Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 

Tirania

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
Tocmai am terminat de vazut Pianistul; inca un film despre al doilea razboi mondial... Incepand cu "A 25-a ora" ce-l avea in rolul principal pe Anthony Quinn jucand un taran roman, pana la acest magnific “Pianistul”, am vazut atatea filme despre al doilea razboi mondial, atatea documentare... Si inca nu resusesc sa imi dau seama un lucru: CUM? Cum s-a putut sa lasam un asemenea "om" la conducerea unei tari? Si, cel mai important, cum l-am putut lasa sa incalce toate regulile si sa stam cu mainile in san? Sub conducerea unui singur om au murit milioane de oameni si, bizar, nu il pot condamna pe el pentru tot! In momentul in care un om este ucis in fata ta si tu intorci spatele, comiti o crima si mai mare! Milioane de oameni ucisi! Ucisi pentru semnul religiei lor, pentru ca pur si simplu au rostit un cuvant, pentru ca erau batrani, pentru ca se nascusera cu un handicap, pentru ca au mers pe trotuar! Milioane de oameni! Ei nu au fost ucisi pentru ca ar fi omorat pe cineva, pentru ca ar fi furat... Ei doar au fost ucisi! Si ce am invatat noi din toate astea? Am invatat sa cladim comunismul si sa mai ucidem alte milioane! De parca Hitler nu ar fi existat, imediat dupa au aparut tiranii sovietici si prin acestia cei din Orientul Mijlociu. Si astfel altii oameni nevinovati au mai murit! Doar pentru ca au cerut libertate, doar pentru ca in asa-zisa epoca moderna traiau ca in evul mediu. Dupa tolerata ignoranta a americanilor din timpul celui de-al doilea razboi mondial si ulterior, le-au trebuit 10 ani si cel mai mare atac terorist ca sa porneasca o lupta impotriva tiraniei. Si ce am inteles noi din jumatate de secol de tiranie, de furturi din tot ce insemna Romania Mare, de viata sub teroare? Ca noua ne-ar trebui acum un tiran! Ca problemele noastre numai asa se pot rezolva mai simplu! Milioane de oameni au murit, frati de cruce sau de sange si-au dat scumpa lor viata in 1989 ca voi sa fiti liberi de amenintarea tiraniei, sa invatati sa va cresteti copiii in spiritul independentei, iar voi astfel ii rasplatiti? Prin a da uitarii cel mai sangeros secol din istoria omenirii, prin a lua in deradere idealuri si drepturi obtinute cu pretul sangelui? Cate milioane de oameni mai trebuie sa moara ca sa intelegeti cum trebuie pretuita si aparata libertatea in toate formele ei? Historia magistra vitae! Sau vreti sa faceti si din ea o alta profesoara in care sa aruncati cu pietrele batjocurii si ignorantei? Deschideti ochii si priviti in jur! Sa nu mai lasam puterea in mana celui ce se crede zeu! Doar daca nu vrem sa uitam care e esenta si rostul vietii noastre pe acest pamant imbatat cu sange! Omul are doua mari daruri, doua mari puteri: puterea de a gandi si cea de a alege! Sa gandim inainte de a mai face o alegere care ne va interzice aceste daruri ale vietii! Sa traim! Sa traim cu adevarat actionand indiferent de circumstante! Sper doar ca paza va trece primejdia rea si ne vom pazi te alti tirani, vanatori de suflete din infern!

#2
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
ala cu Anthony Quinn, nu era "25 ani" ci se chema "a 25 ora" ... 25th Hour, sau cum vrei.. ceasul al 25ilea...

#3
Zubaida

Zubaida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 19.05.2003
Responsabilitate. E grea. Nu suntem obisnuiti cu ea. Ne e frica de ea.

#4
BlindGirl

BlindGirl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 06.07.2003
Ce se intampa fratilor? nozavi face apel la noi.. arunca acest manifest infocat pe forum si nimeni nu i se alatura ? :) (scuze nozavi.. nu m-am putut abtine.. semana a manifest..asta este)

         Si eu am vazut Pianistul si alte filme de gen.. ca sunt ffff multe si spun toate acelasi lucru..
         Eu una nu am nimic cu nimeni dar m-am plictisit de compatimit tot felul de natzii.. de stat cam 3 ore in fatza calcului vazand executii.. cum se incearca sa se extermine un neam.. o fost o problema mare.. inteleg.. dar prefer in loc sa filosofez si sa ma sesibilizez si sa deplang probleme ce ma privesc ffff putin sau nu ma privesc, (sau chiar au fost rezolvate) sa muncesc si sa imi vad de viatza mea.. cand o sa fie de decis.. nu o sa votez un al 2 lea Hitler.. that's all. (Daca mai multi am face in loc sa vb..)
Cand am vazut filmul eram cu o colega literata, fire sensibila..ea tinea sa-l vada neaparat (pianistul) ca "cica e ceva emouvant" .. dupa film amandoua eram plictisite.. pana si marea simtitoare..si multi au fost la fel.. dar in discutii.. vai ce am suferit alaturi de aia din film..cum se poate.. un film extraordinar.. m-a miscat pana in rarunchiul oaselor..etc

Cat despre cum s-a ajuns acolo.. am citit istorie, am vazut documentare... cateva cartzulii de psihologia maselor si.. here you are.. e simplu..

#5
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
@arty: Multam! Am modificat! Adevaru-i ca nu mai stiam exact numele!
@Zubaida: Si ce o sa facem asa? La fiecare amenintare, la fiecare provocare o sa dam inapoi, o sa fugim in vizuina? Avem noi mutre de iepuri? Da' si aia si-au gasit un lider neinfricat! Bugs Bunny! :) Sorry! Nu m-am putut abtine!
@BlindGirl: 1) Manifest infocat s-a si dorit a fi!
2) Am spus "Pianistul", ptr ca din cate stiu eu, el e cel mai nou film despre WW2! Oricum daca la sfarsitul lui abia daca aveam ochii umezi, la sfarsitul lui "La vita e bella" care l-am vazut imediat dupa ce am terminat de scris postul, deja s-a lasat cu lacrimi, asa ca nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sunat postul daca il scriam atunci...
3) Poate daca acei oameni nu ne erau necunoscuti, aveam alta atitudine. Daca nu i-a ingropat Hitler (si cei ca el) am ajuns sa-i ingropam tocmai noi in pamantul istoriei! Si astfel vom contiuna sa traim calcandu-i in picioare, lasand moartea sa isi ia fericita tributul! Caci spre deosebire de reclama acea, eu spun ca Ignoranta ucide!
Apropo de filme, in Jurrasik Park, se spunea asa despre viata: It will find a way! Paradoxal acelasi lucru am sa-l spun despre tiranie si orice alta forma a diabolicului: INTOTDEAUNA va gasi un mod de a iesi la suprafata, poate ca nu sub aceiasi forma, dar cu siguranta cu aceiasi esenta!

#6
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
@ Shobolanu: Chiar daca ai vrut sa negi amploarea ignorantei tale, vad ca am avut dreptate! Am sa incep prin a-ti spune un scurt sfat: Sa nu uitam ca trecutul a fost candva prezent! Cum sa las trecutul inapoi? Poate nu ti-ai dat seama, dar mai e o saptamana! Nu stiu daca mi-ai mai fi spus asta si atunci, dar cu siguranta stiu ca mi-as fi dorit sa-mi fi spus asta cu doi ani inaintea acelei zile. As fi vrut sa imi fi spus asta atunci, sa-mi fi spus ca asemenea tragedii nu se mai pot intampla... E adevarat ca viata merge inainte! There’s no doubt about that whether we like it or not! Dar daca noi pasim inainte fara sa ne reamintim ce am avut, ce am lasat in urma... Atunci se numeste ca ne batem joc atat de noi, cat si de cei din jurul nostru, ca sa nu mai vorbim de generatiile urmatoare... S-ar ajunge sa repetam istoria, iar daca ea a avut punctele ei bune, a avut si foarte multe rele. Sa nu crezi ca nu vor mai aparea conflicte in genul celor rasiste (care daca tu crezi ca au fost aplanate, esti chiar naiv)!
“Tot raul spre bine”? Asta imi aduce aminte de ce ne spunea un profesor de la facultate: “Voi ca (viitori) ingineri nu trebuie sa va impotriviti razboiului! Pentru ca razboiul este cea mai mare sansa data evolutiei tehnologice! Priviti cate descoperiri au fost facute in timpul razboaielor comparativ cu cele facute pe timp de pace!” Si avea dreptate! Nu il contrazic! Dar daca asta va fi pretul pe care va trebui sa il platim...
Si totodata daca ar fi sa mergem pe ideologia “Tot raul spre bine!” ar insemna sa-i zicem “Sarut mana” lui Hitler ca a mai rarefiat populatia globului, si, de ce nu?, eventual sa interzicem nasterea copiilor cu ORICE fel de handicap fizic sau mental! Caci cu-i asa? Tot raul spre bine! Asta e exact genul de gandire pe care o auzi la tirani: “Voi trebuie sa va sacrificati pentru ca EU sa traiesc, caci eu va sunt superior! Voi trebuie sa va dati viata/idealurile pentru ca noi (astia mai cu bani si atheneu) sa traim mai bine!”.
Insa ce mi-a placut cel mai mult a fost sfarsitul: “dezbatand problemele societatii”. Pai da, mai Shobolanu, ce sa fac si eu acum?! Cu ce sa imi pierd si eu timpul decat dezbatand problemele unei societati! Da’ ce sa vezi?! Uite ca si eu fac parte din socitatea aia! Si ia uite si mai mare coincidenta! Si tu faci parte din ea! Iar eu unul, care intentionez sa raman in sanul ei, tind sa imi fac griji pentru directia in care se indreapta, pentru soarta ei! Iar daca eu gresesc cu ceva prin dorinta de mai bine pentru mine si cei din jurul meu...

#7
mi6

mi6

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 450
  • Înscris: 28.08.2002
nozavi, cred ca exagerezi si confuzi realitatea cu istoria denaturata invatata intr-o sala de cinema.
In primul rand holocaustul nu a avut amploarea de care se vorbeste.
Daca tu vorbesti de americani ca de un popor care aduce pacea si intelegerea in lume inseamna ca intr-adevar iti traiesti viata printr-un cinema, altfel nu-mi pot explica.

#8
Nozavi

Nozavi

    Retired Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,576
  • Înscris: 13.01.2003
Cunostiintele mele generale nu le-am capatat dintr-o sala de cinema! Doar ca acolo imi sunt trezite anumite... simturi pe care societatea a avut grija sa mi le reprime! Iar daca tu crezi ca am exagerat cu acele "milioane"... U live in a dream world!
Iar in ceea ce priveste pe americani... :) Crede-ma ca nu am o impresie tocmai buna despre ei, iar peste ceva timp poate am sa mi-o expun si aici...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate