Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...
 Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...
 

ce programe recomandati pt crearea de site-uri?

- - - - -
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#1
memered

memered

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 09.04.2007
sunt incepatoare in ceea ce priveste realizarea pag web. am cunostinte de html dar ca sa iasa un site k lumea trebuie cunsocute programe gen php, mysql (asa am auzit). cam asta e intrebarea. care sunt cele mai eficiente, cele mai importante programe, limbaje care trebuie stiute pt a realiza un site dragutz, interesant? depinde foarte mult si de ceea ce vrei sa cuprinda site-ul? astept pareri si sugestii

#2
Cosmi

Cosmi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 05.08.2006
Pentru a realiza un site drăguț nu este nevoie de php sau alte limbaje de programare. Atâta timp cât știi HTML și CSS poți să faci un site frumos. Bineînțeles, un site cuprinde și elemente grafice... asta înseamnă că va trebui să înveți să lucrezi cu un program de grafică. Pentru asta îți recomand Photoshop (orice versiune). Ca să înveți caută tutoriale pe net.

Nu îți recomand un program "de făcut situri" (mă refer la acele programe în care iei o poză și o pui unde vrei pe suprafața de lucru, fără să scrii tu codu... de ex: Web Page Maker) pentru că în felu ăsta o să fi tentată să pui o mulțime de animații și alte porcării care nu își au locu.
Dacă știi HTML și CSS poți să faci un site și în Notepad :mellow:

PHP e folosit pentru realizarea de pagini web dinamice... de ex: poți să modifici conținutul paginii fără să modifici codul HTML.
MySQL e bază de date; din câte știu eu face legătura cu PHP...

Sfatul meu: Pune mâna pe Photoshop să faci elemente grafice (poți să faci și site în el - designul, însă e mai greu de scos...), învață CSS și dezvoltă-te în HTML.
Ca programe îți recomand Adobe Dreamweaver sau Notepad++ .

#3
memered

memered

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 09.04.2007

 Cosmi, on May 28 2007, 20:44, said:

Dacă știi HTML și CSS poți să faci un site și în notepad
cum adica? eu numai in Notepad am mai facut. mai sunt si alte programe in care sa fie scrise codurile/paginile? care e diferenta?

#4
Blitzkrieg

Blitzkrieg

    SIR

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,050
  • Înscris: 13.02.2005
Photoshop, Dreamweaver

#5
sagarion

sagarion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 19.12.2006

 memered, on May 28 2007, 20:57, said:

cum adica? eu numai in Notepad am mai facut. mai sunt si alte programe in care sa fie scrise codurile/paginile? care e diferenta?

Diferentele ar fi: autoindent, sytntax hightlight, code completion etc.

#6
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
@memered:
1.  un "site web" poate fi de mai multe timpuri... cele mai importante (in opinia mea) sunt statice ( HTML si CSS, poate si putin javascript acolo :P ), dinamice (realizate cu un limbaj de programare ... acesta poate fi PHP(Favoritul meu) cu sau fara MySQL(Baza de date), ASP sau alte limbaje (PERL, CGI & others)) si sa nu uitam de site-urile flash, dar acestea din urma sunt tot site-uri statice (HTML), cu un "obiect" (flash-ul propriu-zis).
2. Pentru a crea un site bun nu trebuie sa cunosti "programul" PHP sau MySQL, ci limbajul prin care lucreaza acestea...
3. "Programele de creat site-uri" sunt si ele de mai multe feluri... pratic un site il poti crea cu orice program in care poti scrie text.
acestea sunt de 2 tipuri principale(cele mai importante).
1. de tip WYSIWYG (What you See Is What You Get), dupa cum spune si numele, sunt acele programe in care pur si simplu "tragi" o poza in program si ramane acolo (programul creand singur codul HTML), cel mai folosit tip de program pentru INCEPATORI, insa nu-l recomand.
2. editor text (aici iar as putea sa le impart in mai multe categorii... Cu code highlight, cu auto aompletition, etc...)
Unele programe (spre exemplu Macromedia (mai nou Adobe) Dreamweaver, au 2 sectiuni principale (code si designer), intr-una se vede codul-sursa iar in cealalta (designer) se vede aspectul site-ului.

Programele de grafica sunt alta mancare de peste... :P

Personal pentru codare folosesc Notepad++ si cateodata (rar ce e drept) Dreamweaver, iar penbtru grafica Adobe Photoshop si Adobe (ex macromedia) Fireworks

#7
memered

memered

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 09.04.2007

 darkangelbv, on May 29 2007, 16:11, said:

@memered:
1.  un "site web" poate fi de mai multe timpuri... cele mai importante (in opinia mea) sunt statice ( HTML si CSS, poate si putin javascript acolo :P ), dinamice (realizate cu un limbaj de programare ... acesta poate fi PHP(Favoritul meu) cu sau fara MySQL(Baza de date), ASP sau alte limbaje (PERL, CGI & others)) si sa nu uitam de site-urile flash, dar acestea din urma sunt tot site-uri statice (HTML), cu un "obiect" (flash-ul propriu-zis).
2. Pentru a crea un site bun nu trebuie sa cunosti "programul" PHP sau MySQL, ci limbajul prin care lucreaza acestea...
3. "Programele de creat site-uri" sunt si ele de mai multe feluri... pratic un site il poti crea cu orice program in care poti scrie text.
acestea sunt de 2 tipuri principale(cele mai importante).
1. de tip WYSIWYG (What you See Is What You Get), dupa cum spune si numele, sunt acele programe in care pur si simplu "tragi" o poza in program si ramane acolo (programul creand singur codul HTML), cel mai folosit tip de program pentru INCEPATORI, insa nu-l recomand.
2. editor text (aici iar as putea sa le impart in mai multe categorii... Cu code highlight, cu auto aompletition, etc...)
Unele programe (spre exemplu Macromedia (mai nou Adobe) Dreamweaver, au 2 sectiuni principale (code si designer), intr-una se vede codul-sursa iar in cealalta (designer) se vede aspectul site-ului.

Programele de grafica sunt alta mancare de peste... :P

Personal pentru codare folosesc Notepad++ si cateodata (rar ce e drept) Dreamweaver, iar penbtru grafica Adobe Photoshop si Adobe (ex macromedia) Fireworks

merci mult de raspuns. mai am cateva nelamuriri:
1. ce anume implica un site dinamic? (prezinta niste date care se schimba prin utilizarea bazelor de date?)
2. care dintre editoarele de text enumerate au code highlight?
3. ce inseamna aompletition?

#8
alexdory

alexdory

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 28.04.2007
Un site dinamic implica o baza de date , fie ea pe un server special sau chiar sub forma de fisiere text puse in folderul paginii si un script care permite folosirea bazei respective de date . ( autorizare user , parola , upload fisier , cautare ) . Pe scurt exact ce ai spus tu , date care se schimba .
Editoarele de text cele mai folosite nu stiu sa-ti spun sigur dar eu lucrez in domeniu de mai multi ani si am vazut pe aproape toti folosind Dreamweaver , eu personal m-am obisnuit cu el si mi se pare din ce in ce mai inteligent ( deja nu mai face prostii asa de mari daca lucrezi in modul grafic la inceput , si in plus poti face tot ce vrei tu in mod grafic si apoi sa repari - cand o sa stii mai multe - in mod cod ce prostii mai face el ) , are si highlight si autocompletion ( asta vroia sa spuna si colegul meu dar a facut un typo :) )

Ca sa iti dau un sfat mai complet , daca te intereseaza profesionist iti trebuie asa :

1.Dreamweaver - cu el te poti ocupa de HTML , XHTML , DHTML si CSS in functie de reglementarile consortiului W3 www.w3.org - in fond vrei ca ce faci tu sa mearga pe toate browserele  la fel , nu ? :)
2.Flash - cu el faci animatii , intro , bannere sau daca te pasioneaza aplicatii web complexe
3.Appserv - este un server simplu foarte usor de configurat ( merge si default install ) pt Mysql , apache , tot ce ai nevoie ca sa faci un site dinamic ; Php-ul care sa acceseze serverul il scrii tot in Dreamweaver , suporta si PHP .
4.Oricat de mult ai vrea sa faci partea grafica doar in CSS nu poti sa te descurci fara un program de grafica , iti recomand Photoshop pentru grafica din HTML si editare poze si Illustrator pentru grafica Vectoriala .
6.Ah si nu uita de Kuler ( http://kuler.adobe.com ) sau ( http://kuler.adobe-labs.com ) nu mai stiu unde ca l-au schimbat la un moment dat . De aici iti poti alege culori sau face tu propriile palete de culori conform unor algoritmi ingeniosi de legatura intre culori . Ideal este sa faci un tutorial al lui Bruce Heavin , nu mai stiu unde l-am vazut . Totul depinde de cat de mult timp vrei sa investesti ca daca vrei sa-ti faci un site personal si nu te pasioneaza o cariera atunci partea a doua a postului meu e ...in plus :)


Oricum se pot gasi si programe freeware pentru tot ce am dat eu :) pentru ca imi dau seama ca totusi costa putin ( in jur de 2000 euro am vazut de curand o suita pro de la adobe) .
Succes

#9
memered

memered

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 09.04.2007

 alexdory, on May 29 2007, 23:42, said:

Un site dinamic implica o baza de date , fie ea pe un server special sau chiar sub forma de fisiere text puse in folderul paginii si un script care permite folosirea bazei respective de date . ( autorizare user , parola , upload fisier , cautare ) .

multumesc mult pt explicatii! chiar la elementele enumerate de tine -user etc- m-am gandit sa le includ in pagina. problema e ca la sc nu am facut decat html si pana la anu (pt k site-ul va reprez lucrarea de atestat) va trebui sa invat ceva limbaje... as vrea la vara sa invat notiuni php ca sa pot realiza ce mi-am propus cu user, parola etc. se poate invata in timp asa scurt? e un limbaj greu? (stiu ca rasp poate fi subiectiv dar as vrea sa stiu parerea ta)
css-ul la ce imi foloseste? (de ce trebuie sa il stiu pe langa html)
si inca ceva, site-ul trebuie sa fie facut astfel incat sa ruleze cam pe orice calculator, adica sa nu faca fite chiar la atestat. nu ar fi mai sigur daca as folosi notepad-ul?

#10
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

 memered, on May 30 2007, 07:09, said:

multumesc mult pt explicatii! chiar la elementele enumerate de tine -user etc- m-am gandit sa le includ in pagina. problema e ca la sc nu am facut decat html si pana la anu (pt k site-ul va reprez lucrarea de atestat) va trebui sa invat ceva limbaje... as vrea la vara sa invat notiuni php ca sa pot realiza ce mi-am propus cu user, parola etc. se poate invata in timp asa scurt? e un limbaj greu? (stiu ca rasp poate fi subiectiv dar as vrea sa stiu parerea ta)
css-ul la ce imi foloseste? (de ce trebuie sa il stiu pe langa html)
si inca ceva, site-ul trebuie sa fie facut astfel incat sa ruleze cam pe orice calculator, adica sa nu faca fite chiar la atestat. nu ar fi mai sigur daca as folosi notepad-ul?

PHP-ul ruleaza NUMAI pe un server web (apache sau IIS), nu-l poti deschide pur si simplu in explorer sau Firefox.
Daca iti doresti inveti lucrurile de baza in php in ~2 saptamani. Un bun inceput este Tutorialul lui orice_on.
Succes la invatare.

#11
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007

 memered, on May 30 2007, 07:09, said:

multumesc mult pt explicatii! chiar la elementele enumerate de tine -user etc- m-am gandit sa le includ in pagina. problema e ca la sc nu am facut decat html si pana la anu (pt k site-ul va reprez lucrarea de atestat) va trebui sa invat ceva limbaje... as vrea la vara sa invat notiuni php ca sa pot realiza ce mi-am propus cu user, parola etc. se poate invata in timp asa scurt? e un limbaj greu? (stiu ca rasp poate fi subiectiv dar as vrea sa stiu parerea ta)
css-ul la ce imi foloseste? (de ce trebuie sa il stiu pe langa html)
si inca ceva, site-ul trebuie sa fie facut astfel incat sa ruleze cam pe orice calculator, adica sa nu faca fite chiar la atestat. nu ar fi mai sigur daca as folosi notepad-ul?


parerea mea: nu se poate invata. nu fara sa ai gauri imense de securitate si sa te invarti in jurul cozii pt a face o chestie, care mai tarziu o sa descoperi ca se putea face mult mai usor. Despre CSS, trebuie invatat neaparat pt ca e un "supliment" pt html. iti reduce dimensiunea paginilor si iti permite sa faci lucruri pe care nu le poti face in html.

Revenind la site-ul dinamic si invatarea php-ului, ai nevoie pe langa php si de o baza de date pt a face ceva cu adevarat dinamic. Incearca MySql, e free. Va trebui sa inveti pe langa php si notiuni de SQL. multa bafta.

#12
memered

memered

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 09.04.2007

 darkangelbv, on May 30 2007, 10:34, said:

PHP-ul ruleaza NUMAI pe un server web (apache sau IIS), nu-l poti deschide pur si simplu in explorer sau Firefox.
Daca iti doresti inveti lucrurile de baza in php in ~2 saptamani. Un bun inceput este Tutorialul lui orice_on.
Succes la invatare.

nu inteleg foarte bine cum functioneaza treaba asta. daca am un calculator pe care am instalat IIS-ul, imi functioneaza site-ul?
pot sa il rulez in timp ce il "creez" ca sa vad in ce stadiu sunt cu el, cum arata? adica va fi ca in cazul html-ului cand poti sa il deschizi de cate ori vrei chiar daca mai ai de lucru la el? repet: eu nu vreau sa il pun pe net propriu-zis, adica sa fac rost de platesc sa imi fie gazduit. e doar pt atestatul de info.

#13
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

 memered, on May 31 2007, 06:59, said:

nu inteleg foarte bine cum functioneaza treaba asta. daca am un calculator pe care am instalat IIS-ul, imi functioneaza site-ul?
pot sa il rulez in timp ce il "creez" ca sa vad in ce stadiu sunt cu el, cum arata? adica va fi ca in cazul html-ului cand poti sa il deschizi de cate ori vrei chiar daca mai ai de lucru la el? repet: eu nu vreau sa il pun pe net propriu-zis, adica sa fac rost de platesc sa imi fie gazduit. e doar pt atestatul de info.
Pe iis poti, doar ca nu-l deschizi normal.. il pui in directorul wwwroot su apoi intri la http://localhost si acolo vizualizezi site-ul.

Edited by darkangelbv, 31 May 2007 - 07:21.


#14
memered

memered

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 09.04.2007
multumesc pt explicatii. nu am inteles totusi foarte bine ce anume poate sa faca css-ul si nu poate html-ul? de ce trebuie neaparat pe langa php sa invat si sql (merg mana in mana)? nu se poate invata php fara sa stii sql?

#15
again

again

    WEB DUDE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,068
  • Înscris: 21.10.2005
se poate si fara dar o sa-ti dai seama ca nu poti sa ti continutul unei baze de date in fisiere fizice pe server

#16
memered

memered

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 09.04.2007

 again, on May 31 2007, 15:57, said:

se poate si fara dar o sa-ti dai seama ca nu poti sa ti continutul unei baze de date in fisiere fizice pe server

cum adica nu o sa le pot tine? de ce? deci sql-ul e utilizat pt a 'tine', a stoca acele baze de date?

#17
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
De putut le poti tine bine-mersi si in fisiere de tip plain text pe server, dar in acest caz datele alea nu mai sunt in siguranta :D

Edited by darkangelbv, 31 May 2007 - 21:44.
....


#18
xnoise

xnoise

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 08.02.2007
nu. SQL-ul iti permite sa accesezi datele. SQL = Structured Query Language. este practic un limbaj tranzactional, inteles de catre bazele de date. este universal (in general) si trimite anumite cereri catre serverul de baze de date care le executa. in functie de operatiunile efectuate, serverul poate intoarce sau nu un raspuns, care mai departe este afisat in php daca vrei (exemplul cel mai simplu este o autentificare bazata pe user si parola, unde se citesc in baza de date niste valori care se compara cu inputul utilizatorului, generand diferite raspunsuri ).

ce poate css-ul si nu poate html-ul? in primul rand prin css controlezi o destul de mare parte din DOM si ai posibilitatea sa schimbi anumite proprietati ale unor elemente FARA Javascript. (cel mai simplu exemplu care imi vine in minte este proprietatea display din css, care altereaza destul de drastic elementele). ce nu mai stie sa faca html-ul sunt pseudo-clasele si pseudo-elementele (:hover, :active, :link, :before, :after). acestea sunt fie "sub-clase" ale unei clase initale (un fel de sub-elemente daca doresti), fie elemente adaugate dar care fizic nu exista. utilitatea css-ului este imensa. iti permite sa schimbi un site intreg dintr-un singur fisier, fara multe batai de cap (fie ca site-ul are 3 pagini sau 1.000.000). in afara de asta, multe proprietati ale elementelor html devin depreciate si se va pierde suportul pentru ele in urmatorii ani. asa ca folosirea lor nu mai este recomandata. in afara de asta codul tau arata infinit mai bine si mai curat. O singura observatie: CSS functioneaza numai cu html semantic.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate