Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

Antena DVB-T - Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#109
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
Sfatul tau ? Pai nu am postat mai sus o expunere fundamentata tehnic care se termina cu concluzia ca receptia analogica nu e posibila cu mijloace "de apartament" ???
In rest, tot expozeul tau ce sens are?
Eu si inca o gramada am incercat doar sa transmit ideea ca nu exista antene speciale de DVB si ca receptia dvb este mai facila, testul cu cele 11 canale digitale prinse perfect cu o simpla bucla a cablului coaxial de la mufa de antena a fost facut in ghencea. Sau si acolo tot deal e? Daca vrei tu sa fie ca tine, ok, zi ca transmisia digitala e mai slaba. Si uite asa se duc buluc oamenii sa dea milioane pe "antena DVB-t"...
Toti le stim pe toate in romania... pornim de la cazul nostru particular si generalizam.

Cat despre termenele pt trecerea de la analogic la digital... nu crezi ca daca fiecare etapa marunta se amana cu multe luni e imposibil de respectat? Am scris si mai sus ca termenul e de fapt cam 2015... vezi mai sus.

#110
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Pai pt. chestia cu receptia in dvb-t si la care nu trebuie sa fie cumparate acele antene "speciale dvb-t" ( cum sint in diferite reclame ) o scriu si eu de cate ori am ocazia si sint de acord
Insa pt. chestia cu receptia facila in dvb-t ( cel putin in Bucuresti ) aici da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine si nu am scris numai eu acest lucru , citeste si aici : http://forum.softped...howtopic=670446 , mai concret este un fapt stiut : "Depinde de zona in care esti situat, dar da, Pro-urile au semnal mai puternic cam in orice zona din Bucuresti. Celelalte au probleme in anumite zone. N-ar fi exclus ca o contributie la pierderea semnalului sa fie si de la vremea de-afara. Oricum muta antena si vezi ce se intampla." - am citat un user din acel thread
Treaba cu amanarea termenelor este una mioritica , fiindca intotdeauna la noi in Ro nu stiu daca sa respectat vreun termen din cele spuse/scrise , asa ca pt. Ro nu m-ar mira ca in 2015 sa dispara definitiv emisia in analogic practic ( cu toate ca termenul legal/scris si luat angajament in fata UE este de 1 ianuarie 2012 )
Raman cu speranta ca in aceasta iarna dupa darea in folosinta a celor 2 (3) multiplexoare poate totusi se vor mai indrepta lucrurile legate de receptia facila in dvb-t pe intreaga suprafata a Bucurestiului si nu numai in anumite zone/cartiere ca in prezent ( trebuie obligatoriu sa locuiesti de la etajul 6 in sus sau pe un deal sau in nordul capitalei sau in anumite cartiere , pai ce fac cei care stau la case/vile cu 1-2 etaje din diferitele cartiere ale Bucurestiului in aceasta privinta ? )

#111
adryan_s2

adryan_s2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 18.06.2009
Buna tuturor.Intampin o problema la repeptionarea canalelor dvb-t,sd si hd. Am un tv lg 42pg6910 http://www.emag.ro/t...0-42--p42PG6910  si o antena cu amplificator inclus http://www.mediagala...mp;itemId=28450 si nu ma descurc la receptionarea posturilor dvb-t .Din cate am inteles tv'ul are dvb-t mpeg 2 dar problema e ca nici standard definition nu prind. Va rog sa'mi oferiti cateva sfaturi..cum sa orientez antena..in ce directie,,daca dau scan pe modul digital al tv'ului ecranul este negru si cauta dar nu gaseste nimic. Mentionez ca stau la piata sudului langa sun plaza ,aproape de releu,Pe viitor voi lua si un tunner care sa stie mpeg4 dar acum macar standard sa se vada. O zi buna va doresc!

#112
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004

Citat

Am scris si mai sus ca termenul e de fapt cam 2015... vezi mai sus.
Abia de azi e oficial. S-a decis prelungirea pana in 2015 din cauza crizei, cica...

#113
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004
criza in banii operatorilor de cablu si a guvernantilor ce primesc bani  de la ei, asa e cand ai de-a face cu o economie mafiota , nu dai gratis la pleava nimic, nici macar sticla propagandista  :puke:

Edited by rvic77, 19 August 2010 - 12:48.


#114
paunet andrei

paunet andrei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 03.11.2005

 MaximusRo, pe 10th August 2010, 10:33, a scris:

Sfatul tau ? Pai nu am postat mai sus o expunere fundamentata tehnic care se termina cu concluzia ca receptia analogica nu e posibila cu mijloace "de apartament" ???
In rest, tot expozeul tau ce sens are?
Eu si inca o gramada am incercat doar sa transmit ideea ca nu exista antene speciale de DVB si ca receptia dvb este mai facila, testul cu cele 11 canale digitale prinse perfect cu o simpla bucla a cablului coaxial de la mufa de antena a fost facut in ghencea. Sau si acolo tot deal e?

Stau in drumul taberei la etajul 8  si tot ma chinuiam  sa mut pozitia antenei in functie de meciul pe care vroiam sa il vad. Am scos cablul coaxial mai lung pe balcon, i-am facut o bucla si l-am atarnat de balcon. Prinde impecabil toate cele 11 posturi.
Acuma mai ramane sa rezolv si cu Sumator antena DVB-T cu cablu CATV . Am gasi pe net asa ceva: sumator  Ce ziceti este bun? Imi trebuie o solutie sa nu mai tot schimb cablul "HD" cu cel "analogic". Mersi

#115
c-panait

c-panait

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 18.09.2010
Gandesc ca un om doxat , la ce puteri ne ofera SNR mai mari de 500w , receptia ar trebui facuta cu antena aceea mica cu magnet sub ea , nu sa ne sofisticam sa achizitionam antena de pe vremea receptiei de BULGARIA 1/ 2 si TON sa avem ce vedea la ceafa groasa . Daca nu se receptioneaza corect si in parametrii in Bucuresti , ori proiectul acoperirii este gresit ori aparatura este proasta la sensibilitate , exemplul tv-ului DIAMANT 2410 .

#116
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
C-Panait teoria ca teoria , practica ne omoara si daca ai nostri guvernanti/parlamentari nu s-ar fii gandit doar la interesele lor personale ci si la interesul national poate practic inr-o luna doua am fii putut ajunge in situatia/teoria care ai scris-o cel putin in Bucuresti , prin punerea in functiune a celor 2 - 3 multiplexoare de care se tot aude de anul trecut si a carei licitatie a fost sistata ( cu toate ca existau 7 firme interesate )
Insa practic mai avem de asteptat pana cand se va relua din nou licitatia pt. cele 2-3 multiplexoare care a cazut din cauza amanarii procesului de inchidere/trecere de la televiziunea analogica la ceea digitala de la 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2015
Eu locuiesc in Pantelimon si tot prost pot receptiona prg. din dvb-t , doar canalul 30 ( ProTV HD si Sport.ro HD ) il pot receptiona bine si asta fiindca au emitatorul pe Pache Protopopescu langa intersectia Iancului , deci foarte aproape de mine in rest canalele 54 si 59 "d-nezeu cu mila" ( cel putin canalul 59 nici vorba de receptie )


Paunet Andrei - cred ca practic nu vei rezolva mare lucru cu acel sumator , fiindca semnalul catv analogic este mult mai mare decat semnalul receptionat prin dvb-t ( daca functionau cele 2-3 multiplexoare in prezent poate alta era situatia , dar asa....... )
In plus din cate stiu eu pe catv analogic exista prg. pe anumite frecvente folosite si in dvb-t si astfel daca faci o insumare a celor 2 tipuri de semnal ai mari sanse de a receptiona un "ghiveci" pe acele frecvente ( uitate de curiozitate pe grila firmei de cablu la care esti abonat si vezi daca in aceea grila de prg. catv se regasesc canalele 30, 54 si 59 si care sint folosite si in dvb-t - televiziunea terestra digitala )

#117
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Pai stati ca eu am o alta varianta , ma bag ca x in seama .
Daca puterea este ERP de 500w si reala de maxim 250w ? facem pre cum realitatea tv , adica vedem in centru realitatea de prindem fara antene in tv si de la muncii spre "republicitate" prindem dubluri tripluri si semnal de trebui amplificat FET sa nu agati cedemeau care bananaie si face linii groase peste imagine .
Se zice ca la cele 8 celule ale gorilitatii tv apar aprox 1000 de kilograme de w pentru cata reflexiile are zona . Deci faza comica ramane ERP , adica :
daca am avea 100w in capatul firului pe  7dbi pe antene , scot vreo 500w cu coaxialul  RG213 acela de putere , pierderea de la containerul lor pana la antena fiind de 4dB .

Edited by Zvartoshu, 20 September 2010 - 17:58.


#118
stoicanu

stoicanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.11.2005
buna seara.
am cumparat de curand un tv portabil cu dvb si ma intereseaza si pe mine o antena cu care sa pot receptiona si din mers.
cateva sfaturi mi a prinde bine
multumesc anticipat

#119
marluck

marluck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 07.03.2010

 stoicanu, pe 2nd October 2010, 20:28, a scris:

buna seara.
am cumparat de curand un tv portabil cu dvb si ma intereseaza si pe mine o antena cu care sa pot receptiona si din mers.
cateva sfaturi mi a prinde bine
multumesc anticipat
Asta e o idee.
http://www.dipolnet....0_db__A5254.htm
Dar e cam scumpa... :naughty:
Si asta e o solutie:
http://www.dipolnet....ator__A5060.htm
mai rentabila,dar cu amplificare usor mai redusa.

Edited by marluck, 03 October 2010 - 20:06.


#120
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Nu stiu daca pt. masina ( in mers ) va functiona destul de bine doar cu o antena , fiindca este ceva mai complicat receptia din mers
Din cate stiu eu exista sisteme de receptie pt. masini compuse din 2 -3 antene tocmai pt. a putea aveea o receptie cat mai buna din mers , ceva asemanator ca la GPS-uri ( aici se folosesc 2-3 sateliti pt. a putea localiza cat mai bine device-ul )
Acele antene date ca exemplu  se pot folosi tot pt. masina , dar mai mult cand stationezi , mai exact : campinguri sau la corturi/rulote , casa pe roate

Edited by lupull, 03 October 2010 - 22:10.


#121
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
In general, se spune ca receptia DVB-T "in mers" nu este posibila, dat fiind modul de transmisie.
Nu am testat asa ceva ca nu am cum, dar e foarte probabil sa apara multe intreruperi.

#122
marluck

marluck

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,618
  • Înscris: 07.03.2010

 eiffel, pe 4th October 2010, 10:08, a scris:

In general, se spune ca receptia DVB-T "in mers" nu este posibila, dat fiind modul de transmisie.
Nu am testat asa ceva ca nu am cum, dar e foarte probabil sa apara multe intreruperi.
-Exemplificari practice aici:
http://forum.softped...howtopic=613874

#123
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006
Eu stau in zona Lujerului, la et. 7.
Ce posturi pot prinde cu o antena DVB-T ?
Si ce model recomandati ?
Thx !

#124
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,523
  • Înscris: 16.12.2006
eu folosesc o antena de camera Philips, mai exact modelul Philips SDV4230 !

receptionez cu ea toate programele da stau si aproape de emitatorul de la Big Berceni :D

http://www.altex.ro/...mp;itemId=19564

ce mult s-a ieftinit, acum un an era 100 de lei  :lol:

#125
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
Daca ai tv calumea  nu iti trebuie antena sa complici bugetul , dracu sa le ia de golanii de tunere din tv-uri , la unele sony bagi o surubelnita de 15 cm si te uit la orice semnal digital , dracu asta negru a fost testat toca-ias coada .
Deci stiind dragu meu ca esti "in copacul " blocului" , pai tu tre sa barbieresti cu orice antena semnal dvbt la intensitate mai mare de 60%

Edited by Zvartoshu, 07 November 2010 - 02:49.


#126
greyelephant

greyelephant

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 13.01.2010

 metalactual, pe 5th November 2010, 13:18, a scris:

Eu stau in zona Lujerului, la et. 7.
Ce posturi pot prinde cu o antena DVB-T ?
Si ce model recomandati ?
Thx !
cum zicea si marluck, vezi la dipol antena "MLOG 6-60" merge si pe DVB-T si e si mica

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate