Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5
 Medieval (2022)

Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...
 Contestatie amenda anulata in ins...

Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice

Intrare gratuita la Antipa daca a...
 De la Casuța de pe deal la C...

trilogia 3 corpuri

Cum se mufeaza un cablu CAT7

Solutie smart pentru termostat ce...
 

Script pentru upload-ul de fisiere (PHP)

- - - - -
  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#37
stocarul

stocarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 06.05.2007
Gata ... rezolvai problema. Eu dadusem 777 la folderul xxx, dar in interiorul lui eu nu creasem folderul director, l-am setat si pe acesta la 777 si acuma merge, slava domnului. Multumesc mult.
Acum as mai vrea daca poti sa ma ajuti:
1. Cum sa bag intr-o variabila numele pozei sau a fisierului pe care il uploadez, pentru ai baga numele intr-o baza de date
2. Cum pot sa ii pun la fisierul uploadat un nume pe care il am eu intr-o variabila.
Multumesc...:)

#38
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
nu lasa 777 pe directorul radacina (xxx)

1.
$nume_poza = $_FILES["fisier"]["name"];

2. modifici din:
move_uploaded_file($_FILES["fisier"]["tmp_name"], "director/".$_FILES["fisier"]["name"]);
in
move_uploaded_file($_FILES["fisier"]["tmp_name"], "director/".$variabila);
unde $variabila este variabila ta, cea cu numele.

#39
stocarul

stocarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 06.05.2007

View Postdarkangelbv, on Aug 15 2007, 00:11, said:

nu lasa 777 pe directorul radacina (xxx)

1.
$nume_poza = $_FILES["fisier"]["name"];

2. modifici din:
move_uploaded_file($_FILES["fisier"]["tmp_name"], "director/".$_FILES["fisier"]["name"]);
in
move_uploaded_file($_FILES["fisier"]["tmp_name"], "director/".$variabila);
unde $variabila este variabila ta, cea cu numele.
Merci mult, mi-ai fost de mare ajutor :)

#40
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Cu plăcere  ;)

#41
stocarul

stocarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 06.05.2007

View Postdarkangelbv, on Aug 15 2007, 00:15, said:

Cu plăcere  ;)
Acum as vrea daca ma mai ajuti cum sa aflu cat ocupa fisierul, si daca se poate sa-mi dea raspunsul sub forma xx.yy, adica 02.36 MB. Multam

#42
stocarul

stocarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 06.05.2007

View Poststocarul, on Sep 5 2007, 15:41, said:

Acum as vrea daca ma mai ajuti cum sa aflu cat ocupa fisierul, si daca se poate sa-mi dea raspunsul sub forma xx.yy, adica 02.36 MB. Multam
aaa...si scuze ca intervin, dar mai am o mica problema. Cand adaug un fisier, folosesc asta:

move_uploaded_file($_FILES["fisier"]["tmp_name"], "download/".$nume_fisier);

Pentru a primi numele din variabila mea nume_fisier.
Problema e ca eu adaug mai multe tipuri de fisiere, cu extensii diferite. Cum pot k sa ii modific la fisier doar numele, nu si extensia?
Si inca astept sa-mi spuneti cum aflu dimensiunea fisierului :)
Multumesc mult, si va rog sa ma ajutati :)

#43
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Extensia:
$pozitie = strrpos($nume_fisier, ".");
if ($pozitie === false) { 
	$extensie = "";
}
else {
	$extensie = substr($fisier, $pozitie);
}

Pentru marimea unui fisier:

$marime = filesize($fisier) / 1024;
echo $marime . " KB";
Unde $fisier reprezinta calea relativa fata de fisierul unde se executa bucatica de cod.

De exemplu daca avem poza.jpg in directorul poze atunci "$fisier" va fi "poze/poza.jpg" sau "./poze/poza.jpg"
Daca scriptul nostru se afla in directorul "scripturi" din directorul radacina (si directorul "poze" se afla tot in directorul radacina), atunci va fi "../poze/poza.jpg"

#44
stocarul

stocarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 06.05.2007

View Postdarkangelbv, on Sep 7 2007, 04:49, said:

Extensia:
$pozitie = strrpos($nume_fisier, ".");
if ($pozitie === false) { 
	$extensie = "";
}
else {
	$extensie = substr($fisier, $pozitie);
}

Pentru marimea unui fisier:

$marime = filesize($fisier) / 1024;
echo $marime . " KB";
Unde $fisier reprezinta calea relativa fata de fisierul unde se executa bucatica de cod.

De exemplu daca avem poza.jpg in directorul poze atunci "$fisier" va fi "poze/poza.jpg" sau "./poze/poza.jpg"
Daca scriptul nostru se afla in directorul "scripturi" din directorul radacina (si directorul "poze" se afla tot in directorul radacina), atunci va fi "../poze/poza.jpg"

Multumesc mult de tot, dar tot mai am 2 probleme :)
Partea cu dimensiunea fisierului mi-a mers :)
Problema este ca nu imi merge cea care ia extensia fisierului. Unde trebuie pusa? Inainte de codul care uploadeaza fisierul?, In codul care uploadeaza fisierul?, Sau dupa codul care uploadeaza fisierul (asta nu prea cred, si sper sa nu fie asa.). Probabil nu imi merge din cauza ca nu cred ca am pus ce trebuie la nume fisier. Te rog daca vrei sa-mi arati tot codul care uploadeaza fisierul, si ii ia extensia intr-o variabila.
Si m-ar mai interesa cum pot sterge un fisier.
Multumesc din nou :)

#45
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Scriptul respectiv il pui unde prelucrezi numele deci din numele vechi extragi extensia, apoi o atasezi la numele nou.
De exemplu:
$nume = $_FILES['fisier']['name'];
$pozitie = strrpos($nume, ".");
if ($pozitie === false) {
	$extensie = "";
}
else {
	$extensie = substr($nume, $pozitie);
}
$nume_nou = "ceva"; // aici bagi tu numele nou al fisierului fara extensie
$nume_nou = $nume_nou.$extensie;

In scriptul de mai sus am facut o greseala (cel cu 2 posturi mai sus), in ambele locuri trebuia sa fie $nume_fisier nu $nume_fisier si $fisier.


pentru a sterge un fisier folosesti:
unlink($fisier);
unde $fisier reprezinta calea catre fisier (ca la filesize)

#46
stocarul

stocarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 06.05.2007

View Postdarkangelbv, on Sep 7 2007, 13:10, said:

Scriptul respectiv il pui unde prelucrezi numele deci din numele vechi extragi extensia, apoi o atasezi la numele nou.
De exemplu:
$nume = $_FILES['fisier']['name'];
$pozitie = strrpos($nume, ".");
if ($pozitie === false) {
	$extensie = "";
}
else {
	$extensie = substr($nume, $pozitie);
}
$nume_nou = "ceva"; // aici bagi tu numele nou al fisierului fara extensie
$nume_nou = $nume_nou.$extensie;

In scriptul de mai sus am facut o greseala (cel cu 2 posturi mai sus), in ambele locuri trebuia sa fie $nume_fisier nu $nume_fisier si $fisier.
pentru a sterge un fisier folosesti:
unlink($fisier);
unde $fisier reprezinta calea catre fisier (ca la filesize)

Multumesc mult de tot, iar daca voi mai avea probleme/intrebari legate de upload-ul fisierelor, voi reveni in acest topic :D

#47
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Poststocarul, on Sep 7 2007, 17:06, said:

Multumesc mult de tot, iar daca voi mai avea probleme/intrebari legate de upload-ul fisierelor, voi reveni in acest topic :D

Cu placere, poti reveni cu orice intrebare doresti. B)

#48
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
In curand(azi sau maine) va iesi noua versiune de Upload Script.
Ca imbunatatiri pana acum:
- Setare extensii fisiere permise.
- Setare limita dimensiune / fisier uploadat.
- Setare limita dimensiune totala fisiere uploadate.
- Setare numar maxim de fisiere uploadate.
- Sistem Star-rating pentru fisiere cu timp variabil intre voturi (in ore).
- Preview imagini
- Panou de administrare usor de utilizat
- Sistem inregistrare utilizatori cu posibilitate de management a fisierelor proprii (daca utilizatorul este logat cand uploadeaza un fisier il poate si sterge mai tarziu din panoul de control al utilizatorului).
- Posibilitate adaugare/modificare teme.

Cam astea ar fi lucrurile adaugate fata de versiunea precedenta :P

Cateva screenshot-uri:
Attached File  untitled.GIF   63.47K   459 downloads

Attached File  2.JPG   123.04K   309 downloads

Attached File  3.JPG   110.19K   272 downloads

Astept pareri si sugestii :D

#49
dmx_yonutz

dmx_yonutz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.09.2007
I-ti multumes mult darkangelbv k am reusit sa fac un site de "upload" cu ajutorul scriptului tau. Mai are el mici defecte , dar e foarte bun buna treaba , de unde esti ? astept raspuns la id : dmx_yonutz ;)

#50
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Ma bucur ca iti place.
Asta ma determina sa trec la un alt nivel, ceva ce se numeste progres.

Totusi nu era nevoie sa deschizi un topic pentru a spune ca-ti place scriptul :D

Sunt din Codlea, jud brasov, te-am adaugat in lista.

Nu stiu de ce am avut impresia ca ti-am dat reply si acum cateva ore inainte sa plec de acasa .

#51
W3B MASTER

W3B MASTER

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 12.09.2007
Hey DarkAngelBv am o propunere pentru tn ... te rog da add la id fanmuzika_net ms mult :D

#52
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Din cauza lipsei de timp inca nu am reusit sa termin scriptul...
Pentru un beta test l-am pus la
http://www.darkangel...loadScriptV1.1/
Daca doriti sa va autentificati:
User: test
Parola: test

#53
Bllets

Bllets

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.10.2007
Face scandal php.ini ? Adica ma refer la marimea fisierului.. sau nu are nici o legatura.

#54
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View PostBllets, on Oct 7 2007, 03:09, said:

Face scandal php.ini ? Adica ma refer la marimea fisierului.. sau nu are nici o legatura.
Default face scandal :)
Dar din panoul de admin se poate modifica la versiunea 1.1(sper).

Momentan sunt implicat in cateva proiecte uriase, si nu mai am timp sa termin admin panel-ul.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate