Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Colecționari de baterii.

Depanare telecomanda IR

Posibila frauda - mail de la adre...
 Recomandare telefon premium

Xiaomi Redmi Note 11 versiunea st...

memorie 8gb

Indicatorul mouse este centrat in...
 Dilema instalare puffer cu o sesp...

Sfat SRL sau PFA

Pozitii LED sau Bec incandescent....

MyheritageDNA - transport probe
 Up Multibeneficii

Baterie sau redresor? Care e defe...

Preot filmat cand fura bani cu um...

Implementarea unei scheme de nota...
 

mutare server room

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
renamed1

renamed1

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 126
  • Înscris: 01.12.2006
Urmeaza sa mut un server-room in aceeasi cladire de la subsol la et.2.
E vorba de ~48 de servere, switch-uri, PBX, routere etc...

Ajutati-ma sa fac un plan logic ...

:)

#2
dabb

dabb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 10.04.2006
http://www.romteleco.../cyberhost.html
solutie profesionala.
daca doresti altceva (doar sa carpesti) atunci cauta echipamente pt suveica, sau faci o lucrare programata in afara orelor de lucru.
SPOR

   Te rog sa ramai ontopic - nu ti-a cerut nimeni parerea despre cate servere ar trebui sa aiba omul sub administrare si nici cum sa-si optimizeze job-urile pe masini.

Edited by cielo, 13 June 2007 - 14:47.


#3
tim2003

tim2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 26.06.2003

Quote

oricum 48 de servere indica un pic de lipsa de profesionalism
Atata vreme cat nu cunosc mai multe detalii, m-as abtine in a face presupuneri, chiar daca teoretic as avea dreptate.

Quote

Urmeaza sa mut un server-room in aceeasi cladire de la subsol la et.2
Omu' nu vrea o solutie unde sa isi tina serverele. O are.

Quote

Ajutati-ma sa fac un plan logic ...
Poti incepe prin a face:
- inventarul echipamentelor
- network diagram                        
- specificatiile server room

Edited by tim2003, 11 June 2007 - 18:33.


#4
dabb

dabb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 10.04.2006

View Posttim2003, on Jun 11 2007, 19:25, said:

Atata vreme cat nu cunosc mai multe detalii, m-as abtine in a face presupuneri, chiar daca teoretic as avea dreptate.

Omu' nu vrea o solutie unde sa isi tina serverele. O are.
Poti incepe prin a face:
- inventarul echipamentelor
- network diagram                        
- specificatiile server room

man...dar tu nu ai inteles nimic?
iar comentariile tale denota slaba preagtire tehnica (vis-a-vis de 48).

si...mai sfatuieste omu' sa faca si calculul volumului de aer dezlocuit de servere.....
apoi....peste vreo 3 luni sa isi ia lumea in cap si sa le mute...

#5
tim2003

tim2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 26.06.2003
Ai 2 posturi in care, in afara de o urma de misto si observatia ta ca suntem slab pregatiti (bazate pe cititul in cafea?), nu dai nici o solutie sau ceva pe aproape la problema lui. Deci posturi degeaba.
Crezi ca poti fi putin constructiv? Sunt si eu atent, poate mai invat ceva.
Te ascultam.

PS. Peste "Atata vreme cat nu cunosc mai multe detalii, m-as abtine in a face presupuneri, chiar daca teoretic as avea dreptate.
" ai sarit.

Edited by tim2003, 12 June 2007 - 16:16.


#6
dabb

dabb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 10.04.2006

View Posttim2003, on Jun 12 2007, 17:09, said:

Ai 2 posturi in care, in afara de o urma de misto si observatia ta ca suntem slab pregatiti (bazate pe cititul in cafea?), nu dai nici o solutie sau ceva pe aproape la problema lui. Deci posturi degeaba.
Crezi ca poti fi putin constructiv? Sunt si eu atent, poate mai invat ceva.
Te ascultam.

PS. Peste "Atata vreme cat nu cunosc mai multe detalii, m-as abtine in a face presupuneri, chiar daca teoretic as avea dreptate.
" ai sarit.

sry daca am deranjat. nu asta am intentionat.
observatia ta ca suntem slab pregatiti ----- nu m-am referit la toate persoanele de pe acest forum...in nici un caz.
am amendat un post de-al tau.....lipsit de continut. te rog sa privesti doar partea constructiva a discutiei, eu nu intentionez sa educ pe nimeni.
dar...sa stii ca am dat o solutie in primul post, am tinut cont doar de datele problemei asa cum au fost prezentate.
ai scris...Atata vreme cat nu cunosc mai multe detalii, m-as abtine in a face presupuneri, chiar daca teoretic as avea dreptate.
uite si tu cate ambiguitate......

#7
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
daca nu dai detalii despre ce ai tu in camera aia a serverelor noua, putem doar presupune ca ai rack-uri, patch panel-uri, un sistem de ventilatie gandit bine.

planul asta e facut total orbeste pentru ca nu stiu situatia de la tine.

1. pregatesti panel-urile, cabluri, scule, suruburile de la rack-uri. - 6 ore cam la 100 de mufe de punch-uit
2. faci un inventar cu tot ce ai acolo, cum zicea cineva mai sus si stabilesti ordinea importantei lor - 2 ore.

pentru mutarea asta, eu cred ca vei avea nevoie de cel putin un weekend, asta daca cumva acolo tii si switch-urile de retea. mutarea in noua camera a tuturor utilizatorilor va tine jos reteaua cel putin 10 ore.

3. muti prima data sw-urile + prins in rack - 2 ore
4. pui patch cable-urile la switch-uri si dai drumul la retea - 2 ore
5. opresti serverele, si le muti in ordinea descrescatoare a importantei + montat in rack - 10-12 ore.

total: 24 de ore.

spor!

#8
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
La ce a spus worm as adauga : foloseste stick-ere si marker pentru a putea identifica, ulterior, mult mai repede device-urile

#9
renamed1

renamed1

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 126
  • Înscris: 01.12.2006
am scris cam 100 de lini si cand am dat add reply
Sorry, you do not have permission to reply to that topic
m-am logat .. totul s-a dus

pe scurt .. multumesc de sfaturi
m-am lovit de multe dar l-am mutat cu succes in 14 ore.

Daca doriti mai multe informatii intrebati-ma .. voi raspunde cu placere

#10
renamed1

renamed1

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 126
  • Înscris: 01.12.2006
am vrut sa mai postez ceva si din nou


Authorization mismatch - please go back and try again. If you have been trying to access a function incorrectly, please use the proper method.

dar acum am fost prevazator si inainte sa dau post am dat copy :)

a da .. ca resurse .. cu 2 persoane de la IT
moving company ( au mutat rack-urile cu tot ce era insurubat in ele)
1 pers de la MPLS provider (a mutat si a reconfigurat routerele si vpn-concentrator-ul)

ca probleme:
rack-urile nu au intrat pe o usa  :wallbash:
am vrut sa maresc gaurile din podeaua dubla pentrru cabluri .. nu se putea pentru ca pierdeam garantia .. placile au fost garantate sa reziste la o anumita forta/cm2.
la fel cu peretele dintre server room si distribution room era protejat anti incendiu si gaura putea fi desigilata si sigilata numai de compania care a construit peretele.
o sursa de la un dl380 s-a dus .. nu ma intrebati de ce ... s-a inlocuit in 4 ore .. carepack de la hp

aa .. si pentru asta "si...mai sfatuieste omu' sa faca si calculul volumului de aer dezlocuit de servere....." unde lucrez eu IT-ul nu este responsabil pentru chestii din astea, este partener (daca au nevoie de info) pentru chestii ca incedii, curent, generatoare diesel, clima, ups etc .. este depart facility..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate