Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Radu Mazare, eliberat conditionat...

Permis suspendat din cauze medicale

Presiune apa fluctuanta pompa sub...

Revizie auto la Bucuresti
 identificare component defect

Recomandare tableta

Ansamblul Neofort Rezidenția...

Caderea in apostazie a Bisericii ...
 Inselatoria secolului!

Problema soft samsung galaxy watc...

Recomandare tastatura compatibila...

Sfat legat de achizitonarea unui ...
 Festivalul de Film Cannes 2024

Scaun auto

La mulți ani @ranit6996!

La mulți ani @Ciubex!
 

router TRENDnet TEW-432brp

- - - - -
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#1
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007
Salut,

Mi-am luat ieri un router TRENDnet TEW-432brp, pentru ca vreau sa leg doua calc. acasa la RDS.
Am introdus fericit CD-ul de configurare in unitate si dai inainte, toate bune si frumoase.
Numai ca atunci cand pornesc soft-ul, dupa ce verifica conex. de net (si da OK),  si trebuie sa trec la pasul1 de config.
a routerului, dispare conex de RDS cu setari cu tot si nu mai apare pana nu o reconfig.
Am setat TTL-129, IP static, se sa-i mai fac?
IP de lan sunt cu 86.xx.xx.xx, trebuie sa le schimb sau nu conteaza?
Multumesc anticipat.


P.S. Sa nu ma luati tare, ca sunt varza la treburile astea...

#2
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005

View Postfrotaru, on Jan 11 2007, 09:23, said:

Salut,

Mi-am luat ieri un router TRENDnet TEW-432brp, pentru ca vreau sa leg doua calc. acasa la RDS.
Am introdus fericit CD-ul de configurare in unitate si dai inainte, toate bune si frumoase.
Numai ca atunci cand pornesc soft-ul, dupa ce verifica conex. de net (si da OK),  si trebuie sa trec la pasul1 de config.
a routerului, dispare conex de RDS cu setari cu tot si nu mai apare pana nu o reconfig.
Am setat TTL-129, IP static, se sa-i mai fac?
IP de lan sunt cu 86.xx.xx.xx, trebuie sa le schimb sau nu conteaza?
Multumesc anticipat.
P.S. Sa nu ma luati tare, ca sunt varza la treburile astea...
La RDS ai IP dinamic, DHCP sau PPPOE, deci:

1. Pune IP dinamic (DHCP) la computer, porneste routerul, restarteaza computerul, si configureaza routerul intr'un browser, la adresa http://192.168.1.1

sau

2. Pune IP static 192.168.1.2 la computer, si acceseaza http://192.168.1.1 pentru configurarea routerului

3. baga user/pass admin/admin si urmeaza pasii din manual

#3
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007

View Postk33, on Jan 11 2007, 12:31, said:

La RDS ai IP dinamic, DHCP sau PPPOE, deci:

1. Pune IP dinamic (DHCP) la computer, porneste routerul, restarteaza computerul, si configureaza routerul intr'un browser, la adresa http://192.168.1.1

sau

2. Pune IP static 192.168.1.2 la computer, si acceseaza http://192.168.1.1 pentru configurarea routerului

3. baga user/pass admin/admin si urmeaza pasii din manual

Multumesc pentru informatii, sper sa mearga.

#4
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
de ce ai schimbat TTL-ul? nu merge fara?

#5
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007

View Postworm, on Jan 11 2007, 16:33, said:

de ce ai schimbat TTL-ul? nu merge fara?
Am vazut pe forum la altii.
La mine TTL era 128 si l-am facut 129.
Nu merge, cand bag CD-l de instalare pentru router, dupa ce verifica cenex la reteau, imi dispare conex la RDS instant.
Si nu mai pot sa intru pe net, trebuie sa refeac conex.
O sa incerc sa-l config manual, sa vedem daca merge.

#6
mrares

mrares

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 31.10.2006
Frotaru sa ne zici daca ai reusit sa configurezi routeru. si eu as vrea sa-mi iau router ca al tau :)

Edited by mrares, 11 January 2007 - 18:20.


#7
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
configureaza-l manual ca sigur merge. lasa ttl-ul cum era innainte.

#8
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007

View Postworm, on Jan 11 2007, 19:43, said:

configureaza-l manual ca sigur merge. lasa ttl-ul cum era innainte.
Deci, e varza treaba.
L-am configurat manual fara probleme, dar cand dau sa ma leg la net nu merge, am atasat configuratiile.
Ce masa are?
Trebuie sa schim IP-ul de la placa de retea? sau...

Attached Files



#9
k33

k33

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,638
  • Înscris: 03.11.2005

View Postfrotaru, on Jan 11 2007, 20:16, said:

Trebuie sa schim IP-ul de la placa de retea? sau...
Acuma schimba IPul placii de retea, pune'o pe DHCP, si vezi daca iti da routerul adresa de la 192.168.1.100 incolo.

Verifica la status și dacă PPPOE alocă adresa de WAN la routerul tau.

Edited by k33, 11 January 2007 - 20:38.


#10
krone

krone

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 27.03.2006
Seteaza placa de retea pe Obtain IP automatically, astfel pc-ul va primi adresa IP de la router din plaja de adrese IP (ip pool) prezentata in "meniul routerului".
Verifica apoi cu start->run->cmd->ipconfig /all datele placii de retea.
Verifica in pagina de configurare a routerului in sectiunea Status ca acesta s-a conectat (trebuie sa apara pentru portul WAN: IP adress, DNS, etc)

Acum ar trebui sa ai net.

Bafta

#11
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007

View Postkrone, on Jan 11 2007, 20:52, said:

Seteaza placa de retea pe Obtain IP automatically, astfel pc-ul va primi adresa IP de la router din plaja de adrese IP (ip pool) prezentata in "meniul routerului".
Verifica apoi cu start->run->cmd->ipconfig /all datele placii de retea.
Verifica in pagina de configurare a routerului in sectiunea Status ca acesta s-a conectat (trebuie sa apara pentru portul WAN: IP adress, DNS, etc)

Acum ar trebui sa ai net.

Bafta

Revin:
M-am uitat in status, era DHCP disable, i-am dat enable, PPoE era discondect, i-am dat connect.
Nimic.
Daca schim setarile de placa in automat detect, nu mai vad routerul in http, nu mai pot sa ma conectez la el!!
Daca revin la IP-ul u 192.168.1.2 vad din nou routerul. In acest timp cablu de retea e conectat la router si roputerul la calculator.
Gresesc ceva?

#12
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007

View Postfrotaru, on Jan 11 2007, 21:29, said:

Revin:
M-am uitat in status, era DHCP disable, i-am dat enable, PPoE era discondect, i-am dat connect.
Nimic.
Daca schim setarile de placa in automat detect, nu mai vad routerul in http, nu mai pot sa ma conectez la el!!
Daca revin la IP-ul u 192.168.1.2 vad din nou routerul. In acest timp cablu de retea e conectat la router si roputerul la calculator.
Gresesc ceva?
Ah, si acu ttl e 127!

#13
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
din screenshot-uri reiese ca setarile sunt ok, ar trebuii sa mearga. incearca sa dai un ping la un site sau un traceroute, poate defapt legatura cu providerul e ok, dar problema sa fie de la el incolo.

#14
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007
VICTORY!!

Am schimbat IP in autodetect si de data asta a mers nu stiu de ce.
Multumesc tuturor celor care au raspuns pentru ajutor!!


Stima tuturor.

P.S. Acum incepe circul cu setarea retelei uaierles...I'll be back!

#15
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
a mers pentru ca nu aveai configurate gateway si DNS-urile pe calculator. Nu stiu cum de mi-a scapat asta. Daca te uiti in a 3-a imagine se vede ca avea completat doar IP si netmask.

Cu wireless-ul e desul de usor. Iti recomand sa pui criptare WPA-PSK sau WPA2-PSK, sau filtrare pe baza de MAC. Pe laptop lasi sa-si ia IP-ul tot automat. In momentul in care stabilesti un SSID pe router, laptop-ul il va detecta. Cand dai connect, te intreaba key-ul WPA, il introduci, si o sa-si ia IP-ul imediat prin DHCP. Dupa asta totul ar trebuii sa functioneze corect.

Numai bine.

Edited by worm, 11 January 2007 - 23:15.


#16
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007
si totusi...
Gaseste reteaua (wireless) si cand sa se conecteze sta pa aquiering si mai trece in
automat si apoi in aquiering si tot asa
Am bagat parola  SSID, etc.
Cred ca e a doua noapte cand ma culc la 2
...imi zice limited or no conectivity...si a aparut ecranul albastru...memory stack dump
acu s-a resetat

#17
frotaru

frotaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.01.2007
Am incercat sa setez si laptop-ul.
Daca setez security disale se leaga imediat, daca bag ceva acolo, de ex WPA-PSK
nu mai merge, daca dau security disable merge,
cum vine asta ca inebunesc!
Multumesc anticipat.

#18
mrares

mrares

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 31.10.2006
daca nu merge cu WPA incearca cu WEP, chiar daca e mai slaba criptarea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate