Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Noul legamant

ecranul laptopului se intuneca ri...

Centrala ferroli pe peleți
 Tv cu slot card CI și intrar...

My Profit Land - MPL

Otel carbon

Capcane pentru șoareci
 Passat B8

La volan baut si fara permis? Ped...

Reconditionare gard fier forjat/p...

7artisans 4mm F/2.8 fisheye circu...
 DVD-uri INTENSO

Perlele internetului in Germania

Invision Community, Editați ...

Despre cei ce ti se adreseaza agr...
 

Analize de sange

- - - - -
  • Please log in to reply
349 replies to this topic

#343
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,856
  • Înscris: 10.05.2007
Trombofilie ereditara cu 4 mutatii, mthfr a si c, V leiden si pai1.
Risc de producere trombi (cheaguri).

#344
camelia100100

camelia100100

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.02.2015
am 37 de ani si in urma analizelor am procentul de neutrofile(NEUT%)39, 7 si procentul de limfociteLYM%)46, 5.oare care e cauza.trebuie sa imi fac griji?multumesc.camelia. HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb,Ht, INDICI ERITROCITARI
Numar de eritrocite (RBC) = 4.08 mil./µL [3.92 - 5.08]
Hemoglobina (HGB) = 12.7 g/dL [11.9 - 14.6]
Hematocrit (HCT) = 36.6 % [36.6 - 44]
Pagina 1 din 3 FG-5.8-01 Tiparit la data 19/02/2015 5:26:58PM Denumire
Cod proba: * 3630259 * Valorile in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv sunt in chenar (B{SdUrTq)
Rezultate UM
Recomandare generala: Rezultatele analizelor trebuie interpretate de catre medicul dumneavoastra curant in context clinic.
Interval biologic
de referinta
HEMATOLOGIE
HEMOLEUCOGRAMA CU FORMULA LEUCOCITARA,Hb,Ht, INDICI ERITROCITARI
Volumul mediu eritrocitar (MCT) = 89.7 fL [82.9 - 98]
Hemoglobina eritrocitara medie (HEM) = 31.1 pg/cell [27 - 32.3]
Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare (MCHC) = 34.7 g/dL [31.8 - 34.7]
Largimea distributiei eritrocitare - coeficient variatie (RDW) = 12.5 % [11.6 - 14.8]
Numar de leucocite (WBC) = 5.66 mii/µL [4.49 - 12.68]
Procentul de neutrofile (NEUT%) = 39.7 % [42.9 - 74.3]
Procentul de eozinofile (EOS%) = 3.4 % [0.2 - 5.3]
Procentul de bazofile (BAS%) = 0.5 % [0.1 - 1]
Procentul de limfocite (LYM%) = 46.5 % [18.3 - 45.7]
Procentul de monocite (MON%) = 9.9 % [4.2 - 11.8]
Numar de neutrofile (NEUT) = 2.25 mii/µL [2.1 - 8.89]
Numar de eozinofile (EOS) = 0.19 mii/µL [0.01 - 0.4]
Numar de bazofile (BAS) = 0.03 mii/µL [0.01 - 0.07]
Numar de limfocite (LYM) = 2.63 mii/µL [1.26 - 3.35]
Numar de monocite (MON) = 0.56 mii/µL [0.25 - 0.84]
Numar de trombocite (PLT) = 167 mii/µL [150 - 450]
Volumul mediu plachetar (MPV) = 10.6 fL [7.4 - 13]
Distributia plachetelor(trombocitelor) (PDW) = 12.5 % [8 - 16.5]
sange, metoda focusarii hidrodinamice asociata cu citometria in flux si SLS, Sysmex XT2000
VSH (VITEZA DE SEDIMENTARE A HEMATIILOR)
VSH = 7 mm/h <20
sange , metoda fotometrica, ALIFAX
Aprobat:
MICROBIOLOGIE
EXAMEN COMPLET DE URINA
BIOCHIMIE URINA = -
pH urinar = 5 - [5 - 7]
Densitate urinara = 1016 - [1010 - 1030]
Leucocit esteraza = Absenta - Absenta, 25 WBCs/uL
Hemoglobina = Normala - Normala, 10/uL
Bilirubina- = Negativ - Negativ, 0.5 mg/dl, 1.0 mg/dl
Urobilinogen- = Normal - Normal, 0.2 mg/dL, 1 mg/dL, 2 mg/dL
Glucoza- = Normal - Normal
Proteine = Absente - Absente, 10 mg/dL
Corpi cetonici = Negativ - Negativ, 5 mg/dL
Nitriti- = Negativ - Negativ, 0.1 mg/dL
Acid ascorbic = Absent - Absent, 20 mg/dL
Culoare = Galben - Galben, Galben deschis

am 37 de ani si in urma analizelor am procentul de neutrofile(NEUT%)39,7 si procentul de limfociteLYM%)46,5.oare care e cauza.trebuie sa imi fac griji?multumesc.camelia

#345
lex2010

lex2010

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,437
  • Înscris: 21.10.2009
Va salut!

In speranta ca aceste randuri vor fi citite si de medici sau de studenti ai facultatilor de medicina sau alte persoane din domeniul medicinei... Doresc sa imi fac, preventiv, analize de sange prin care sa imi fie evaluata starea de sanatate si sa pot sa depistez, in principiu, cam orice eventuala boala... Nu cunosc nivelul la care a ajuns medicina moderna, sunt constient ca nu pot fi depistate toate bolile numai prin analize de sange, dar as vrea sa plec de la un control general si, daca este cazul, sa fac ulterior alte controale mai amanuntite.

Va adresez rugamintea de a-mi spune ce analize de sange ar trebui sa fac. Nu vreau sa ajung ipohondru, dar in ultima perioada am tot auzit de multe cazuri de persoane care au aflat ca au tumori cerebrale, cancer la colon, diabet, leucemie, probleme la inima, ficat samd... cred ca nu exagerez daca doresc sa imi fac niste analize complete(pana la urma si masina o ducem la revizie anual, de ce nu ne-ar pasa de propriul corp?).

Va multumesc!

#346
RebecaMoisuc99

RebecaMoisuc99

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.05.2019
Am si eu o intrebare.
Am fost sa donez sange si mi-au spus ca nu voi putea niciodata.
Am grupa de sange B III, Rh pozitiv, dar mi-a zis ceva de un DAI pozitiv (care nu stiu ce inseamna).
Intrebarea mea este daca a auzit cineva de asta si ce inseamna. Multumesc.

#347
John_Biggun

John_Biggun

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 31.03.2008
Salut. Am facut analizele de sange si au iesit normale in afara de NRBC% marit. E cineva care se pricepe?, nu de alta dar nu vreau sa ma culc in palpitatii degeaba la noapte.

#348
John_Biggun

John_Biggun

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 31.03.2008
---------------------------------------------

Attached Files


Edited by John_Biggun, 05 August 2020 - 13:36.


#349
John_Biggun

John_Biggun

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 31.03.2008
La laborator mi.au spus ca la multa lume iese asa si ca ar fi din cauza "calculatorului" . La ce dracu le.au mai bagat ? Ca sa bage lumea in boala cu stresul ?

#350
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,358
  • Înscris: 01.12.2017
Lumea nu trebuie sa intre în  boală cu stresul pentru ca analizele se interpreteaza de doctor.
Și culcă-te fără palpitatii la noapte, că n-ai nimic.

Trombocitele nu le-ai observat, ti-a sărit in ochi indicele ăla.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate