Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Vreau sa deschid un super-market
Last Updated: Feb 24 2008 22:03, Started by
Qsm
, Feb 13 2007 18:19
·
0
#1
Posted 13 February 2007 - 18:19
Vreau sa deschid un super-market la mine in localitate. Am spatiul momentan, sper ca voi avea si banii. E cineva care are asa ceva si cunoaste exact ce trebuie sa fac? Sau sfaturi utile, orice mi-ar prinde bine. In principal m-ar interesa:
- ce norme trebuie sa respect(in special norme UE) - cam ce suma am nevoie(inclusiv constructia, am decat terenul) - alte sfaturi utile Mersi |
#2
Posted 13 February 2007 - 19:05
Qsm, on Feb 13 2007, 18:19, said: Vreau sa deschid un super-market la mine in localitate. Am spatiul momentan, sper ca voi avea si banii. E cineva care are asa ceva si cunoaste exact ce trebuie sa fac? Sau sfaturi utile, orice mi-ar prinde bine. In principal m-ar interesa: - ce norme trebuie sa respect(in special norme UE) - cam ce suma am nevoie(inclusiv constructia, am decat terenul) - alte sfaturi utile Mersi Un sfat: nu te poti pune cu rechinii... sunt firme care de 50 de ani asta fac, tu inca nu stii ce norme iti trebuie... |
#3
Posted 13 February 2007 - 19:24
Rechinii fiind cine?
Nu o sa am cine stie ce concurenta pe piata locala, asta e sigur. Si nu vreau totusi sa ii sparg pe astia de la Carrefour sau Cora. Vreau doar un super market. Nici cocioaba, sa fie dotat cu toate cele necesare Edited by Qsm, 13 February 2007 - 19:25. |
#4
Posted 13 February 2007 - 19:45
1 Intereseaza-te daca unul din marile lanturi de hiper/super-marketuri nu s-au gandit cumva sa investeasca in orasul tau .
2 Incearca sa-ti evaluezi vadul comercial pe care-l are locul tau ( e situat in zona de blocuri/ pe strada principala / zona industriala puternica cu oameni care intra si ies din schimburi / scoala ,spital in apropiere etc ) 3 Un super-market implica marfa multa ,diferita ,frumos aranjata pe rafturi ,dar aici te pot ajuta firmele de distributie cu care vei colabora prin merchandiserii lor . 4 Cati bani iti trebuie ?? Depinde pe ce suprafata vrei sa ridici super- marketul (atentie ca ai nevoie si de depozit ) , si cat de bine utilat il vrei (vitrine frigorifice ,case de marcat , rafturi ,sisteme de securitate ,etc ) . 5 Majoritatea firmelor de distributie iti ofera termene de plata intre 1 si 31 de zile (depinde de tine de cat de bun negociator esti ) asa ca pentru marfa nu ai nevoie de foarte multi bani . PONT... Daca stapanesti bine arta negocierii ,poti obtine de la toate firmele cu care vei colabora o asa zisa taxa de raft (cunoscatorii stiu despre ce e vorba ) ,si foarte multe alte avantaje ... SFAT ...Daca nu esti prea sigur pe tine ,angajeaza-ti un director de magazin cu experienta ,sau RENUNTA . 6 SUCCES . |
#5
Posted 13 February 2007 - 19:56
La primele 3 m-am gandit si eu, sunt deja analizate.
La 4, cam pe toate le-as vrea. Ma intrebam de asemenea, daca stie cineva, cat costa intreg ansamblul de citire a codurilor de bare de pe produse si taxare automata? (Nu dati in mine, nu stiu exact cum se numeste, ala de se foloseste in Carrefour si altele). PONT:.. ai fi amabil sa-mi zici si mie? 6 Mersi. |
#6
Posted 13 February 2007 - 20:05
Spune-mi te rog cati locuitori are orasul tau ? Mai sunt si alte supermarketuri in zona ta? Si intreaba-ma concret ce vrei sa stii si te ajut cu placere.
|
#7
Posted 13 February 2007 - 22:14
Intereseaza-te mai intai cam cat te-ar costa ridicarea unui spatiu comercial de minim 100 mp .in zona ta (aici forta de munca face diferenta , materialele de constructii sunt cam la fel peste tot )Daca -ti mai raman ceva bani poti sa te gandesti la un supermarket daca nu , parerea mea e sa iei legatura cu o firma de inchirieri de jocuri mecanice , biliard , ca sunt o gramada ...
|
#8
Posted 14 February 2007 - 10:20
nu stiu cum e in alte parti insa la mine in comuna exista un minisupermaket din asta (sa zicem ca are cam 10% din spatiul unui billa iasi, si nu cred ca se descurca prea bine ... problema e ca nu poti aduce foarte multa marfa variata ca nu se vinde si sta si se strica pe galantar. Si nu stiu ce putere de negociere poti avea daca nu ai un rulaj mai mare
|
#9
Posted 22 February 2008 - 03:15
karlo72, on Feb 13 2007, 19:45, said: 5 Majoritatea firmelor de distributie iti ofera termene de plata intre 1 si 31 de zile (depinde de tine de cat de bun negociator esti ) asa ca pentru marfa nu ai nevoie de foarte multi bani . PONT... Daca stapanesti bine arta negocierii ,poti obtine de la toate firmele cu care vei colabora o asa zisa taxa de raft (cunoscatorii stiu despre ce e vorba ) ,si foarte multe alte avantaje ... majoritatea firmelor de distributie ofera termene de plata pt un partener de incredere care a efectuat cel putin 2-3 plati cash ....sunt cei drept putine firme care ofera si termene de plata pt un comerciant nou. Discount-uri sunt oferite in mare parte pt plata cash max 5%. Pt provincie marile firmele de distributie de ex: Unilever , Interbrands , Tdg etc au preturi cu 20-30% mai scumpe decat pretul de lista care e livrat pt bucuresti.(asta si din cauza monopolului si contractelor pe care le detin cu marile hypermarket-uri) astfel se ajunge ca furnizorul-mama sa distribuite mai scump in provincie(restul comerciantilor) decat hypermarketului caruia i-a distribuit initial marfa si cu are contract. Super market-urile mici nu au nici o sansa la astfel de beneficii. Solutia pt preturi mici sau adaos considerabil ramane astfel Bucuresti-Bulgaria-Ungaria-Germania-China etc. Quote Un sfat: nu te poti pune cu rechinii... sunt firme care de 50 de ani asta fac, tu inca nu stii ce norme iti trebuie... daca stii cum sa faci comert te poti tine si cu mama rechinilor . Iti spun din propie experienta. Oricum succes....daca ai vad in zona respectiva e super bine...daca nu trebuie adusi de mana prin promotii si preturi mici. Ahhh si un super-market presupene a te ocupa de el de la ora 8-9 dimineata pana la 00 seara , adios timp liber daca nu vrei sa te gaureasca angajatii(cu tot cu camere) P.S. dar de ce nu construiesti ceva pe terenul respectiv si-l inchiriezi ? unu de la care am io inchiriat un mag face vreo 10000 lei /luna din chirii. Omu plateste 3000 rata la casa , 1500 la masina si restu ii papa . Edited by cosmin_miu, 22 February 2008 - 03:29. |
#10
Posted 22 February 2008 - 08:50
Partea de supermarket nu e atat de complicata pe cat este partea de constructie si amenajare a sa.
Dupa cum ziceau si altii mai sus intai de toate trebuie sa gasesti fondurile de a ridica o cladire pe care apoi sa o completezi cu utilitati si sa o mobilezi specific pentru un supermarket. Si nu 100 de mp ca ala nu mai este supermarket. Poti vorbi de o idee de supermarket de pe la 300-400mp in sus. De la conectarea la reteaua de energie electrica, la apa pana la achizitionarea de rafturi de diferite dimensiuni, vitrine frigorifice, case de marcat, cantare si nu in ultimul rand program de gestiune toate sunt mancatoare de bani grei. Marfa exact cum au mai spus si altii se negociaza ceva termene de plata chiar daca la inceput vor fi relativ mici sau chiar inexistente. Intradevar poti castiga din taxa de raft, din taxa de listare pentru produse noi sau chiar taxa de pozitionare sau pentru plasari in magazin. Daca esti tare pe pozitii la negocieri sa stii ca poti scoate multe de la furnizori doar ca trebuie sa faci in asa fel incat sa le inspiri seriozitate cat mai multa. Veniturile vor depinde mult de zona unde este plasat supermarketul si de specificul populatiei din imprejurimi. Ca un sfat iti recomand deschiderea supermarketului imediat inaintea unei sarbatori gen paste sau craciun pentru ca atunci vei avea incasari mari datorita apropierii sarbatorilor precum si pentru ca esti chiar la lansare ceea ce iti va da un impuls in achitarea rapida a primelor achizitii de marfa ceea ce iti va aduce si un plus de incredere din partea furnizorilor Asa in mare iti pot spune ca discounturile variaza de la 0 pana la 25-30% iar termenele de plata de la 0 pana la 90-120 de zile chiar daca nu iti vine a crede ca cineva iti poate da marfa si sa i-o platesti peste 3-4 luni. Probabil cea mai buna investitie pe care o poti face la inceput este un director de achizitii care sa fie negociator excelent. Bafta! |
|
#12
Posted 24 February 2008 - 22:03
Atat vreme cat nu ai concurenta puternica in zona , si la asta ma refer la marketurile mari, cunoscute, e o afacere relativ usoara, dar care necesita mult timp, si o urmarire atenta, iti recomand un sistem informatic complet, care iti permite analiza exacta a vanzarilor, stocul in timp real, termene de expirare, viteze de rotatii si alte chestii de genul asta care iti permit , mentinerea unui stoc mai mic de marfa, si maximizarea profitului, carduril de fidelitate, si alte chestii care cel putin in localitatile mai mici , "dau bine" la imagine, pt un sistem de 2-3 posturi + backoffice pentru receptii si acte primare, pretul te duce pe la 30-35.000 RON, dar se merita. Legat de parte cu aprovizionare, e destul de simplu, vrei termene lucrezi ca cantitati mari si teremen de plata mari, vrei pret mic, lucrezi cu engrosisti mari si banii jos, stocul de marfa sa iti acopere un minim de 21zile, acum depinde de suprafata magazinului si de potentialul economic al zonei, idee e sa rotesti cat mai repede stocul de marfa, dar asta inseamna si aprovizionari frecvente.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users