticla, de la tehnica medicala, ca e lung si subtire. Omul m-a intrebat direct cum fac. Am spus cum fac in postul de dinaintea ta. Nu fac cum spui tu acolo. Nu caut in mod special taria de 26-28%. Pur si simplu atata iese la prima distilare cand colectez tot alcoolul din cazan, la o incarcatura cu taria de 9-10%. Vezi si tu mai sus ce este ala papagal! |
#1444
Posted 20 October 2017 - 09:50
Dintr-o "incarcatura" de 130 de litri (prune rosi,corcoduse si ceva altoi) mi-au iesit ~ 30 de litri de "votca" la 40% alcool.
Procesul de distilare a durat mai bine de 3 ore. Daca nu colectam si ultima galeata aproape ca era buna de consumat(daca mai scad ~1 litru "fruntea). Edited by vasile59, 20 October 2017 - 09:51. |
#1445
Posted 20 October 2017 - 20:19
vasile59, on 20 octombrie 2017 - 09:50, said:
... "votca" la 40% alcool. Bine ti-a iesit! Inseamna ca la a doua distilare te vei opri pe la 60 ma gindesc daca nu chiar mai sus. Edited by luvio, 20 October 2017 - 20:25. |
#1446
Posted 20 October 2017 - 21:31
E bine ca la a doua distilare sa ai sub 30% in cazan. Sunt unele uleiuri volatile care sunt solubile in alcool, dar nu si in apa. La concentratii sub 30% acestea plutesc deasupra fara a se evapora o data cu alcoolul. Astfel se reduce riscul de a aparea tulburarea cand se coboara concentratia alcoolica a produsului final.
|
#1447
Posted 21 October 2017 - 06:07
luvio, on 20 octombrie 2017 - 20:19, said:
Tu cum ai stiut cind sa te opresti?Folosesti termometru, alcoolmetru sau metoda traditionala cu flacara? Bine ti-a iesit! Inseamna ca la a doua distilare te vei opri pe la 60 ma gindesc daca nu chiar mai sus. Referitor la intrebare; -Am incarcat cazanul si l-am "supravegheat" pana a inceput sa curga votca asta a durat cca. o ora dupa care am revenit periodic sa schimb apa in racitor, sa golesc galetile cu votca si sa mai pun un lemn pe foc eventual. Focul l-am lasat mai mic sa nu am surprize si dupa ce au curs 2 galeti am verificat cu flacara prezenta alcoolului in distilat. -La a doua distilare (faza la care nu o sa mai las cazanul nesupravegheat) cred ca va iesi "palinca" la peste 60% iar asta presupune un foc si mai mic si verificarea inspre final a gustului. Alcoolmetru il utilizez sa verific sarjele mai ales la final. |
#1448
Posted 22 October 2017 - 18:02
Salut.
Să mă laud și eu cu prima mea țuică produsă de mine! Din păcate, rezultatele nu sunt foarte bune, însă, pentru la anul, știu cum trebuie culese fructele care se pun la fermentat, cum se pâstrează la temperatură constantă, etc... Deci, - din 90 litrii comina de piersici, am obținut 8 litrii țuică la tăria de 38 grade; - din 150 litrii tescovină, am obținut 12 litrii țuică de 36 grade. știu că se putea mai bine, însă....învățăm pe parcurs... |
#1449
Posted 22 October 2017 - 20:36
vasile59, on 20 octombrie 2017 - 09:50, said:
Dintr-o "incarcatura" de 130 de litri (prune rosi,corcoduse si ceva altoi) mi-au iesit ~ 30 de litri de "votca" la 40% alcool. Procesul de distilare a durat mai bine de 3 ore. Daca nu colectam si ultima galeata aproape ca era buna de consumat(daca mai scad ~1 litru "fruntea). Cum procedezi ? |
#1450
Posted 22 October 2017 - 21:31
Asta s-a intamplat in 19 oct. ieri au iesit aproape tot 30 l dar aveau doar 32-33% alcool.
O explicatie tot ar exista; eu culeg prunele, pe masura ce se scutura, in butoaie de 200L cu capac si asta dureaza de la inceput de august pana la inceput de octombrie. Ultimele butoaie culese s-a nimerit sa fie distilate primele si eu asa imi explic randamentul f. bun Focul l-am lasat mai mic pentru a reusi sa fac si alte lucrari in timpul distilarii si poate si asta a ajutat putin. Edited by vasile59, 22 October 2017 - 21:32. |
|
#1451
Posted 23 October 2017 - 12:16
daca e prea mult zahar si n-are destul lichid in care sa fermenteze complet zaharul din fructe, atunci ramane zahar netransformat in alcool din cauza ca mor drojdiile pe la 12-13 grade.
|
#1452
Posted 23 October 2017 - 17:44
Pt vasile59, ..daca fierbi a doua oara rachiul, intii dilueazal la cam 25% alc...si atunci la cazan, luata fruntea dupa miros si gust..si taria totala a rachiului care iese la fiert sa fie cam 53....55% . Nu mai putin. Si nu doar la svirsit masutata taria. Atunci il opresti sau daca doresti mai iei si coada intrun vas separat . Dupa aceea diluezi cu apa la taria dorita..40..45%.
Edited by germania-proffesionist, 23 October 2017 - 18:02. |
#1453
Posted 23 October 2017 - 19:33
https://m.emag.ro/ca...8/pd/E92C50BBM/
O carte foooarte de indicat producatoriilor de rachiu. Da raspunsuri pt toate intrebariile voastre. Si doar asa se produce un rachiu de calitate.. , in principiu foarte usor daca se respecta citeva reguli. |
#1454
Posted 23 October 2017 - 21:38
germania-proffesionist, on 23 octombrie 2017 - 19:33, said:
https://m.emag.ro/ca...8/pd/E92C50BBM/ O carte foooarte de indicat producatoriilor de rachiu. Da raspunsuri pt toate intrebariile voastre. Si doar asa se produce un rachiu de calitate.. , in principiu foarte usor daca se respecta citeva reguli. |
#1455
Posted 24 October 2017 - 12:12
Tudor, astept sa scrii neaparat parerea ta despre carte aceea , daca ti-a fost de folos si sper ca imi dai dreptate ca e de indicata pt toti producatorii de rachiu.
Edited by germania-proffesionist, 24 October 2017 - 12:14. |
|
#1456
Posted 25 October 2017 - 08:00
#1457
Posted 25 October 2017 - 16:32
#1458
Posted 01 November 2017 - 18:10
In cartea Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie Editura Casa se arata ca determinarea fruntii se poate face printr-un " aparat pentru testarea fruntii " si " se recomanda achizitionarea acestuia din comert ." . Stie cineva de unde se poate achiziona un astfel de aparat ?
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users