Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nuanta culoare

autonivelanta peste autonivelanta

Plata produs

Klaus Iohannis, propus oficial de...
 Fotbal juvenil

Contributie pentru crestere si ed...

Țiuit laptop

Firewall UFW si Iptables - Doua I...
 DVR Hikvision 7208HUHI M1/S/A se ...

Cum sa procedez

Incalzire pardoseala sistem Upono...

Cat costa o cutie de viteze manua...
 Recomandare media player subs Net...

Hyundai i20 din 2018, tremurat la...

Transnistria vrea sa ceara alipir...

Defectiune masina de spalat vase ...
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
5003 replies to this topic

#4951
sergiu_gh

sergiu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 10.07.2013
Mersi. Nu ma ating de ea ca e in garantie. Maine sper să rezolv. Oricum, nu prea înțeleg cum ar putea să crape siguranța plăcii, când centrala e conectată prin stabilizator de tensiune. Sau se poate? La momentul instalării am luat un Westech cu releu. Trebuie ales ceva mai bun, presupun...

#4952
danmincea

danmincea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 28.03.2005
Revin cu problema cod E02. Au venit sa vada despre ce e vorba. Cica e placa electronica. Fara sa verifice nimic, nu au desfacut-o. Codul se refera la un senzor de temperatura. Se putea testa un alt senzor?

#4953
sergiu_gh

sergiu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 10.07.2013

View Postsergiu_gh, on 26 noiembrie 2023 - 10:50, said:

Immergas Victrix Tera 28 1, centrală nouă pusă în vară, anul ăsta. Azi dimineață constat că e oprită complet. Nimic pe afișaj.

Verdict: siguranța arsă, pompa arsă. Stabilizatorul bine mersi. Cu ce mă pot blinda să protejez prințesa asta de centrală mai bine? UPS bun + priză din aia programabilă pentru spike-uri mari? E clar că stabilizatorul nu mă protejează de fluctuații urâte. Dacă știam, o scoteam din priză în noaptea aia cu viscol. Învățătură de minte...

#4954
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 24.05.2022
Nu centrala e printesa, stabilizatorul e inutil, se pare.

#4955
ovi79

ovi79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.04.2007

View Posttibi1968, on 20 noiembrie 2023 - 23:13, said:

Din pacate defectul duce la placa electronica., asemănătoare a fost și pana mea, la fel am încercat s-o păcălesc. Pentru a face duș, deschideam încet la bucătărie, apoi ma duceam la cada, unde maream cererea. Nu opream apa calda pana nu terminam. Aia nu era viata. Preț ceva în jur de  1000 lei.

Multumesc. sper sa nu ai dreptate. Posted Image

#4956
isav

isav

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 784
  • Înscris: 30.06.2007

 sergiu_gh, on 26 noiembrie 2023 - 22:21, said:

Mersi. Nu ma ating de ea ca e in garantie. Maine sper să rezolv. Oricum, nu prea înțeleg cum ar putea să crape siguranța plăcii, când centrala e conectată prin stabilizator de tensiune. Sau se poate? La momentul instalării am luat un Westech cu releu. Trebuie ales ceva mai bun, presupun...
Stabilizatoarele cu relee nu sunt bune pentru centrale termice. Ai nevoie de un stabilizator cu servomotor.

#4957
sergiu_gh

sergiu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 10.07.2013
Mulțumesc. Să înțeleg că astea reacționează mult mai rapid? Eu mă uit de UPS și am citit că-s de mai multe feluri, dar nu mă pricep câtuși de puțin. Am înțeles că trebuie să iau ceva care trimite undă sinusoidală pură, că UPS-urile offline sunt cele mai proaste, că trebuie să mă uit de la line-interactive în sus... Aș lua și o priză din aia cu microcip care taie instant tot ce vine peste un voltaj anume. Mă gândeam că 245V ar fi o setare ok. Am prins frică de treburile astea, deși ce-a fost în Dobrogea sâmbăta trecută e cam excepție. Eu, unul, n-am mai văzut așa manifestări meteo. Dar mă aștept să mai fie... Și e clar că trebuie să mă apuc să citesc despre electrică/electronică la nivel de bază. :)))

#4958
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 24.05.2022
Eu folosesc din 2019 un model Volt de care sunt multumit.
Atentie ca are impamantarea mai ciudata, trebuie si un stecher special, se observa in poze. Trebuie si acumulator, separat.

https://www.dioda.ro.../8497-227.html#

Pentru protectia generala poti monta un releu.
https://vi.aliexpres...ayAdapt=glo2vnm

Sau mai complex, avand si contor integrat.
https://vi.aliexpres...ayAdapt=glo2vnm

Attached Files


Edited by lexraz, 30 November 2023 - 13:40.


#4959
sergiu_gh

sergiu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 10.07.2013
Multumesc mult pentru sfaturi! Ma apuc sa cercetez. :D

#4960
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 23,937
  • Înscris: 22.05.2003
Problema vine de la:
- spike mare si rapid de tensiune. Nu are timp sa reactioneze nimic clasic (siguranta), UPS, stabilizator
- undervoltaje pe perioada maricica de timp, iar aici ajuta stabilizatorul

Recomand releu cu monitorizare pe bransament.
Fie cele Chinezesti de mai sus, fie cele Digitop (monofazat sau trifazat, in fct de tipul de bransament).

#4961
sergiu_gh

sergiu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 10.07.2013
Mutumesc pentru explicatii. Temporar, as lua asta: https://www.dedeman....-16an/p/1027575
Stau la bloc, am siguranta in panou separata doar pentru centrala. Cablu tras din siguranta pana langa centrala, se incheie in 2 prize Schneider mai calitative, iar de acolo isi ia stabilizatorul curent. Neavand, la discretie, la cine sa apelez de profesie pentru legaturi pe la panou, ma gandeam ca pot sta linistit o perioada cu priza aia din link.

Edited by sergiu_gh, 30 November 2023 - 16:27.


#4962
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 24.05.2022

View PostAdm, on 30 noiembrie 2023 - 14:56, said:

Recomand releu cu monitorizare pe bransament.
Fie cele Chinezesti de mai sus, fie cele Digitop (monofazat sau trifazat, in fct de tipul de bransament).
N-am recomandat DigiTop pentru ca au un pret sensibil mai mare si din cele doua folosite unul a inceput sa bazaie continuu astfel ca l-am eliminat din tablou.
Suprinzator cele chinezesti par in regula pana acum, vedem insa in timp. Am montat si folosesc 5 monofazice si unul trifazic.

Si-au facut treaba in iulie cand am avut probleme cu tensiunea dupa o furtuna.
Aveam tensiune doar pe L3.

Attached Files


Edited by lexraz, 30 November 2023 - 16:47.


#4963
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,538
  • Înscris: 20.08.2014
De cand s-a luat apa zilele trecute, am avut probleme cu presiunea apei (a fost defect enel la pompele de apa ale orasului), prima data au dat cu presiune scazuta si m-am chinuit sa ridic nivelul apei in centrala la minimum 0,8 ca sa porneasca. Acum cand incerc sa completez apa de la busonul de dedesubt pana la 1,2 nu merge, se opreste la 0,8 chiar daca invart la maxim. Alt cod de eroare nu mai apare. Centrala merge si asa fara probleme (din moment ce am reusit sa-i bag presiune pana la 0,8). Ce se poate face?
Sa incerc functia de dezaerare automata b9, conform manualului? Sau mai degraba problema e de la filtrele y de sub centrala (nu au fost curatate niciodata de 2 ani jumate de cand am centrala).

#4964
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 23,937
  • Înscris: 22.05.2003
Pai ai dau presiune la apa pe coloana?
Daca nu ai destula presiune pe coloana de apa rece, nu are cum sa urce in centrala.

Multa lume confunda presiunea cu debitul.
Presiunea nu e afectata de filtrul Y, decât daca e colmatat 99%, ceea ce nu cred ca e cazul.


#4965
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,538
  • Înscris: 20.08.2014
Stau la casa si presiunea a revenit, m-am orientat dupa debitul de la chiuveta si wc. Am vazut un video pe youtube al unui nene care arata cum se goleste centrala de apa, inchizand toate robinetele de sub centrala mai putin cel pt. ACM, si apoi deschizi bateria de la chiuveta pe apa calda si busonul de sub centrala pana se goleste apa. Si apoi el refacea perna de aer din vasul de expansiune cu un compresor pana la 0.8. La mine nu cred ca e cazul, pt. ca incarca pana la 0.8, dupa aia refuza sa mai urce la 1,2.

#4966
sergiu_gh

sergiu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 10.07.2013

Vizualizare mesajtoto_riina, pe 01 decembrie 2023 - 08:10, a scris:

Acum cand incerc sa completez apa de la busonul de dedesubt pana la 1,2 nu merge, se opreste la 0,8 chiar daca invart la maxim.

Singurul sfat pe care ți-l pot da este să încerci în timpul nopții să urci presiunea, când consumul e scăzut. Și la bloc sunt probleme frecvente.

În altă ordine de idei, de pe 28.11 și până azi, 06.12, se fac 9 zile de când aștept să mi se remedieze pompa pe garanție. Dezamăgitoare experiența cu Black Sea.

#4967
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,976
  • Înscris: 29.01.2016

View Postsergiu_gh, on 26 noiembrie 2023 - 22:21, said:

Mersi. Nu ma ating de ea ca e in garantie. Maine sper să rezolv. Oricum, nu prea înțeleg cum ar putea să crape siguranța plăcii, când centrala e conectată prin stabilizator de tensiune. Sau se poate? La momentul instalării am luat un Westech cu releu. Trebuie ales ceva mai bun, presupun...

Am patit la fel, cu un Eolo Mini. Prin stabilizator mi-a bulit placa de baza. E vb de un Well, care e ok in general, dar tot a trecut prin el.
A intervenit un specialist in centrale, cum schimba siguranta aia de placa, cum o spargea.
Rezolvare : placa noua.
Nu era in garantie, asa ca, am fost bun de plata.

View Postisav, on 30 noiembrie 2023 - 08:18, said:

Stabilizatoarele cu relee nu sunt bune pentru centrale termice. Ai nevoie de un stabilizator cu servomotor.

Cel de care vb mai sus este cu servo motor. Nu ajuta prea mult la fluctuatii. Sau, cel putin, vine un moment cand si el este depasit.
Si eu am fluctuatii dese si destul de mari. Electrica, multa m..e. Nu stiu decat sa ceara bani si reteaua e praf.

#4968
sergiu_gh

sergiu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 10.07.2013
Mersi pentru opinii, domnilor. Am început să mă mai lămuresc cât de cât.
Până la urmă am luat asta, mai de avarie: https://www.hornbach...antare/6643693/
Aștept să vină, să o testez. Când voi prindre vreun electrician disponibil, poate pun niște relee la contor.

Edited by sergiu_gh, 06 December 2023 - 14:44.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate