Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Generic Host Process for Win32 Services Error

- - - - -
  • Please log in to reply
172 replies to this topic

#1
steloo

steloo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 04.07.2006
Problema mare.De vreo cateva zile imi apare eroarea asta care ma dispera:Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience.
Dupa ce apare, netul imi mai merge cateva minute si apoi cade.In momentul cand cade,taskbarul din XP care este albastru se transforma pt cateva secunde in cel de culoare gri din windows Millenium.Desi cade netul,iconita din taskbar imi indica ca el este conectat.Incerc sa dau dublu click pe iconita ISP -ului meu de pe desktop si nu se deschide nimic,doar apare pt o fractiune de secunda fereasta si dispare.Si astfel nu pot sa ma conectez la internet.Singura solutie este sa dau un restart la calculator.Apoi pot sa ma conectez ,dar pt cateva minute si apoi apare iar eroarea cu generic host process.
M-am dus si in Event Viewer si am gasit asa:Application Error,Category (100) Event ID:1000;Description- Faulting application svchost.exe, version 5.1.2600.2180, faulting module netapi32.dll, version 5.1.2600.2180, fault address 0x0000a3c0.
Am facut ce mi-a dat si mie prin cap.Mai intai am scanat calculatorul cu NOD32 cu semnaturile la zi si n-a gasit nimic.La fel si Spybot Search&Destroy.Am dat un sistem restore cu 8 zile in urma ,dar eroarea continua sa apara.Am sunat la ISP-ul meu(Clicknet Express),le-am spus de problema si mi-au spus ca toate inchiderile sunt de la calculatorul meu si nu de la serverul lor.Si mi-a spus sa dau un repair la XP.M-am enervat si am instalat acelasi XP cu Service Pack 2 inclus din nou(care mi-a mers foarte bine pt 4 luni).Stupoare!.Eroarea imi apare ,chiar si dupa o instalare cu formatare.Acum sa va spun ce banuiesc eu.Cu o zi inainte sa apara eroarea am primit in dar de la un prieten ,un DVD-Writer Emprex 16X extern pe USB cu mai multe sloturi de card readere.Il conectez,XP-ul ii baga din oficiu drivere si gata,este functional.Dar imi adauga 5 drive-uri .(H:),(I:),(J:),(K:) si (L:).Primele 4 sunt numite Removable Disk pt card readere si ultimul (L:) este DVD-Writerul Extern pe USB.Sa fie de la acest DVD-Writer extern?
Dar cum v-am spus dupa o zi imi apare eroarea respectiva.L-am decuplat de la USB-ul din spatele calculatorului si totusi,eroarea apare din nou.Nu stiu ce sa mai fac.
Am cautat pe Google si am observat ca eroarea asta cu Generic Host Process apare de prin 2003.Dar are solutii diferite.La unii s-a rezolvat cu o scanare cu antivirus pt ca erau infectati cu msblast.La altii era o problema cu imprimanta/scanner HP care dadea eroarea asta.La altii era de la instalarea SP2 pt Windows XP.La altii de la Windows Update(instalasera un security update 873333 care le dadea aceasta eroare si apoi a fost remediata cu un alt update de la Microsoft).Mentionez ca eu la Widows update am bifata optiunea turn off.
Eu banuiesc ca asa cum unii au avut probleme cu instalarea vreunui dispozitiv periferic instalat ,asa si eu cu acest DVD-Writer Extern ,dar eroarea continua sa apara si dupa ce l-am scos din USB si am dat si uninstall din Device Manager.
Am mai facut si urmatoarele(luandu-ma dupa sfaturile unora de pe forumuri straine):
-am dat disable la serviciile Windows Image Acqusition(WIA)si la  DNS Client.
-in tab-ul Services am bifat Hide All Microsoft Services din Run->msconfig.
-am dat disable DEP.Am schimbat  /NoExecute=OptIn cu /NoExecute=AlwaysOff in boot.ini
-am dat Start->Run-> sfc /scannow (restaureaza eventualele fisiere protejate care sunt corupte)
-am adus 3 worms scripts(msblast,randex si sobig)i-am rulat si nu am gasit nici o infectare.
-la serviciul Remote procedure call (RPC) in tabul recovery am dat la cele 3 optiuni restart the service.
  Nimic din toate astea nu a dat rezultate.Acum apelez la voi fiind stresat in ultimul hal.Astept cateva sfaturi competente care sa ma rezolve intr-un fel.Multumesc anticipat!

#2
magic-gabi

magic-gabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,925
  • Înscris: 04.07.2006
:scratchchin: daca pui un windows original pe un hard formatat nu vad de ce ar fi probleme ... poate de la un vreun program pe care in intalezi ulterior  :huh: . daca asa este in cazul de fata mai bine du-l la un service autorizat (cei de ce acolo s-ar putea sa-i dea de cap mai mult decat noi ) daca nu ...  :confused:

Edited by magic-gabi, 15 August 2006 - 19:43.


#3
.Cris.M.

.Cris.M.

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 19.11.2005
Ar putea fi o problema hardware;da disable la placa de retea din system device manager.Deasemenea poti incerca sa dai disable la Windows Time service (Start - > Control Panel - > Administrator Tools - > Services).Fa totusi si un widows update.Ai putea sa inlocuiesti (sau poate chiar lipseste) netapi32.dll ......

#4
ditto___

ditto___

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,024
  • Înscris: 19.03.2006
Cum ai formatat? Ai windows-ul pe NTFS sau pe Fat32? Eu am vazut ca pe Fat32 merge mai bine.
Oricum, eu stiu ca se introduce cablul USB, iti faci treaba si apoi daca doresti sa il scoti trebuie sa dai pe taskbar, click cu mouse si sa alegi "Remove this device" bla bla sau cam asa ceva. Apoi windows iti da raspunsul ca poti sa "safely remove" acest device. S-ar putea sa-i fi facut tu ceva si apare chestia aia.
Il scoti si il repui de mai multe ori? Daca da, incearca sa te folosesti de device si apoi, cand vrei sa inchizi calculatorul sa faci ceea ce am spus eu mai sus cu "remove safely" etc si sa scoti usb-ul. Apoi cand deschizi calc. sa pui usb-ul si sa astepti din nou sa-si ia drivere etc. Si tot asa. Vezi daca eroarea mai apare.
Sau poate se rescrie ceva in acel dll. Eu am patit o chestie: instalez win si apoi incep sa pun modem telefon si modem cable etc. Ei bine, nici acum nu am descoperit ce este, dar la instalarea unui codec cred eu nu mai pot folosi modemul telefon. NU stiu de ce mi se restarteaza. Am renuntat...si cred ca rescrie ceva prin fisierele windowsulul(codecul) ca altfel nu stiu ce ar fi...

Edited by ditto___, 16 August 2006 - 18:22.


#5
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006
@steloo
Posibil sa fie un Trojan Horse dintr-un update din internet, programul imprimantei HP mai are obiceiul acesta. Incearca sa instalezi un antivirus diferit de cel folosit actual, care probabil s-a imunizat deja. O solutie ar fi AVG free, scanezi si NU DEZINFECTEZI DACA ESTE TROJAN HORSE. Prin dezinfectare acesta migreaza in general spre executabilele de internet (browser, mail, messenger). Din fericire ramane in partitia activa si nu trece in alte partitii. Poti salva informatiile din partitia activa pe alta partitie, riscul de infectare este destul de mic. Troienii grefati pe Win 2K sau XP, in general nu dispar la prima formatare si reinstalare de sistem de operare datorita monitorizarii partitiilor si a salvarilor inainte de inchiderea computerului. O metoda "rapida" este formatarea partitiei active, instalare Win 98, formatare, instalare Win XP. "Guturaiurile" de tipul acesta devin din ce in ce mai agresive si inteligente.

#6
steloo

steloo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 04.07.2006
Gata baieti s-a rezolvat.Am instalat firewall-ul ZoneAlarm(asta la un sfat citit pe forumurile straine).Dupa instalare ,cand a trebuit sa-l configurez ,la intrebarea daca dau voie sa se conecteze la internet browserul de internet(in cazul meu Opera) si Generic Host Process for Win32 Services am bifat optiunea No.Am terminat configurarea si apoi cand m-am conectat la internet am fost intrebat daca dau voie Operei sa se conecteze la internet am bifat remember this setting si am dat yes.Astfel programului Generic Host Process for Win32 Services i-am blocat accesul ca  server pe internet.
Si asta a fost tot.Din acel moment nu am mai aparut acea enervanta eroare.Astazi este a doua zi si totul este in regula.Sper sa continue asa.In tot acest timp DVD-Writerul extern nu a fost conectat la calculator.
Maine am sa incerc sa il conectez si sa vad ce se intampla.Daca apare iar eroarea(eu sper sa nu mai apara niciodata) o sa va anunt.
Oricum,va multumesc pentru raspunsurile voastre promte.

#7
magic-gabi

magic-gabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,925
  • Înscris: 04.07.2006
noi am presupus ca dupa instalarea windowsul nu mai aveai nici un program instalat si asta ne-a dus cu gandul la o problema hardware . ma bucur ca ti-ai rezolvat problema  :photo:

#8
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
La Generic Host Process for Win32 Services trebuie sa-i dai acces la internet altfel te asigur ca o sa ai probleme in acest sens. Doar daca nu e vreun virus, ceea ce cred ca e,  si atunci ai facut bine ca nu permiti accesul.
Apropo, zone alarm e o prostie de firewall, nu l-as tine instalat nici macar o secunda

Edited by SE7EN, 16 August 2006 - 20:48.


#9
steloo

steloo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 04.07.2006
@SE7EN

Si ma rog, de ce la Generic Host Process for Win32 Services trebuie sa-i dau acces la internet?Ce probleme o sa am?Asa cum am scris mai sus programului Generic Host Process for Win32 Services i-am interzis accesul pe internet doar ca server.Sunt 2 coloane:Prima numita Acces cu Trusted si Internet si  a doua numita Server cu Trusted si Internet.Doar la coloana a doua(Server) i-am blocat accesul la Internet.La prima(Acces) i-am dat voie si la Trusted si la Internet.
In legatura cu ZoneAlarmul prostie neprostie uite ca mi-a rezolvat situatia.Oricum e mult mai bun decat firewall-ul din Windows pe care il aveam eu activat.

#10
FadeToBlack

FadeToBlack

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 15.09.2005
Tu ti-ai rezolvat situatia. E mai bun decat Windows Firewall, dar nu-i stralucit. Generic Host Process e responsabil intr-o anumita masura de procesul de update la Windows, de sincronizarea ceasului samd.
http://www.google.co...G=Google Search
http://support.micro...l...rocess&adv=
Uita-te in special la asta, pentru ca se refera la Windows XP: http://support.micro...kb/314056/en-us .

Edited by FadeToBlack, 17 August 2006 - 02:54.


#11
mithiades

mithiades

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.08.2006
salut,

Din cate am citit eu aceasta problema cu generic host error este o problema tot mai des intalnita, mai ales acum de cateva zile...Dupa search-urile de pe google pot sa va spun ca a aparut mai demult aceea problema cu drivere Hp, apoi mai este cu un hot fix-ul de windows Mso nu stiu cum...numai ca eroare aparea cand bootai la inceput...si se rezolva cu cu alt hotfix..KB894391...Nu merg  la aceasta problema.Le-am incercat. Eroarea care apare acum este dupa parerea mea din alte cauze.In primul rand  apare doar cand esti conectat la internet si se schimba taskbar-ul...cu un restart rezolvi temporar problema...apoi dupa 10 minute sau 6 ore din nou apare.Am incercat tot. instalare de hot fix, reformatarem reinstalare de drivere...nimic..Solutiile care le-am gasit sunt, mi se par mie doar temporare..doar pt. a functiona insa fara a scapa de paranoia,limitandu-mi miscarile.(blocat procesul sa se conecteze la internet pe server cu un firewall, sau instalat un programel care iti blocheaza anumite porturi-printre care si acelea de updateturi http://forums.techgu......n32-2.html>). Poate cineva sa imi raspunda de fapt ce se intampla ? Este un virus, un worm foarte nou nedepistat din niciun antivirus, este un bug de windows datorat unui alt update...stie cineva? pt ca vad ca problema se extinde...tot mai multa lume primeste eroarea asta...

#12
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Coincidenta sau nu, si mie imi apare aceeasi eroare de cateva zile  :confuzzled:

Dar singurul efect este ca nu-mi mai merge sunetul dupa aia.

What's happening people?  :huh:

#13
FadeToBlack

FadeToBlack

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,765
  • Înscris: 15.09.2005
Probabil e vorba de un virus. Poti incerca sa instalezi Windows-ul pe curat, sa n-ai probleme.

#14
magic-gabi

magic-gabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,925
  • Înscris: 04.07.2006

View Postdon_dannielo, on Aug 17 2006, 16:20, said:

Coincidenta sau nu, si mie imi apare aceeasi eroare de cateva zile  :confuzzled:

Dar singurul efect este ca nu-mi mai merge sunetul dupa aia.

What's happening people?  :huh:

intra in administrative tools \ services si reactiveaza Windows Audio (fara sa mai resetezi Windowsul) ... asa face dupa ce da eroarea asta .

Si eu am avut problema asta mai demult (chiar si pe cea cu sunetul) dar numai stiu cum s-a rezolvat  :w00t: . aaaa ... stiu ... am reinstalat windowsul , am pus un antivirus ,  m-am dus pe site-ul de update de la windows si am descarcat tot ce am apucat si am inceput sa folosesc doar chestii "oficiale" sau de incredere . Acum merge calculatorul perfect  B) .

#15
steloo

steloo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 04.07.2006
Am promis ca revin cu informatii in legatura cu Dvd-Writer-ul.Am bagat DVD-Writer-ul extern pe USB si vad ca nu imi apare enervanta eroare cu Generic Host.Se pare ca problema nu a fost de la Writer.Totusi la fel ca si mithiades nici acum nu stiu ce a provocat aceasta eroare.Pentru cei care continua sa le apara eroarea incercati sa cititi sfaturile din acest forum:http://www.nibblegur...m/probs/164/326

#16
bitza

bitza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.08.2006
si eu am intalnit aceeasi problema: la cateva minute dupa ce pornesc computerul, imi apare eroarea si mi se blocheaza sunetul. uitati ce am gasit pe un alt forum:

I finally found the answer to the problem! It was in fact really related to updates. Yesterday when i did my windows (xp) update, they putted a fix for the problem related to the previous update..
Damn Microsoft!!!!

Nu am incercat inca, nu sunt acasa, dar sper sa mearga
Cheers

#17
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Mdah

Temporar se rezolva cum zice magic-gabi, pana la urmatorul restart.

Update-ul ar putea fi o solutie, dar sa nu dam in alta belea http://forum.softped...t...=155322&hl= ( :rolleyes: ma simt cu musca)

Edited by don_dannielo, 22 August 2006 - 12:01.


#18
LorDVlad

LorDVlad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 24.04.2006
Da .... si eu sunt o victima a erorii Generic Host Process for Win32 Services.
In urma cu cateva saptamani, NAV-ul ma avertiza ca alte ip-uri incearca sa se imi atace calculatorul pe anumite porturi (Ip-uri din reteaua ROMTELECOM)
Eu administrez o sala de internet, in urma cu 2 zile am formatat toate calculatoarele, am reinstalat windowsul pe toate calc-urile + alte aplicatii si jocuri (originale).....Din nefericire eroarea a reaparut.
Am incercat cateva solutii gasite pe alte forumuri:
- am updatat windows-ul ... eroarea tot nu a disparut
- am instalat SpyBot .... si am gasit cateva modificari in regedit facute de un virus.....am dat fix.....asta s-a intamplat acum cateva ore.....eroarea nu a mai aparut.
Dar nu inteleg de ce, imi sacadeza CS 1.6 :(
Revin si maine cu informatii, daca eroarea a reaparut....dar daca reapare io imi dau demisia de la aceasta sala.

Parerea mea proprie si personala: intreaga retea clicknet (romtelecom) este invadata de un virus.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate