Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Placa Asus sau AORUS ?

Pareri abonament 5G Orange

Activitate upload la fiecare rest...
 iPhone 7 plus spart

Eroare Cadastru

viteza internet

Sigma 18-50mm F2.8 DC DN Contempo...
 Licenta transport persoane

Masina volan dreapta

Arc fata Skoda Octavia 2 FL

Cartoonito revine in Romania de l...
 La multi ani @marinel1976!

La multi ani de Sfanta Maria!

La multi ani @xcit!

Chiuveta de baie (alba) ceramica ...
 

3 partitii pe un HDD 80, in C: nu trebuie sa fie decat Windows-ul?

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#37
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007
:peacefingers:
Ms de reply.
Eu imi las sistem restore activat chiar daca imi consuma resurse, pt. ca am mai patit asa...l-am dezactivat imediat ce am instalat si cand am avut nevoie... :ack:
Iar in legatura cu problemele repetate..cine nu are? Asa e cu netu' asta...
Da' nu m-am lamurit o treaba: daca a vut chestii nasoale care l-au ''deranjat" ele raman in sistem restore,nu?
De aceea mi-ati spus sa fac un punct de restore...Deci toate punctele precedente se sterg cu ocazia asta?

#38
sagarion

sagarion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 19.12.2006
Nu se intampla nimic daca setezi de 1,5 ori > RAM sau de 2 ori mai mare, este vorba doar de performanta. Daca tin bine minte NFS 5 nu imi mergea decat daca setam PF la 512Mb fix. Nu prea e bine sa lasi PF pe auto, altfel nu mai recomanda Microsoft sa-l setezi 1,5->3 ori mai mare decat ai RAM.
G_DD metoda aia buna de care ai auzit tu cu swap-ul pe o partitie special creata era pe un harddisk special, gandeste-te cat timp iar lua capului de citire de la hard sa se duca sa citeasca datele in C: unde le ai stocate, sa le retina in cache, apoi sa se duca la D: sau E: sa le stocheze in PF. Pe cand daca ar fi HDD-uri diferite ar transfera datele de la unul la altul instant.

#39
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View PostG_DD, on Feb 23 2007, 12:08, said:

:peacefingers:
Ms de reply.
Eu imi las sistem restore activat chiar daca imi consuma resurse, pt. ca am mai patit asa...l-am dezactivat imediat ce am instalat si cand am avut nevoie... :ack:
Iar in legatura cu problemele repetate..cine nu are? Asa e cu netu' asta...
Da' nu m-am lamurit o treaba: daca a vut chestii nasoale care l-au ''deranjat" ele raman in sistem restore,nu?
De aceea mi-ati spus sa fac un punct de restore...Deci toate punctele precedente se sterg cu ocazia asta?

De citit citesti multe si primesti o gramada de sfaturi , dar tu trebuie sa extragi ce e mai bun din fiecare si sa faci cum crezi tu ca e mai bine.
Probleme avem toti cu PC , chestia aia cu : " Aoleo , dar ai probleme mereu cu sistemul de operare ! " a fost un fel de gluma,sper sa nu te superi :console: .

Edited by antinVidia, 23 February 2007 - 13:35.


#40
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,234
  • Înscris: 08.12.2006

View PostG_DD, on Feb 23 2007, 12:08, said:

:peacefingers:
Ms de reply.
Eu imi las sistem restore activat chiar daca imi consuma resurse, pt. ca am mai patit asa...l-am dezactivat imediat ce am instalat si cand am avut nevoie... :ack:
Iar in legatura cu problemele repetate..cine nu are? Asa e cu netu' asta...
Da' nu m-am lamurit o treaba: daca a vut chestii nasoale care l-au ''deranjat" ele raman in sistem restore,nu?
De aceea mi-ati spus sa fac un punct de restore...Deci toate punctele precedente se sterg cu ocazia asta?
nu se sterg automat, se sterg cu timpul, pe masura ce spatiul alocat pentru system restore se "umple". in ordinea "vechimi"
dar daca vei dori sa restaurezi sistemul vei putea selecta punctul de restore facut de tine la momentul cand esti multumit de cum iti merge sistemul
poti sa-l lasi activ doar pe C:, cel putin eu asa fac, sau poti sa-l lasi activ pe toate partitiile, asta e alegerea ta

#41
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007

View Postsagarion, on Feb 23 2007, 13:05, said:

Nu se intampla nimic daca setezi de 1,5 ori > RAM sau de 2 ori mai mare, este vorba doar de performanta. Daca tin bine minte NFS 5 nu imi mergea decat daca setam PF la 512Mb fix. Nu prea e bine sa lasi PF pe auto, altfel nu mai recomanda Microsoft sa-l setezi 1,5->3 ori mai mare decat ai RAM.
G_DD metoda aia buna de care ai auzit tu cu swap-ul pe o partitie special creata era pe un harddisk special, gandeste-te cat timp iar lua capului de citire de la hard sa se duca sa citeasca datele in C: unde le ai stocate, sa le retina in cache, apoi sa se duca la D: sau E: sa le stocheze in PF. Pe cand daca ar fi HDD-uri diferite ar transfera datele de la unul la altul instant.
Ms. O sa il duc dinnou in c, da' o sa se fragmenteze, iar in d statea neatins...iar despre swap am lasat minimul si maximul recomandat(382-1180) , insa diskeeper a spus sa pun 680 si asa am facut ;)

View PostantinVidia, on Feb 23 2007, 13:34, said:

De citit citesti multe si primesti o gramada de sfaturi , dar tu trebuie sa extragi ce e mai bun din fiecare si sa faci cum crezi tu ca e mai bine.
Probleme avem toti cu PC , chestia aia cu : " Aoleo , dar ai probleme mereu cu sistemul de operare ! " a fost un fel de gluma,sper sa nu te superi :console: .
:rolleyes:
Cum sa ma supar dom'le ? doar probleme avem toti si trebuie sa invatam ceva din ele !
Bafta.

View Postantinari, on Feb 23 2007, 14:11, said:

nu se sterg automat, se sterg cu timpul, pe masura ce spatiul alocat pentru system restore se "umple". in ordinea "vechimi"
dar daca vei dori sa restaurezi sistemul vei putea selecta punctul de restore facut de tine la momentul cand esti multumit de cum iti merge sistemul
poti sa-l lasi activ doar pe C:, cel putin eu asa fac, sau poti sa-l lasi activ pe toate partitiile, asta e alegerea ta
Aha, nu stiam, deci sa-l las doar pentru C; mi se pare f. bine asa.
Ms mult !!! :coolspeak:

#42
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005

View PostG_DD, on Feb 2 2007, 12:43, said:

citind pe forum am inteles ca in C nu trebuie sa  fie decat Windows-ul...

ce idiot a zis asta?
nu are nici o treaba daca langa Windows mai pui si altceva.

eu zic ca 3 partitii sunt cam multe. nu ca zic eu. intreba-te singur: la ce ANUME folosesti tu cele 3 partitii? ai un scop PRECIS?
pai vezi ca nu :)

una ar fi suficienta.
1. in felul asta nu trebuie sa iti faci grija ca s-ar putea sa ramai fara spatiu in alte partitii si sa le redimensionezi mereu.
2. daca ei 3 partitii si vrei sa muti date de pe una pe alta, datele vor fi fragmentate. in schimb daca folosesti o singura partitie, comanda MOVE e instantanee si fara fragmentare.


pentru intrebarea cealalta, ai aici un articol despre 'Page file':
tweaking

Edited by dotniet, 27 April 2007 - 22:57.


#43
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

Quote

ce idiot a zis asta?
nu are nici o treaba daca langa Windows mai pui si altceva.
eu zic ca 3 partitii sunt cam multe. nu ca zic eu. intreba-te singur: la ce ANUME folosesti tu cele 3 partitii? ai un scop PRECIS?
pai vezi ca nu
Nu mai face pe desteptul ca spui prostii. 3-10-100 de partitii, faci cate vrei, n-are nici o legatura cu nimic. O singura partitie in schimb e o prostie  din motive evidente. In primul rand daca se duce windowul ai pierdut toate datele, system restore sau repair nu rezolva intotdeauna problema. In al doilea rand e vorba de organizarea folderelor, ma rog, aici tine de preferinta dar cineva care are foarte multe programe si foldere mai greu le organizeaza.
Din ce am citit pe aici asa la intamplare sunt multe sfaturi aiurea dar asta e riscul cand se posteaza foarte mult

#44
BlueMe

BlueMe

    The One & Only

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,256
  • Înscris: 19.02.2005
Windows-ul vede fiecare partitie ca un HDD separat. Daca am trei partitii (C, D, E) pt. Windows e acelasi lucru ca HDD 0, HDD 1, HDD 2. Insa performanta ramane aceeasi. Nu poti compara asta cu a avea unul sau mai multe HDD-uri.

Quote

dotniet

eu zic ca 3 partitii sunt cam multe. nu ca zic eu. intreba-te singur: la ce ANUME folosesti tu cele 3 partitii? ai un scop PRECIS?
pai vezi ca nu
una ar fi suficienta
Ti-a raspuns deja SE7EN.

Quote

2. daca ei 3 partitii si vrei sa muti date de pe una pe alta, datele vor fi fragmentate. in schimb daca folosesti o singura partitie, comanda MOVE e instantanee si fara fragmentare.
Evident ca nu ai habar ce inseamna fragmentare. Daca ai rabdarea sa citesti acest ghid: Virtual Memory Optimization Guide o sa intelegi ce inseamna page file si totodata ce este fragmentarea.

#45
BlueMe

BlueMe

    The One & Only

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,256
  • Înscris: 19.02.2005
sagarion

Quote

Nu prea e bine sa lasi PF pe auto, altfel nu mai recomanda Microsoft sa-l setezi 1,5->3 ori mai mare decat ai RAM.
Nu recomanda ci asa aplica, default-ul este:

1.5 x RAM Initial Size
3 x RAM Maximum Size

Asta este setarea care impaca pe toata lumea. Daca vrei sa o imbunatatesti nu ai decat sa experimentezi singur pe propriul PC, depinde ce hardware si ce software folosesti asa ca nu exista o setare universala.

Quote

G_DD metoda aia buna de care ai auzit tu cu swap-ul pe o partitie special creata era pe un harddisk special, gandeste-te cat timp iar lua capului de citire de la hard sa se duca sa citeasca datele in C: unde le ai stocate, sa le retina in cache, apoi sa se duca la D: sau E: sa le stocheze in PF
Ca fapt divers, programele sunt incarcate in RAM, de-indata ce anumite parti ale programului nu mai sunt folosite pt. un anumit timp atunci se transfera din RAM in Page File (varianta scurta) si nu in PF (prefetch files) care reprezinta cu totul altceva.

Edited by BlueMe, 28 April 2007 - 00:04.


#46
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005

View PostSE7EN, on Apr 27 2007, 23:14, said:

In primul rand daca se duce windowul ai pierdut toate datele
Tu esti unul din aia care cred ca daca a picat windows-ul s-a sfarsit lumea si se duc sa dea acatiste la biserica ca sa nu li se intample si lor.
EXISTA SI ALTE ALTERNATIVE LA COMANDA FORMAT! RTFM!
Daca a picat Windows-ul nu se intampla nimic. Stergi doar folderul in care era instalat (sa nu confunzi comanda DELETE cu FORMAT) si il reinstalezi.

La ce facultate (ok, sau sc. generala) ti s-a spus tie ca daca a picat Windows-ul inseamna ca bye bye date?


View PostSE7EN, on Apr 27 2007, 23:14, said:

In al doilea rand e vorba de organizarea folderelor, ma rog, aici tine de preferinta
Da, tine de gusturi ai preferinte.

#47
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005


Draga G_DD ce vreau eu sa spun de fapt e ca nu trebuie sa ai partitia de Windows de FIX 10GB si poti sa instalezi pe ea ce vrei tu, nu doar Windows-ul asa cum au zis unii.

Avantajul unei singure partitii:

-nu fragmentezi datele asa de rau
-mutarea datelor dintr-un folder in altul e instantanee

Dezavantajul:

-daca HDD-ul are o problema (logica nu fizica) e posibil ca numai o singura partitie sa fie afectata si nu toate.
Oricum daca partitia e NTFS, e foarte foarte putin probabil sa ai o cadere logica.


Organizarea datelor, asa cum a zis si Seven poate sa para mai simpla sau mai dificila cand ai una sau mai multe partitii. Asta tine doar de preferinte si gusturi.


____________________


Insa nu te uita in gura lumii. Daca Windows-ul nu mai booteaza nu inseamna ca datele dupa partitia Windows-ului sunt pierdute. Tot ce trebuie sa faci e sa reinstalezi Windows-ul cu optiunea de a NU reforamta partitia. Nici macar un singur fisier personal nu va fi pierdut (doar directorul Windwows va fi sters).

Daca gresesc cu ceva, va rog sa ma contraziceti insa de prin 1998 nu cred ca am mai folosit comanda FORMAT.

#48
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005

View PostBlueMe, on Apr 27 2007, 23:55, said:

Evident ca nu ai habar ce inseamna fragmentare.

Scuze. Sub XP, fragmentarea apare muuult mai putin.





Insa fraza "in schimb daca folosesti o singura partitie, comanda MOVE e instantanee si fara fragmentare" ramane perfect valida.

#49
BlueMe

BlueMe

    The One & Only

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,256
  • Înscris: 19.02.2005
Tu nu chiar nu intelegi. Vrei sa-ti fac un desen ?
Invata ce inseamna fragmentare, citeste ghidul de mai sus si nu mai da indicatii proaste!

EDIT:

Quote

Scuze. Sub XP, fragmentarea apare muuult mai putin.
Ideea asta de unde ti-a venit? Ai si dovezi ?

Edited by BlueMe, 28 April 2007 - 01:04.


#50
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005
Stai un pic, care era indicatia proasta?

#51
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005

View PostBlueMe, on Apr 28 2007, 00:59, said:

EDIT:

Ideea asta de unde ti-a venit? Ai si dovezi ?

Citat:
"The physical placement, or layout, of files on the disk can have a considerable effect on performance, up to 10% for normal use. Windows XP observes file usage patterns as the system is used. If deemed necessary, Windows XP will adjust the file layout at three day intervals. By placing files that are referenced together near each other on the disk, and towards the more dense outer edge of the disk, seek distances are reduced which results in shorter seek times and improved performance. The performance benefit of placing files becomes increasing important as the size of the disk increases.The files moved for more efficient layout are also kept contiguous. Windows XP does not intentionally fragment files as was done by some earlier versions of Windows."

http://www.microsoft.../benchmark.mspx




Mai omule, instaleaza-ti si tu XP-ul (ca sa vorbesti din experienta nu din auzite) si o sa vezi ca se descurca mult mai bine cand e vorba sa tina fisierele defragmentate.





Acum in loc de vorbe goale, tu ai dovezi sa ma contrazici?

Edited by dotniet, 28 April 2007 - 01:14.


#52
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005
Citat:
""NTFS is generally believed to be slower than FAT. However, with a correctly created NTFS volume, NTFS performance optimizations, and improved disk defragmentation, NTFS performance (including the extra "journaling") is equivalent to FAT on small disks and is faster than FAT on large disks. FAT32 performance is further reduced for volumes larger than 32 GB in two areas...."

sursa: tot microsoft

#53
dotniet

dotniet

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 15.08.2005
"Even though NTFS is more resistant to fragmentation than FAT, it can and does still fragment. The reason NTFS is less prone to fragmentation is that it makes intelligent choices about where to store file data on the disk. NTFS reserves space for the expansion of the Master File Table, reducing fragmentation of its structures. In contrast to FAT's first-come, first-served method, NTFS's method of writing files minimizes, but does not eliminate, the problem of file fragmentation on NTFS volumes"


sursa:
www.pcguide.com

#54
BlueMe

BlueMe

    The One & Only

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,256
  • Înscris: 19.02.2005
O sa consider ca esti un caz pierdut si o sa merg mai departe. Daca nu esti in stare sa citesti atunci n-ai decat sa ramai cum esti in continuare.
Chiar vroiam sa-ti fac un desen, dar e prea mare oboseala pt. nimic.

Daca tu poti sa spui ca prin comanda MOVE pe aceeasi/oricare alta partitie scapi de fragmentare... no comment.
Nici macar nu te-ai obosit sa citesti ghidul de mai sus, in schimb imi dai tot felu' de citate de pe Benchmarking on Windows XP care sunt cu totul irelevante.

Faptul ca NTFS nu mai fragmenteaza HDD-ul intentionat fata de FAT/FAT32 e cu totul altceva in spune ca

Quote

Sub XP, fragmentarea apare muuult mai putin.

Quote

Mai omule, instaleaza-ti si tu XP-ul (ca sa vorbesti din experienta nu din auzite) si o sa vezi ca se descurca mult mai bine cand e vorba sa tina fisierele defragmentate.
Sa-ti fie rusine  :o

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate