Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Caut CRM/ERP

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#19
danab

danab

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 21.09.2006

View PostHazard, on Nov 13 2006, 21:15, said:

de cateva luni sunt insarcinat cu gasirea unei aplicatii potrivite de erp. profilul companiei:
- vanzari produse metalurgice (agenti, client service, facturari, contab);
- 2 retele (2 puncte de lucru), totalizand 30 pc-uri, conectate la internet. cea mai mica viteza dintre cele 2 locatii, pe metro este 512 kb.
- numar maxim utilizatori conectati simulat la sistem (DB): 15.

Pana acum am avut cateva intalniri si prezentari ale producatorilor de top in ERP, insa topul se plateste. Astfel, s-ar parea ca balanta deciziei ar inclina catre un producator mai putin cunoscut de astfel de aplicatii: AttoSoft (Galati). Am vazut prezentarea lor, ne-a placut, totul frumos. Dar ma gandesc ca e posibil ca pretul mic platit acum sa-l rascumparam in timp. Ei folosesc baze de date Firebird. Cum este asta? E fiabil la un asemenea nivel? E bun? Sincer eu nu am auzit pana acum de el. Am gasit cateva discutii pe forum ale unor tipi care se pare dezvoltau in jurul Firebird diverse aplicatii.. Dar cand vine vorba de corporate, de zeci de mii de introduceri, de acces din 2 puncte de lucru? Cum se comporta?
Deci: vreau parerea voastra despre Attosoft pe de o parte si despre Firebird, pe de alta parte. Multam

Si eu m-am confruntat cu asta. Toate ERP bune sunt si extraordinar de scumpe. Am vazut nenumarate prezentari. Din pacate - banii vorbesc. Ai putea incerca la Senior Software sau la Prodigy. Alt producator este Bitsoft din Brasov. Sunt de multa vreme pe piata cu aplicatia lor de tip erp si au niste facilitati la licentele SQL.Mi s-a parut ca sunt f. bine facute aplicatiile si au printre clienti si firme de distributie. Tinand cont si ca ai putine puncte de lucru si un nr. relativ redus de useri, s-ar putea sa te tina buzunarul ! Succes !
Dana

#20
progy

progy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 13.06.2003

View PostDemetrios, on Nov 14 2006, 12:18, said:

1. daca baza de date este free, intradevar este gratis, dar nu ai nici un fel de suport. Daca AttoSoft isi construieste afacerea in jurul unor baza de date free atunci au mari sanse sa aiba probleme in viitor; ex: Oracle tocmai a cumparat cele 2 companii care asigurau suport pt MySQL. de ce oare? ca sa nu mai aiba ei in viitor probleme...MySQL-ul devine din ce in ce mai popular si puternic si pur si simplu cei de la Oracle le-au taiat "putin" avantul :)

2. cand alegi un ERP, aleri de fapt partenerul care are grija de inima companiei tale, de bunul mers al afacerii. intradevar, la o solutie recunoscuta costurile sunt mai mari, dar beneficiile folosirii unui astfel de sistem recunoscut sunt inzecit mari decat costurile; in plus nu ai risc de business foarte mare.;

1. Ai primit vreodata de la MS altceva decat un mail de multumire ca le-ai semnalat bug-ul (ptr. MS SQL, de exemplu) si apoi o recomandare de a face upgrade?  :D  Cat despre DB-urile free, daca aplicatia e facuta bine si testata suficient, poate sa mearga brici. (apropos de DB-uri: Postgres, dupa parerea mea care nu sunt nici pe departe guru in asa ceva, e ca merge super).

2. Complet de acord cu prima parte, dar cu "in plus nu ai risc de business foarte mare" nu pot fi deloc de acord.  Am un exemplu de nume relativ mare care isi baga picioarele cu brio de cand li s-a platit partea de implementare, iar daunele si renuntarea la ei s-a facut numai in proces si cu costuri destul de mari. Asa ca nu te poti baza decat pe referinte facute de firme care nu au rude sau prieteni prin firma cu ERP-ul.  :naughty:

#21
ASZ

ASZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 06.12.2005
Ai putea sa verifici recomandarile clientilor postati pe site-urile producatorilor de ERP ... poate te mai lamureste cate in manager IT/ecomonici  ce si cum a fost in realitate fata de "imaginea" vanduta intial.
Eu ti-as putea recomanda B-Org pentru ce cauti .. insa cum spuneam mai sus .. verifica si tu ce si cum.

#22
Demetrios

Demetrios

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 14.06.2006

View PostASZ, on Nov 24 2006, 13:52, said:

Ai putea sa verifici recomandarile clientilor postati pe site-urile producatorilor de ERP ... poate te mai lamureste cate in manager IT/ecomonici  ce si cum a fost in realitate fata de "imaginea" vanduta intial.
Eu ti-as putea recomanda B-Org pentru ce cauti .. insa cum spuneam mai sus .. verifica si tu ce si cum.


Nu ti-as recomada B-Org. Am aflat ca cea mai mare implementare a celor de la Transart cu solutie B-Org este la Romsoft - Depozitul de Calculatoare...si e un mare fiasco...

Rar am vazut un client asa nemultumit de un ERP...

demetrios

#23
cata7lei

cata7lei

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.11.2006
merita vazut si SOLIS de la Nemesis IT - CRM si managementul vanzarilor, ca si raport calitate-pret este peste CaRMa, de exemplu.

#24
kinderbueno

kinderbueno

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 09.06.2006
SAP ERP ? :) sigur merge (asta daca nu iti da bugetul peste cap).
in alta ordine de idei poti merge pe solutiile de la senior care's o companie inca medie si "nu isi baga picioarele cu brio cand vine partea de implementare" cum spunea progy mai sus.
progy : firma vrajitoare cumva ? :D

#25
mihamax

mihamax

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.02.2007
Pun la bataie o solutie erp putin folosita in Ro: Soft1 ERP. Facuta de greci, cu Delphi si .net, simplu de configurat si rapid de implementat. Baza in Microsoft SQL, Oracle, MySQL. Export direct in excel, word, email, pdf, whatever, Import din excel pentru master tables, tranzactii, facilitati de indexare, sortare, filtrare si raportare gen excel, la un click, smart linkuri pentru accesarea tabelelor de date / parametri, modelator cu inserare de scripturi (java, vb) si drepturi de utilizator pentru accesul limitat.

Nice to have? Demo la cerere, pilotaj la costuri de neratat, pentru doritori.

Istoric - Ro - 3 firme (1 - servicii - consolidare 7 tari, 1 - productie - consolidare 3 tari, 2 site-uri de productie in Ro, 1 - distributie - consolidare 3 tari)

Pilotaj actual - 2 birouri de conta si 3 companii (1 - auto dealer, 1 - pregatire date BI, 1 - depozite farmacie, consolidare 4 tari)

Puncte tari? Design si facilitati BDO baze de date pe obiecte, Monitor SQL, import-export excel, semnalizare email, integrare usoara cu alte aplicatii.

Puncte slabe? Modulul de Salarizare incepe sa fie dezvoltat pentru Ro abia luna asta, mai dureaza vreo 2-3 pana il pun la punct.

Ask for IT!

#26
mtv20

mtv20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.07.2004
Intrati pe www.progressys.ro


   Ei organizeaza cateva sesiuni de consultanta gratuite pentru orice tip de solutie software in orice domeniu la sediul companiei tale, pe o durata de pana la 5 zile, in cadrul careia iti ofera:

- testare pe "demo live" fiecare modul in parte

- servicii de migrare, externalizare, monitorizare a rezultatelor, implementare, mentenanta

- recomandari referitoare la alegerea potrivita a solutiilor fie ca acestea urmeaza sa fie dezvoltate de ei sau nu.

Training / Workshop

- analiza, design si proiectare aplicatii software

Edited by mtv20, 24 May 2007 - 15:13.


#27
Siems

Siems

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 06.09.2006
CE SA FACI si CUM SA ALEGI un ERP

Prefata: sunt director de vanzari la o companie ce produce si vinde propriul ERP , undeva spre mijlocul tarii

Ce ar trebui sa faca persoana desemnata sa aleaga un ERP? In primul rand sa ceara o marire de salariu. Asta pentru a se asigura ca e multumit/a de jobul proaspat primit . Daca pleaca project managerul de ERP in timpul derularii proiectului, firma cam poate sa isi ia la revedere de la succesul implementarii. Povestea cu implementarea poate dura intre 6 luni si 2-3 ani in functie de marimea firmei (las la o parte implementari de SAP si Oracle in firme gen Electrica sau Eon Gaz care se pot intinde forever)

Trebuie facuta o lista cu tot ce trebuie sa faca aplicatia. Pe baza ei se pot exclude acele firme ale caror produse nu intrunesc criteriile de baza.

Apoi, discutat despre buget. Da, despre buget!!! Daca firma ce vinde ERP -ul X sau Y cere 50 sau 100 sau 300 de mii de euro per proiect s-ar putea sa nu aveti destui bani.Oricum e riscant sa alegi o solutie la limita bugetului. Sigur va fi depasit acest buget

Evitati resellerii. Ei nu fac altceva decat sa puna un adaos. Cautati firmele ce produc ERP-ul si care la o adica il pot adapta la nevoile particulare ale dvs (inca nu am vazut firma ce sa nu ceara customizari)

Aduceti la prezentari demo toate departamentele (contabilitate, gestiune, productie, vanzari, management) si punetii sa isi dea cu parerea. Faceti scoringuri si topuri. Astfel nu va fi doar decizia dvs personala ci o decizie de grup.

Evaluati neaparat costurile ascunse. Aici ma refer la deplasari, adaptari si customizari. Cereti tarif orar pentru customizari si evitati sa lucrati cu firme situate geografic departe de dvs.  

Cine va spune ca se poate face o implementare la fel de usor oriunde in tara, indiferent unde are firma de soft sediul va minte in fata. Oamenii de la implementare trebuie deplasati/cazati iar asta va fi o vesnica problema de cost. Dupa ce dati banii o sa incepeti sa nu le mai vedeti fata pe la sediul dvs.

Aspectul referinte e cu doua taisuri: intotdeauna vor fi oameni nemultumiti. Fie ca li s-a impus sa foloseasca un ERp, fie ca in felul asta nu isi mai pot face micile evaziuni fiscale atat de usor etc etc

Stiu prea bine ce probleme sunt cu clientii. unii sunt atat de habarnisti si de delasatori ca nu merita sa te agiti sa implementezi un astfel de sistem

ERP-ul este ca un mariaj. daca nu se implica ambele parti e sortit esecului.

Cautati firmele certificate ISO. Certificarea le obliga ca dupa fiecare pas facut in implementare/instalare sa obtina acceptanta dvs cu privire la ce au facut in pasul respectiv. Daca au mintit la prezentare, acum e momentul sa ii prindeti.  

Daca se ajunge la judecata, nu faceti prostia sa semnati x acceptante ce confirma ca totul e ok pana la pasul x iar in acceptanta cu nr x+1 sa scrieti ca nu mai e bun softul . veti pierde cauza in instanta si nu mai vedeti nici un ban inapoi.

daca mai sunt nelamuriri , va stau cu placere la dispozitie pe privat.

exemple bune sau proaste (de implementari reusite sau mai putin) va pot da n despre fiecare din firmele de mai sus. in piata asta de ERP, noi producatorii ne stim prea bine, clientii nu ne prea cunosc.  am si eu la firma unde lucrez cazuri de succes sau dimpotriva.

multa bafta si grija mare la ce alegeti!!!

#28
bogdanucom

bogdanucom

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 23.03.2007
Va scriu ca si implementator de ERP cateva sfaturi:

- tineti cont de experienta firmei care implementeaza. Degeaba vin unii cu costuri mici, daca au oameni slabi care nu stiu sa implementeze/gestioneze proiectul. Dupa mine un consultant de implementare trebuie sa asigure si consultanta de business necesara remodelarii.

- discutati clar de la inceput si eventual agreati in scris functionalitatile.

- calculati costurile reale ale implementarii+ servicii ascunse(dezvolari suplimentare, rapoarte)

- cereti un cv detaliat al echipei de proiect si recomandari de la 3 clienti.

- studiati posibilitatea de administrare /configurare a sistemului dupa ce echipa de implementare pleaca. Adica sa nu depindeti de ei pentru orice bifa.


Sunt multe firme in Romania in acest segment de implementare dar putine sunt care aduc un produs sanatos si un aer curat in implementare.

#29
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,464
  • Înscris: 15.11.2003

View PostDemetrios, on Jun 14 2006, 09:51, said:

bob, Catalinus,

3. trebuie sa luati in calcul platformele pe care sunt construite solutiile - pot si solutii f. bune pt o companie mica, ex: winmentor, dar baza de date este paradox, sau sol bune pt o companie mare - MFG Pro, dar in primul caz baza de date este Paradox iar in cel de-al doilea caz baza de date este Progres, deci 2 baza la sf perioadei de viata. Asta este f important pt ca asta inseamna ca nu se mai gasesc programatori in piata care sa intretina/dezvolte solutiile si astfel durata de viata a produselor se poare apropia cu pasi repezi de sfarsit. Aici va recomand solutii dezvoltate pe SQL Sever sau Oracle.

demetrios

Cine te-a mintit ca postgres e la sf perioadei de viata?
E chiar viguros! Ultima versiune e cu 12% mai inceata ca Oracle la teste.
Vezi activitate www.postgresql.org si www.pgfoundry.org

#30
claus_S

claus_S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 26.10.2006
Incerca aici. http://www.nethrom.ro/

#31
tonibl

tonibl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.10.2007
O implementare completa de Compiere face firma BIT Software din Brasov. Produsul Compiere pentru piata romaneasca se numeste SocrateOpen, este open source, se platesc doar serviciile de mentenanta, suport, migrare, implementare sau training. Mai multe informatii despre produs se gasesc la http://www.socrateopen.ro

#32
calinpn

calinpn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 13.05.2009

View Postbob, on Dec 13 2003, 23:05, said:

Salutare,

Cine foloseste un program gratuit de administrare clienti & stuff pentru o firma mica? M-ar interesa si pe mine.. Am cateva dar nu rezova toate issue-urile..

Salut tuturor.
Eu cand am avut nevie de un ERP pentru a gestiona la inceput o firma mica cu un magazin cu profil naturist, ulterior mai multe magazine cu profil naturist (ma refer la gestiune stocuri, furnizori, clenti, vanzare, achizitie, transfer, inventare, etc) , dupa vreo 3 zile de cate 3-4 ore de citit prin forumuri si pe net, am ales sa pornesc de la  proiectul http://sourceforge.net/projects/therp/ si sa-l modific dupa nevoile mele, din urmatoarele motive:

- e opensource
- foloseste tehnologii relativ moderne si opensource (php, mysql)
- orice erp trebuie implementat. Erp-urile opensource gen Compiere, Socrate,etc, stiu sa faca o multime de lucruri, sunt foarte stufoase si relativ complicat de implementat si totodata si destul de costisitor.
- consider ca  ERP-uri gen Compiere, Socrate, OpenBravo, etc, se potrivesc pentru firme care au pornit deja, au crescut pana la momentul cand simt nevoia de a gestiona resursele intr-un astfel de sistem, si au deja cel putin 10-15 useri care folosesc un oarecare sistem informatic, si nu pentru firme mici cu pana la 5 oameni.
- e  simplu si intuitiv de utilizat

Astfel, am facut cateva teste, am corectat cateva bug-uri, am implementat chestiuni specifice businessului ( ex, lucru cu barcode, functionarea multilocatie, transferul de marfa intre locatii, lucru cu cateva modele de case de marcat, securitate etc)

Acum il folosesc cu succes pentru ce mi-am propus si la momentul de fata isi face treaba (desi ar mai fi mult de lucru la el) si probabil o sa-l imbunatatesc in timpul ramas liber.
Daca vreti sa-l vedeti in varianta utilizata de mine pt diverse teste, e disponibil la http://www.pnc-consulting.ro/erp/ folosind u/p=demo/demo

Numai bine!

#33
necon

necon

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.01.2010
Firma la care lucres este o firma mica si nu prea ar avea nevoie de erp sau crm, dar pentru ca patronul vrea totul in timp real m-am decis sa caut ceva de genu asta la un pret cat mai bun sau chiar gratis.
La inceput am gasit Mediacore Crm (aveau si varianta free), apoi am incercat socrate open dar nicicum nu l-am putut face sa mearga. Recent am gasit freeerp.ro, au erp+crm pare destul de stufos cu o garamada de fucntii, bineinteles ca noi avem nevoie de mult mai putin, dar m-am hotarat sa-l incerc (sa nu ma fac de ras la firma) si chiar daca-l folosim doar la 20% o sa fie seful multumit.

Acum mediacore crm nu mai e free, iar socrate open nu are functiile lui free erp, asa ca free erp a intrat in gratiile mele.

Mai vorbim dupa ce imi fac o impresie despre el.

#34
pantiliealex

pantiliealex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.05.2010

View Postnecon, on 2nd January 2010, 20:19, said:

Firma la care lucres este o firma mica si nu prea ar avea nevoie de erp sau crm, dar pentru ca patronul vrea totul in timp real m-am decis sa caut ceva de genu asta la un pret cat mai bun sau chiar gratis.
La inceput am gasit Mediacore Crm (aveau si varianta free), apoi am incercat socrate open dar nicicum nu l-am putut face sa mearga. Recent am gasit freeerp.ro, au erp+crm pare destul de stufos cu o garamada de fucntii, bineinteles ca noi avem nevoie de mult mai putin, dar m-am hotarat sa-l incerc (sa nu ma fac de ras la firma) si chiar daca-l folosim doar la 20% o sa fie seful multumit.

Acum mediacore crm nu mai e free, iar socrate open nu are functiile lui free erp, asa ca free erp a intrat in gratiile mele.

Mai vorbim dupa ce imi fac o impresie despre el.

Salut
Incearca asta:http://emea.dynamicscrm.com/?culture=ro-RO&campaign=MSROM
detalii:http://www.microsoft.com/romania/dynamics/crm/crm4/overview.mspx

#35
new folder

new folder

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 26.04.2006

View PostHazard, on 13th November 2006, 21:15, said:

Deci: vreau parerea voastra despre Attosoft pe de o parte si despre Firebird, pe de alta parte. Multam


Cand auziti de AttoSoft sa fugiti cat va tin picioarele.
Firma la care am muncit isi blestema zilele ci acum ca au apelat la ei.
Una peste alta softul isi face treaba dar e f. complicat si toti utilizatorii se plangeau de el:
1. Are bug-uri: te lasa sa dublezi numarul facturii, chitantei, sa modifici pretul unui produs de pe o factura deja emisa, nu incrementa numarul facturii si solutia celui care vine la service a fost sa tina minte operatorul si sa adune el cu 1 de fiecare data   :confuzzled:  etc
2. Greu de utilizat
3. EXTREM DE SCUMPI:

De exemplu: firma de care spun avea o licenta de ~ 300 milioane (da... 300 de milioane) si softul nu era complet cum ati crede.
Au mai vrut cateva rapoarte si au cerut pt. ele ~1000 DE EURO.

Daca nu ai contract cu ei ala esti (iar contractul e f. scump).
Chiar si la sumele mai sus mentionate te taxeaza cu 2 milioane (adica pretul unei ore) chiar daca nu se prezinta si rezolva unele probleme in 5 minute remote :thumbdown:  
Daca nu stii ceva si ii intrebi telefonic sunt extrem de morocanosi de parca ti-ar face o mare favoare ca iti raspund la telefon si atunci nu fac decat sa te trimita la un help Online.

#36
lousianne

lousianne

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.10.2012
Lucrurile s-au schimbat mult. Vad ca intrebarea e de prin 2003. Dar, de atunci si pana acum, soft-urile au evoluat, s-au schimbat la faţă.. Ca si Windows-ul, nu.. !?!

Uite un top interesant.. Cred ca se modifica in fiecare an treaba.. http://www.erpsoftwa...rp-software.htm

Edited by lousianne, 07 March 2013 - 13:30.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate