Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 

RecoveryCD

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#1
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Aceasta este incercarea mea de a realiza un tutorial pentru modificarea si crearea unui RecoveryCD. Desi pare lung va asigur ca am zgariat doar suprafata.Voi modifica acest tutorial in functie de ceea ce se doreste a fi explicat mai pe larg. Unele sectiuni vor fi imbunatatite altele reduse. Nu pretind nici pe departe ca ar fi un tutorial sau RecoveryCD complet, e oarecum intr-un stadiu alpha, insa m-am straduit sa-l fac cat mai inteligibil si usor de urmat.Daca am reusit sau nu ramane de vazut. Evident mai sunt bootcd-uri foarte bune create deja de altii mai experimentati probabil, nu reinventez eu roata, am vrut doar sa creez un RecoveryCD si un tutorial pentru forumul softpedia. Atat. Sper ca in viitor sa-l imbunatatesc, asta evident in functie de timpul liber pe care il am la dispozitie.
Oricine poate contribui cu un ajutor, explicatie, tutorial il rog sa o faca ca sa se poata imbunatati ceea ce am inceput deja


Pentru realizarea sau modificarea acestui RecoveryCD aveti nevoie de urmatoarele programe:
1.pebuilder3110a
2.Microsoft VirtualPC –  pentru testarea imaginilor create
3.Un hex editor. Orice hex editor este bun. Unul free este Tiny Hexer
4.bbie (barts bootable image extractor).
5.winimage
6.Ultraiso, winiso, magiciso, care preferati. Recomand Ultraiso
7.Attached File  wboot.img.gz   207.68K   449 downloads – bootdisk care contine minimum de fisiere pentru a boota.
8.Winrar sau 7Zip. Pentru a fi mai usor recomand winrar. Oricum explicatiile se vor baza pe WinRAR.
9.Attached File  gzip.rar   191.88K   277 downloads – soft free pentru arhivare, excelent pentru reducerea marimii imaginilor create cu winimage sau floppy image.
10.drop to dos
11.Floppy Image

Pentru construirea bootable cd pe care l-am creat cu programele free downloadati plugin.001.exe si plugin.002.exe de aici Plugins
Reuniti cele doua parti in plugin.exe cu Attached File  hjsplit.zip   168.03K   322 downloads. Dezarhivati plugin.exe. Parola este:softpedia
Este nevoie de asemenea de un cd cu Windows XP SP2,Windows XP SP1 sau Windows 2003 SP1. Recomand Windows XP SP2 pentru compatibilitatea cu fisierele care sunt necesare pentru Recovery Console.
Dezarhivati pebuilder3110a, stergeti folderul plugin si inlocuiti-l cu cel pe care l-ati downloadat si dezarhivat anterior.  
-  adaugati in folderul pebuilder3110a urmatoarele fisiere inlocuind daca e necesar: mkisofs.exe, !Start_Autobuild(click-me).cm, autobuild.cmd pe care le downloadati de aici Files sau in folderul pebuilder3110a/plugins/autobuild deschideti fiserul "install".
- Deschideti pebuilder.exe, la "source" alegeti calea pana la cd-ul cu Windows XP SP2, sau pana la cd-romul virtual creat cu Daemon Tools (in care ati incarcat in prealabil imaginea cu Windows XP SP2,Windows XP SP1 sau Windows 2003 SP1)  sau alt program.
-  bifati "create iso image" si apoi apasati "build"
- La sfarsitul buildului veti vedea 75 warnings. Puteti sa le ignorati.Fisierele exista in build doar ca ultima versiune de pebuilder face un checking si semnaleaza gresit ca o parte din fisiere nu exista. Acestea sunt prezente in build doar ca sunt uppercase (cu litere mari).

Testarea imaginii create cu pebuilder: instalati Microsoft Virtual PC, creati un nou virtual machine, apasati start iar apoi din meniul "CD/Capture iso image", alegeti calea pana la imaginea iso.

IMPORTANT:
1.Retineti ca programele pentru windows functioneaza mult mai bine cand ruleaza din windowsul real,nu aplicati intotdeauna aceleasi principii si asteptati performante la fel atunci cand ruleaza de pe cd.
2.Totdeauna cand se scaneaza cu un antivirus, antispyware etc  alegeti drive-ul C:, programele indica de multe ori drive-ul X:  care este cd-ul.Este foarte important sa faceti acest lucru deoarece altfel unele scanari, cautari vor folosi drive-ul X:
X:- este cd-ul
B: ramdiskul
3.Unele programe folosesc runscanner de aceea este necesar sa alegeti un profil inainte sa se deschida programul.De exemplu profilul administrator. Acest lucru este necesar pentru ca programele sa folosesc drive-ul c:, windowsul real, si nu cd-ul.
4.Cateodata ramdiskul (B:) da o eroare: fatal application exit. Nu prea exista solutie la aceasta problema, ramdiskul este free si este produs de qsoft. Nu este prea grozav insa deocamdata acesta este integrat in pebuilder.
5.Cand se scaneaza cu Lavasoft AdAware totdeauna sa se aleaga din "custom scanning" drive-ul c: altfel lavasoft va scana doar cd-ul
6.Hijackthis este de asemenea cu probleme in sensul ca arata multe intrari de pe cd.Trebuie asteptat cateva secunde pana ce se incarca profilul care se doreste a fi scanat.
7.Pentru a se activa driverele video din windows pe faceti un refresh la rezolutia pe care ati ales-o (default este 1024X768) din start/system/display/screen resolution - rezolutia dorita

Customizare

1.RecoveryCD-ul este creat numai cu programe free si contine atat programe de dos cat si de windows.Contine poate mai multe programe decat e necesar insa asta deoarece am vrut sa fie cat mai complet posibil.
- Pentru a elimina un program de dos din RecoveryCD stergeti-l mai intai din "images" apoi stergeti linia respectiva care il incarca din meniu sau submeniul respectiv.
-pentru a elimina un program din WindowsPe stergeti pluginul si editati si bs_start din folderul bsexplorer, pentru a sterge linia care il adauga unui meniu.
2.Schimbare wallpaper. Inlocuiti wall.bmp cu un alt wallpaper, pastrand denumirea, din folderul pebuilder3110a/plugins/!custom.
3.Pentru inlocuirea SE7EN WINDOWS PE din coltul dreapta jos, inlocuiti stringul in pebuilder3110a/plugins/bsexplorer/bs_explorer.ini.
4. Inlocuirea bootscreenului e un pic mai dificila pentru ca nu merge orice bootscreen.
Cea mai sigura metoda si fara crashuri sau bluescreenuri este de a folosi BootLogo_PE.
Deschideti programul si instalati in calea default: program files/BootLogo_PE sau in alt folder.Urmati instructiunile de pe ecran. Trebuie sa aveti conexiune la internet pentru ca programul sa poata downloada cateva fisiere necesare. Daca aveti firewall permiteti accesul programului.
4.1. Pentru crearea unui bootscreen custom trebuie modificat fisierul .bmp pe care doriti sa-l folositi. Cel mai simplu mod de aface acest lucru este sa folositi serviciul free al belchfire bootscreen_bitmap_creator care va converti imaginea .bmp. Uploadati imaginea si apasati "convert".
4.2. Salvati imaginea in folderul unde ati instalat BootLogo_PE
4.3.Deschideti BootLogo_PE din acelasi folder si alegeti imaginea anterior salvata.Apasati preview pentru a vedea cum va arata bootscreenul.
4.4. Apasati "set this boot image". Va aparea un mesaj, apsati "cancel" si apoi ok.
4.5. In acelasi folder va aparea un fisier ntosboot_NTOSKRNL.EXE. Inlocuiti fisierul din pebuilder3110a/plugins/bootscreen cu acest fiser.
Evident creati un nou build. Alta modalitate este de a redenumi din ntosboot_NTOSKRNL.EXE in NTOSKRNL.EXE apoi inlocuit fiserul original din pebuilder3110a/BartPE/i386/system32. (va exista un output folder BartPE numai in cazul in care ati mai facut un build anterior). Deschideti pebuilder.exe si apasati f5. Se va crea numai .iso-ul, fiind mult mai rapid.
5. Modificarea mesajului de boot: in fisierul pebuilder3110a/plugins/!custom/custom.inf inlocuiti stringul: SE7EN BOOT CD..... cu ce doriti.
6.Cd label (Numele care va aparea cand introduceti cd-ul in unitate): in pebuilder311-a/autobuild.cmd inlocuiti BootCD. Atentie trebuie sa fie cuvinte legate si NU despartite ca acesta: se7en boot cd pentru ca atunci buildul va esua.
7. Icoanele din partea de sus a ecranului sunt organizate cu y'z dock. Adaugati sau stergeti din plugins/y'z dock/files/itemlist.ini. Trebuie adaugat calea catre fisier, folderul si eventual icoana, daca se vrea a se folosi una custom.
8.Resolutia default pentru Windows PE e setata pe 1024x768.Pentru a o schimba va trebui sa o setati la boot din "more options".


Pentru modificarea RecoveryCD urmati instructiunile de mai jos:

Integrarea programelor de dos in RecoveryCD

Probabil ati observat ca exista deja imagini ale unor programe de dos in directorul images.Pentru integrare altora urmati indicatiile de mai jos:
1.Primul pas este sa faceti o discheta bootabila cu wboot. Pregatiti o discheta curata si instalati programul pe discheta.  Nu formatati discheta decat cu acest bootdisk, nu folositi “create an ms-dos startup disk” din windows pentru ca unele programe s-ar putea sa nu mearga.
2. Deschideti floppy image apasati “browse”, salvati imaginea cu extensia .img intr-un folder si apoi apasati “start”. Salvati fisierele de pe discheta intr-un folder, de exemplu wboot.
Aceasta imagine va fi folosita pentru includerea programelor de dos in cd-ul bootabil, programe care nu-si creaza singure o discheta bootabila.
Exiista doua situatii:
1. Programe care isi creeaza discheta bootabila de genul bootdisk -urilor  (win98 bootdisk, madboot, ubd etc)
2. Programe care  nu-si creeeaza si pentru care vom folosi wboot.

1. Pentru aceasta situatie e simplu. Creati discheta bootabila, apoi faceti imagine, cum am descris mai sus, cu floppy image si salvati imaginea intr-un folder anume. Deoarece atunci cand se face imaginea unei dischete, marimea imaginii va fi intotdeauna 1,44 mb indiferent daca  fisierele de pe discheta ocupa doar cateva sute de kb, trebuie folosit gzip pentru micsorarea imaginii. Acest lucru nu este neaparat necesar insa e mai mult decat recomandat daca vreti sa salvati spatiul pe cd/dvd. Evident ca nu poate fi vorba de lipsa de spatiu pe un dvd insa pentru crearea unui adevarat RecoveryCD recomand folosirea unui cd in locul dvd-ului tocmai pentru ca nu toata lumea are dvd.

Din windows explorer/tools/folder options /view debifati “hide extensions for known file types” si apoi apply.
Pentru micsorarea unei imagini puneti imaginea in directorul unde este prezent gzip.exe.
–  Activati droptodos (deschideti-l si apasati “activate”),apoi  click dreapta pe folderul unde exista gzip.exe si imaginea pe care vreti sa o micsorati - drop to dos
– In command promptul aparut scrieti: “gzip.exe xxx.img” (fara ghilimele) si enter, unde xxx.img reprezinta imaginea pe care vreti sa o micsorati. Rezultatul va fi unul de genul: xxx.img  se va transforma in xxx.img.gz .
– Redenumiti aceasta imagine in xxx.igz. Acum  aveti o imagine bootabila compresata care va putea fi folosita in recoverycd pe care il veti crea..
Aceiasi pasi i veti folosi pentru comprimarea oricarei imagini de discheta indiferent daca ati creat-o voi cu floppy image sau a fost deja creat de producatorul programului.

Se adauga la un meniu sau submeniu in felul urmator (exemplu):
\boot\loader.bin         ; Darik Boot and Nuke; ; memdisk /images/dban.igz

In cazul in care vreti sa folositi programe pentru dos cum ar fi dos navigator, f-prot antivirus pentru dos sau diverse alte programe care nu-si creeaza dischete sau cd-uri bootabile trebuie folosit wbiosboot.img sau easyboot pentru programe care depasesc 1,44 mb. Practic, in acest mod, aproape orice programe pentru dos poate fi folosit intr-un RecoveryCD.

1. Pentru includerea unor programe de dos care nu depasesc 850 kb se fac urmatorii pasi:
– Deschideti wboot.img cu winimage, din meniul “image” alegeti “inject”.
– Selectati fisierele pe care vreti sa le adaugati si apoi “open”
– Din meniul “file” alegeti “save as” si salvati noua imagine cu extensia .ima intr-un folder.

Astfel ati creat o imagine bootabila care va rula programul de dos. Pentru rularea automata executabilului principal al programului faceti urmatorul lucru:
– Intr-un fiser text adaugati numele executabilului, de exemplu disk.exe, si apoi salvati fiserul ca si autoexec.bat.
– Deschideti din nou imaginea cu winimage si injectati si fiserul autoexec.bat.

Un exemplu concret: am trei fisere: disk.exe, help.txt si disk1.scr. Adaug aceste fisiere, cum am explicat mai sus, la wbiosboot.img si apoi salvez cu “save as” in disk.ima. Adaug, in acelasi mod, fisierul autoexec.bat care contine o singura linie: disk.exe si astfel am obtinut o imagine bootabila care va rula automat disk.exe atunci cand va fi accesata. Imaginea creata va contine urmatoarele fisiere: command.com, msdos.sys, io,sys, disk.exe, help.txt , autoexec.bat si disk1.scr.

Pentru testarea imaginii se foloseste microsoft virtual pc:
– deschideti virtual pc apsati start pentru a deschide masina virtuala, din meniul “floppy” alegeti “capture floppy image”, alegeti calea pana la imagine si apoi “open”. Daca imaginea booteaza corect si disk.exe, in cazul asta, se deschide automat atunci imaginea a fost creata cu succes.
- In cazul in care nu se include si autoexec.bat, va boota in dos de unde trebuie executat o comanda pentru deschiderea programului.
Se adauga la un meniu sau submeniu la fel ca mai sus.

2. Pentru includerea unor programe care depasesc 850 kb, intr-un recovery cd se urmeaza pasii:
–  Download EasyBoot,instalati-l, din meniul “tools” alegeti “new floppy image”
–  La “seed image” alegeti calea pana la wboot.img
–  La “image size” alegeti o imagine care ar putea sa includa toate fisierele programului dorit pentru includerea in recoverycd. De exemplu daca programul este de 3 mb alegeti 4320 kb pentru imaginea pe care o creati.
– In “output image filename” specificati calea unde va fi salvata noua imagine si apoi apasati “create”. Imaginea creata va fi una goala.
– Deschideti noua imagine cu winimage si adaugati cu “inject” toate fisierele programului respectiv. Adaugati si fisierele command.com, msdos.sys si io.sys pe care le-ati salvat anterior in folderul wboot. La fel adaugati autoexec.bat daca doriti rularea automata a unui exe la bootare.
     Acum ar trebui sa aveti o imagine bootabila de mai multi mb care booteaza in dos, de unde puteti rula executabilul dorit sau folosi autoexec.bat pentru rularea automata.
Se adauga la fel ca mai sus la RecoveryCD

Edited by SE7EN, 26 November 2006 - 13:08.


#2
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Integrarea unei imagini .iso de tipul dos/int13 intr-un cd/dvd bootabil


Pentru a integra o imagine .iso intr-un cd/dvd bootabil folosind BCDW se fac urmatorii pasi:
1. Daca imagnea .iso e una de tip dos/int13 atunci bcdw o poate boota direct. De exemplu memtest.iso.
2. Daca se vrea integrarea sistemelor de operare ca Windows NT/2000/XP/2003, Windows PE sau Linux Live Cds  intr-un singur dvd atunci vor trebui adaugate in folderele respective fisierele folderului i386 si  modificat fisierul TXTSETUP.SIF

1. Pentru adaugarea memtest.iso de exemplu sau a altor imagini bootabile de tipul dos/int13 introduceti doar o linie in bcdw_base.ini sau in celelalte fisiere .ini din folderul bcdw, depinde daca vreti ca itemul sa fie unul principal sau parte a unui submeniu:
            
            \images\memtest.iso         ; Memtest; (asta presupunand ca toate imaginile sunt adaugate in folderul images, daca nu, modificati corespunzator)

Integrarea sistemelor de operare

Exista doua metode:

Prima metoda care este si cea mai simpla:
Windows XP SP2:
- se copiaza fisierele folderului i386 in folderul pebuilder3110a/plugins/bcdw/Windows XP SP2/files
- se inlocuiesc toate referintele I386 din fisierul TXTSETUP.SIF: i386 se va inlocui cu XPSP (atentie litere mari).Evident se salveaza fisierul.Toate aceasta operatiune se poate face cu Notepad de exemplu.
- in bcdw_base.ini sau intr-un alt meniu sau submeniu se adauga urmatoarea linie:
\XPSP\setupldr.bin       ;Windows XP SP2
Activati pluginul, in pebuilder3110a/BCDW/Windows XP SP2, fisierul xpsp2.inf, la Enable in loc de 0 puneti 1

Windows 2003 Server
- se copiaza fisierele folderului i386 in folderul pebuilder3110a/plugins/bcdw/Windows 2003 Server/files
- se inlocuiesc toate referintele I386 din fisierul TXTSETUP.SIF: i386 se va inlocui cu SERV (atentie litere mari).Se salveaza fisierul.
- in bcdw_base.ini sau intr-un alt meniu sau submeniu se adauga urmatoarea linie:
\SERV\setupldr.bin       ;Windows 2003 Server
Se activeaza pluginul la fel ca cel pentru windows xp

Windows 2000
- se copiaza fisierele folderului i386 in folderul pebuilder3110a/plugins/bcdw/Windows 2000/files
- se inlocuiesc toate referintele I386 din fisierul TXTSETUP.SIF: i386 se va inlocui cu WINK (atentie litere mari).Se salveaza fisierul.
- in bcdw_base.ini sau intr-un alt meniu sau submeniu se adauga urmatoarea linie:
\WINK\setupldr.bin       ;Windows 2000
Se activeaza pluginul la fel ca cel pentru windows xp

Windows 98
- se copiaza fisierele folderului i386 in folderul pebuilder3110a/plugins/bcdw/Windows 98/files
- se inlocuiesc toate referintele I386 din fisierul TXTSETUP.SIF: i386 se va inlocui cu WINM (atentie litere mari).Se salveaza fisierul.
- in bcdw_base.ini sau intr-un alt meniu sau submeniu se adauga urmatoarea linie:
\WINM\setup.exe       ;Windows 98
Se activeaza pluginul la fel ca cel pentru windows xp

A doua metoda
Pentru adaugarea de exemplu a Windows XP SP2 la dvd-ul bootabil se efectueaza urmatorii pasi:
– Se introduce cd-ul cu windows xp sp2 in unitate sau se incarca imaginea cu Daemon Tools ori alt program.
– Dezarhivati bbie.zip, navigati in command prompt pana la folderul in care e dezarhivat (cum am explicat mai sus) si apoi scrieti: bbie.exe X:, X fiind litera corespunzatoare cd -romului in care ati introdus cd-ul cu xp sau cd-romul virtual creat cu programele de gen.
– Rezultatul va fi o imagine numita image1.bin in folderul unde ati dezarhivat bbie.
– Redenumiti aceasta imagine in xp.bin salvand-o in folderul bcdw/images
– Copiati toate fisierele din folderul i386 prezent pe cd cu xp in directorul bcdw/XPSP.
– Deschideti tiny hexer . Din meniul file/open deschideti setupldr.bin din folderul XPSP.
– In meniul “edit” alegeti “find/replace” . In “enter text to search for” scrieti: i386, bifati “find text” si apoi apasati butonul “find”.
– Apasati butonul “replace” iar in “ enter replacement text or hex data” scrieti: XPSP (atentie cu litere mari) iar apoi apasati “replace all” si file/save pentru a salva modificarile facute. Ar trebuie sa fie 4 replacementuri.
– Tot din tiny hexer deschideti xp.bin si efectuati aceiasi operatie, inclocuind de data asta I386 cu XPSP (atentie I386 cu I mare ). Ar trebui sa fie 1 replacement. Evident salvati modificarile facute.
– Pentru a include in meniu bcdw, windows xp service pack 2 includeti in bcdw_base.ini aceasta linie: \images\xp.bin          ;Windows XP SP2;

              Nota: nu neaparat sa fie inclus in bcdw_base.ini, poate fi inclus in alt fisier .ini customizat si care va fi inclus in RecoveryCD.

La fel se procedeaza si cu celelate sisteme de operare insa evident respectand denumirea folderelor:
– Pentru windows 2003 server adaugati fisierele in folderul Windows 2003/files
– Pentru 2000 in folderul in Windows 2000/files
– Pentru 98 in folderul Windows 98/files

Pentru fiecare dintre aceste sisteme de operare, inafara de windows 98, vor trebuie facute alte imagini bootabile cu bbie si hexeditate diferit in functie de denumirile folderelor la fel ca mai sus. E simplu trebuie doar atentie.


Customizarea BCDW


Din pacate BCDW nu permite customizarea interfetei foarte mult asa ca unele optiuni vor fi limitate insa ma indoiesc ca pentru un RecoveryCD e importanta grafica.
Fisierul bcdw_base.ini – contine meniul principal care conduce la celelalte submeniuri (file.ini, partition.ini, password.ini, hdd.ini etc). E usor de modificat, deschideti-l si urmariti cum au fost create linkurile catre celelate submeniuri, nu cred ca e greu de inteles.

Bcdw_base.inf – e un fisier important, orice imagine adaugati in folderul images va trebui sa aiba neaparat o referinta in acest fisier sub forma:

images\xxx.igz = a,1 (in cazul in care folositi imagini compresate)
images\xxx.img = a,1 (cand folositi imagine necompresata)
images\xxx.iso =a,1 (cand folositi o imagine bootabila de tipul dos/int13)

bcdw_logo.inf – e un fisier care permite adaugarea unui logo care va aparea atunci cand veti boota de pe imaginea creata. Adaugati un fiser Logo.gif in folderul bcdw iar si modificati bcdw_logo.inf, la Enable in loc de 0 puneti 1 pentru a se activa optiunea.

bcdw_password.inf – pentru a pune parola la bootare activati aceast optiune. La fel la Enable in loc de 0 puneti 1.
bcdw_password.ini – la PasswordMD5Hash schimbati parola din secret care are un md5hash: 25c3ec67442c1e84d19677889a019f5d cu alta parola care doriti voi. Pentru a afla md5hash a unui sir de caractere se poate folosi Hashcalc. Deschideti hashcalc, la "data format" alegeti "text string ", scrieti parola si apoi apasati "calculate" . Copiati md5hash-ul rezultat si inlocuiti in fisierul bcdw_password.ini. Astfel parola se va schimba in cea pe care o doriti voi.

bcdw_template1.ini, bcdw_template2.ini, bcdw_template3.ini – sunt fisiere care permit schimbarea interfetei meniurilor: culoare, forma, pozitie etc. Exista documentatie online nu mai insist. Cele trei template-uri sunt 3 interfete diferite pentru cd, activati in fisierele .inf corespunzatoare doar una dintre ele.
bcdw_template1.inf, bcdw_template2.inf, bcdw_template2.inf –  trebuie activat doar unul dintre aceste fisiere, la Enable in loc de 0 trebuie pus 1.

partiton.ini, file.ini, hdd.ini etc – sunt fisierele corespunzatoare submeniurilor, se customizeaza la fel ca si template-urile.

bootfix.inf –  in folderul bootfix exista acest fisier care daca este activat (la fel ca mai sus) arata la bootare “Press any key to boot from cd”.

Cred ca cel mai simplu este sa urmati exemplul fisierelor .ini si .inf din folderul bcdw si sa experimentati, daca doriti, anumite lucruri singuri.
Documentatie online pentru bcdw gasiti aici BCDW documentation. Desi e pentru versiunea 1.50 se aplica si pentru 2.01.

Cam asa arata meniul principal facut cu bcdw
Attached File  bcdw_menu.jpg   31.91K   735 downloads

Edited by SE7EN, 07 June 2006 - 08:52.


#3
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Pebuilder si bsexplorer

Bsexplorer
Bsexplorer este un shell pentru pebuilder. Am ales sa folosesc acest shell in locul celui standard din mai multe motive: se incarca repede, e destul de stabil, se pot pune icoane pe desktop, in taskbar, arata mai bine, usor de folosit.

Structura fiserelor bs_qlaunch, bs_desktop, bs_start:

bs_qlaunch.inf – fiserul de configurare al quick launch toolbar. In fiserul asta se configureaza icoanele care vor aparea in quick launch.
Pentru a aparea mcafee in qlaunch, de exemplu, trebuie adaugat in bs_qlaunch urmatoarele linii (evident fara explicatii):

<-ItemBegin->
Caption=McAfee    – reprezinta denumirea pe care vreti sa o dati itemului
ExeName=%SystemDrive%\programs\MCAFEE\MCAFEE.CMD –  calea pana la fiserul exe, cmd sau alt tip de executabil care se doreste a fi pornit atunci cand se da click pe icoana din qlaunch
         IconName=%SystemDrive%\programs\MCAFEE\SCANGUI.exe – calea pana la icoana care va aparea in qlaunch
         CmdParam= – parametrii cu care se doreste a fi pornit exe-ul – lasati gol daca nu este nevoie de parametrii
IconNumber=0 –  lasati asa, nu modificati
ExeDir=%SystemDrive%\programs\MCAFEE – calea pana la directirul unde se gaseste exe-ul care urmeaza a fi pornit
ShowState=NORMAL – cum se doreste a aparea itemul.Poate avea urmatorii parametrii:
Normal, hide, minimize, maximize
<-ItemEnd->

Attached File  q_launch.JPG   3.7K   182 downloads

bs_start –  este fisierul de configurare pentru programele care para in start/programs

Pentru a adauga un nou grup de genul:Benchmark&Testing in care sa adaugati programe, trebuie adaugat in bs_start urmatoarele linii:

<-ItemBegin->
ShowInAutorun=YES –  daca itemul va fi vizibil
EnableInAutorun=YES – daca este activat automat
ParentItem=Programs – reprezinta grupul principal:programs de la care pornesc toate celelalte
Caption=Benchmark&Testing – reprezinta grupul pe care vreti sa-l creati in programs
MenuId=Benchmark&Testing – la fel
<-ItemEnd->

Attached File  bs_start.jpg   72.88K   624 downloads

Pentru a adauga un item (program) in programs/Benchmark&Testing trebuie adaugat in bs_start.inf urmatoarele linii:

<-ItemBegin->
ShowInAutorun=YES – daca se vrea ca meniul sa fie vizibil
EnableInAutorun=YES – pentru a aparea in autorun
ParentItem=Benchmark&Testing – grupul sub care va aparea memtest.In acest caz start/Programs/Benchmark&Testing/memtest
Caption=Memtest
ExeName=%SystemDrive%\Programs\memtest\memtest.exe
           IconName=%SystemDrive%\Programs\memtest\memtest.exe
IconNumber=23
ExeDir=%SystemDrive%\Programs\memtest\
CmdParam=
ShowState=NORMAL
<-ItemEnd->

– pentru restul am explicat mai sus


Pentru a pune icoane pe desktop trebuie modificat fisierul bs_desktop.inf si adaugate urmatoarele linii:

<-ItemBegin->
ItemX=20 – distanta icoanei fata de marginea din stanga
ItemY=100 – – – || – – fata de marginea de sus
Caption=PE Network Configurator
ExeName=%windir%\system32\penetcfg.exe
IconName=%windir%\system32\penetcfg.exe
IconNumber=0
ExeDir=%windir%\system32\
CmdParam=
ShowState=NORMAL
<-ItemEnd->

Se pot face mai multe setari in bsexplorer insa nu mai are sens sa insist pe toate pentru ca ar fi mult prea mult de explicat.

Fiserul ReadMeEn.txt din directorul bsexplorer explica toate aceste setari si multe altele.In plus nu trebuie decat sa urmati exemplele din bs_qlaunch, bs_desktop, bs_start.


Pebuilder

  Un plugin pentru pebuilder poate fi usor de creat insa unele sunt foarte complicat de facut. Trebuie inteles faptul ca programele de pe un cd creat cu pebuilder nu se vor comporta la fel ca cele dintr-un windows normal.Pentru integrarea unora trebuie folosite tehnici speciale, iar altele pentru ca sunt hardcoded nu pot fi integrate. Un exemplu bun este CCleaner, care nu cred ca va putea fi integrat vreodata intr-un cd facut cu pebuilder si sa functioneze corect.La fel si alte programe .Totusi exista deja pluginuri,care pot fi folosite cu succes,pentru majoritatea programelor cunoscute. Cel mai bine functioneaza de pe un cd creat cu pebuilderantivirusii, programele de recuperare a datelor, file explorers.
Unele programe vor semnala gresit directorul windows ca fiind: X/i386. Evident este gresit aceasta fiind folderul de pe cd si nu folderul windows. Pentru functionarea corecta a unor programe la deschidere de exemplu va trebui selectat directorul windows sau ales un profil.Acesta este cazul cu unele programe antispyware si cu registry editor sau servicespe.
  Problema majora, nu cred ca va fi depasita in urmatoarele versiuni de pebuilder pentru ca nu vad o solutie clara, este ca o data pornite programele de pe cd vor face referinta catre registrii de pe cd (x:) si nu la registrii de pe hard drive (c:). Pentru aceast lucru se foloseste runscanner cu care se va putea incarca un profil de pe hard drive pentru a se putea face scanarea sau afisarea unor informatii corecte. Fara se faca acest lucru registry editor va indica totdeauna registrii de pe cd, serviciile vor fi cele de pe cd etc fiind total inutile. S-a reusit depasirea acestor probleme prin runscanner insa evident e loc de mai bine.
Recomand mare atentie cu HiJackThis.Pe langa itemii de pe hard drive va indica si itemi de pe cd, evident incorect.Nu recomand deloc folosirea hijackthis  de cei care nu pot deosebi intrarile valide de cele invalide pentru a nu se gresi.

Totdeauna trebuie tinut minte ca toate aceste programe ruleaza mult mai bine in windows  normal decat de pe cd iar regulile care se aplica in windowsul normal nu se aplica intodeauna si cand ruleaza programele de pe cd.

Edited by SE7EN, 07 June 2006 - 08:55.


#4
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Structura unui plugin pentru pebuilder

Cum am spus si mai sus crearea de pluginuri pentru pebuilder poate fi uneori dificla pentru cei nefamiliarizati cu structura lor.Oricum exista deja multe pluginuri create pentru majoritatea programelor cunoscute, mai mult decat suficiente, nefiind nevoie de crearea altora noi decat in anumite conditii.

Structura pebuilder3110a folder arata cam asa:

Attached File  pebuilder.jpg   47.4K   288 downloads

In folderul pebuilder3110a/plugins se vor pune toate pluginurile diferitelor programe care se vor a fi integrate in RecoveryCD.Un plugin pentru pebuilder este construit din:
- un fiser xml de genul xxx_nu2menu.xml prin care se afiseaza programul in start/programs sau in alt grup. Daca se foloseste bsexplorer nu este nevoie de acest fiser xml.
- un fiser .inf care este esential si care trebuie neaparat sa contina un plugin.
- fiserele programului respectiv
- eventual un help
- un folder files in care se pun toate fisierele relevante pentru programul respectiv. Ar trebui sa existe un help prin care userul este informat despre fisierele care sunt neaparat necesare functionarii programului .Cum nu exista totdeauna un help, userul poate  sa nu includa fisierele nerelevante. De exemplu: fisierele de uninstall ale unui program nu sunt necesare la fel poate, pentru unii, nici fisierele de help sau alte fisiere txt. Asta pentru a nu adauga fisiere inutile la cd.
Structura unui fisier inf (xxx.inf): //voi prezenta structura celui mai simplu plugin posibil pentru informare, evident ca exista pluginuri mai complicat de facut.Una din diferente intre un plugin simplu si unul mai complicat este sectiunea [Default.AddReg] prin care se adauga registrii necesari pentru ca diverse programe sa ruleze. Unele programe solicita pornirea intai a unui serviciu altele trebuie pornite printr-un fisier cmd, etc. Oricum sunt pluginuri gata facute pentru multe programe asa incat nu este nevoie sa o luati de la zero.

E totusi esential sa se cunoasca structura unui plugin pentru ca este nevoie pentru modificarile viitoare


; IMGBurn.inf                                              
; PE Builder v3 plug-in INF file for ImgBurn  
                                                          

[Version]
Signature= "$Windows NT$"                    

[PEBuilder]
Name="ImgBurn"                              
                                                                                                                            
[WinntDirectories]
a="Programs\ImgBurn",2          

[SourceDisksFiles]
ImgBurn.exe=a,,1

[Append]
nu2menu.xml, imgburn_nu2menu.xml

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Version]
Signature= "$Windows NT$"
- nu modificati aceasta sectiune lasati-o asa

[PEBuilder]
Name="ImgBurn"
- aici se seteaza numele care va aparea in pebuilder cand accesati plugins

[WinntDirectories]
a="Programs\ImgBurn",2
- numele folderului care va aparea in Programs. De exemplu puteti verifica numele folderului deschizand iso-ul creat cu ultraiso. Aceasta sectiune este importanta deoarece aici se creeaza directorul care va contine fisierele programului care se doreste a fi rulat. Fara aceasta linie adaugata folderul nu se va crea iar fisierele nu vor fi integrate.

[SourceDisksFiles]
ImgBurn.exe=a,,1
- se adauga fisierele directorului ImgBurn la build.
- a,,1 inseamana ca fisierul va fi copiat in directorul Programs/ImgBurn
- 2,,1 va fi copiat in system32
- e important ca sa aiba o referinta aici altfel nu vor fi integrate in build
- daca se face referinta la un fiser aici iar acest fisier nu exista pebuilder va da urmatoare eroare(exemplu):
Attached File  error.jpg   9.81K   166 downloads


[SourceDisksFolders]
files=a,,1
- daca exista multe fisiere mai simplu este sa se puna toate intr-un folder, files de exemplu, si sa se adauge o referinta aici.

[Append]
nu2menu.xml, imgburn_nu2menu.xml
-  se adauga o referinta catre nu2menu.xml in cazul in care se foloseste nu2menu. Daca se foloseste bsexplorer acest referinta nu este necesara.

Pentru informatii  ai detaliate asupra structurii unui fisier inf accesati acest link Pebuilder Inf Structure
Nu am insistat sa prezint strucura unui plugin mai complicat pentru ca nu-si are rostul deocamdata. Cu siguranta cine nu stie cum sa creeze un plugin simplu nu va putea crea unul complicat din prima. Asta trebuie sa studieze fiecare si sa inteleaga aceste fisiere inf.

Troubleshooting

Ar fi bine ca o data puse pluginurile in folderul pebuilder3110a/plugins totul sa functioneze perfect insa nu se intampla intotdeauna asa. De multe ori atunci cand deschizand pebuilder.exe si apasand "plugins" apoi "close" sa dea urmatoarea eroare:

pluginCheck failed
Missing files: xxx.txt
Hit the help button .....

Asta se intampla pentru ca desi fisierul xxx.txt are o referinta in in fiserul .inf, acest fisier nu exista iar check-ul esueaza.
Un exemplu concret:
In pluginul a43 din folderul pebuilder3110a/plugins exista 3 fisiere si un folder: files
Attached File  folder.jpg   15.02K   75 downloads
Fisierul a43.inf  din pebuilder3110a/plugins/a43 arata asa:
Attached File  inf.jpg   28.41K   64 downloads
iar folderul files:
Attached File  files.jpg   48.29K   96 downloads

Observati ca desi in a43.inf sub sectiunea [SourceDisksFiles] exista o referinta catre a43.exe, fisierul lipseste din folderul files. Eroarea va fi aceasta:
Attached File  error.jpg   9.81K   166 downloads
Rezolvarea acestei erori este fie adaugand a43.exe in folderul files fie stergand referinta catre el din fiserul .inf. Evident in cazul acesta adaugam a43.exe in files pentru ca este executabilul principal al programului si nu poate sa lipseasca.

Reducerea marimii pluginurilor

Uneori cand vorba de un RecoveryCD spatiul poate fi foarte important de accea este necesara reducerea marimii pluginurilor. Pentru acest lucru se pot sterge helpul programelor, helpul, fisierele de uninstall etc.

Sfx_Technique

Cu ajutorul acestei tehnici se poate reduce marimea unui plugin.In esenta se arhiveaza fisierele si apoi in momentul rularii se dezarhiveaza in ramdrive.
Pentru acest lucru este nevoie de winrar:
1. Selectati fisierele apoi click dreapta si alegeti "add to archive".
2. In tabul general:
- bifati "create sfx archive" si "create solid archive"
- la "archive name" ceva de genul xxx_sfx.exe
- compression method: best
3. Advanced - SFX Options:
-  la "path to extract": %ramdrv%XXX - numele aplicatiei.Exemplu: %ramdrv%McAfee
- la "Run After Extraction": numele executabilului principal al programului.Exemplu: mcafee.exe
4.Modes :
- alegeti "hide all" si "skip existing files"
5.Text and Icon
- icoana pentru xxx_sfx.exe

apasati ok de doua ori pentru a se crea arhiva.

Rezultatul va fi o arhiva care accesata se va dezarhiva in ramdrive de unde va rula.
Se va adauga la RecoveryCD la fel ca si celelate programe.

Edited by SE7EN, 07 June 2006 - 09:00.


#5
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Pluginuri pentru pebuilder

Cateva linkuri in care veti gasi multe pluginuri pentru diverse programe.Practic nu prea mai e nevoie sa creati vreun plugin, au fost create deja pentru aproape toate programele importante

Plugins Repository -  peste 700 de pluginuri: antivirusi, drivere, multimedia, data recovery, file managers etc
http://www.911cd.net/forums/ -  aici gasiti ajutor  si raspunsuri pentru problemele legate de pebuilder. Un forum excelent pentru cei care doresc sa creeze un cd bootabil cu pebuilder , cdshell sau bcdw. La fel o multime de pluginuri, mare parte din ele le gasiti in reatogo repository.,
Recomandat pasionatilor de cd-uri bootabile.
Paraglider plugins - locul unde gasiti cateva pluginuri si programe excelente create de paraglider.Unul din cele mai importante pentru comunitate pebuilder este runscanner.
sherpya plugins - si aici o sa gasiti pluginuri importante
plugin repository
ultimate boot cd -  un cd excelent care contine numai programe free
http://www.oion.net/...ugindepot.shtml
http://users.telenet...der_plugins.htm
http://www.drowaelde...npe/PEIndex.htm
http://www.wolfgang-....de/bcdw_d.html
http://www.emro.nl/bartpe/ - autorul pluginului pentru AvPersonal 7.0
http://www.justthink.tk/
http://www.anwald.com/index_en.html
http://publicdata.ho...t/peplugins.htm
http://www.geocities.com/ptngoc2612/
http://www.cordingley.us/pebuilder/
http://www.stsanford.com/pebuilder/
http://www.pecd.net/
http://www.geocities.com/pierremounir/
runtime software


Programe pentru dos

Antivirus:
F-Prot
sophos
Avast Dos

Testing Hardware                                                                                          
Microscope            
quicktech
PcCheck
pc-doctor
pc-certify
tufftest
toolstar
memtest86
memtest86+
doc memory
gold memory
Microsoft Windows Memory Diagnostic
ramexam


Data Recovery
Media Tools Pro    
spinrite
Active@ Uneraser
Active Partition Recovery
Testdisk
Diskpatch
EasyRecovery Recovery Disks

General Recovery Tools
Datapol Cia Commander
Erd Commander
O&O Bluecon

Password & Mbr & Bios Tools
Active@ Password Changer
Offline NT/2000/XP Password
NT/2000/XP key
atapwd
MbrWork
Mbrtool
Partition Table Doctor
Bios
!bios 320
Uniflash
Killcmos
WipeCmos


File Managers
File Maven
File Wizard
Volkov Commander
Dos Navigator

Partition Tools
Partition Magic
Paragon Partition Manager
Acronis Partition Expert
Partition Logic
Ranish Partition Manager
Partition Commander
Partition Resizer
Special Fdisk
Extended Fdisk

Disk Cloning&Wiping
Norton Ghost
Acronis True Image
Partition Saving
Hdclone
PcInspector clonemaxx
g4u
Active Killdisk
Darik's Boot and Nuke
PcInspector E-maxx
Autoclave

Boot Managers
Gag Boot Manager
xosl
Smart Boot Manager
Gujin

Hard Diagnostic & Recovery
Mhdd
Hdd Regenerator
hdat2
Victoria
PTS Disk Editor
Hard Drive Mechanic
Maxtor Powermax
Western Data Lifeguard Tools
Seagate Seatools
Samsung Hdd Diagnose
Samsung Hdd Utility
Fujitsu Diagnostic Tool
Fujitsu Erase Utility

Ntfs Tools
Ntfs Dos
Ntfs Dos Pro
Winternals Ntfs Dos
EditBini

Edited by SE7EN, 19 March 2007 - 15:10.


#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Interesant tutorialul. Mai ales ca folosesc PeBuilder.
Mai adaug si eu 2 linkuri:

http://eiffel.xhost.ro/old/  Aici gasiti un tutorial pentru creearea de pluginuri Pe Builder ptr programe complexe ( in romana, franceza si engleza ), o traducere in limba romana a "Help"-ului din PE Builder (neactualizata la ultima versiune insa ) si pluginuri create de mine...

http://www.reatogo.de/  Initial un fel de Plugin Repository, in prezent ofera cam totul de-a gata, doar sa creati CD-ul.

In ceea ce priveste PeCD.net, site-ul dat de SE7EN, acesta nu mai exista de un an, doar o pagina de welcome. Din pacate Markus nu mai are timp ptr el.

#7
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Sorry am vrut sa includ si site-ul tau, stiam ca folosesti pebuilder insa nu l-am gasit.Reatogo este prezent in linkuri, dar l-am trecut cu Plugin Repository (primul).Am adaugat si site-ul tau.

Edited by SE7EN, 07 June 2006 - 10:27.


#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Sorry am vrut sa includ si site-ul tau, stiam ca folosesti pebuilder insa nu l-am gasit.

No Problem. Din pacate noua versiune a site-ului are un bug si nu mai e listata de google cand dai search :( Nu prea mai am timp insa sa lucrez la el...

#9
M_r

M_r

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 25.06.2005
Mersi mult Se7en! A meritat asteptarea...e super tutorialu din cate vad, mai ramane de il incercat... :coolspeak:  :worthy:

#10
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Am descarcat fisierele indicate in post si am creat imaginea. Daca bootez in WINDOWS PE imi da o eroare cum ca nu gaseste un fisier inf, fisier la care si builderul mi-a dat o avertizare (una din cele 75).
Am intrat apoi in RECOVERY CONSOLE si din nou o eroare despre care builderul ma avertizase.
Nu am testat suficient de mult pentru ca era destul de tarziu, insa inainte de a mai incerca ceva maine poate imi dai o sugestie cu ce am facut gresit.

Mentionez ca am un HDD pe SATA, desi nu cred ca are nici o importanta deoarece am testat pe Microsoft virtual PC.

Attached Files



#11
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Ce windows folosesti ca sursa pentru crearea cd-ului ? E indicat windows xp sp2.
La mine merge fara probleme. Folosesti cumva un cd  creat cu nlite ? Daca folosesti un cd  de windows modificat in vreun fel pot exista probleme. Deschide iso-ul creat cu ultraiso de exemplu si vezi daca exista acel driver in i386/system32/drivers.
Cd-ul l-am testat cu mai multe variante de windows xp sp2.

Edited by SE7EN, 07 June 2006 - 21:20.


#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Chiar foloseste un CD modificat. Fisierul nLite.inf nu exista pe CD-ul original.

#13
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Folosesc un CD modificat pentru ca nu am unul cu SP2 incorporat. Voi vedea ce pot face. Daca incorporez SP2-ul  folosind windowsul crezi ca ar functiona mai bine ?

Edited by dallass, 08 June 2006 - 12:34.


#14
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
Am specificat de la inceput, pentru compatibilitate cu Recovery Console trebuie windows xp sp2, desi nu cred ca asta e problema.
Cred ca datorita cd-ului modificat ai probleme.Nu pot sa-ti spun cu siguranta ca nu o sa mai ai probleme pentru ca unele conditii cand se face buildul pot fi diferite insa eu am incercat cu mai multe variante de sp2 si merge fara probleme. In aceleasi conditii ar trebui sa mearga si la tine.
Incearca si varianta urmatoare, care va rezolva problema cu warningurile si pe care o sa o includ in build cat de repede:
1.Download drivers, dezarhiveaza si copiaza-le in folderul pebuilder3110a/drivers/scsi adapter.
2.Deschide pebuilder.exe, apasa plugins si da disable la Driverpack MassStorage drivers
Fa un nou build.Ar trebui sa nu-ti mai apara warningurile.

Edited by SE7EN, 08 June 2006 - 14:48.


#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Uite-aici cum se face un Slipstreaming de Sp2, daca ai CD-ul de XP:

http://www.helpwithw...sp2-bootcd.html

sau daca tot folosesti nLite:

http://www.msfn.org/...&showarticle=49

#16
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Stiu cum se integreaza un SP2 in XP fara nlite.

 SE7EN, on Jun 8 2006, 14:17, said:

2.Deschide pebuilder.exe, apasa plugins si da disable la Driverpack MassStorage drivers
Fa un nou build.Ar trebui sa nu-ti mai apara warningurile.

Am facut asta dar tot imi apar ceva erori.
Prima poza este in momentul in care bootez in WinPE iar cea de-a treia cand incerc sa intru in recovery console. Problema cred ca vine din cauza ca am un HDD sata cu chipset ULI m5287. Am incercat eu sa integrez driverul (am mai integrat intr-un recovery CD) insa de data asta ceva nu fac bine si nu stiu ce.

La faza cu EULA m-a dat pe spate pentru ca e un XP cu licenta.

Attached Files


Edited by dallass, 08 June 2006 - 21:16.


#17
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005
1.Daca folosesti Virtual PC nu are ce windows sa-ti vada, e absolut normal sa nu-ti gaseasca nimic.Scrie imaginea iso pe un cd-rw, booteaza de pe cd, si o sa vezi ca o sa-ti apara la "operating system", c:\windows. Deci, nici o problema.
2.Fisierul pe care il indica lipsa pebuilder e un driver care are legatura cu nforce4 NIC, ma indoiesc ca te afecteaza in vreun fel.Oricum o sa incerca sa rezolv problema cand o sa am timp.
3.Eroarea de la Recovery Console nu are nici un sens.Nu inteleg de ce iti da eroarea asta pentru ca nici macar nu ajungi la Eula pentru a folosi Recovery Console.
Esti sigur ca nu ai apasat Enter cand a aparut ecranul asta?
Attached File  ScreenShot001.jpg   23.52K   140 downloads
Daca ai apasat Enter e normal sa-ti apara ecranul cu "Eula is missing..." pentru ca eula nu exista.
Trebuie apasat R pentru a intra in RecoveryConsole. Esti sigur ca sti ce e RecoveryConsole?

Edited by SE7EN, 08 June 2006 - 22:54.


#18
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Se pare ca nu fac eu ceva cum trebuie pentru ca si dupa ce am scris imaginea pe CD si am intrat in WinPE mie tot nu imi vede hardu'. De asemenea am intrat si pe file managers la FILE WIZARD parca si nici asta nu imi vedea hardu'.

Despre recovery console MEA CULPA, insa ca tot romanul cand cineva face ceva intai de toate trebuie sa fii putin carcotas si d-abia dupa aia iti dai seama ca poate chiar a facut ceva bun.

EDIT: Daca apas F6 la inceput si ii dau suportul de sata de pe discheta totul este in regula. De fapt acum postez folosind CD-ul de boot. Mai am insa o problema. Dupa ceva vreme imi zice ca "windows is low on virtual memory". Eu am pe calculator 768 RAM (512 + 256), care cred ca ar trebui sa fie suficient.

Edited by dallass, 09 June 2006 - 20:19.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate