![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Visual Basic - operatii cu interfata WinXP
Last Updated: Jul 25 2006 08:44, Started by
PentiumSEX
, Jun 13 2006 20:12
·
0

Posted 13 June 2006 - 20:12

Va rog, daca stiti si vreti sa ma ajutati, ati putea sa-mi spuneti citeva chichite legate de Visual Basic:
1_Cum "ma leg" de sunetul (reglarea volumului) din Windows ? Stiu si pot sa incarc (folosind controlul ActiveX: MMControl) de exp. un fisier MP3 intr-un Program V. Basic dar NU STIU prin ce functie, metoda pot controla volumul fisierului (melodiei). (folosind controlul ActiveX: MMControl stiti cum pot incarca melodiile in playlist-ul controlului ?) 2_Tot intr-un program V.Basic am creat facilitatea de a STERGE directoare sau fisiere, faza ca se STERG DEFINITIV; as prefera mutare (transfer) in Recycle Bin=WindowsXP - imi trebuie Calea (path-ul) pt Recycle Bin. Care e calea (path-ul) lui Recycle Bin? |
Posted 15 June 2006 - 09:28

Va rog, daca stiti si vreti sa ma ajutati, ati putea sa-mi spuneti citeva chichite legate de Visual Basic: 1_Cum "ma leg" de sunetul (reglarea volumului) din Windows ? Stiu si pot sa incarc (folosind controlul ActiveX: MMControl) de exp. un fisier MP3 intr-un Program V. Basic dar NU STIU prin ce functie, metoda pot controla volumul fisierului (melodiei). (folosind controlul ActiveX: MMControl stiti cum pot incarca melodiile in playlist-ul controlului ?) Private Declare Function waveOutSetVolume Lib "winmm.dll" (ByVal uDeviceID As Long, ByVal dwVolume As Long) As Long(MMControl-ul nu are playlist, playlistul il faci tu ca nu e decat o lista de fisiere ![]()
2_Tot intr-un program V.Basic am creat facilitatea de a STERGE directoare sau fisiere, faza ca se STERG DEFINITIV; as prefera mutare (transfer) in Recycle Bin=WindowsXP - imi trebuie Calea (path-ul) pt Recycle Bin. Care e calea (path-ul) lui Recycle Bin? foloseste:SHFileOperation uite asa: Private Type SHFILEOPTSTRUCT hWnd As Long wFunc As Long pFrom As String pTo As String fFlags As Integer fAnyOperationsAborted As Long hNameMappings As Long lpszProgressTitle As Long End Type Private Declare Function SHFileOperation Lib "Shell32.dll" _ Alias "SHFileOperationA" (lpFileOp As SHFILEOPTSTRUCT) As Long Private Const FO_DELETE = &H3 Private Const FOF_ALLOWUNDO = &H40 Public Sub DeleteFileToRecycleBin(Filename As String) Dim fop As SHFILEOPTSTRUCT With fop .wFunc = FO_DELETE .pFrom = Filename .fFlags = FOF_ALLOWUNDO End With SHFileOperation fop End Sub ![]() |
Posted 16 June 2006 - 21:17

Multumesc OMULE; nu prea am timp acum, cam 10 zile ma tirez din oras, insa o sa revin; pina atunci:
1_Tocmai pt ca nu stiam cum sa reglez volumul la controlul ActiveX - MMControl am folosit in program WindowsMediaPlayer10. Ei bine pt. WindowsMediaPlayer10 ma intrebam cum as putea lucra cu playlist-ul acestui control. (evident ca o lista cu fisierele MP3 nu era o chestie - eu m-am exprimat neclar; ma gindeam la playlist-ul WindowsMediaPlayer10) 2_Cu siguranta esti "pe felie" si folosirea functiei SHFileOperation ma va ajuta sa "nu ucid definitiv" fisierele. Inca o data MULTUMESC si, o sa mai revin. |
Posted 20 July 2006 - 19:38

Revenirea, cu doua chestii la care rog ajutor
1_functia "SHFileOperation" vreau sa-mi afiseze MODAL caseta de dialog de confirmare a stergerii; asta pt ca, daca nu confirm stergerea prin apasarea YES\NO pot sa INCHID programul (sau sa efectuez alte operatii) si NU VREAU asta, NU vreau sa ma lase caseta CONFIRAMRE STERGERE. Pe scurt vreu sa fie afisata vbMODAL caseta. 2_Cum folosesc functia (API din Windows) astfel incit sa trimit in Recycle Bin SIMULTAN mai mute fisiere? M-a ajutat a-mi spune cum functia "SHFileOperation" trimite (sterge) in Recycle Bin O SINGURA selectie (fisier), spune-mi te rog, daca sti, cum setez variabila "Private Type SHFILEOPTSTRUCT" astfel incit functia "SHFileOperation" sa-mi stearga toate fisierele/directoarele selectate; astfel incit sa pot sterge (DELETE) alegint: YES to ALL (toate selectiile) sau YES (doar selectia curenta) ; respectiv NO to ALL si NO _________astept ajutorul POPORULUI, va rog |
Posted 21 July 2006 - 09:28

Revenirea, cu doua chestii la care rog ajutor 1_functia "SHFileOperation" vreau sa-mi afiseze MODAL caseta de dialog de confirmare a stergerii; asta pt ca, daca nu confirm stergerea prin apasarea YES\NO pot sa INCHID programul (sau sa efectuez alte operatii) si NU VREAU asta, NU vreau sa ma lase caseta CONFIRAMRE STERGERE. Pe scurt vreu sa fie afisata vbMODAL caseta. Pentru a afisa fereastrele de confirmare modal seteaza hWnd-ul variabilei SHFILEOPTSTRUCT cu handle-ul ferestrei tale (ex fop.hWnd=Form1.hWnd)
2_Cum folosesc functia (API din Windows) astfel incit sa trimit in Recycle Bin SIMULTAN mai mute fisiere? M-a ajutat a-mi spune cum functia "SHFileOperation" trimite (sterge) in Recycle Bin O SINGURA selectie (fisier), spune-mi te rog, daca sti, cum setez variabila "Private Type SHFILEOPTSTRUCT" astfel incit functia "SHFileOperation" sa-mi stearga toate fisierele/directoarele selectate; astfel incit sa pot sterge (DELETE) alegint: YES to ALL (toate selectiile) sau YES (doar selectia curenta) ; respectiv NO to ALL si NO _________astept ajutorul POPORULUI, va rog Pentru a seta mai multe fisiere bufferul .pFrom va contine lista de fisiere despartite printr-un null (vbNullChar) iar sfarsitul bufferului va fi terminat cu dublu null. cam asa va arata functia pentru a rezolva pct-ul 1 si 2: Public Sub DeleteFilesToRecycleBin(sFileArray() As String, MainWindow As Long) Dim fop As SHFILEOPTSTRUCT Dim cnt As Long Dim sFiles As String 'construim un string cu fisierele din array, separate cu null-uri For cnt = LBound(sFileArray) To UBound(sFileArray) sFiles = sFiles & sFileArray(cnt) & vbNullChar Next 'adugam null-ul final (vezi msdn: Each file name must be terminated by a single NULL character. ' An additional NULL character must be appended to the end of the final name to indicate the end of pFrom.) sFiles = sFiles & vbNullChar With fop .wFunc = FO_DELETE .pFrom = sFiles .fFlags = FOF_ALLOWUNDO .hWnd = MainWindow 'extras din msdn: Window handle to the dialog box to display information about the status of the file operation. End With SHFileOperation fop End Sub Cam asa o folosesti daca ai pe Form un DirListBox si un warez_spamBox : Private Sub Command1_Click() Dim fNames() As String Dim fPath As String Dim c As Long 'calea folder-ului fPath = Dir1.Path 'construim array-ul cu fisierele selectate For cnt = 0 To File1.ListCount - 1 If File1.Selected(cnt) Then c = c + 1 ReDim Preserve fNames(1 To c) fNames(c) = fPath & "\" & File1.List(cnt) End If Next 'nimic selectat? If c = 0 Then Exit Sub DeleteFilesToRecycleBin fNames, Form1.hWnd End Sub bafta! ![]() |
Posted 21 July 2006 - 20:04

Plecaciune STIMABILE.
Multumesc mult! PS: Bai frate le sti! Dar nu asta-i minunat, minunat e faptul ca-i ajuti si pe altii cu ceea ce sti. Noroc si ... mai revin, cine stie. |
Posted 25 July 2006 - 08:44

Cu placere, i'm here to help
![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users