Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Masini de Italia!

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
Ullysse

Ullysse

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 06.12.2006
Salut!  Ma tot uit pe site-uri de vanzare straine si vad multe masini interesante din Italia. Sunt mai ieftine cu 500-1000 fata de aceleasi masini din Germania, au garantie, si chiar Km putini. Totusi, in Romania sunt foarte putine masine masini aduse din Italia. Ma intreb care e spilul. Sunt manarite, mai sunt niste taxe prin Italia de care nu stiu eu sunt vandute tot de romani de pe acolo si .... , sau ce?  Daca stiti care e treaba, va rog lamuriti-ma !

#2
Drag0n_X

Drag0n_X

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,759
  • Înscris: 17.04.2007
ulyse buna afirmatie si eu as vrea sa aflu acelasi lucru .......poti sa imi dai si mie niste siteuri din italia? astept raspunsuri in legatura ku masinile din italia ms anticipat bft allz :coolspeak:

#3
alexshelby427

alexshelby427

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 30.05.2006
Eu ma uit pe autosupermarket.it

#4
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
De ce se cumpara masini din germania si nu din italia?
germania e mai aproape decit italia.
pe linga distanta mai mare cu cel putin 500km, mai se adauga si taxele de autostrada...
...

cautind pe mobile.de am gasit un site italian dar ma rog, poti cauta si altele alegind la tara italia...

eurosport...

#5
alexshelby427

alexshelby427

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 30.05.2006

View PostH725, on May 15 2007, 02:42, said:

pe linga distanta mai mare cu cel putin 500km, mai se adauga si taxele de autostrada...

Problema nu ar fi taxele de autostrada (cu 100 EUR mergi de la Bari la Udine) , ci mai degraba urmatoarele :

1.procedura - Italia este mai birocratica, contractul, numerele provizorii etc. vor dura mai mult

2.intretinerea - Italia este o tara cu clima mai dificila (care isi spune cuvantul asupra carosieriei) si la care intretinerea inseamna mai degraba completare cu ulei si nu schimbul de ulei+filtru :)

#6
Magician

Magician

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 19.05.2007
Sal sunt nou pe aici... am si eu nevoie de un sfat... ar tb luni sa plec sa cumpar o masina din italia... un BMW 525 din 99... as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna la ce sa fiu atent pt a evita sa ma trezesc ca am adus un jaf aici... care sunt tzepele cele mai intalnite la bmw-urile de genul acesta....
Va multumesc anticipat

#7
alin_afronie

alin_afronie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 26.11.2007
As dori sa stiu si eu de ce acte am nevoie pt cumpararea unei masini din Italia.stiam dar nu sigur ca trebuie sa ai buletin italian,dar am auzit azi ca merge si cu buletinul dar trebuie sa faci intestazzione la cineva care are act italian,cum fac apoi sa ajung fara probleme in tara pt a inmatricula-o...e cineva in masura  sau care a facut actiunea asta sa ma lamureasca si epe mine ...i-as fii recunoscator..ca sa numai bat drumul pana in germania tinand cont ca acum stau in italai si voi pleca dupa sarbatori cu masina pe care vreau s ao inmatriculez...multumesc mult!

Edited by alin_afronie, 27 November 2007 - 00:21.


#8
hot

hot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 28.07.2007

View PostMembruAnonimelby427, on May 15 2007, 04:37, said:

Problema nu ar fi taxele de autostrada (cu 100 EUR mergi de la Bari la Udine) , ci mai degraba urmatoarele :

1.procedura - Italia este mai birocratica, contractul, numerele provizorii etc. vor dura mai mult

2.intretinerea - Italia este o tara cu clima mai dificila (care isi spune cuvantul asupra carosieriei) si la care intretinerea inseamna mai degraba completare cu ulei si nu schimbul de ulei+filtru :)

Chiar daca taxele is ceva mai mari eu zic ca tot se merita intrucat masinile au km mult mai putin decat in germania unde in 2 ani deja masina are 100.000 km.Iar pretul find mai mic cu 500-1000 euro decat in germania se merita pe deplin.

#9
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Mai nene...nu mai invatati pe nimeni sa cumpere masini de la italieni, sa ramana cu ele sa faca munti de harburi..La Roma numai masini germane au smekerii, ce masina italieneasca sa iei de la ei? Masinile sunt japoneze, germane si americane...in rest...sunt asa zise autovehicole...ma rog...
Eu i-as boicota pe italienei si la iaurtul Danone...la modul de kkt la care se comporta acolo cu romanii.
Ok, pe romi pot sa-i eutanasieze, nu ma opun..dar ar trebui sa-si eutanasieze si pe ai lor ca sunt gramezi de tigani ITALIENI.
Ia domen masina din Germania, lasa-i in pace cu harburile lor ca nu sunt mai ieftine.

#10
kum

kum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 23.05.2005

View Postsanddy1964, on Nov 27 2007, 21:05, said:

...La Roma numai masini germane au smekerii, ce masina italieneasca sa iei de la ei? ...

Are you sure? :huh:
How about Ferrari? Maserati?

Aa! Am uitat! Alea nu e pentru "smekeri"! "Smekerii" are BMW/Mert/Audi ...

#11
BRadu80

BRadu80

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 27.02.2007
Va zic eu de ce nu cumpara lumea masini din Italia si cumpara din Germania.
Eu sunt venit in Italia din Ianuarie 2007 detasat de la firma la care lucrez si in urma cu 2 saptamani mi-am luat si eu o masina dar nu din Italia cu toate ca stau aici de un an de zile ci din Germania din mai multe motive. Nu am nici eu permisul de sogiorno asa ca masina pe care trebuia sa o cumpar de aici o cumparam pe buletinul de Romania. Din luna Mai, am inceput cautarile atat pe internet cat si in reviste de specialitate. Eu stau in Forli la 60 de km de Bologna si la vre-o 30 de Rimini unde sunt sute de parcuri auto second hand. Am fost pe la multe parcuri auto de prin zona mai ales ca nu eu plateam combustibilul ci firma, dar lasand toate astea la o parte am sa va spun motivele pentru care am ales sa cumpar din Germania si nu din Italia.
- In primul rand birocratia e ffff. mare la italieni fata de nemti (chiar mai mare decat la noi) si ai de umblat cu hartogaria pana iti vine sa nebunesti si dureaza cateva zile pana rezolvi totul (cel putin trei-patru) iar daca demarezi actiunea miercurea poti sa fi linistit ca te prinde weekendul inca in Italia- ceea ce pentru cei care se ocupa de asa ceva (nu am vrut sa le zic bisnitari, ... ups ca am zis.), nu e prea rentabil.
- Pe aici rar am vazut o masina care sa nu fi avut cel putin un accident, nici nu ma mir avand in vedere stilul lor de condus.
- Pentru numerele si asigurarea provizorie valabila 5 zile (asta e minimul) e o taxa de aproximativ 450 de euro, iar daca in perioada asta nu ai parasit Italia trebuie sa o platesti din nou. Plus ca trebuie sa declari si ruta pe care o vei urma pentru intoarcere iar in cazul in care te abati de la ea si ai cumva un accident, doamne fereste, asigurarea nu mai plateste nimic.
- la cumpararea unei masini cumparatorul trebuie sa plateasca si transcrierea masinii care de obicei nu e inclusa in pretul masinii (sunt cazuri in care e inclusa dar atungi scrie in anunt "pasagio compreso" sau "tutto compreso") care e iar vre-o 200 de euro
- majoritatea masinilor pe care le-am vazut erau cosmetizate atat la propriu cat si la figurat.
- preturile care sunt trecute de fapt in reviste si se internet de cele mai multe ori nu coincideau cu pretul cerut la fata locului
- multe anunturi de pe net sunt tepe asa ca nu va luati dupa ce scrie acolo (cautam masina prin zona pe o raza de vre-o 200 de KM pentru ca nu aveam de gand sa fac mai mult de o zi pe drum pentru dus intors doar pentru a vedea o masina, cand sunam la telefon totul era roz iar cand ii ziceam ca in 3 ore is acolo sa vad masina doar sa-mi dea adresa, de multe ori mi se inchidea in nas, bineinteles ca nu era trecuta nicio adresa decat un numar de telefon in anunt si un inicativ de oras)
- si inca un lucru dar care nu conteaza chiar asa de mult e taxa de autostrada care e iar pe la 50 de euro daca pleci de prin centrul Italiei pana in Austria.

Asa ca facand un sumar al tuturor sumelor pe care trebuie sa le platesti in plus iesi chiar mai scump decat in Germania plus alergatura mult mai multa si nervi intinsi la maxim.


PS. Daca cineva totusi se incumeta sa ia o masina din Italia evitati sudul si Roma.

Edited by BRadu80, 29 November 2007 - 11:36.


#12
EUROPEANUL

EUROPEANUL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 26.03.2007

View PostBRadu80, on Nov 29 2007, 12:25, said:

Va zic eu de ce nu cumpara lumea masini din Italia si cumpara din Germania.
Eu sunt venit in Italia din Ianuarie 2007 detasat de la firma la care lucrez si in urma cu 2 saptamani mi-am luat si eu o masina dar nu din Italia cu toate ca stau aici de un an de zile ci din Germania din mai multe motive. Nu am nici eu permisul de sogiorno asa ca masina pe care trebuia sa o cumpar de aici o cumparam pe buletinul de Romania. Din luna Mai, am inceput cautarile atat pe internet cat si in reviste de specialitate. Eu stau in Forli la 60 de km de Bologna si la vre-o 30 de Rimini unde sunt sute de parcuri auto second hand. Am fost pe la multe parcuri auto de prin zona mai ales ca nu eu plateam combustibilul ci firma, dar lasand toate astea la o parte am sa va spun motivele pentru care am ales sa cumpar din Germania si nu din Italia.
- In primul rand birocratia e ffff. mare la italieni fata de nemti (chiar mai mare decat la noi) si ai de umblat cu hartogaria pana iti vine sa nebunesti si dureaza cateva zile pana rezolvi totul (cel putin trei-patru) iar daca demarezi actiunea miercurea poti sa fi linistit ca te prinde weekendul inca in Italia- ceea ce pentru cei care se ocupa de asa ceva (nu am vrut sa le zic bisnitari, ... ups ca am zis.), nu e prea rentabil.
- Pe aici rar am vazut o masina care sa nu fi avut cel putin un accident, nici nu ma mir avand in vedere stilul lor de condus.
- Pentru numerele si asigurarea provizorie valabila 5 zile (asta e minimul) e o taxa de aproximativ 450 de euro, iar daca in perioada asta nu ai parasit Italia trebuie sa o platesti din nou. Plus ca trebuie sa declari si ruta pe care o vei urma pentru intoarcere iar in cazul in care te abati de la ea si ai cumva un accident, doamne fereste, asigurarea nu mai plateste nimic.
- la cumpararea unei masini cumparatorul trebuie sa plateasca si transcrierea masinii care de obicei nu e inclusa in pretul masinii (sunt cazuri in care e inclusa dar atungi scrie in anunt "pasagio compreso" sau "tutto compreso") care e iar vre-o 200 de euro
- majoritatea masinilor pe care le-am vazut erau cosmetizate atat la propriu cat si la figurat.
- preturile care sunt trecute de fapt in reviste si se internet de cele mai multe ori nu coincideau cu pretul cerut la fata locului
- multe anunturi de pe net sunt tepe asa ca nu va luati dupa ce scrie acolo (cautam masina prin zona pe o raza de vre-o 200 de KM pentru ca nu aveam de gand sa fac mai mult de o zi pe drum pentru dus intors doar pentru a vedea o masina, cand sunam la telefon totul era roz iar cand ii ziceam ca in 3 ore is acolo sa vad masina doar sa-mi dea adresa, de multe ori mi se inchidea in nas, bineinteles ca nu era trecuta nicio adresa decat un numar de telefon in anunt si un inicativ de oras)
- si inca un lucru dar care nu conteaza chiar asa de mult e taxa de autostrada care e iar pe la 50 de euro daca pleci de prin centrul Italiei pana in Austria.

Asa ca facand un sumar al tuturor sumelor pe care trebuie sa le platesti in plus iesi chiar mai scump decat in Germania plus alergatura mult mai multa si nervi intinsi la maxim.


PS. Daca cineva totusi se incumeta sa ia o masina din Italia evitati sudul si Roma.


#13
EUROPEANUL

EUROPEANUL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 26.03.2007
Radu are dreptate ,majoritatea masinilor sant "facute "in italia ....ca si peste tot .....in toate parcurile auto ,daca vrei sa iei o masina cat de cat buna trebuie luata de la opersoana particulara .

#14
BRadu80

BRadu80

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 27.02.2007
Sa va povestesc si o intamplare patita in urma cu vre-o 2 luni cu un dealear italian. Mergeam la un supermarket impreuna cu cei 2 colegi cu care sunt detasat aici sa ne luam fructe pentru ca acolo sunt cele mai ieftine. Langa supermarket este un dealer auto destul de “respectat” avand in vedere ca in vitrina are Mercedes, Audi, Porsche, BMW, majoritatea noi si mai vinde si cateva masini second. Dupa cum ziceam mergeam la supermarket iar parcarea supermarketului e langa cladirea acestui dealer, noi nu prea parcam masina in parcare ci o lasam pe o mica alee care era inchisa de langa parcare iar la mica distanta  are si el o mica parcare dar care nu prea sare in ochi pentru ca e inconjurata de un gard viu si nu poti intra cu masina pentru ca are lanturi la intrare. La un moment dat vede un coleg un Peugeot 206 albastru marin metalizat in parcarea aia. (eu cautam o masina mica de oras si de cand m-am hotarat sa iau masina deja ochii imi erau ca radarul prin oras sa vad cam care cum arata, daca vedeam una care-mi place deja ziceam catre colegi “una din aia mi-ar trebuii”- si deja le-am indus si lor starea asta ca deja cum vedeau o masina mica imi ziceau – ce zici de aia?). Mergem ne plimbam pe langa ea, pe dinafara arata super , inauntru nu puteam sa vedeam ca doar era inchisa, singurul lucru care mi-a sarit in ochi era faptul ca bara din spate era un pic impinsa inauntru in partea dreapta probabil de la cum a dat in spate si a atins vre-un stalp. Se uita colegul pe geam inauntru si vede km. 145700 zice ca e cam mult, eu cautam ceva cu mai putin de 80 000,  si ne ducem in treaba noastra. Dupa cateva zile ne intoarcem la supermarket si vedem  Pegeot-ul nostru in vitrina. Tot nu prea aveam ce face asa ca le zic sa intram totusi sa vedem cum arata si inauntru, macar mai pierdem  o jumatate de ora si pe acolo. Intram si vorbim cu dealerul  ca vrem sa ne uitam la masina si incepem totzi 3 aceleasi operatiuni din urma cu cateva zile ne uitam la ea, ne deschide nenea dealerul portbagajul  si capota, motorul curat ca lacrima, inauntru curatenie exemplara , cauciucurile siliconate, zici ca era noua. Ne zice asta ca masina costa 6500 de euro si ca  a primit-o cu o zi inainte doar ca a dus-o la spalat si azi dimineata a pus-o in vitrina, ca are toate dotarile, zambesc cand ma gandesc ca masina am vazut-o cu 3-4 zile inainte in parcare recunoscand lovitura de pe bara din spate dar imi vad de treaba pentru ca oricum nu aveam de gand  sa cumpar masina franceza, si intru si eu sa vad cum e in interior, ma asez pe scaun si imi sare in ochi  kilometrajul 64 325 il strig pe colegu care a citit km. data trecuta si-i arat si-l pufneste pe asta un ras de nu se mai poate opri si se uita ala la el ca noi la bordul “masinii timpului”. Le zic la colegi in romana ca sa ne jucam un pic cu el sa vedem cat de bun e la minciuna si incepem sa-l intrebam de anul fabricatiei si alte maruntisuri,masina era din august  2003, dupa varsta 64 000 km era un numar normal de km, ne explica ca arata asa de bine pentru ca a fost ingrijita, ca sa para om cinstit ne duce el in spate si ne arata lovitura din bara si ca doar asta e singura problema, la care colegu incepe asa ganditor si zice ca nu stie ca dupa cum arata masina asta parca ar avea vre-o 145 000 (va ziceam mai sus ca arata f. bine)si incep si eu ca intradevar cam asa arata  faza la cere asta mai sa intre in soc respirator, dupa care ii zic ca nu-mi place cum arata si ies cu colegii pe usa, cei doi aproape ca faceau pe ei de ras cand isi aminteau ce fata a facut asta cand i-am zis ca asa arata de parca ar avea 145 000.


PS. Masina timpului e si azi in vitrina, am vazut-o dimineata in timp ce veneam la servici, si inca mai tragem cate un ras cand ne gandim la cum i-a picat fata la ala cand i-am zis de kilometrii.

#15
kappa_man84

kappa_man84

    Fiord

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,226
  • Înscris: 15.02.2007
din pacate nu e de ras....

Edited by MAK, 30 November 2007 - 22:45.


#16
alexshelby427

alexshelby427

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 30.05.2006
Ba da. Cine cauta "chilipiruri" le merita. Germania sau Italia e tot una. Cand vrei sa "inapoiezi" kilometri nu conteaza ca esti neamt,turc,italian sau tigan...

#17
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005

View PostBRadu80, on Nov 30 2007, 11:58, said:

Sa va povestesc si o intamplare patita in urma cu vre-o 2 luni cu un dealear italian. Mergeam la un supermarket impreuna cu cei 2 colegi cu care sunt detasat aici sa ne luam fructe pentru ca acolo sunt cele mai ieftine. Langa supermarket este un dealer auto destul de “respectat” avand in vedere ca in vitrina are Mercedes, Audi, Porsche, BMW, majoritatea noi si mai vinde si cateva masini second. Dupa cum ziceam mergeam la supermarket iar parcarea supermarketului e langa cladirea acestui dealer, noi nu prea parcam masina in parcare ci o lasam pe o mica alee care era inchisa de langa parcare iar la mica distanta  are si el o mica parcare dar care nu prea sare in ochi pentru ca e inconjurata de un gard viu si nu poti intra cu masina pentru ca are lanturi la intrare. La un moment dat vede un coleg un Peugeot 206 albastru marin metalizat in parcarea aia. (eu cautam o masina mica de oras si de cand m-am hotarat sa iau masina deja ochii imi erau ca radarul prin oras sa vad cam care cum arata, daca vedeam una care-mi place deja ziceam catre colegi “una din aia mi-ar trebuii”- si deja le-am indus si lor starea asta ca deja cum vedeau o masina mica imi ziceau – ce zici de aia?). Mergem ne plimbam pe langa ea, pe dinafara arata super , inauntru nu puteam sa vedeam ca doar era inchisa, singurul lucru care mi-a sarit in ochi era faptul ca bara din spate era un pic impinsa inauntru in partea dreapta probabil de la cum a dat in spate si a atins vre-un stalp. Se uita colegul pe geam inauntru si vede km. 145700 zice ca e cam mult, eu cautam ceva cu mai putin de 80 000,  si ne ducem in treaba noastra. Dupa cateva zile ne intoarcem la supermarket si vedem  Pegeot-ul nostru in vitrina. Tot nu prea aveam ce face asa ca le zic sa intram totusi sa vedem cum arata si inauntru, macar mai pierdem  o jumatate de ora si pe acolo. Intram si vorbim cu dealerul  ca vrem sa ne uitam la masina si incepem totzi 3 aceleasi operatiuni din urma cu cateva zile ne uitam la ea, ne deschide nenea dealerul portbagajul  si capota, motorul curat ca lacrima, inauntru curatenie exemplara , cauciucurile siliconate, zici ca era noua. Ne zice asta ca masina costa 6500 de euro si ca  a primit-o cu o zi inainte doar ca a dus-o la spalat si azi dimineata a pus-o in vitrina, ca are toate dotarile, zambesc cand ma gandesc ca masina am vazut-o cu 3-4 zile inainte in parcare recunoscand lovitura de pe bara din spate dar imi vad de treaba pentru ca oricum nu aveam de gand  sa cumpar masina franceza, si intru si eu sa vad cum e in interior, ma asez pe scaun si imi sare in ochi  kilometrajul 64 325 il strig pe colegu care a citit km. data trecuta si-i arat si-l pufneste pe asta un ras de nu se mai poate opri si se uita ala la el ca noi la bordul “masinii timpului”. Le zic la colegi in romana ca sa ne jucam un pic cu el sa vedem cat de bun e la minciuna si incepem sa-l intrebam de anul fabricatiei si alte maruntisuri,masina era din august  2003, dupa varsta 64 000 km era un numar normal de km, ne explica ca arata asa de bine pentru ca a fost ingrijita, ca sa para om cinstit ne duce el in spate si ne arata lovitura din bara si ca doar asta e singura problema, la care colegu incepe asa ganditor si zice ca nu stie ca dupa cum arata masina asta parca ar avea vre-o 145 000 (va ziceam mai sus ca arata f. bine)si incep si eu ca intradevar cam asa arata  faza la cere asta mai sa intre in soc respirator, dupa care ii zic ca nu-mi place cum arata si ies cu colegii pe usa, cei doi aproape ca faceau pe ei de ras cand isi aminteau ce fata a facut asta cand i-am zis ca asa arata de parca ar avea 145 000.


PS. Masina timpului e si azi in vitrina, am vazut-o dimineata in timp ce veneam la servici, si inca mai tragem cate un ras cand ne gandim la cum i-a picat fata la ala cand i-am zis de kilometrii.

pai peugeot 206 nu are kilometraj electronic? adica nu se aprinde cb-ul doar cand e pusa cheia in contact? :huh:

#18
BadBoyBlue

BadBoyBlue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,302
  • Înscris: 26.06.2006
Nu știu cum are 206, dar la un VW Bora (~2003) dintr-o parcare apropiată îi văd mereu kilometrii parcurși, de câte ori trec pe lângă el și mă uit la bord. :D

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate