Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info certificate digitale COVID-19

COVID-19: Raportari · Stiri Oficiale

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Informatii utile stare de alerta
 Emigrare Irlanda, merita?

Nelamuriri olx

Alegere SSD NVME 1 TB

Opriri dese Centrala Hermann Mast...
 Boxa activa cu frecvența bas...

Achizitie 2 televizoare

Japoniaaa- Suzuki Jimny 1.3, 2005

Reparație Rca sau casco
 Problema tableta Lenovo tab 3

PC Freeze

Baterie Samsung J6

Golden Retriever
 

3 partitii pe un HDD 80, in C: nu trebuie sa fie decat Windows-ul?

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#1
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 28.01.2007
:calichhair: Salut ! Am 3 partitii pe un hard de 80 si citind pe forum am inteles ca in C nu trebuie sa  fie decat Windows-ul...Pai si in program files ce instalez? Nimic? Yahoo-ul, antivirusul ,messengerul, mozilla...unde le instalez? Sunt programe care trebuie musai instalate in C? Care? Am inteles ca C ar trebui sa fie de 10G(si doar l-am avut asa prima data cand am instalat windows-ul) acum l-am facut de 30 :wallbash:  ca am vazut eu ca nu-mi incap toate programele...
         Si mai am o intrebare: cum setez memoria virtuala? La fiecare partitie in parte C D E ? Am 256 deci ar trebui cam 512...Pun 512 la fiecare? :helpsmilie:
          Puteti sa radeti ...daca nu stiu...

#2
alby

alby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 23.08.2006
Deci cine ti-a zis ca partitia C trebuie sa fie de 10Gb a zis pentru ca atat e limita normale la C: pentru Windows, programe, page file etc. dar poti adapta spatiul dupa nevoile tale .Windows'ul trebuie instalat in C dar si programele in program files.Cine ti-a zis ca programele nu trebuie instalate in C nu stia ce vorbeste.Iar memoria virtuala o setezi asa :

1)click dreapta pe my computer
2)properties
3)advanced
4)primul settings
5)sus dai iar la advanced
6)jos change
7)selectezi partitia, pui dimensiunea la pagefile, si dai set

Vezi ca ar putea sa intrebe sa dai restart si dai ok

sal si sper ca te-am ajutat cu ceva :peacefingers:

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   31.67K   93 downloads
  • Attached File  2.jpg   39.1K   86 downloads
  • Attached File  4.jpg   28.31K   129 downloads
  • Attached File  3.jpg   33.18K   90 downloads

Edited by alby, 02 February 2007 - 13:21.


#3
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 28.01.2007
Pai da ...si pun 512 pt. fiecare partitie cau doar pt. C? Iar cu windows-ul asa am auzit, ca in C nu se instaleaza decat windows-ul...

#4
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Si eu am auzit ca exista OZN-uri, dar nu-s prea sigur... Trebuie sa ai discernamant cand citesti ceva. Poti sa ai si o singura partitie daca vrei, adica doar C:. Atunci n-o sa mai instalezi nimic in afara de windows? Instaleaza linistit pe C: tot ce vrei. In general pe alta partitie se tin fisierele pe care nu vrei sa le pierzi in caz ca te lasa Windowsul!

Bine ai facut ca ai pus facut C-ul de 30 GB!

Pui 512 doar intr-un singur loc pe partitia mai putin folosita (pentru a nu fi prea defragmentata)

#5
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 28.01.2007
:peacefingers: Aha! Merci ! Deci e bine si cum nu ma pricep...oricum cand am pus 30 am pus ca asa am vrut eu si credeam ca nu e bine. Ok am pu 512  in E .
Pai si de ce se tot fragmenteaza atat? Cum ma uit cum vad iar rosu  :eek:  ...Iar(zic) ca doar ce defragmentasem...

#6
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
Defragmenteaza periodic. Poti face manual cu toolul de windows sau poti folosi programe ca Diskeeper care fac automat, de genul set it and forget it.

#7
clausache

clausache

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 400
  • Înscris: 10.02.2006
pentru defragmentare poti sa faci si
start -> run -> cmd si acolo scrii defrag c: sau orice partitie vrei tu.

#8
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 28.01.2007
:coolspeak: Multumesc pentru sfaturi si pentru Diskkeeper!!!

#9
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 28.01.2007
OK! am pus diskeeper-ul,dar faptul ca el merge mereu pe fundal,si mai uzeaza din cand in cand procesorul 40%,nu are nimic? :huh:

#10
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006
De obicei functioneaza cand vede ca procesorul sta degeaba! Eu il am instalat de vreo doi ani si am si uitat ca-l am :) In schimb nu-mi caraie hdd...

#11
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 28.01.2007

View Postwebsitefinder, on Feb 3 2007, 19:38, said:

De obicei functioneaza cand vede ca procesorul sta degeaba! Eu il am instalat de vreo doi ani si am si uitat ca-l am :) In schimb nu-mi caraie hdd...
10-4. Mai am niste probleme cu fragshielg, Paging file si MFT settings(in sensul ca... :wacko: ). Cam la ce valori ar trebui setate ,ca deja ma avertiza ca nu e bine . Care trebuie sa fie min. , max. MTF size? In functie de ce se calculeaza ?

#12
Laur-

Laur-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 360
  • Înscris: 24.01.2007

View PostG_DD, on Feb 2 2007, 12:43, said:

:calichhair: Si mai am o intrebare: cum setez memoria virtuala? Am 256 deci ar trebui cam 512

View Postwebsitefinder, on Feb 2 2007, 13:44, said:

Pui 512 doar intr-un singur loc pe partitia mai putin folosita (pentru a nu fi prea defragmentata)
Eu tot nu am inteles ceva: pentru a pune 512 (dublul DDR-ului sau) pe partitia recomandata,
cat trebuie se scrie la Initial Size (MB) si cat sa scrie la Maximum Size (MB)?

Edited by Laur-, 06 February 2007 - 17:15.


#13
RUHPOLDING

RUHPOLDING

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 16.09.2006

View PostLaur-, on Feb 6 2007, 17:13, said:

Eu tot nu am inteles ceva: pentru a pune 512 (dublul DDR-ului sau) pe partitia recomandata,
cat trebuie se scrie la Initial Size (MB) si cat sa scrie la Maximum Size (MB)?


Pune-le pe amandoua la fel.

#14
scd

scd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 16.03.2004
Nu e chiar asa simplu, uite ce zice baiatu asta, Tweakhound, care cred ca stie mai multe ca noi:

There is a lot of bad advice and misunderstanding on the web of how virtual memory (and thus the page file) works in XP. The following recommendations are based on research, information gathered around the web, and personal experience dealing in a variety of configurations.

Mie mi s-a parut cel mai util ghid de tweaking pe care l-am intalnit. Mai trebuie doar putina rabdare sa-l citesti. :)

#15
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006

View PostLaur-, on Feb 6 2007, 17:13, said:

Eu tot nu am inteles ceva: pentru a pune 512 (dublul DDR-ului sau) pe partitia recomandata,
cat trebuie se scrie la Initial Size (MB) si cat sa scrie la Maximum Size (MB)?
La fel in ambele cazuri. Iar daca ai si un al doilea hdd, pune-o pe acela! Dar chiar si asa, nu se va compara cu mai mult RAM fizic de care are nevoie sistemul tau!

#16
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 28.01.2007

View Postscd, on Feb 7 2007, 09:59, said:

Mie mi s-a parut cel mai util ghid de tweaking pe care l-am intalnit. Mai trebuie doar putina rabdare sa-l citesti. :)
Da, interesant,dar urmand link-urile am ajuns la Microsoft care uite ce zice:"Dimensiunea minimă recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului, iar cea maximă este de trei ori mai mare decât memoria RAM. De exemplu, dacă memoria RAM este de 256 MO, dimensiunea minimă va fi de 384 MO, iar cea maximă de 1152 MO."  :nonobad:
http://support.micro....com/kb/308417/
Si eu sunt in ceata si pe langa paging file  mai e si MFT-ul pe care nu reusesc sa-l setez sa nu ma mai avertizeze. In ceea ca priveste ram-ul fizic de acord trebuie mai mult

Edited by G_DD, 07 February 2007 - 13:29.


#17
Laur-

Laur-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 360
  • Înscris: 24.01.2007

View PostRUHPOLDING, on Feb 7 2007, 00:02, said:

Pune-le pe amandoua la fel.

View Postscd, on Feb 7 2007, 09:59, said:

Nu e chiar asa simplu

View Postwebsitefinder, on Feb 7 2007, 12:36, said:

La fel in ambele cazuri.

View PostG_DD, on Feb 7 2007, 13:14, said:

Si eu sunt in ceata
Imi pare rau ca cineva care deja a studiat si a inteles tot, nu rezuma si pentru noi care nu stim, ce se intampla daca la Initial Size este pusa o valoare prea mica, sau daca la Maximum Size este pusa o valoare prea mare.
Ma gandesc ca daca cine stie ar da "mura in gura" unele lucruri celor care nu stim, productivitatea la nivel de tara ar creste si implicit si nivelul de trai al nostru al tuturor.

#18
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,301
  • Înscris: 14.02.2007
Mai bine a-ti lasa memoria virtuala asa cum o seteaza widowsul, in felul asta eu nu am avut niciodata probleme legate de memoria virtuala.
Am incercat si eu tot felul de tweakuri la memoria virtuala si nu-ti aduc nici strop de performanta.

Edited by antinVidia, 14 February 2007 - 17:17.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate