Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Zakynthos/Zante

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
5206 replies to this topic

#4105
alcrisus

alcrisus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 12.03.2010

View Postpapone, on 12 mai 2014 - 21:33, said:

daca citeai topicul, vedeai cam cum e vremea in iunie Posted Image
1. din experientele mele anterioare (03-12.06.2012 si 12-19.06.2012), pot sa spun ca vremea este absolut superba, iar apa este deja calda (mai putin la navagio acum 2 ani). daca as reveni in zakynthos, as face-o cu siguranta in iunie.
2. am stat anul trecut peste drum, la cavo d'oro. dar sa iti spuna cineva daca merita nu se poate pentru ca nu ai precizat ce sa merite (statiunea, pretul, atmosfera sau patul)??? eu in kalamaki as mai merge (in iunie) numai daca as prinde o oferta mai tare ca aia de anul trecut, desi nu cred ca este posibil vreodata: 1 euro cazare/pers/zi, cu mic dejun inclus. asa ca...
3. depinde de motor. de la 120 la 150 euro (negociati, da?). iar decat sa risti sa nu urci vreo panta, decat sa va bata soarele in cap la greu, mai bine luati o masina.
Merci pentru raspunsul prompt. Cu vremea inca citeam si nu ajunsesem inca la posturile tale anterioare.
2. Ma refeream doar la conditiile din hotel - am o oferta de 670e/2pers/7zile cu avion plecare din 9.06.
Acum fac planul de atac cu tot ce e de vizitat... maine rezervarea si pe 9 sunt in zakynthos :D

#4106
Lizicat

Lizicat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,619
  • Înscris: 05.05.2007
Ma bag si eu in vorba chiar daca n-am fost in Zakynthos, dar va citesc si ... tanjesc. Ma voi referi doar la ce am experimentat in/pentru Lefkada si Croatia:

1. plaja cu pietre, deci nu pietroaie, adica pana la un diametru mediu de 6-8 cm. este excelenta! Se folosesc acele espadrile speciale pentru apa (cele de la Decathlon sunt excelente) si rezulta balaceli extraordinare, in cele mai limpezi ape, netulburate de nisip. Ba mai mult, este exclusa imbacseasla cu nisip, mai ales in caz de vant. Si daca n-ar fi suficiente argumentele astea, zgomotul facut de pietre cu fiecare val ce vine si pleaca, e o "muzica" superba. Eu, in Lefkada si Croatia n-am dat de nici o plaja doar cu nisip, dar nici nu i-am dus lipsa. Asa ca, eu nu voi alerga dupa aceasta himera, inutila as zice, pentru ca doar m-as putea priva de multa frumusete.

2. Pentru orientari in ce priveste vremea, oriunde in lume, folositi: http://www.weather4travel.com/. Are info sintetizate si corecte.

Bafta in toate!

#4107
carnitza

carnitza

    relaxat.... uneori !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,894
  • Înscris: 08.02.2007
@ Lizicat - de gustibus

Dupa ce vezi Dafni si St. Nicholas mai vorbim si despre plajele cu pietre :-)   - sau Xi din Kefalonia :-)

Cea mai tare plaja cu pietre (bineinteles dupa parerea mea, si ma refer strict la plaja si mare) este Kipos din Samothraki (e altceva decat Navagio sau Myrthos din Kefalonia)

#4108
papone

papone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,058
  • Înscris: 12.11.2008

View Postalcrisus, on 12 mai 2014 - 22:09, said:

Merci pentru raspunsul prompt. Cu vremea inca citeam si nu ajunsesem inca la posturile tale anterioare.
2. Ma refeream doar la conditiile din hotel - am o oferta de 670e/2pers/7zile cu avion plecare din 9.06.
Acum fac planul de atac cu tot ce e de vizitat... maine rezervarea si pe 9 sunt in zakynthos Posted Image

cu placere, oricand!
despre conditiile de cazare nu iti pot spune pentru ca nu am stat acolo. dar fa un calcul si realizeaza ca tu platesti cam 70E/camera/saptamana, restul e transport. cu autocarul, excursia ta nu sarea de 250e/cuplu, transport si cazare. dar cum eu am platit 24e/saptamana/2 pers cu mic dejun, nu pot sa comentezPosted Image
ai grija: daca nu bantui toata ziua pe insula, kalamaki este chiar trist. mai ales la inceput de iunie... e jale. luati ceva integrame la voi si jocuri noi pe tabletaPosted Image

#4109
DeCeBAL-pejo

DeCeBAL-pejo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 22.06.2011
În luna iunie 2013 am plecat în GRECIA, pentru un sejur de 7 nopţi AI în resortul ZANTE ROYAL RESORT. Acesta cuprinde 3 hoteluri, Royal 4*, Imperial 4*+ şi Palazzo di Zante 4*++ (catalogare personală).
   Am fost 5 familii cu 4 maşini. Ne-am propus să vizităm cât mai mult din GRECIA, am vizitat Salonicul, unde am şi înnoptat prima dată, am vizitat Meteorele, am înnoptat a doua oară la Patras şi, după sejurul din Zakinthos, la întoarcere, am vizitat Olimpia, Micene şi Atena (a treia noapte intermediară),
   Zakynthos, a treia ca marime dintre Insulele Ionice, este cunoscuta si ca Zante sau "Floarea Levantului”.
De la sosirea pe insulă am fost surprinşi de peisajele extraordinare întâlnite la tot pasul, cu plaje frumos îngrijite şi munţi sălbatici. În timpul unei plimbări de explorare a insulei am ajuns, în partea de nord acesteia, să mergem printre nori, cu certa impresie că vom fi deasupra ploii ce ameninţa excursia la Navagio. Eram la aprox. 960 m deasupra nivelului mării, iar senzaţia era una nemaiîntâlnită.
Pt. a vizita Blue Caves am merg în portul Agios Nicolaos (NE insulei), de unde am închiriat o barcă cu fund de sticlă (de fapt 2 obloane).Am plătit 9euro/ pers. Şi am mers doar la Blue Caves ptr. că, din cauza codului portocaliu de vânt, autorităţile navale nu permiteau navigarea la Navagio. La întoarcere la hotel am vizitat Cap Skinari cu morile de vânt şi farul şi celebrul balcon de unde poţi fotografia plaja Navagio.
În penultima zi am reuşit, spre marea noastră încântare, să vizităm şi Navagio. Am mers spre NV insulei, după ce am trecut munţii, până în Porto Vromi. Aici am închiriat o barcă pentru 10 euro/pers (copii gratuit). Vizita la Navagio a fost un lucru minunat. Culoarea nefirească a apei, pietrele aproape rotunde de pe plajă, epava, totul a fost o încântare.
În celelalte zile am vizitat plajele:
- Gerakas, cu un peisaj selenar de munte şi plajă, cu numeroase cuiburi ale ţestoasei Careta-Careta. Şezlong cu umbrelă şi măsuţă-10 Euro.
- Banana beach, cu o plajă imensă de câţva km. Cu nisip fin şi terase cochete, pline de flori. Această plajă oferă şi practicarea sporturilor de apă şi închirierea de şezlonguri (8-10 euro) şi baldachine (15-20 euro).
- Dafni, o plajă fără curent, apă sau asfalt, din cauza rezervaţiei naturale de pe aceasta, însă foarte retrasă şi romantică.Şezlongurile erau gratuite, iar pt. o porţie cartofi, o salată de roşii şi castraveţi şi o bere am plătit 10 euro.Am întâlnit un român care lucra la o terasă şi pe care amenajase cu un pic de stil românesc popular cu materialele la îndemână. La terase întâlnim o grămadă de sculpturi, rădăcini contorsionate şi păpuşi de tinichea deosebit de rustice.
- Porto Vromi, aflată în portul cu acelaş nume, este foarte mică dar interesantă.
De asemenea, în două seri am fost la cumpărături şi la terase în Laganas. Staţiune are multe magazine de stradă şi multe restaurante şi discoteci. Am întâlnit mulţi tineri englezi care se aflau într-o stare euforică avansată, însă fără a fi deranjanţi.
Am lăsat pentru altă dată (avem motivul necesar) descoperirea altor locuri frumoase şi interesante, de care insula nu duce lipsă.
Ne-au plăct şi satele mici, cocoţate pe munte, cu tarabe de artizanat şi delicatese locale ca uleiul de măsline, borcane de miere cu diverse seminţe şi fructe, uleiul cu condimente şi ierburi şi fructe caramelizate.

Attached Files


Edited by DeCeBAL-pejo, 15 May 2014 - 17:58.


#4110
carnitza

carnitza

    relaxat.... uneori !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,894
  • Înscris: 08.02.2007
Destul de "comerciala" postarea ta, dar 100% adevarata.
Felicitari.

Edited by carnitza, 15 May 2014 - 18:27.


#4111
tommy25

tommy25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.06.2008
daca ajungeti prin kalamaki recomand Olive Tree Restaurant

#4112
Christie2

Christie2

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,203
  • Înscris: 01.08.2013

View Posttommy25, on 16 mai 2014 - 11:08, said:

daca ajungeti prin kalamaki recomand Olive Tree Restaurant

Cum ti s-a parut Kalamaki, in compararatie cu Tsilivi, de exemplu? Ma intereseaza plaja si atmosfera in general in statiune.

#4113
papone

papone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,058
  • Înscris: 12.11.2008

View PostChristie2, on 17 mai 2014 - 10:24, said:

Cum ti s-a parut Kalamaki, in compararatie cu Tsilivi, de exemplu? Ma intereseaza plaja si atmosfera in general in statiune.

hai ca raspund eu, ca tot am fost in ambele statiuni in vacanta...
kalamaki este MULT sub tsilivi, din toate punctele de vedere, iar ca:
-PLAJA... in kalamaki nu este nimic amenajat pe plaja sau in apropierea ei, din cauza cuiburilor broscutelor, iar dupa lasarea intunericului este interzis sa te plimbi pe plaja (nu exista nicio lumina, sa nu deruteze puii proaspat iesiti din oua). daca te ia foamea sau setea pe plaja, ai cam pus-o ca nu ai de unde sa iti iei ceva (in afara de un kiosc de stuf, cam insalubru). ambele plaje sunt cu nisip si intrare lina in mare. AVANTAJ TSILIVI!
-ATMOSFERA... care atmosfera in kalamaki? seara era destul de jale, pur si simplu nu aveai ce face dupa cina. pe cand in tsilivi sunt multe puburi si cluburi, vreo 3 chiar super tari (terasa imensa, programe de tot felul, distractieeee - la Planet ne-a placut cel mai mult), ai minigolf absolut fantastic realizat si imens, cu 3 trasee diferite, ai un aquapark in marginea statiunii si muuult mai multe taverne pentru a servi deliciile alea ale lor. plus ca te poti plimba linistit pe plaja daca vrei ceva romantic, nocturn. GAME, SET and MATCH, TSILIVI!

foto 1,2: plaja kalamaki... foto 3, 4: plaja tsilivi... foto 5,6,7: minigolf tsilivi

Attached Files


Edited by papone, 17 May 2014 - 13:42.


#4114
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Plus că în Kalamaki rişti să-ţi cadă vreun avion în cap (glumesc, desigur).
Am vrut să spun că în Kalamaki e uneori ceva gălăgie din cauza aeroportului, aflat mult prea aproape.
Şi ar mai fi de zis că Tsilivi e mai închegat, e o adevărată staţiune, pe când Kalamaki e foarte distribuit şi nu are faleză.
Iar în Tsilivi ai chiar şi un muzeu.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 17 May 2014 - 13:38.


#4115
papone

papone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,058
  • Înscris: 12.11.2008

View PostOvidiuNS, on 17 mai 2014 - 13:34, said:

Plus că în Kalamaki rişti să-ţi cadă vreun avion în cap (glumesc, desigur).
Am vrut să spun că în Kalamaki e uneori ceva gălăgie din cauza aeroportului, aflat mult prea aproape.
.............................................................

pana sa caut eu poza cu avionul si restul de poze, a venit comentariul tau Posted Image))

Edited by papone, 17 May 2014 - 13:44.


#4116
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Păi pune poza  Posted Image.

Sănătate şi tcb !

#4117
papone

papone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,058
  • Înscris: 12.11.2008

View PostOvidiuNS, on 17 mai 2014 - 14:55, said:

Păi pune poza  Posted Image.

Sănătate şi tcb !

vezi ca e putin mai sus, le-a postat ca edit la commentul meu. e poza 2, dar se vede unul si in prima poza Posted Image

Edited by papone, 17 May 2014 - 15:01.


#4118
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Aha, ai ataşat pozele ulterior postării, am înţeles.
Credeam că ai vreo poză cu avionul chiar pe deasupra turiştilor de pe plajă, cum am văzut mai demult pe net. Dar e sugestiv şi aşa cum ai tu.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 17 May 2014 - 15:15.


#4119
MagicTouch

MagicTouch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 09.05.2007
Pentru maestru Ovidiu si fraza lui de inchidere care inca ma face sa zambesc (prima oara cand am citit sanatate si TBC)

Din pacate, uneori mai sunt si altfel de avioane (poze din august 2012 can a ars aproape 3 zile in zona Maries)

Attached Files



#4120
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010

View PostOvidiuNS, on 17 mai 2014 - 15:14, said:

Aha, ai atașat pozele ulterior postării, am înțeles.
Credeam că ai vreo poză cu avionul chiar pe deasupra turiștilor de pe plajă, cum am văzut mai demult pe net. Dar e sugestiv și așa cum ai tu.


Sănătate și tcb !

voilla o poza de pe plaja in Kalamaki cu un avion la aterizare :)

Attached Files



#4121
Christie2

Christie2

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,203
  • Înscris: 01.08.2013

View Postpapone, on 17 mai 2014 - 13:26, said:

...

View PostOvidiuNS, on 17 mai 2014 - 15:14, said:

....
Multumesc mult pentru raspunsuri. Problema e ca am fost acum 3 ani si am stat tot in Tsilivi, am avut timp sa ma plictisesc doua saptamani de statiune si as fi vrut sa stau altundeva de data asta. Distractiile gen cluburi nu ma prea intereseaza, mai mult apa si plaja si asa cum spunea Ovidiu, sa aiba statiunea un aspect inchegat, sa fie cat de cat taverne, magazine, hoteluri, nu aspectul ala dezolant, pustiu, cu distante mari intre cladiri. M-ar mai interesa si preturile cum sunt in Kalamaki, in Tsilivi mi s-au parut cam mari. Plaja pare mai mica decat in Tsilivi si pare ca e nisip mai putin, nu exista nici sezlonguri?  In poza nu apar. Conditiile de cazare sunt similare, la fel de multe hoteluri? La plaja o sa merg mai mult la Gerakas, unde mi s-a parut cel mai frumos ca peisaj.
Si daca e galagie din cauza avioanelor iar e o problema, deci nu prea stiu ce sa fac. Daca aveti vreo varianta buna de cazare, nu ezitati sa-mi recomandati ceva. Multumesc.

Edited by Christie2, 17 May 2014 - 17:55.


#4122
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Noi am ales anul trecut Argassi, chiar dacă nu (mai) are plajă. E practic o staţiune, Gerakas e mai aproape, iar capitala e la doi paşi. Nu ştiu cât vă tentează Argassi, totuşi am postat destule informaţii şi poze. Pentru uşurinţa accesării, am făcut un centralizator, vezi dacă găseşti ceva ce ar putea să vă folosească.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 17 May 2014 - 20:02.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate