Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

Sfanta Treime

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
9356 replies to this topic

#1297
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postdark, on 01 aprilie 2018 - 23:09, said:

Isus e singurul fiu născut din Dumnezeu.
Nascut cum ? Nu cumva e vorba de nasterea spirituala asa cum i-a sugerat lui Nicodim ?
Explica cum se face intruparea in pantecele Mariei ? Nu iti pare acest fapt o intruziune in relatia ei cu iosif ?  Oare cum puteti accepta astfel de aberatii ? Dar va e greu sa credeti ca isus e fiul natural/biologic a lui iosif si care la varsta de 30 ani e chemat sa fie mesagerul Tatalui ceresc. Si nu e primul mesager, a fost si Moise, si alti prooroci, insa isus e singurul caruia i s-a incredintat misiunea salvarii spirituale.

#1298
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,786
  • Înscris: 16.03.2004

View Postcriztu, on 01 aprilie 2018 - 23:24, said:

I and My Father are one. - Ioan 10:30
ce parere ai?
Am discutat deja.

View Postcriztu, on 01 aprilie 2018 - 23:24, said:

nice. Dumnezeu l-a facut Domn si Cristos pe Isus. voi mai cauta sa vad poate gasesc vreun alt verset in care e folosit cuvantul "facut" pt Isus.

Ți-l dau eu:
Evr 5:4. Nimeni nu-si ia cinstea aceasta singur, ci o ia daca este chemat de Dumnezeu, cum a fost Aaron.
5. Tot asa, si Hristos nu Si-a luat singur slava de a fi Mare Preot, ci o are de la Cel ce I-a zis: "Tu esti Fiul Meu, astazi Te-am nascut."

#1299
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postdark, on 02 aprilie 2018 - 09:34, said:

Am discutat deja.

Nu am discutat, mi-ai zis ca "eu si tatal una suntem, adica in unitate". Care ce inseamna?
"si crestinii sunt una in tatal, dar nu sunt aceeasi fiinta". pai logica dicteaza ca "una cu tatal", inseamna "o singura chestie". aici e o metafora. care trebuie inteleasa
"Dacă Isus e Chipul lui Dumnezeu, atunci nu poate fi Acel Dumnezeu al cărui chip (reprezentare) este". De aceea ti-am dat exemplu cu tine care esti formata din:
1. carnea, oasele, gura din care iese cuvantul
2. mintea, spiritul, de la care vine cuvantul, si care e exprimat prin carne, oase, gura
3. cuvantul in sine.

Tu faci distinctie intre aceste 3 parti, si in cheie profana, asa e, sunt trei chestii distincte. Dar in cheie sacra, mintea, carnea, si cuvantul sunt unul.
cuvintele pe care 'user dark' le scrie pe forumu softpedia, sunt emanate de la aceeasi persoana, care scrie la calculator prin intermediul unei bucati de carne in care e infasurata
1. persoana 'dark' - Spirit, Duh, care nu poate fi vazuta
2. bucata de carne in care Spiritul, Duhul, locuieste, bucata de carne care e fotografiata si dupa care politia o recunoaste pe persoana 'dark'
3. user 'dark' - un cuvant pe forumul softpedia, un limbaj de programare, prin care se exprima Spiritul, Duhul

1."user dark" nu poate formula cuvinte pe forum fara 2."bucata de carne" sa bata tastele la calculator, care are nevoie de 3."persoana spirit" sa conceapa cuvintele, care 3."persoana spirit" nu se poate exprima in mediul internets fara 2."bucata de carne" sa apese tastele la calculator si 1."user dark" prin care sa dea post message pe forum


View Postdark, on 02 aprilie 2018 - 09:34, said:

Ți-l dau eu:
Evr 5:4. Nimeni nu-si ia cinstea aceasta singur, ci o ia daca este chemat de Dumnezeu, cum a fost Aaron.
5. Tot asa, si Hristos nu Si-a luat singur slava de a fi Mare Preot, ci o are de la Cel ce I-a zis: "Tu esti Fiul Meu, astazi Te-am nascut."

suntem deja in loop: Dumnezeu din carne, primeste slava de la Dumnezeu din spirit. Hristos (carne, ape) nu isi poate da slava in forma de carne, ci si-o ia de la el insusi care e in spirit, si care e explicat pt cei slabi cu Duhul ca fiind distinct.

adica, e ca si cum i-ai explica unui student ca Omul nu e carnea, ci e mintea, care mintea conduce corpul.
deci pt un student, mintea si corpul sunt doua entitati distincte.
pt un maistru, mintea si corpul sunt Creatorul si creatia.
iar creatia e controlata prin Cuvant.

deci iata, 3 chei: Isus e ba intaiul nascut peste toata creatia, prin el se face creatia si pt el se face creatia.
ca mai incolo nistel, Isus sa fie nascut din Dumnezeu, adica in relatie de dependenta, desi nu e facut, sa fie ca omul - care e facut.
ca si mai incolo Isus sa fie Cuvantul si Cuvantul e Dumnezeu, adica clar
ca si mai si mai incolo, Isus sa fie un om nascut de o femeie, care ori e nascut din Dumnezeu, ori e nascut din femeie, pai ori suntem divini ori nu mai suntem?
ca dup-aia Isus sa fie Fiul Omului, adica Dumnezeu e om deci, si deci atuncea o femeie e Dumnezeu, ca e om, iar omul e facut, deci creat.

tot ce mai pot zice, e ca sunt chei. eu ce inteleg din ce explici tu, e ca asasinezi logica - ex. Cuvantul e Dumnezeu pt tine nu inseamna 'user dark e persoana reala care si-a facut cont pe softpedia'. La tine Cuvantul e Dumnezeu, Eu si Tatal suntem unul, inseamna "in unitate", care "in unitate" inseamna "entitati distincte". consider ca tu ma imbarligi Posted Image
mie imi e clar ca sunt doua planuri in care acelasi lucru exista la fel cum ai fetzele unei petale de flori:
1. naturalul, pamantul, creatia - Isus din carne.
2. supranaturalul, cerurile, creatorul - Isus din spirit
3. cuvantul - mesagerul, hermesul, care trece intre cele doua planuri

Edited by criztu, 02 April 2018 - 10:59.


#1300
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postpacopaco1967, on 01 aprilie 2018 - 22:44, said:

Deci tu crezi ca Maria a fost babardita de "duhul sfant" ?  E o enormitate sa mergi pe ideea ca isus e prin conceptia unui zeu cu o pamanteana. Daca ar fi asa atunci nici un credinios nu are cum sa fie sfant precum isus. Daca isus e fiul biologic al Mariei si al lui iosif atunci isus in convingere(credinta) si relatie cu Tatal ceresc reuseste sa respecte poruncile. Si noua ni se cere ca prinvind la neprihanirea  si credinta lui isus sa putem respecta aceleasi porunci findca este posibil asta de fiecare om la fel ca si omul isus.


Luca 1:35 Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea, Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

Nimeni nu este umbrit, decât atunci când umbra șade peste el. După cum vezi, Duhul Sfânt a șezut peste Fecioara Maria. Ceea ce înseamnă că Duhul Sfânt a ”babardit-o” pe Fecioara Maria. Evident, fiind duh, nu avea penis de carne. Dar, orice fel de penis ar fi avut, cu ceva a însămânțat-O!

Pe de altă parte, știm că Iisus a fost făcut ”pentru puțină vreme mai prejos ca îngerii”:

Evrei 2:7 L-ai făcut pentru puţină vreme mai prejos de îngeri, l-ai încununat cu slavă şi cu cinste, l-ai pus peste lucrările mâinilor Tale,

Evrei 2:9 Dar pe Acela care a fost făcut pentru „puţină vreme mai prejos decât îngerii”, adică pe Isus, Îl vedem „încununat cu slavă şi cu cinste” din pricina morţii pe care a suferit-o, pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El să guste moartea pentru toţi.

Și El este singurul peste care a fost făcut lucrul acesta. De ce ”pentru puțină vreme”? Pentru că a fost făcut doar pentru puțina lui viață pământească. Dar dacă a fost făcut mai prejos, înseamnă că, mai înainte, era mai presus! Și cine este mai presus decât omul? Îngerii! Ei sunt cei care au fost totdeauna mai presus decât omul. Ceea ce înseamnă că Hristos a fost înger și, pentru puțină vreme, a fost făcut mai prejos decât îngerii, adică om. Iar acest lucru ne este confirmat și de versetul următor:

Evrei 1:5 Căci căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu, astăzi Te-am născut”? Și iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu”?

Evrei 1:13 Şi căruia din îngeri i-a zis El vreodată: „Şezi la dreapta Mea până voi pune pe vrăjmaşii Tăi aşternut al picioarelor Tale”?

Adică sunt mulți îngeri, dar numai Unuia DINTRE EI i-a conferit Dumnezeu cinstea și slava de a fi numit Fiul Său și a sta la dreapta Lui: îngerului Iisus Hristos. Iar sacrificiul Lui a fost cu atât mai mare, cu cât nu era un înger obișnuit, ci chiar mai marele heruvimilor, cel care, în ceruri, ceruri care sunt ”capacul slavei”, stă la dreapta lui Dumnezeu.

View Postpacopaco1967, on 01 aprilie 2018 - 23:05, said:

Si scriptura crezi ca a fost scrisa cu degetul lui dumnezeu ?

Paganii acceptau sa faca parte din noua religie doar cu conditia sa le fie acceptate si povestile lor.  Omul e dispus sa creada orice scrie in scriptura. Dar uite ca si scriptura se poate contrazice uneori. In VT scrie despre fii lui dumnezeu iar in noul testament zice ca isus e singurul fiu al lui dumnezeu. Nu pot fi adevarate ambele , si nu poti recunoaste ca afirmatia din VT "fii lui dumnezeu" e o minciuna ca sa poti spune ca doar isus e singurul fiu. Ba chiar si despre Adam spune ca e fiul lui dumnezeu mai ales ca nu a trecut printr-unvagin si a fost creat adult, de fapt nici Eva nu a trecut printr-un vagin si tot adult a aparut. In schimb isus se naste prunc, deci a fost si zigot la un moment dat, iar daca nu a fost fiul lui iosif atunci "duhul sfant" a comis adulter cu Maria. Astfel putem sa spunem despre dumnezeul asta al vostru datorita minciunilor aparute in scripuri ca dumnezeu e mincinos (a mintit ca Adam si Eva vor muri in acea zi in care mananca din pomul interzis), a ucis la greu, a facut rau multor oameni, nu le-a oferit libertate, a curvit, a instigat la omor si jaf/furt , practic au patruns idei straine de caracterul Tatalui ceresc. Daca Tatal ceresc nu poate pazi chiar el poruncile date unor oameni pacatosi atunci nu are nimic sfant in el.

De fapt Adam și Eva chiar au murit în aceeași zi în care au mâncat din fructul oprit!

Psalmii 90:4 Căci înaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, şi ca o strajă din noapte.

2 Petru 3:8 Dar, preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi.

Adam era ”la Dumnezeu” în momentul când Acesta l-a avertizat că va muri în aceeași zi în care va mânca din fruct. Deci Dumnezeu vorbea de o zi de la El din Rai, nu de o zi pământeană, de vreme ce trec o mie de ani pământeni până să se termine o zi în Rai!

View Postdark, on 01 aprilie 2018 - 23:09, said:

Isus e singurul fiu născut din Dumnezeu.

Corect este ”primul fiu”.

#1301
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostDorel666, on 02 aprilie 2018 - 11:26, said:

cine este mai presus decât omul? Îngerii! Ei sunt cei care au fost totdeauna mai presus decât omul.

And he measured the wall thereof, an hundred and forty and four cubits, according to the measure of a man, that is, of the angel. - Apocalipsa 21:17
"cetatea lui Dumnezeu e facuta dupa masura unui om, adica, a unui inger". Cum explici ca cetatea lui Dumnezeu e facuta dupa masura unui om, adica a unui inger?

#1302
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 11:36, said:

And he measured the wall thereof, an hundred and forty and four cubits, according to the measure of a man, that is, of the angel. - Apocalipsa 21:17
"cetatea lui Dumnezeu e facuta dupa masura unui om, adica, a unui inger". Cum explici ca cetatea lui Dumnezeu e facuta dupa masura unui om, adica a unui inger?

Te exprimi neclar. Iată traducerea din Biblia Cornilescu a versetului dat de tine, traducere care îmi pare conformă cu versetul din engleză:

17 I-a măsurat şi zidul şi a găsit o sută patruzeci şi patru de coţi, după măsura oamenilor, căci cu măsura aceasta măsura îngerul.

Adică îngerul măsura cu măsura omenească, nu cu măsura îngerească. Iar întrebarea ta nu o pricep, deci încearcă să o reformulezi, în cazul când consideri, în continuare, că traducerea dumitale este corectă.

View Postpacopaco1967, on 02 aprilie 2018 - 00:04, said:

Nascut cum ? Nu cumva e vorba de nasterea spirituala asa cum i-a sugerat lui Nicodim ?
Explica cum se face intruparea in pantecele Mariei ? Nu iti pare acest fapt o intruziune in relatia ei cu iosif ?  Oare cum puteti accepta astfel de aberatii ? Dar va e greu sa credeti ca isus e fiul natural/biologic a lui iosif si care la varsta de 30 ani e chemat sa fie mesagerul Tatalui ceresc. Si nu e primul mesager, a fost si Moise, si alti prooroci, insa isus e singurul caruia i s-a incredintat misiunea salvarii spirituale.

Din punctul tău de vedere, Paco, Biblia este scrisă de Dracu și tu ești noul proroc, ce ne înveți exact cum s-au întâmplat lucrurile?

#1303
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostDorel666, on 02 aprilie 2018 - 11:41, said:

Te exprimi neclar. Iată traducerea din Biblia Cornilescu a versetului dat de tine, traducere care îmi pare conformă cu versetul din engleză:
17 I-a măsurat şi zidul şi a găsit o sută patruzeci şi patru de coţi, după măsura oamenilor, căci cu măsura aceasta măsura îngerul.
Adică îngerul măsura cu măsura omenească, nu cu măsura îngerească. Iar întrebarea ta nu o pricep, deci încearcă să o reformulezi, în cazul când consideri, în continuare, că traducerea dumitale este corectă.

Traducerea din cornilescu e neclara, adica varza profana. in Biblehub ai textul in greaca, pe care io l-am luat din KJV in engleza - http://biblehub.com/...ation/21-17.htm
In Apocalipsa 21, e descrisa Cetatea lui Dumnezeu. aceasta e facuta dupa masura unui om, adica a ingerului.
Iar numarul Fiarei, in Apocalipsa 13:18, e numarul unui om.
Atat Cetatea lui Dumnezeu, cat si Numarul Fiarei, sunt dupa numarul unui om, masura unui om. Ai idee ce e acest "numarul unui om, masura unui om"? Asta e o cheie.

Edited by criztu, 02 April 2018 - 11:47.


#1304
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,928
  • Înscris: 04.02.2006

View Postpacopaco1967, on 02 aprilie 2018 - 00:04, said:

Nascut cum ? Nu cumva e vorba de nasterea spirituala asa cum i-a sugerat lui Nicodim ?
Explica cum se face intruparea in pantecele Mariei ? Nu iti pare acest fapt o intruziune in relatia ei cu iosif ?  Oare cum puteti accepta astfel de aberatii ? Dar va e greu sa credeti ca isus e fiul natural/biologic a lui iosif si care la varsta de 30 ani e chemat sa fie mesagerul Tatalui ceresc. Si nu e primul mesager, a fost si Moise, si alti prooroci, insa isus e singurul caruia i s-a incredintat misiunea salvarii spirituale.
Eu cand ti-am spus ca tu nu esti crestin, nu m-ai crezut. Nu numai ca nu esti crestin adevarat, tu nici unul fals nu esti.
"Credinta" ta este una pagana, in totul contrara crestinismului.

#1305
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 10:30, said:

Nu am discutat, mi-ai zis ca "eu si tatal una suntem, adica in unitate". Care ce inseamna?
"si crestinii sunt una in tatal, dar nu sunt aceeasi fiinta". pai logica dicteaza ca "una cu tatal", inseamna "o singura chestie". aici e o metafora. care trebuie inteleasa
"Dacă Isus e Chipul lui Dumnezeu, atunci nu poate fi Acel Dumnezeu al cărui chip (reprezentare) este". De aceea ti-am dat exemplu cu tine care esti formata din:
1. carnea, oasele, gura din care iese cuvantul
2. mintea, spiritul, de la care vine cuvantul, si care e exprimat prin carne, oase, gura
3. cuvantul in sine.

Tu faci distinctie intre aceste 3 parti, si in cheie profana, asa e, sunt trei chestii distincte. Dar in cheie sacra, mintea, carnea, si cuvantul sunt unul.
cuvintele pe care 'user dark' le scrie pe forumu softpedia, sunt emanate de la aceeasi persoana, care scrie la calculator prin intermediul unei bucati de carne in care e infasurata
1. persoana 'dark' - Spirit, Duh, care nu poate fi vazuta
2. bucata de carne in care Spiritul, Duhul, locuieste, bucata de carne care e fotografiata si dupa care politia o recunoaste pe persoana 'dark'
3. user 'dark' - un cuvant pe forumul softpedia, un limbaj de programare, prin care se exprima Spiritul, Duhul

1."user dark" nu poate formula cuvinte pe forum fara 2."bucata de carne" sa bata tastele la calculator, care are nevoie de 3."persoana spirit" sa conceapa cuvintele, care 3."persoana spirit" nu se poate exprima in mediul internets fara 2."bucata de carne" sa apese tastele la calculator si 1."user dark" prin care sa dea post message pe forum




suntem deja in loop: Dumnezeu din carne, primeste slava de la Dumnezeu din spirit. Hristos (carne, ape) nu isi poate da slava in forma de carne, ci si-o ia de la el insusi care e in spirit, si care e explicat pt cei slabi cu Duhul ca fiind distinct.

adica, e ca si cum i-ai explica unui student ca Omul nu e carnea, ci e mintea, care mintea conduce corpul.
deci pt un student, mintea si corpul sunt doua entitati distincte.
pt un maistru, mintea si corpul sunt Creatorul si creatia.
iar creatia e controlata prin Cuvant.

deci iata, 3 chei: Isus e ba intaiul nascut peste toata creatia, prin el se face creatia si pt el se face creatia.
ca mai incolo nistel, Isus sa fie nascut din Dumnezeu, adica in relatie de dependenta, desi nu e facut, sa fie ca omul - care e facut.
ca si mai incolo Isus sa fie Cuvantul si Cuvantul e Dumnezeu, adica clar
ca si mai si mai incolo, Isus sa fie un om nascut de o femeie, care ori e nascut din Dumnezeu, ori e nascut din femeie, pai ori suntem divini ori nu mai suntem?
ca dup-aia Isus sa fie Fiul Omului, adica Dumnezeu e om deci, si deci atuncea o femeie e Dumnezeu, ca e om, iar omul e facut, deci creat.

tot ce mai pot zice, e ca sunt chei. eu ce inteleg din ce explici tu, e ca asasinezi logica - ex. Cuvantul e Dumnezeu pt tine nu inseamna 'user dark e persoana reala care si-a facut cont pe softpedia'. La tine Cuvantul e Dumnezeu, Eu si Tatal suntem unul, inseamna "in unitate", care "in unitate" inseamna "entitati distincte". consider ca tu ma imbarligi Posted Image
mie imi e clar ca sunt doua planuri in care acelasi lucru exista la fel cum ai fetzele unei petale de flori:
1. naturalul, pamantul, creatia - Isus din carne.
2. supranaturalul, cerurile, creatorul - Isus din spirit
3. cuvantul - mesagerul, hermesul, care trece intre cele doua planuri

Sfânta Treime este arătată clar pe Capacul Chivotului Slavei, acolo unde Dumnezeu ”se arăta” lui Moise între cei doi heruvimi! Dar cum ”se arăta”, de vreme ce nimeni nu-L vedea? Pentru că este scris:

Numeri 7:89 Când intra Moise în cortul întâlnirii ca să vorbească cu Domnul, auzea glasul care-i vorbea de pe capacul ispăşirii, care era aşezat pe chivotul mărturiei, între cei doi heruvimi. Şi vorbea cu Domnul.

După cum vedeți, pe Dumnezeu nimeni nu l-a văzut și nu-L poate vedea în afară de cei doi heruvimi, iar Aceștia sunt cei care intermediază între om și Dumnezeu. De aceea, chiar dacă sunt ființe diferite, sunt un singur Dumnezeu.

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 11:46, said:

Traducerea din cornilescu e neclara, adica varza profana. in Biblehub ai textul in greaca, pe care io l-am luat din KJV in engleza - http://biblehub.com/...ation/21-17.htm
In Apocalipsa 21, e descrisa Cetatea lui Dumnezeu. aceasta e facuta dupa masura unui om, adica a ingerului.
Iar numarul Fiarei, in Apocalipsa 13:18, e numarul unui om.
Atat Cetatea lui Dumnezeu, cat si Numarul Fiarei, sunt dupa numarul unui om, masura unui om. Ai idee ce e acest "numarul unui om, masura unui om"? Asta e o cheie.

Ba traducere dumitale este ”varză profană”, pentru că ai dat versetul în engleză și nu concordă cu ce ai tradus domnia ta! Eu nu contest, acum, Biblehub, ci propria dumitale traducere, dacă nu ai priceput.

#1306
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002
au, te rog, citeaza si tu doar paragraful la care raspunzi, e mai usor sa dialogam, nu pune ditamai carnatu de post in quote...

View PostDorel666, on 02 aprilie 2018 - 11:56, said:

Ba traducere dumitale este ”varză profană”, pentru că ai dat versetul în engleză și nu concordă cu ce ai tradus domnia ta! Eu nu contest, acum, Biblehub, ci propria dumitale traducere, dacă nu ai priceput.

Traducerea mea e corecta, ti-am pus textul in engleza, care traduce textul in greaca. E scris "Cetatea Domnului dupa numarul unui om, adica a ingerului".
iar cornilescu abereaza cu "numarul unui om, caci aceasta era masura pe care o folosea ingerul" - adica cuvinte adaugate de la el
textul in greaca:
metron anthropou ho estin angelou
masura omului adica a ingerului
measure of a man that is of an angel

Edited by criztu, 02 April 2018 - 12:10.


#1307
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 11:57, said:

au, te rog, citeaza si tu doar paragraful la care raspunzi, e mai usor sa dialogam, nu pune ditamai carnatu de post in quote...



Era vorba de întreg contextul. De aceea am dat tot ”cârnatul”. Scris, dealtminteri, de domnia ta...

#1308
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostDorel666, on 02 aprilie 2018 - 12:12, said:

Era vorba de întreg contextul. De aceea am dat tot ”cârnatul”. Scris, dealtminteri, de domnia ta...

de-aia zic, ma pot duce sa citesc tot carnatu, in raspunsul postat de mine, nu e nevoie sa il dublezi in quote, ca e fix un pic mai sus.

cu 'masura unui om adica a unui inger', o lasam asa deci?

#1309
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 11:57, said:

au, te rog, citeaza si tu doar paragraful la care raspunzi, e mai usor sa dialogam, nu pune ditamai carnatu de post in quote...



Traducerea mea e corecta, ti-am pus textul in engleza, care traduce textul in greaca. E scris "Cetatea Domnului dupa numarul unui om, adica a ingerului".
iar cornilescu abereaza cu "numarul unui om, caci aceasta era masura pe care o folosea ingerul" - adica cuvinte adaugate de la el
textul in greaca:
metron anthropou ho estin angelou
masura omului adica a ingerului
measure of a man that is of an angel

Tot n-ai priceput: când spui ”după numărul unui om, adică a îngerului”, nu se poate înțelege dacă este vorba de numărul îngerului sau al omului. Deci, te hotărăști, este după cotul omului, sau după cotul îngerului?!

Plus că, repet, eu vorbesc strict de versetul în engleză dat de domnia ta și care nu se traduce așa cum spui domnia ta. Sau nu cunoști limba engleză? Caz în care este cam ciudat să dai lecții de traducere...

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 12:15, said:


cu 'masura unui om adica a unui inger', o lasam asa deci?

Dacă zic ”cu măsura unui câine, adică a unei pisici”, domnia ta înțelegi că vorbesc de câine, sau de pisică?

#1310
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,786
  • Înscris: 16.03.2004

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 10:30, said:

Nu am discutat, mi-ai zis ca "eu si tatal una suntem, adica in unitate". Care ce inseamna?
"si crestinii sunt una in tatal, dar nu sunt aceeasi fiinta". pai logica dicteaza ca "una cu tatal", inseamna "o singura chestie". aici e o metafora. care trebuie inteleasa

Te invitasem să citești tu însuți explicația dată de Însuși Cristos:

Ioan 17:11. Eu nu mai sunt in lume, dar ei sunt in lume, si Eu vin la Tine. Sfinte Tata, pazeste, in Numele Tau, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei sa fie una, cum suntem si Noi.

#1311
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postdark, on 02 aprilie 2018 - 12:21, said:

Te invitasem să citești tu însuți explicația dată de Însuși Cristos:
Ioan 17:11. Eu nu mai sunt in lume, dar ei sunt in lume, si Eu vin la Tine. Sfinte Tata, pazeste, in Numele Tau, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei sa fie una, cum suntem si Noi.

Am citit tot Ioan 17. Nicaieri nu e explicat in Ioan 17, ce intelegi tu prin "a fi una, unul'. Posted Image
Eu te invitam sa imi descrii ce intelegi tu din afirmatia - care nu e explicata, din Ioan 17, ca Tatal si Fiul sunt una, unul.

daca nu e suficient modelul pe care ti l-am dat, cu 1. spiritul 'dark', 2. carnea 'dark', 3. user 'dark', te mai pot trimite la Pitagora si Monada, care e Unu, Una, din care emana tot

Edited by criztu, 02 April 2018 - 12:30.


#1312
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,786
  • Înscris: 16.03.2004

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 12:28, said:

Eu te invitam sa imi descrii ce intelegi tu din afirmatia - care nu e explicata, din Ioan 17, ca Tatal si Fiul sunt una, unul.
Nu am scris oare deja? Sunt în unitate, asta vrea să însemne, una, unul.

Ca și aici, fii atent:
Caci Cel ce sfinteste si cei ce sunt sfintiti sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rusine sa-i numeasca "frati" (Evr.2:11)

dintr-unul, adică ”una”, ”unul” cu înțeles de ”unitate de caracter și scop”

View Postcriztu, on 02 aprilie 2018 - 12:28, said:

te mai pot trimite la Pitagora

Pitagora e mântuitorul tău?

#1313
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postdark, on 02 aprilie 2018 - 12:33, said:

Nu am scris oare deja? Sunt în unitate, asta vrea să însemne, una, unul.

Ca și aici, fii atent:
Caci Cel ce sfinteste si cei ce sunt sfintiti sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rusine sa-i numeasca "frati" (Evr.2:11)

dintr-unul, adică ”una”, ”unul” cu înțeles de ”unitate de caracter și scop”

Bun, deci tu prin "sunt dintr-unul" intelegi "unitate de caracter si scop" dar in acelasi timp "distinctie in fiinta si persoana".

Iti argumentez ca doar Dumnezeu e viu, e fiinta, da fiinta, ia fiinta. Oamenii, carora Dumnezeu le da viata, "a da viata" inseamna ca Dumnezeu e viata, el e viata, iar nu oamenii au propria viata independent de Dumnezeu. "oamenii" sunt din materia fara viata, moarta, in care Dumnezeu intra, din care ii face pe oameni. Adica "om" e carnea.
Oamenii sunt din Dumnezeu, inseamna ca Dumnezeu e in acele bucati de carne, iar nu niste persoane distincte. "om" inseamna in aceasta cestie, 2."vasul din carne"  si 3."cuvantul, gandul, lucrarea" prin care se exprima Dumnezeu. uf! Cand oamenii devin "una cu Dumnezeu", inseamna ca Dumnezeu nu mai e prins in carne, se intoarce la sine.

iar "Intoarcerea la Monada", e Pitagoreicism. Isus ca mesager intre ceruri si pamant, e Hermeticism.

Adica, Dumnezeu se instantiaza, se manifesta, in aceste vase de carne, care, pierdute fiind in iluzia care e lumea, uita ca ei sunt Dumnezeu, copiile celui Cel Mai Inalt.
E ca si cum ti-ai face tu o armata de clone pe forumu softpedia, si ai lucra prin toate aceste clone, sa obtii ceva - de ex. faci un topic cu un poll: -ar trebui ca user 'dark' sa fie facut Admin al forumului softpedia? Si armata ta de clone zice: -Da, sigur!

Toate clonele tale esti tu. toate clonele tale sunt dintr-unul. In Ioan 17:14, e scris "(despre frati) lumea i-a urât, pentru că ei nu sunt din lume, la fel cum nici Eu nu sunt din lume."
Adica, cum adica un om nu e din lume? Adica acei indivizi care realizeaza ca ei nu sunt carnea, nu sunt vasul de materie in care e continut Dumnezeu, isi afirma identitatea de Dumnezeu.
Ei (fratiorii) sunt Dumnezeu, pt ca ei nu se considera carnea, ci Spiritu, Duhul
cine se considera carne, adica tampitu ala de Costel, care isi inchipuie ca el dispare odata cu putrezirea carnii din care e facut corpul sau, care el nu intelege ca "corpul sau" inseamna ca exista un El, si un 'corpul sau'. adica astea sunt doua chestii distincte. Astiea ca Costel, sunt "pierduti". Dumnezeu nu poate face lucrare prin clona sa care uita ca e Dumnezeu, se "pierde".

e ca si cum ai uita tu parola la una din armata de clone de pe softpedia. Aia e, ai pierdut accesul. s-a pierdut contu, userul. Il ia un hacker in stapanire, lol.

Edited by criztu, 02 April 2018 - 13:19.


#1314
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,786
  • Înscris: 16.03.2004
Deci Tatăl, Fiul și Duhul sunt 3 clone ale lui Dumnezeu.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate