Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cipru

- - - - -
  • Please log in to reply
1153 replies to this topic

#1099
yesyesyesyo

yesyesyesyo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,369
  • Înscris: 11.10.2007
Nu-ti raspunde nimeni pentru ca sunt aceleasi discutii care se repeta iar si iar. Daca ai citi putin in urma, ai gasi si raspunsul.  Inclusiv eu am scris, ultima data in postul 1014.

Edited by yesyesyesyo, 15 October 2019 - 11:47.


#1100
abacus70

abacus70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 03.06.2009

View Postdariusgherman, on 27 septembrie 2019 - 14:40, said:

Larnaca airport - vreo firma de rent a car care sa nu imi blocheze sume de pe card exista? Sau sa dau cash ceva garantie si sa primesc cash inapoi cand aduc masina. Da stiu, sumele blocate sunt si pentru eventuale amenzi pe care le poate luat masina/soferul cat timp a fost inchiariata.

Pentru a reduce valoarea depozitului solicitat de firmele de rent-a-car trebuie să iei asigurarea opțională full casco de la ei. Ai grijă că sunt mulți intermediari care oferă și ei acest tip de asigurare, dar asta nu te va scuti de plata depozitului la firma de la care vei lua mașina.
Chiar dacă plătești asigurarea opțională tot e posibil să ți se mai rețină ceva de pe card, garanție că vii cu rezervorul plin de ex. sau chiar o garanție ceva mai mare, dar asta diferă de la o firmă la alta.
Concluzia este că nu prea ai cum să închiriezi o mașină fără să prezinți un card bancar, eu n-am întâlnit niciodată așa ceva. Poate doar la firme mai mici, să te înțelegi direct cu patronul, dar firme de genul ăsta nu sunt în aeroport.

#1101
bogdangri

bogdangri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 27.05.2007
Incerc sa  aduc informatii dupa o vacanta de 10 zile  (11 nopti ) : 3 zile la Limassol si 7 zile in Aya Napa in a 2-a parte a lunii octombrie . Mai fusesem intro “inspectie” de 3 zile cu 2 ani inainte , undeva in noiembrie, si ne placuse ce-am vazut asa ca de data asta am zis sa  aprofundam .
Transport
Pana pe insula  : avion ( Blue Air) la Larnaca si retur – prêt ptr 2 bilete 140 EUR , cumparate din luna mai.
Pe insula : masina inchiriata 280 EUR ptr 11 zile , trebuia sa fie  T-Rock ( sau similar) cu cutie automata …prin Hertz … similar a fost de fapt un Juke.  Am parcurs pe insula cam 900 km – investitie in benzina cca 80 EUR ( 1 l = 1.17 EUR) .
Cazare
La Limassol – apartament inchiriat prin booking 75 EUR /noapte. Apartamentul era la 900 m de centru cu vedere la faleza si mare , si cu parcare publica in fata ( in care se putea parca maxim 8 ore in timpul zilei ptr 6 EUR/zi si liber intre 11 si 07 si duminica) .
In Aya Napa – hotel Nestor 3 stele , prêt pe camera 95 EUR cu mic dejun inclus . Initial prin booking pretul era de 110 EUR pe noapte. Am rezervat pana la urma  direct de pe site-ul hotelului, mai ieftin, ptr o camera de nivel superior decat cea oferita de booking .
Vremea
Dupa mine octombrie e luna ideala de mers in Cipru.  In prima treime temperaturile sunt in medie de 29 30 grade C , iar apa are cam 26 , 27 grade Celsius .  Cu fiecare treime temperaturile mai scad cu cate un grad, atat in aer cat si in apa.  In ultima treime creste riscul sa apara episoade de ploaie sau vant. Noi am prins 2 zile in care nu am intrat in apa, ptr ca marea era agitata.  Totusi am facut plaja in toate cele 10 zile, chiar daca in 2 zile doar 2-3 ore.  Pe de alta parte marea e destul de calda in octombrie si soarele nu arde nici la pranz, nu trebuie sa iti dai cu o tona de crema de protectie. Pe la 18.30 se insereaza , dar statiunea e bine luminata si temperatura se mentine ridicata si seara ( in general peste 20 grade) .

Partea 1 – Vestul

In prima zi am fost si ne-am plimbat prin Pafos, in zona falezei unde e castelul. Este o parcare publica gratuita in apropiere. Inainte de Pafos, am oprit  la stanca Afroditei ptr poze. Dupa Pafos am fost la Coral Bay ptr baie .  Confirm si eu  , Coral Bay rivalizeaza cu plajele din Aya Napa .

A 2-a zi am fost in Trodos ,  intai la Kakopetria apoi la Omodos .  La Kakopetria , “old town” este o straduta de circa 500 m cu casute vechi.  E bine daca vreti sa mergeti sa dati o cautare pe net ca sa aveti o idée , poate aveti alte asteptari. Eu  stiam despre ce e vorba …. pana la urma e dragut sa vezi cum au reusit sa “decoreze” si sa “vanda” aceasta zona .  Mai greu a fost sa gasesc parcare.  La sfarsit ne-am delectat cu o placinta cu mere ( reteta locala )  foarte buna. Rotisoarele incepeau sa lucreze dar noi am decis ca mancam in Omodos.
Omodos e mai mare si mai aspectuos, si are foarte multe oferte “bahice” ( sau dionisiace … in fine ) . Pe una din stradute m-am oprit ptr o degustare .  Credeam ca e gratis, dar tanarul de la “tejghea” mi-a zis ca nu e  “free”: 2 EUR .   Vinul era f. bun , atat cel “sweet” cat si cel “medium dry” .  L-am luat pe cel demisec ptr 10 EUR . L-am vazut apoi si in magazine la 12 EUR  … probabil ca nu l-as fi cumparat ptr ca nu as fi stiut ce e in sticla.  Tanarul era din Moldova si ne-a indreptat spre un “restaurant bun”  -  Katoi. Restaurantul arata bine si era destul de populat. S-a mancat foarte bine la Katoi.  Dupa masa am facut plaja langa Limassol .  Plaja avea nisip negru dar apa era la fel de curata ca la Coral Bay.

Ultima zi in Limassol am fost la plaja si seara in centrul Limassol.  Sunt 2 zone de plimbare in Limassol ( sau 3 daca iei in calcul si faleza) :  portul si zona castelului si sunt multe baruri si restaurante interesante in fiecare zona.

Partea 2-a Aya Napa

In Aya Napa sunt multe variante de cazare. Aproape de plaje sunt in general hoteluri de 3 si 4 stele. Noi am ales Nestor Hotel ptr ca era amplasat intro zona mai “centrala” , unde era cea mai mare “abundenta” de terase si baruri.  Sunt alte circa 8 sau 10 hoteluri in acesta zona si, din exterior cel putin, toate arata ok. Toate sunt vopsite in alb si au 5 – 6 etaje si piscina.  Exista si aici o plaja ok, Paradisos beach , care se adanceste mai rapid ( din aceasta cauza – nu ies pozele ca la Nissi beach) .
O alta varianta era sa luam un hotel langa una din plajele cele mai bune ( Nissi Beach sau Makronissos) . E o varianta daca nu ai masina inchiriata. Sunt si aici hoteluri bune (tot albe , tot cu geamuri mari, tot cu 5 sau 6 etaje) , dar e un pic mai redusa oferta de restaurante .  Nissi Beach e cam la 3 km de “zona centrala” iar Makronissos la 4 .  Exista si varianta sa ajungi cu autobuzul din “centru” la plaje si invers.
Am mancat la restaurantele din “centru” . A fost ok in toate cazurile , cu un plus pentru Odin si Farmer’s Taverna.  Preturile la mancare in Cipru sunt mai mari decat in Grecia : cam 10- 12 EUR pizza\paste , 12 -14 EUR fel de baza ( porc\miel\pui ),  15-17 EUR peste . Meze nu am luat , nu sunt fun .  Pe de alta parte , portiile contin mai multa carne si sunt mari.  Orientativ ptr bauturi ( local) : un pint 3 sau 3.50 EUR, un pahar de vin 4 sau 5 EUR, o sticla de vin intre 15 si  20 EUR.   Ca si in Grecia la inceputul si/sau la sfarsitul mesii majoritatea restaurantelor ofera mici “atentii” : la inceput unt / icre / pasta de masline cu felii de paine, la sfarsit fructe sau paharele de vin licoros (specific ptr Cipru).
Aya Napa si sora ei mai mica Protaras fiind statiuni,  avantajul e ca exista o oferta bogata de restaurante\baruri\cafenele.  Toate plajele au atat zona de sezlonguri cat si de “cearceafuri” ( 2.50 EUR sezlong si 2.50 EUR umbrela ).  Toate plajele au terase  in apopiere.  Majoritatea au parcari cu EUR/zi .
Dezavantajul ( inerent) e aglomeratia . La Nissi Beach , care se adanceste dupa 100 m si mai bine ( si unde apa este mai calda ca in rest cu 1 grad)  sunt si foarte multi copii mici . Acesta nu e neaparat un dezavantaj… sunt multe persoane care iubesc copii mici , indiferent de natie.  Apropo de natii… in Aya Napa cam 50 % din turisti sunt rusi si 30 % englezi ( sau mai corect… vorbitori nativi de engleza)  , restul nemti , romani , italieni , bulgari … ciprioti …
In ultima zi, cand aveam dupa masa avion, a fost innorat si am decis sa mergem prin cele 2 mall-uri din Nicosia : Cipru Mall si Nicosia Mall . Al doilea e mai  mare cam cu 50% decat primul …
Per total a fost un concediu reusit si ne-am promis sa mai revenim , eventual in reprize mai scurte .
Sper ca nu am plicitisit ….

#1102
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 13.06.2005
Oare am ce face 8-9 zile in decembrie cu baza in Paphos si masina inchiriata???

#1103
bisotens

bisotens

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.09.2016
Salutare,

A folosit careva recent bookcyprus pentru rezervari de hotel in Cipru? Sau aveti idee daca e de incredere -- sa nu ajung acolo si de fapt sa nu am nici o rezervare la hotel + raman si cu banii dati ?  Intreb pentru ca am vazut ca au preturi mai ok decat ce gasesc pe booking / agentii de turism din Romania.

#1104
iroxana38

iroxana38

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 12.11.2009

View Postbisotens, on 02 august 2022 - 22:42, said:

Salutare,

A folosit careva recent bookcyprus pentru rezervari de hotel in Cipru? Sau aveti idee daca e de incredere -- sa nu ajung acolo si de fapt sa nu am nici o rezervare la hotel + raman si cu banii dati ?  Intreb pentru ca am vazut ca au preturi mai ok decat ce gasesc pe booking / agentii de turism din Romania.

Da, noi folosim Bookcyprus din 2016, an de an (exceptie doar 2020 cand nu am plecat nicaieri, dar aveam 2 rezervari facute  pentru care ne-au dat voucher).
Avansul este foarte mic, acum este doar 1 Euro, iar plata finala se face cam cu 10 zile inainte de plecare).
Nu am avut niciodata probleme cu ei, iar preturile sunt mult mai bune decat pe Booking.

#1105
bisotens

bisotens

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 10.09.2016

View Postiroxana38, on 06 august 2022 - 16:44, said:

Da, noi folosim Bookcyprus din 2016, an de an (exceptie doar 2020 cand nu am plecat nicaieri, dar aveam 2 rezervari facute  pentru care ne-au dat voucher).
Avansul este foarte mic, acum este doar 1 Euro, iar plata finala se face cam cu 10 zile inainte de plecare).
Nu am avut niciodata probleme cu ei, iar preturile sunt mult mai bune decat pe Booking.
Multumesc pentru raspuns. Am facut deja rezervarea, sper sa nu intampin nici eu probleme.

#1106
Ntim

Ntim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 01.02.2008
Noiembrie la mare in Cipru, cate ceva despre transport

De data asta  zona Paphos, zbor din Budapesta, de ce din Budapesta fiinca de acolo sunt mai multe zboruri, si Wizz si Ryanair  si concurenta face ca pretul sa fie mai mic la zbor, din Bucuresti in perioada aia era mult mai scump sa nu spun de Cluj unde erau preturi si de mult peste 200 euro doar pe sens, acum vad ca preturile sunt mai spre normal adica decente.
Pana acum am fost cu avionul doar din Cluj spre Larnaca si o data din Bucuresti spre zona Turca de nord cu aterizare pe aeroportul din Ercan.

Plecare din Timisoara  dimineata la ora 8  cu tren spre Budapesta dar nu spre gara  Keleti ci spre Ferihegy gara aeroportului, atentie mare ca gara asta nu este langa aeroport, cobori din tren si la iesire la 3 minute este statia autobuzului care duce la aeroport si nu se poate pe jos si cu taxi nu are rost, bilet la sofer 450 forinti si cam 10 minute si se ajunge la poarta terminalului sosiri, autobuzele circula foarte des. Zbor cu Ryanair putin sub trei ore si sosire tarziu inainte de ora 9 seara., control pasaport sau Ci dupa caz, inainte de a se ajunge la politie treci la aparat sa faci poza cu documentul de calatorie dupa la ghiseu poza ramane acolo la politie.
La iesire plin de taxiuri si shuttle sa duca turistii la destinatie . Autobuzul circula de la 7 dimineata pana la ora unu noaptea pana in centru langa port unde este statia terminus si de acolo alt autobuz daca e cazul, pretul biletului  difera, pana la ora 9 seara 1,5 euro dupa 9 seara 2,5 euro plata la sofer. Este si bilet de o zi cu 5 euro valabil in zona aia. Circula destul de des autobuzul de la aeroport spre port, sunt doua orare unul pentru aprilie pana la 30 noiembrie si unul de la  inceputul lui decembrie pana in luna martie la sfarsit care nu mai circula pana la unu noaptea.

La finalul sejurului autobuz spre aeroport la prima cursa din port la 7 dimineata fiinca aveam zborul spre Budapesta la 9,50.  Din Aeroportul din Budapesta am mers spre casa pe acelasi traseu, autobuz din aeroport spre gara Ferihegy (10 minute)  si mai departe tren spre Timisoara cu schimb la Solnoc, trenurile circula foarte des si sunt de toate categoriile de la IC pana la Regio, acolo tren in Ungaria e alceva fata de la noi.  Se poate si cu autobuz plus metrou pana in gara centrala aia unde merg trenurile spre Ro adica gara Keleti dar eu am preferat traseu ala descris mai sus.

Atmosfera de vacanta cu temperatura ziua pe la 23 - 25 grade si apa marii la 23 - 24 grade, undeva la bine spre foarte bine.
Cam atat despre transport spre Paphos Cipru.

O poza din aeroportul din Budapesta si una de pe faleza la ora 16.30, se insereaza devreme .

Attached Files

  • Attached File  5.jpg   158.72K   25 downloads
  • Attached File  4.jpg   47.75K   24 downloads


#1107
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
Dragi colegi, am nevoie de un mic ajutor.

In perioada 29.04-06.05, vreau sa plec pentru o saptamana in Cipru, deoarece din cate observ acolo sunt cele mai ridicate temperaturi din Europa si se poate face baie in mare.

Cineva mi-a recomandat ca si cazare, zona Agia Napa, fiind cea mai frumoasa. Aveti aici si alte puncte si locatii de recomandat?

In orice caz vreau sa inchiriez o masina pentru 1 saptamana si sa ma plimb prin mai multe locatii si orase, sa vizitez. merita sa inchiriez masina 7 zile, sau nu sunt multe lucruri de vazut. Daca da, ce companie este recomandata acolo?

Din punct de vedere gastronomic, merita sa iau all inclusiv sau am posibilitati cu mancare buna traditionala (greaca, turceasca) la diferite restaurante? In Tenerife si Gran Canaria am dat numai de mancare proasta la restaurante, astfel ca a doua oara am fost bucuros sa comand all inclusiv.

Multumesc in avans!

#1108
Ntim

Ntim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 01.02.2008
Depinde pe ce aeroport ajungi   Larnaca sau Paphos ?  Depinde si ora la care ajungi.  Ayia Napa multa reclama si daca te cazezi in centru la plaja aia renumita, mult laudata mergi cu autobuzu pana acolo. Spune pe ce aeroport ajungi si la ce ora,  daca ai mai fost in Cipru, eu am fost de mai multe ori si in ala din UE si in ala turcesc am circulat doar cu autobuzul. Sunt destule de vizitat, oricum nu apuci sa vezi tot daca vrei si baie.  All inclusive lasal pentru zona turca ia eventual demipensiune ca sa te poti misca in zona, cred ca stii ca se circula cu masina pe partea cealalta.

Uite o poza de anu asta.

Attached Files

  • Attached File  36.jpg   201K   19 downloads

Edited by Ntim, 17 January 2023 - 19:32.


#1109
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
Momentan cea mai accesibila oferta de avion catre Cipru cu zbor direct este pe Paphos. De acolo as lua masina, as merge la cazare, as prefera sa ma cazez intre Larnaca si Ayia Napa si sa nu stau neaparat non stop doar pe acolo. As prefera sa vad si zona Paphos, Limassol, Larnaca si poate daca merita chiar si Nicossia. Partea turceasca nu este pe lista si nici nu ma intereseaza foarte tare, asta daca nu cumva sunt niste locatii uluitoare pe acolo, dar nu prea cred.

As prefera sa stau maxim 3 zile in zona Ayia Napa si restul sa ma plimb, din plaja in plaja, din oras in oras. De locuit as prefera o singura cazare, nu ma deranjeaza sa conduc de colo colo.

In Cipru nu am mai fost.

#1110
Vulpoiul-Jhon

Vulpoiul-Jhon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 01.03.2016
In 2022 am stat o săptămână în Cipru. Am închiriat apartament in Larnaca, Vasilas holiday apartment #1. Am închiriat mașină cu 20€/ zi plus o garanție de 200€ un Nissan Note. De acolo am vizitat aproape tot chiar și în nord, dar în nord fără mașină.

#1111
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
Intre timp am comandat direct. Zbor direct Viena-Paphos (140eur persoana), masina inchiriata din aeroport pentru 7 zile, de la o companie numita GetYourCar (Auto Europe) (140eur in total). Hotel luat direct in Ayia Napa, Okeanos Beach Boutique Hotel, luat prin Booking de pe telefon cu discount pentru suma de 683eur 2 persoane, 7 zile.

#1112
Ntim

Ntim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 01.02.2008
Hotelul e chiar langa port in zona turistica ultracentral, ai plaja buna in fata, pana la plaja aia mult laudata ai cam 4 km, plaja aia se numeste Nissi beach. Nu rata Limassol zona Port Marina adica portul nou, in Larnaca zona  Finikoudes si dute dar pe jos spre plaja Mackenzi  plaja de la aeroport, pe urma Lacul sarat s-ar putea sa nu mai fie flamingo pe acolo in aprilie.  Paphos e diferit si foarte intins cu zona de plaja sta mai prost dar e alceva, oricum in 7 zile nu poti sa vezi tot si daca ai masina inchiriata. Ai aproape de cazare  si Protaras si Pernera si acolo sunt multe plaje foarte mici si una mai mare in centru in Protaras.

#1113
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
Mersi mult de informatii. Banuiesc ca in in prima saptamana de mai totul o sa fie foarte linistit. Am observat de pe acum ca foarte multe restaurante in zona sunt inchis, si deschid abea prin aprilie cand porneste sezonul. Deci sper ca nu o sa fie foarte multa aglomeratie.

Sincer nu mi-am facut nici un research pana acum. Dar in orice caz am zis ca vreau sa vad Larnaca si Limassol. O sa stau 1-2 zile la mine in zona, dupa care vreau sa ma plimb si sa vad cat mai mult posibil. Nicossia merita vizitata sau nu?

#1114
Ntim

Ntim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 01.02.2008
Nicossia merita vizitata sau nu?

Depinde care aia din Ue sau aia din orient?
Ledra stret e strada aia ce duce spre zona unde se trece din Ue in orient, dupa vama esti pactic in Turcia total alta lume, daca iti place si ai fost in Turcia  atunci merita vizitata si partea CEALALTA din Nicosia  daca nu nu te du,  diferentele intre o zona si alta sunt foarte mari, practic in 5 minute ai intrat in orient venind din Ue. Vama e in mijlocul orasului, eu am fost in partea cealalta o saptamana si chiar ai ce vizita. In zona turca nu te duci cu masina te duci pe jos prin vama aia din centrul orasului, zona aia sau pentru unii tara aia nu exista. Eu am fost in zona turca cu avionul din Turcia fiinca din alta tara nu se poate.

  Merita si vizita in Nicosia dar nu esti la mare.

#1115
Ntim

Ntim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 01.02.2008
Din nou in Cipru

De data asta de revelion

De ce din nou tot acolo ?  pretul la avion.


Transport


Vine revelionul si vrei ceva mai   altfel   si cauti si tot cauti si gasesti preturi in ro de te doare capul, perioada 1 - 2 - 3 - max 4 nopti si costa MULT,  poate prea mult si atunci  incerci sa te reorientezi si  treci pe hai undeva afara unde o fi nu conteaza dar sa se incadreze in un anumit buget.

Incepe varianta cu avion undeva   si ala costa mult de tot cu o zi doua trei patru inainte de revelion, dupa o zi doua las balta si spun ca stau acasa.
Dar dupa doua zile reiau cautarea si gasesc bilete la avion dar cu mult inainte de revelion, cu 10   zile inainte pretul era de 15 ori mai ieftin , dar unde gasesc tot acolo unde am fost luna trecuta.   Pai acolo nu am fost de revelion asa ca mergem tot acolo in Cipru, totusi nu  e tot acolo e in alta zona unde am mai fost adica in Larnaca, in noiembrie am fost in Paphos,  din Larnaca pana in Paphos putin peste 100 km.
Vrei si retur dar in 1 - 2 - 3 - 4 ianuarie preturi record la avion spre oriunde, asa  ca stau mai mult in Cipru si  ajung la pret decent la avion spre casa.

Plecare din Timisoara spre Cluj ca de acolo pleaca avionul, din Timisoara nu exista zbor spre Cipru, Malta sau Grecia asa ca vrei nu vrei mergi in alt oras mult laudat Cluj si te duci unde vrei, tot din Cluj am avut avion spre Cipru si Malta in calatoriile anterioare, trebuie sa recunosc ca am fost in Cipru si Malta si din Timisoara dar   DOAR  cu escala, direct nu se poate.

Din Timisoara sunt putine destinatii turistice de accesat cu avionul.
Oare de ce trebuie sa merg la Bucuresti  sau Cluj sa plec in Vacanta undeva ?!  Data trecuta in Noiembrie am plecat in Cipru din Budapesta.

Plecare cu trenul spre Cluj seara la ora 17 fix. Tren sageata, pleaca trenul la fix 17 si frig, afara munus mult, dupa 20 minute merg la wc   PENIBIL  vasul wc da pe afara si iese pe hol, nu miroase tare ca e FRIG in tren, dupa Arad intreb pe nasu (conductorul) daca poate se anunte la Oradea sa desfunde wc, spune ca nu se poate, dar cu caldura ce facem sau astea  sunt pretentii ?  Lumea face scandal dar degeaba si frig si wc lipsa.  Dupa discutii cu nasu acesta spune mai pi....va si acasa.

Dar sunt si avantaje  daca e frig nu PUTE.  

Ajungem la Cluj si avem calatoria cu Wizz spre Larnaca putin sub trei ore, decent. In aeroport la control in Larnaca se face poza la un automat si dupa aia mergi la control la politie. La iesire autobuz cu 2 euro pana in centru pe Finikoudes chiar in centru pe faleza unde unele autobuze au cap de linie, atentie doar unele, altele merg mai departe, trebuie sa spuneti ca veti cobora pe Finikoudes daca aveti cazarea ultracentral unde am avut noi prima cazare.

De acolo de pe Finikoudes se merge mai departe spre Ayia Napa, Protaras, Limassol, Paphos, etc. Asta e varianta ieftina , dar se poate si altfel adica cu taxiul la 20 euro plus spre Larnaca sau shuttle spre anumite destinatii cu plecare din aeroport la alte preturi.

Retur  spre aeroport,  aveam avion dimineata dupa ora 9, autobuz cu 2 euro, circula des din cap de linie de pe Finikoudes si mai departe pe traseu spre Mackenzie beach si aeroport, nu incercati pe jos ca pare aproape dar nu e. Avion spre Cluj si mai departe tren spre Tm.  De data asta spre Timisoara am facut peste 7 ore.
In zona garii din Cluj am cumparat apa si am vazut ca pretul la apa era mai mare ca ala din Cipru unde apa de la robinet nu este potabila.

Un bax de apa in Larnaca 6  sticle de 1,5 litri 1,6 euro, la magazinul din colt, in Cluj in zona garii o apa la 2 litrii 4,5 lei.

Pret bilet avion  48 lei dus,  48 lei  intors de persoana, in 31 decembrie acelasi bilet doar dus 1450 lei de persoana.  Preturi cu wizz discount.
Pret tren Tm Cluj dublu fata de avion. Astea sunt preturile la avion achizitionate cu mai putin de o luna inainte, acel pret de 1450 lei  era valabil tot atunci cand am achizitionat biletele cu 48  lei.

Revelionul a fost pe faleza pe Finikoudes ceva mai altfel ca la noi, cu cipriotii greci minoritari la numar si majoritari cei veniti din alte parti ale lumii, aici ma refer la indieni, pakistanezi, negrii, arabi etc, etc, cati erau turisti si cati erau din alta categorie va las sa decideti fiecare cum doriti. Vazut de mine a fost  ceva de genul de spectacol popular cu obiceiuri din asia si africa tinand cont ca cei de acolo erau majoritari.

In zona am circulat cu autobuz local si autobuz intercity.  Temperatura ziua in jur de 18 - 20 grade, noaptea in jur de 10 grade.

Lumea vazuta la fata locului difera mult de aia pe care ai crezut ca o vei gasii o data ajuns acolo.   A fost un revelion mai aparte, mai altfel.

Poza 4  si 6  unii mai fac si baie de revelion.

Un film din Larnaca se vede plaja de langa aeroport  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CNjYfSSgc1I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files

  • Attached File  22.jpg   98.79K   16 downloads
  • Attached File  95.jpg   124.64K   16 downloads
  • Attached File  a.jpg   200.8K   15 downloads
  • Attached File  e.jpg   156.24K   14 downloads
  • Attached File  p.jpg   235.05K   14 downloads
  • Attached File  re.jpg   107.14K   15 downloads
  • Attached File  r.jpg   115.5K   13 downloads


#1116
undisput

undisput

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 25.04.2007
Salutare, am facut o rezervare pentru o vacanta in aprilie in Cipru folosind extensia chrome-ului Ratepunk si am selectat cel mai mic pret ca fiind pe Roomsonsale. Este o diferenta de vreo 800 ron intre ce am gasit pe Booking.com si Roomsonsale. Intrebarea este urmatoarea, a mai facut cineva rezervare la cazare prin ei? Sunt de incredere?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate