Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

RADET, termoficare -Debransare, diverse..

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
755 replies to this topic

#163
giurgescu

giurgescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 27.09.2007

View Postapanoiu, on 31st August 2010, 13:26, said:

in attach
Multumesc 'apanoiu' , intre timp am facut eu o lista cu toti locatarii din scara, am o asociatie pe scara, am semnaturile la 13 din 18, (unul decedat altii plecati, prin concedii), deci peste jumatate plus unu, am si o hirtie de la administratie ca sint la zi cu platile, o sa trec pe la furnizorul de energie termica sa-l instiintez ca ma debransez, si sa-i pun aceste hirtii la registratura, ca toamna a venit deja, si se apropie si iarna, am o singura problema..morala. Exista un singur gigacalorimetru la un moment dat dupa centarla, o centrala de bloc, si mai multi "beneficiari"printre care si asociatia mea. Repartitia caldurii se face in spatele gigacalorimetrului, pe baza unui SET-ing declarat. Nu as vrea ca cei ramasi in asociatie sa primeasca aceasi felie de plata, cu toate ca eu am iesit din sistem cu suprafata mea radianta!

Edited by giurgescu, 31 August 2010 - 20:05.


#164
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,548
  • Înscris: 30.01.2008
sursa : ziarul de iasi

50% din factura CET a blocului, platita si de cei care au centrale

BOMBA DE LA CET

Autor: Cristian ALBU
"Aruncati-va la gunoi centralele termice!" - acesta pare
a fi indicatia autoritatilor. Asta pentru ca intre o treime si jumatate din factura la incalzire va fi platita la comun. ANRSC a adoptat un ordin care stabileste modul de repartizare a cheltuielilor comune cu incalzirea. Dincolo de formulele stufoase, concluzia este ca se va plati la comun intre 30% si 50% din factura totala a asociatiei. Se va plati chiar si caldura degajata de apa fierbinte cu care ne spalam. :coolspeak:

Este batut in cuie: toti locatarii de la bloc vor plati o cota parte importanta din caldura furnizata de CET, indiferent daca sint sau nu bransati la sistemul
centralizat.

Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) a emis un ordin prin care se stabileste cit se va plati. Cota comuna va varia in acest sezon rece intre 30% si 50% din valoarea facturii totale pe imobil.

Normele emise se dovedesc stufoase pentru administratori si ridica semne de intrebare. De exemplu, ar urma sa fie calculata o cota comuna si in cazul apei calde, mai exact a "energiei termice inglobata in apa calda de consum". Totodata, in viitor cota cheltuielilor comune va putea fi stabilita chiar si la 100%.

"Vor disparea diferentele colosale"

Posesorii de centrale termice
care locuiesc la bloc vor plati astfel sume consistente pentru caldura de la CET, chiar daca nu mai beneficiaza de agent termic in mod direct. Motivul il reprezinta consumurile de caldura in spatiile comune, cheltuieli care revin tuturor locatarilor, dar si caldura degajata prin tevi sau prin peretii locuintelor. "Aceste cheltuieli se refera la tot ce inseamna spatii comune, adica uscator, casa scarii, subsol, dar si tevile care trec prin apartamente si care degaja caldura", a explicat Dumitru Bucur, presedintele Grupului Asociatiilor de Proprietari si Locatari din Iasi (AGAPL).

Din factura totala pe imobil, o cota parte va fi considerata comuna. Aceasta cota se aplica si in acest moment, dar cuantumul este stabilit la nivelul fiecarei asociatii si variaza in jurul a 10-20%. Conform Ordinului 343/2010, dat de ANRSC, din acest sezon cotele vor varia intre 15% si 100%.

Pentru acest sezon rece insa, valorile vor fi cuprinse intre 30% si 50%. Mai exact, "se admite numai pentru acest sezon de incalzire, utilizarea in calculele de repartizare a unei cote procentuale aferente partilor comune de 30% din valoarea facturii pentru incalzire in lunile decembrie, ianuarie si februarie, si de 50% din valoarea facturii in celelalte luni in care se furnizeaza agent termic pentru incalzire", dupa cum se arata in textul de lege.

Oficialii firmelor de repartitoare sustin ca aceste cote se vor aplica acolo unde nu sint inventariate toate tevile de caldura. "Cotele de 30% si 50% sint stipulate pentru acest sezon rece, acolo unde nu se cunoaste suparafata radianta. Noi sintem pregatiti sa facem calcul exact acolo unde se cunoaste diametrul, lungimea, numarul tevilor si a corpurilor de incalzire. N-as putea sa va spun daca aceste cote sint mari sau mici. Vor disparea insa diferentele colosale in condominiile unde ramasesera doar citiva locatari bransati la sistemul centralizat si aveau de platit facturi uriase. Cel mai bine ar fi ca administratorii de asociatii sa-si inventarieze suprafetele echivalent termice pentru a se putea face un calcul exact si a nu se imparti dupa cotele date de lege", a afirmat Antoaneta Macovei, director Zona Est in cadrul firmei Ista.

"Ne asteptam sa apara abuzuri"

In normele tehnice
de aplicare a Ordinului dat de ANRSC este trecut faptul ca si in alte tari sint aplicate cote de incalzire, care variaza intre 25% si maximum 65%. Cota comuna va fi platita indiferent de solutia de incalzire aleasa de fiecare proprietar si nu va lua in calcul situatia in care tevile ce trec prin casa sint izolate. "Despre normele de consum se discuta de prin 2008. Noi am cerut totusi sa fie luate in calcul situatiile in care tevile sint izolate. Din calculele noastre reiese ca 12% este caldura cedata de tevile care trec prin apartamente si 18% in spatiile comune: subsol, casa scarii. Sint STAS-uri care stabilesc cita caldura se pierde. Cerintele noastre nu au fost luate in calcul si ca atare legea se va aplica cu procentele stabilite", a declarat Bucur.

Includerea la plata si a posesorilor de centrale inseamna un avantaj in plus pentru locatarii care apartin de CET. Familiile racordate la sistemul centralizat beneficiaza de subventii, atit de la Guvern, cit si de la bugetul local. "Este adevarat acest lucru, dar asa a hotarit legiuitorul. Ne asteptam sa apara insa abuzuri", a declarat Bucur.

Reprezentantii ISTA sustin insa ca si locatarii care au centrale termice beneficiaza de subventie, in mod indirect. "Nu stiu daca se cheama subventie, dar pretul la gaz este diferit la populatie si la agentii economici. Este o forma de ajutor de care se benficiaza", a declarat Macovei.

Se plateste si caldura data de apa calda menajera

Normele de aplicare prevad calcule stufoase si pentru condominiile unde distributia este orizontala. O alta repartizare este facuta pentru energia termica inglobata in apa calda de consum. "Vor sa puna la cheltuieli comune un procent, pentru a scadea consumul de apa calda aferent. Am intrebat si eu la intrevederea pe care am avut-o pentru discutarea acestor norme si nu am primit un raspuns. Cel mai probabil cotele de cheltuieli comune vor fi stabilite in functie de situatia din teren. Probabil se va vedea ce se va intimpla in acest sezon rece, dupa care se va reveni cu alte clarificari", a comentat Bucur.

Reprezentantii CET sint de parere ca administratorii vor face tot cum vor vrea, chiar daca este o lege ce stabileste in mod clar cote comune pentru incalzire. "Aceste cote se aplica acolo unde nu s-au facut masuratori privind suprafata radianta. Din calculele noastre, in total, caldura din spatiile comune reprezinta cam 30% din factura generala. Insa tot asociatia va hotari cum va face", a declarat Lacramioara Pintilie, purtatorul de cuvint al termocentralei.

In ceea ce priveste cota comuna pentru energia termica inglobata in apa calda, specialistii CET au explicat ca aceasta cota este de 0,04 gigacalorii la 1 metru cub de apa calda. Practic este caldura care se pierde prin tevile de apa calda. Administratorii sustin ca Ordinul emis de ANRSC este "inoperabil". "Nu exista masuri coercitive. Din experienta noastra de consumatori, daca nu exista masuri de sanctionare si nu poti trage pe cineva la raspundere, legea se incalca", a adaugat Dumitru Bucur.

"Am pus centrala, dar vad ca nu am facut o afacere"

Noile cote comune impart locatarii in doua tabere. Cei care au centrale s-au aratat nemultumiti de faptul ca le vor creste cheltuielile de intretinere. "Mi-am pus centrala, pentru ca tot cei de la CET isi bateau joc. Am centrala de prin 2004-2005. Mi-am izolat si tevile care trec prin casa, ca imi spuneau ca ma incalzesc de la ele. Ei de ce nu imi platesc mie chirie ca imi trec prin casa? Eu nu am nevoie si as putea sa le tai. Nu folosesc uscator, iar pe casa scarii nu avem calorifer. De ce sa scot bani pentru ceva ce nu primesc? Chiar nu mai exista deloc dreptate in lumea asta? Trebuie sa fie cineva sa ne apere si noua drepturile. Noi am facut eforturi sa ne punem centrala", a rabufnit Liliana Petrescu, care locuieste in cartierul Cantemir.

Vasile Plaiesu, care locuieste in Tatarasi, sustine insa ca masura impunerii la plata a tuturor locatarilor este binevenita. "Pai, cei cu centrala stau cu ea inchisa. Eu platesc la intretinere cite 700 de lei, iar ei nici jumatate. De unde se incalzesc? De la soare? Nu de la noi toti ceilalti? Noi, de bine de rau, trebuie sa tinem caloriferele deschise, ca nici daca vrei nu le poti inchide la maximum", a ripostat Plaiesu.

Valerie Taraba, care locuieste in Alexandru cel Bun, a declarat ca va plati. "Nu stiu sa va spun daca e normal sau nu. Daca e o lege, trebuie respectata. Ca asa se intimpla intotdeauna, nu ne intreaba nimeni pe noi, cei de rind. Mi-am pus centrala sa fac o economie, dar vad ca pina la urma nu am facut nici o afacere daca tot am sa platesc o caldura pe care nu o am", a mentionat Taraba.

Edited by gelunechifor, 02 September 2010 - 07:24.


#165
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View Postgelunechifor, on 2nd September 2010, 08:23, said:

50% din factura CET a blocului, platita si de cei care au centrale

M-am debransat la un apartament ce il am in Tm, iar la ritmul in care vecinii vor si ei sa se debranseze vor taia in curand incalzirea de tot. Problema fundamentala e faptul ca factura la incalzire centralizata nu e tentant sa fie platita fara subventionare, asa ca oricate smecherii si legi cu dedicatie s-ar face oamenii tot se vor debransa rand pe rand :rolleyes:

#166
capdeguma

capdeguma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 17.06.2003

View Postkempes64, on 1st August 2010, 10:24, said:

Salut si multumesc pentru raspunsuri,

Am facut cerere de debransare, am dus adeverinta de la asociatia de propietari ca nu am datorii si ca asociatia este de acord cu debransarea, tabel cu vecinii care au pereti comuni ca sunt de acord cu debransarea, am sunat sa vad in ce stadiu este solicitarea mea, si o doamna de acolo mi-a spus ca pot monta centrala iar  la sfarsit sa chem pe cineva de la asociatie sa constate debransarea.Am intrebat daca o sa primesc vre-un raspuns scris de la CET si a spus ca nu, daca sunt pasibil de amenda si a aspus ca nu, si ca odata ce am cererea impreuna cu acordul asociatiei si vecinilor ma pot debransa.Deci...o sa merg mai departe pe baza acestei confirmari telefonice. :rolleyes:

salut
unde ai depus cererea de debransare ? la cet acolo pe chisinaului ?

Edited by capdeguma, 07 September 2010 - 11:37.


#167
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,036
  • Înscris: 07.11.2006

View Postkempes64, on 1st August 2010, 10:24, said:

Salut si multumesc pentru raspunsuri,

Am facut cerere de debransare, am dus adeverinta de la asociatia de propietari ca nu am datorii si ca asociatia este de acord cu debransarea, tabel cu vecinii care au pereti comuni ca sunt de acord cu debransarea, am sunat sa vad in ce stadiu este solicitarea mea, si o doamna de acolo mi-a spus ca pot monta centrala iar  la sfarsit sa chem pe cineva de la asociatie sa constate debransarea.Am intrebat daca o sa primesc vre-un raspuns scris de la CET si a spus ca nu, daca sunt pasibil de amenda si a aspus ca nu, si ca odata ce am cererea impreuna cu acordul asociatiei si vecinilor ma pot debransa.Deci...o sa merg mai departe pe baza acestei confirmari telefonice. :rolleyes:


Poate ca nu ar strica sa ai ceva scris si stampilat de ei (CET) pentru ca nu se stie niciodata.La anvergura pe care a luat-o debransarea pe plan national,ma mir ca guvernantii sa nu inventeze ceva sicane,ca-i tare dulce ciolanul cu termoficarea,indiferent de care oras e vorba.Apar de pe o zi pe alte norme,normative,decizii,rezolutii si te gasesti pus in fata faptului implinit si nu ai ce face.Si nici nu poti sa faci referire la un accept telefonic dat de o doamna care poate ca nici nu mai lucreaza acolo.

#168
giurgescu

giurgescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 27.09.2007

View Postcapdeguma, on 7th September 2010, 12:35, said:

salut
unde ai depus cererea de debransare ? la cet acolo pe chisinaului ?

Cererea se depune la registratura, de fapt ii informezi asupra faptului ca nu vei mai fi clientul lor. Tu nici nu ai contract direct cu furnizorul de caldura, asociatia aste cea care are un contract cu CET-ul.
Pentru mine, unde exista un gigacalorimeru, la care sintem legate mai multe scari de bloc, si unde imparteala se face dupa SET-ul, suma suprafetei radiante a fiecarei scari in parte, problema este mai mult morala, sa-i informez ca am iesit din calcul cu suprafata radianta a caloriferelor debransate, si la "imparteala" sa se tina cont de procentajul din indicatia gigacalorimetrului, care revine in noua formula vecinilor mei de scara!

Daca in timp, cind se va privatiza furnizorul de caldura/apa calda, daca vom ajunge ca la cablu sa am 2 sau 3 furnizori la usa , care sa-mi aduca mai ieftin mai constant, mai diversificat, poate voi lua in calcul o alternativa la centrala proprie! Dar atita timp cit comanda va fi politica, si pe mina smecherilor, nu este o solutie, si vreau sa ies din zona "clientul captiv"!

Edited by giurgescu, 09 September 2010 - 19:46.


#169
ho_emil

ho_emil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 570
  • Înscris: 27.04.2006
Stie  cineva daca apare prin vreo lege care sunt pasii pentru debransare de la termoficare a partilor comune?
Personal stau la etajul 1 .Sub apartamentul meu se afla casa scarii cu intrarea in bloc. Toti proprietarii sunt debransati si au centrale termice.Acum se cere debaransarea caloriferelor de pe casa scarii, situatie in care nu am fost deacord cu debransarea intrucat acest lucru i-mi va creste cheltuielile cu incalzirea, pardoseala va fi rece, posibilitate de aparitiei a condensului.Am mentionat ca daca blocul va izola tavanul casei scarii sub apartament, voi accepta.Presedintele a introdus totusi cerere de debransare la Regia de termoficare Cluj si nu accepta(sa spunem Asociatia) izolarea. Nu am gasit nicaieri o lege care prevede cele de mai sus.

#170
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View Postho_emil, on 13th September 2010, 23:14, said:

.Am mentionat ca daca blocul va izola tavanul casei scarii sub apartament, voi accepta.

Blocul nu e responsabil pentru izolarea ta - din simplul motiv ca si ceilalti primeau caldura de pe casa scarii  :rolleyes:

#171
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005
Această debranșare trebuie făcută numai cu acordul Adunării Generale a Asociației de Proprietari sau, în cel mai nefericit caz problema se discută și se aprobă într-o ședință ordinară a Comitetului Executiv.
Solicitați Președintelui asociației procesul verbal al ședinței respective. Dacă propunerea de debranșare a fost aprobată de 1/2+1 din membrii Asociației de proprietari sau majoritatea membrilor C.Ex., va trebui să vă supuneți hotărârii.
Sfat personal: izolați pe cheltuiala Dvs. cei 12 m.p de tavan (holul de la intrare) iar în bucătăria sau camera de deasupra acestui hol izolați podeaua și puneți parchet. Scump dar merită și nu aveți altă soluție: membrii As. de Prop. nu vor fi niciodată de acord să vă plătească Dvs. "confortul" pierdut din cauza zgârceniei lor.

Legea 230/2007 a asociațiilor de proprietari o găsiți aici: http://www.xisoft.ne...a_230_2007.html
iar Normele de aplicare aici: http://www.xisoft.ne...ge_230_2007.htm

Edited by Mircel, 13 September 2010 - 22:56.


#172
boty

boty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 11.03.2006

View Postapanoiu, on 19th May 2010, 21:54, said:

Ideea este ca nu prea este ok cu mix-ul radet/centrale.
Daca isi pun toti centrale, cine incalzeste caloriferele din holuri?
Sistemul pausal este nenorocit rau la romani. parca ar vrea sa le faca celorlalti paguba. La noi in bloc stateau deschise usile si geamurile de la hol in plina iarna.
Stiu oameni care deschid geamurile ca este prea cald in casa.
Si cand te gandesti ca statul plateste pentru tine 50% din factura.... te mai intrebi de ce ne merge rau ca tara.

1 In Suedia si in Italia nu am vazut calorifere pe scara blocului si nu parea sa sufere nimeni din lipsa lor, imagineaza-ti numai ce rezultate poate avea un calorifer instalat la intrarea in bloc pentru o cladire de 10 etaje a 4 apartamente pe etaj (caloriferul din sufrageria mea este mai mare de doua ori decat cel din scara blocului)
2 50% pe care ii plateste "statul" sunt banii nostri deci nu este pomana
3  TARA merge prost pentru ca in cazul particular al RADET "Statul" isi bate joc de banii nostri si face injectii cu antibiotice unui mort
4 Notiunea de pausal functioneaza perfect la noi pentru ca nimeni sa nu stie exact ce plateste, in alte zari mai luminate nu exista plata comuna a utilitatilor
5 Tot in tarile luminate nu esti impiedicat sa te debransezi asa cum face RADET ca un monopol ce se respecta, acolo se cauta imbunatatirea serviciilor astfel incat sa nu iti treaca o astfel de idee prin cap
Concluzia de final este ca daca managerii  acestor Regii de termoficare erau profesionisti acum noi nu vorbeam pe forum despre debransare, apropo daca acesti domni onorabil ne-ar comunica sumele pe care le ridica lunar de la casieria intreprinderii pentru nemunca depusa nu ar mai trebui sa ne impuste pentru ca murim noi de inima.

#173
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Rog un specialist sa-mi dea niste sfaturi:
Locuiesc intr-un bloc ANL cu chirie. Doresc impreuna cu citiva vecni sa ne debransam ( de la centrala de bloc ) si sa ne montam alt sistem individual de termoficare si apa calda. Legea ne permite acest lucru caci din ce m-am documentat, nu putem fi obligati sa platim aceste servicii daca nu avem nevoie de ele chiar daca suntem chiriasi la stat.
Care ar fi procedura in acest sens si ce aprobari ne trebuiesc ?
In cazul nostru trebuie si acordul vecinilor directi ( chiar daca si ei sunt chiriasi ) sau trebuie numai acordul proprietarului ?

Multumesc anticipat

Edited by gry2000, 03 October 2010 - 16:35.


#174
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007
Nu exista nici un topic destinat discutiilor despre RADET, desi este foarte folosit de catre bucuresteni.
Care este viitorul incalzirii centrale in Bucuresti? Cogenerarea este pe hartie cea mai ieftina incalzire. Hartia suporta multe, insa.
Elcen functioneaza in cogenerare?
Se va vinde RADET? Ne va rebransa Oprescu fortat pe toti?

Edited by Highlander91, 16 January 2011 - 18:20.


#175
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
Viitorul incalzirii in Bucuresti este centrala individuala de apartament.
RADET nu se va vinde pentru ca nu o va cumpara nimeni. Nu are rost sa cumperi ceva, sa retehnologizezi cu sume GIGANTICE ca apoi sa constati ca toata lumea se debranseaza si isi cumpara centrale individuale pe gaz.

#176
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
ce mai ieftina incalzire pe naiba
subventia de la buget este de peste 50%, altfel pretul caldurii ar fi cel putin dublu fata de orice altceva

#177
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
eu cred ca foarte bine a fi cu CT de bloc sau scara. Bineinteles ca solutia trebuie sa contina repartitoare.

Cat timp nu va plati fiecare exact cat consuma va exista risipa si bataie de joc, pe principiul hai sa le fac paguba vecinilor.
La mine se lasa usa de la scara deschisa, cu precadere iarna cat merg caloriferele. Mentionez ca am montat amortizor.

#178
ionutd

ionutd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 16.12.2001
Am o problema deranjanta si nu stiu cum s-o rezolv. Poate ma poate ajuta cineva cu o parere. Locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele. Cand fac dus vine alternativ (in 30 de secunde) ori apa fiarta ori apa rece. Dusul devine un stres sa stau cu mana pe robin sa regle apa din 30 in 30 de secunde. Aceasi problema o are si vecinul de deasupra mea. Am verificat si se intampla acelasi lucru si la bateria de la lavoar. La bucatarie merge bine dar este alta coloana. Din cele 10 apartamente de pe coloana de la baie 5 au centrala proprie. Se intampla problema si la ora 2-3 dimineata. De vreo 2 ani am aceasta problema dar pana acum nu era diferanta atat de mare intre rece si calda. Acum (cand e frig afara) efectiv nu se poate face dus. Are cineva vreo sugestie ?

#179
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Green member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,443
  • Înscris: 13.02.2006
Inseamna ca una din centrale nu are supapa antiretur pe  alimentarea cu apa rece, sau nu are izolat complet circuitul de apa calda fata de coloana blocului.
Solutii:
1.verifici cu cei care au centrale daca au instalatia corect facuta.
2.baterie termostatata(e f scumpa) si faci dus pe gazul vecinului  :thumbup:
Alta cauza nu vad.

#180
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006
Omul zice ca problema asta e pe apa calda. Eu nu am vazut pana acum centrale termice legate de teava de apa calda a blocului. Si chiar daca ar fi, nu vad cum s-ar putea intoarce apa inapoi pe coloana, fie ea de apa rece sau calda.

Edited by dan84, 03 February 2011 - 07:06.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate