Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 

LITORAL

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
2619 replies to this topic

#1
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Cum a venit caldura si s-a declarat deschis oficial sezonul estival, m-am gandit sa puneti aici impresiile despre statiunea si locurile unde v-ati distrat vara aceasta. Cred ca pe majoritatea o sa ii intereseze in special Litoralul romanesc, asa ca va rog sa nu veniti pe aici cu Coasta de Azur sau Miami Beach. Thread-ul asta sa ramana pentru Litoralul romanesc.

Cum inca nu am ajuns pe litoral, sa incep cu niste sfaturi din propria experienta in ceeea ce priveste "statul la plaja", deoarece acesta este scopul principal al unei vacante la mare.

Luati-va o crema/emulsie protectoare ca sa nu va ardeti. E pacat sa te duci in prima zi cateva ore bune pe plaja si sa stai apoi restul concediului prin camera uns cu iaurt (in cazul aparitiei arsurilor lasati leacurile babesti si luati o emulsie calmanta dupa plaja care ar fi bine sa contina aloe vera si mentol) sau pe terase la umbra cu berile in fata. Puteti bea bere si acasa sau seara pe unde va distrati.  :D
Nu este neaparat necesar sa va luati emulsie de acasa, deoarece pe litoral oferta este mult mai vasta, este pentru toate buzunarele si gasiti peste tot. Unele costa cam cat 2 beri si cred ca merita ca sa nu aveti probleme. Indiferent cat de scumpe sunt, toate sunt cam la fel fiind facute cu aproximativ aceleasi ingrediente, cele cu preturi mari fiind cele de import si care se presupune ca sunt mai de calitate.

Emulsiile de plaja sunt de 3 feluri:
1. Pentru plaja (pentru bronzat) adica cele care ofera protectie impotriva arsurilor solare. Pielea se bronzeaza nu datorita cremelor ci datorita unor celule (melanocite) care sunt stimulate de actiunea razelor solare. Cremele auto-bronzante stimuleaza artificial aceste celule si de aceea se inchide pielea la culoare; dar nu le recomand si sunt si mai dificil de aplicat (necesita ceva experienta - lasati soarele sa faca asta).
Nici o emulsie din lumea asta nu protejeaza 100%! Umbrela sau un tricou inchis la culoare poate face asta. Revenind: pe etichetele acestora sunt trecute niste cifre care reprezinta factorul de protectie si care se poate numi FP, FPS, sau SPF si care in general sunt de la 4 la 30. Cu cat acest factor este mai mare, cu atat si protectia creste. Marimea factorului nu impiedica bronzarea ci doar protejeaza. Cu cat pielea este mai deschisa la culoare, cu atat factorul ales este mai mare si implicit, la o piele mai inchisa, trebuie ales un factor mai mic. In primele 2 zile incercati sa faceti plaja doar dimineata pana la ora 10 si dupa amiaza dupa ora 5, folosind si crema de plaja. Veti obtine un broz sigur si de durata, fara arsuri si un concediu linistit. Dupa baile in mare sau folosirea prosopului aplicati din nou crema.

2. Dupa plaja (calmante) sunt folosite in special de cei care s-au ars,  :ciocan: dar e bine de folosit in camera dupa fiecare plaja deoarece principala lor calitate este de a hidrata pielea, care datorita expunerii la soare s-a deshidratat. ( Cu ocazia asta aveti si un motiv pentru un masaj din partea partenerei/partenerului sau invers.  :drac: ) Contin si ingrediente cu rol de vindecare sau calmare si le recomand pe acelea cu aloe vera si/ sau mentol.

3. Uleiurile de plaja sunt folosite pentru a obtine un bronz mai rapid si mai puternic, dar ofera o protectie foarte redusa. Nu va luati dupa etichetele care scriu ca ofera un grad de protectie mai mare de 6 sau 10 deoarece nu este posibil un factor mare la un ulei de plaja. Este recomandat pentru cei care au stat deja la plaja si pielea s-a obisnuit cu soarele.

Distractie placuta si sa nu va ardeti (la soare)!  :drac:

ASA arãta Litoralul in anii sai de glorie, cand romanii abia asteptau sezonul estival. Aveau si de ce.

Mtz

Edited by Mtz, 01 May 2010 - 09:59.


#2
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
Anul asta... probabil ca nu o sa mai merg pe litoral :(

Voi ?

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
eu cred ca o sa merg :drac: o sa-mi gasesc 1 ora/zi pt asa ceva ;)

#4
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
Vama Vache scrie pe mine, si daca am timp (bani) o sa fac si un mixaj cu Sf. Gheorghe (delta + mare)

#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,662
  • Înscris: 26.11.2001
Socri (C-ta) scrie pe mine :D

#6
FireEyes

FireEyes

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,098
  • Înscris: 02.12.2002
:)   courage, vacanta placuta !

#7
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
Anu asta renunt si io la mare...
Dar nu si la munte :P ...

bye

#8
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by Courage
Socri (C-ta) scrie pe mine :D

Norocosule! :D

#9
troakca

troakca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 24.05.2002

Quote

Mtz:Umbrela sau un tricou inchis la culoare poate face asta.


protejarea nu se face in nici un caz cu un tricou inchis la culoare ci mai degraba cu unul ALB.

#10
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
@ troakca > daca te interseaza acest domeniu, mai documenteaza-te pentru ca sunt sigur ca faci o confuzie si fara sa vrei ai gresit.
Soarele emite niste radiatii (UVA, UVB si UVC) care au diferite influente asupra pielii; nu detaliez ca nu are sens. Obiectele de culoare deschisa intr-adevar au proprietatea de a reflecta lumina. Dar cu ultravioletele (UV) e altceva.

Si ca sa dau un exemplu din memorire:
pielea are un FP (factor de protectie) nativ cam de 2-6 in functie de tipul acesteia; tricoul alb ~ FP 5-7, tricoul negru ~ FP 15-20, tricoul indigo ~ FP 25-30

Si ca sa lamuresc cum sta treaba cu FP-ul:
cifra reprezentata de acesta, se inmulteste cu timpul in care pielea a fost expusa la soare pana ca aceasta sa sufere din cauza actiunii UV. E ceva cam greu de aflat. Ar insemna sa stai la soare pana cand simti ca pielea se inroseste (este o senzatie ca si cum aceasta "se strange") Sa zicem ca asta se intampla dupa 5 minute (dar conteaza foarte mult ORA la care te expui). Se inmulteste acel 5 cu cifra FP care sa zicem ca este 10 si atunci inseamna ca poti sta la soare "linistit" 5x10 = 50 de minute, dupa care trebuie sa aplici din nou. Chestia cu timpul poate fi relativa si de aceea, dupa ce capeti experienta, simti ca se intampla una din senzatiile ddescrise mai sus cu pielea ta (poate fi si alta) si acela e momentul in care ori intrerupi expunerea directa la soare, ori aplici crema.

Ati mai auzit expresia: merg de dimineata la plaja ca sa "prind" ultravioletele. Este eronat, deoarece atata timp cat e soare pe cer, sunt si (UV) ultraviolete (chiar si atunci cand sunt nori). Dar dimineata este un anumit spectru de UV, care provoaca mult mai greu arsuri.
Deasemenea nu trebuie facuta confuzia intre a te arde si modificarile pe care le au radiatiile UV la nivel celular, care acestea din urma nu se resimt implicit asa cum se simte o arsura.

enjoy,

Mtz

#11
XcyterBoy

XcyterBoy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.05.2003
Aproape a venit vara ... moama si de cand o mai asteptam ... tin minte ca de la inceputul scoli in septembrie, primul lucru pe care l'am zis la colegi cand am intrat in clasa a fost :"Cat drq mai e pana la vara" ... De ce puneam aceasta intrebare , poi fiindca aveam chef sa ma balacecsc in mare , sa stau la soare ... sa admir fetele pe plaja ... si abea venise toamna ...
Si uita ca aproape a venit ... Dar , nu prea trec la franceeza , s'ar putea sa raman pe vara ... deci nu o sa am finante ... si incerc  sa gasesc o solutie sa ajung la mare ... As putea sa stang alocatia pe 3 luni ... deci ... 630 000 ... asta ar insemna sa plec in august (cand e cal mai scump) ... si cat as putea sa stau ... poi sa facem un calcul ... 110 000 drumul cu trenul dus-intors + 13 000 biletele de autobuz sa ajung la gara + ca sa ajung din constanta in mamaia (ca daca ma duc in alte parte , mai bine nu ma duc) cred ca vreo 24 000 , cel putin asa era anul trecut= 174 000 drumul ... imi raman /sHit e : 456 000 ... sa zicem ca stau 3 zile ca mai mult nu cred ca rezist fara sa dorm asta inseamna 152 000 pe zi ... ajunge de vreo 2 beri , 2 paini si putin salam ... Si uite cu bani astia as sta pe drumuri 3 zile la mare , dormind pe plaja ...
Alta posibilitate ar fi sa trec la franceza ... slabe sanse ... sau sa castig la loto , slabe sanse ... sa primesc o mostenire ... iar slabe sanse ...
Cred ca pana la urma tot cu alocatia pe 3 luni o sa ajung la mare ... si o sa dorm pe plaja ... Si poate ca e mai frumos asa ... Cand te gandeesti peste ani si ani ca o sa povestesti la nepotzi tai miliardari ca ai fost la mare 3 zile si ca ai dormit pe plaja ... /sHit  
Ar mai fi o posibilitate ... daca e cineva pe aici care vrea sa sponsorizeze o excursie la mare ... in  scop educativ ... sa ma contacteze.
Si cu protectia de soare ... Nu cre' ca ar fi bine sa ma bronzez prea rau ... ca ai mei nu or sa afle ca am fost la mare ... o sa le zic ca stau la bunica'mea cateva zile ... care stai in cartier cu mine ... ce o sa ii zic ? Ca am facut plaja pe bloc ?!

#12
troakca

troakca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 24.05.2002
asa este , am facut o confuzie. scuze

#13
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
@ XcyterBoy > la banii de care vorbesti tu, Mamaia e cea mai proasta optiune deoarece a devenit cea mai scumpa statiune fiind cu mult peste celelalte din acest punct de vedere si din pacate deocamdata nu ofera nimic in plus.
Eu in locul tau as alege in ordine: Costinesti, Vama Veche, Eforie.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 30 April 2010 - 23:12.


#14
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
unde mai pui ca vrei sa dai bani pe bilet la CFR, tu nu stii ca nasu are salariu mic, dupa buget.

de ce iti faci atatea pb cu franceza, din ce spui tu nu o sa stai la mare decat cel mult 1 saptaman, restul ai timp sa inveti cat cuprinde
cum e sa dormi direct pe plaja?
eu am fost la mare cu cortul de multi ani, iar de cele mai multe ori noaptea era destul de racorica.

#15
XcyterBoy

XcyterBoy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.05.2003
Mtz > Daca ai citit atent ai fi observat ca cei 152 000 care imi raman pe zii o sa ii cheltui pe o bere sau 2 , o paine sau 2 , nijte salam ... si poate 1 tzigare 2 ... eu zic ca sunt de ajuns ... si da'le drq de preturi din mamaia ... cat de mari sa fie ?
Tarzy > zici u ca e racorica noaptea ... afara ... dar in apa cum e ?
/S/ Asa ca sa vina augustul ca sa vina ... ca poate o sa ajung eu si pe la mare ...

#16
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
@ XcyterBoy > in Mamaia adaosul comercial porneste de pe la 70% in magazine (acolo sunt cele mai mari chirii pentru comercianti si trebuie sa se scoata)... ca despre terase, nu mai zic nimic. La tigari nu au ce face, ca au limta la adaos dupa cum cred ca stii. Iar cu dormitul pe plaja in Mamaia e cel mai greu. :drac:
In majoritatea statiunilor adaosul mediu este de 30%.
M-am referit la produse printre care le-ai enumerat si tu. Nu tzoale sau alte chestii la care se pune cam 100%.

enjoy,

Mtz

#17
Apollo

Apollo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 960
  • Înscris: 20.04.2002
@XcyterBoy - la bugetul de care dispui, eu iti recomand Eforie(preferabil Nord). Costinesti si Vama Veche nu mi-au placut niciodata. De fapt, e o chestie de gust. Poate tu ai mai fost si chiar astea iti plac.
Cat priveste Mamaia, aici are dreptate Mtz. Singura varianta ar fi sa te invarti pe la intrarea in statiune si sa-ti cumperi mancare si alte alea de la magazinele din Constanta. Dar e mai mare daraua decat ocaua.
Ar mai fi o varianta, Jupiter, dar nu prea poti sa dormi pe plaja. Acolo te poti aproviziona de la Supermarket-ul din mijlocul statiunii, iar preturile sunt doar cu putin mai mari.

#18
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Tarzy > zici u ca e racorica noaptea ... afara ... dar in apa cum e ?

pai noaptea e posibil sa fie mai cald in apa decat afara (mai ales in august)
oricum nu prea cred ca o sa dormi in apa.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate